Rondreis Adembenemend Alaska

Twee weken genieten van ijsbergen, ruige bossen, desolate gebieden en het spotten van wildlife

v
IG
  • Once in a lifetime, wat een avontuur
  • Cruise naar de imposante Columbia Glacier
  • Spot beren, elanden, papegaaiduikers en méér
  • Bezoek aan Denali National Park en Fairbanks
  • Bezoek aan de husky's van Jeff King
Rondreis Adembenemend Alaska
Klik op een prijs voor de totaalprijs
)

Prijzen en boeken

Uw voorkeuren

x
  • -
  • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
Zondag: 10.00-23.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.

Inbegrepen

Inbegrepen & niet inbegrepen

Inbegrepen

Retourvlucht Amsterdam-Anchorage met Icelandair (met overstap)
Handbagage en ruimbagage
• Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslagen
• Rondreis per comfortabele touringcar
• 12 nachten verblijf in genoemde hotels (of gelijkwaardig) o.b.v. logies
• Nederlandssprekende reisleiding dag 1 t/m 13
• 1 x lunch (dag 7)
• Stadsbezoek Anchorage incl. entree Anchorage museum en het Alaska Native Heritage center.
• Natuurtocht door Chugach National Forest, Moose Pass, Denali National Park en Byers Lake
• Bezoek Seward, Valdez en Fairbanks
• Spectaculaire Columbia Glacier Cruise
• Bezoek Big Delta State Historic Park
• Bezoek aan het huis van de kerstman op de noordpool
• Boottocht met diverse demonstraties over de Chenarivier
• Rit per stoomtrein en demonstratie goudzoeken in Gold Dredge 8
• Bezoek aan de huskys van Jeff King

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 19,50 per boeking
• Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen

Bijkomende kosten ter plaatse• Eventuele optionele excursies
• Fooienpot
• Fooien reisleider en chauffeur (ca. USD 3 tot 4 per persoon per dag voor zowel chauffeur als reisleider)
Klik hier voor de details van alle bijkomende kosten ter plaatse (onder voorbehoud van prijswijzigingen en koersverschillen)

Optioneel (direct bij te boeken)• Reis- en annuleringsverzekering
• Vip-lounge Schiphol

Belangrijk

• Voor deze reis dient u goed ter been te zijn. Voor meer informatie zie Praktische info.
• Voor de Verenigde Staten is een ESTA formulier noodzakelijk. Zie Praktische info.

Groepsgrootte en annuleringstermijn

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 10
Maximum aantal deelnemers aan deze reis: 30
Uiterste termijn van annulering wegens onvoldoende deelname: 21 dagen voor vertrek.
Minimum aantal deelnemers en uiterste termijn van annulering is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum

Kaart

Dagprogramma

Dagprogramma Adembenemend Alaska

v
+3
+2

Een ontmoeting met Moeder Natuur, zo voelt deze reis naar het mooie Alaska. Centraal staan de oogverblindende landschappen en schilderachtige uitzichten. Tijdens deze reis krijgen we veelvuldig de kans om de natuur helemaal in ons op te nemen. De ene dag varen we per boot tussen ijsbergen en gletsjers en gaan we zoek naar walvissen en ander wildlife. De andere dag proberen we al wandelend rendieren, wolven en grizzlybergen te spotten. Gedurende de reis leren we veel over de geschiedenis van Alaska en de inheemse cultuur en gewoonten, zoals de beroemde sleehondenraces. We bezoeken het huis van de Kerstman op de Noordpool en gaan op zoek naar goud. We beginnen en eindigen de reis in de prachtig gelegen stad Anchorage. Een zeer afwisselende, maar bovenal onvergetelijke reis langs al het moois van Alaska!

Open alle items

Dag 1 • Amsterdam-Anchorage

Vliegreis van Amsterdam naar Anchorage. Na aankomst worden we ontvangen door de Nederlandstalige reisleider en volgt de transfer naar het hotel in de omgeving Anchorage. Hier verblijven we 3 nachten. Reisafstand luchthaven Anchorage – Anchorage stad ca. 11 km.

Dag 2 • Anchorage

v
+4
+3
De stad Anchorage is de grootste stad van Alaska, waar de helft van de inwoners van Alaska woont. Gebouwd op een rots aan de oevers van Cook Inlet en tegen de Chugach Mountains maakt dat deze stad prachtige gelegen is. Vandaag maken we samen met de reisleider een stadstour langs de hoogtepunten. We zien onder meer het Log Cabin & Visitor Center, het Wendler Building en Earthquake Park vanwaar we een prachtig uitzicht hebben over de stad. Tijdens de tour brengen we ook een bezoek aan het Anchorage Museum, het grootste museum van Alaska. Door het bezoek aan dit museum krijgen we alvast wat voorkennis over wat we de komende weken gaan beleven. De rest van de dag is ter vrije besteding. Anchorage heeft leuke winkels met echte lokale producten zoals jade, wollen truien en manden.

Dag 3 • Chugach National Forest-Seward

v
+11
+10
We maken ons op voor een dagexcursie richting het zuiden, dwars door het Chugach National Park naar Seward. Dit pittoreske stadje is gelegen op het schiereiland Kenai Peninsula, aan het einde van de Seward snelweg. De route van deze snelweg is prachtig, onderweg is het dan ook smullen van alle schilderachtige uitzichten. Op weg naar Seward maken we ook een stop bij de Moose Pass. De Moose Pass is jaarlijks het startpunt van de historisch 1000-mijl sleehonden race en heeft een hechte maar open gemeenschap. Eenmaal aangekomen in Seward maken we een wandeling op de Exit Gletsjer. Hier is het genieten van het indrukwekkende zicht op het ijslandschap van Alaska. In de avond keren we terug naar ons hotel in Anchorage. Reisafstand ca 410 km.

Dag 4 • Anchorage-Valdez

v
+2
+1
Voordat we naar Valdez vertrekken, brengen we een bezoek aan het Alaska Native Heritage Center, een zeer bekend cultureelcentrum en museum in Anchorage. Dit museum zorgt ervoor dat we wat meer leren over de inheemse bevolking van Alaska. Nu kunnen we met een grote hoeveelheid aan kennis over de historie van Alaska vertrekken richting Valdez. Geniet van de schilderachtige uitzichten tijdens de reis naar Valdez, een kleine stad gelegen aan het water. Reisafstand ca. 482 km.

Dag 5 • Columbia Glacier cruise

v
+7
+6
We stappen aan boord van de Columbia Glacier Cruise. Deze ca. 6 uur durende spectaculaire vaartocht brengt ons via ijsbergen en gletsjers naar de bekendste gletsjer van Alaska, de Columbia Glacier. De tocht gaat door de Prince William Sound baai en brengt ons zo dicht bij de imposante Columbia Glacier. Wat een onbeschrijfelijk gevoel, dit is Moeder Natuur op haar best. Terwijl u aan boord bent gaat u genieten van prachtige uitzichten. Houd uw verrekijker bij de hand want dit is ook de thuisbasis van walvissen, zeeotters en zeeleeuwen. Ook komen we meer te weten over aardbevingen, mijnen, olieschepen en de geschiedenis van de visserij. Tijdens de cruise is een lichte maaltijd inbegrepen.

Dag 6 • Big Delta State Historic Park-Noordpool

v
+1
Een lange reis brengt ons naar het noordelijk gelegen Fairbanks. We reizen over prachtige wegen waarbij we ogen te kort komen, zo’n mooie omgeving! Onderweg stoppen we bij het Big Delta State Historic Park. Dit park betekent veel voor de geschiedenis van Alaska. Het was een belangrijk kruispunt voor reizigers, kooplieden en het leger gedurende de 20e eeuw. Rika’s Roadhouse is het middelpunt van het park. Dit huis verzorgde reizigers van eten en drinken op hun tocht van Valdez naar Fairbanks van 1913 tot 1947. Nadat deze route verbeterd was, is Rika’s Roadhouse een plek waar goudzoekers, jagers en handelaren bij elkaar komen. Na deze stop gaan wij verder richting de Noordpool, op naar het huis van de Kerstman. Hier heeft u de tijd om cadeautjes in te slaan of stuur een brief van de Kerstman aan het thuisfront. Een korte rit vanaf de Noordpool brengt ons naar onze eindbestemming van deze dag, Fairbanks waar we drie nachten verblijven. Reisafstand ca. 585 km.

Dag 7 • Fairbanks

v
+7
+6
Een dag vol excursies in Fairbanks. Deze ochtend gaan we aan boord van de Riverboat Discovery. De tour duurt ca. 3 uur waarbij we varen over de Chena River met onderweg stops op diverse plaatsen. We krijgen een demonstratie over het landen en opstijgen van een watervliegtuig, vanaf de boot zien we de traditionele sleehonden aan het werk en maken we een stop bij Chena Village. We gaan hier van boord en krijgen op drie plaatsen uitleg over de verschillende aspecten van de inheemse cultuur en levenswijze. Na de boottocht genieten we van een lunch voordat we Gold Dredge 8 bezoeken. In dit park gaan we op zoek naar goud, oftewel u krijgt een goede indruk hoe het allemaal werkt bij een goudmijn. Als eerste lopen we onder het Trans-Alaska pijpleidingsysteem door en stappen we aan boord van een stoomtrein. De stoomtrein gaat over het terrein waar we langs de route diverse demonstraties krijgen over de technieken om goud te vinden. Na deze historische uitleg is het aan u om een klompje goud te vinden.

Dag 8 • vrije dag in Fairbanks

v
Vandaag heeft u vrije tijd in Fairbanks. Geniet van de prachtige natuur en omgeving, maak een wandeling of rust lekker uit. Mocht u de tijd willen benutten om nog iets te ondernemen dan kunt u kiezen voor één van de optionele excursies die we hier aanbieden. U kunt een vlucht maken naar de poolcirkel of een bezoek brengen aan een rendierboerderij (beide excursies ter plaatse te boeken en te betalen).

Dag 9 • Denali National Park

v
+2
+1
We laten Fairbanks achter ons en gaan verder richting het zuiden naar Denali National Park. De eerste stop die we maken in dit park is bij het bezoekerscentrum waar we meer te weten komen over het park. Deze informatie krijgen we door te praten met de park rangers, een film te bekijken en het bezoeken van een tentoonstelling. Nadat u tijd heeft gehad om op eigen gelegenheid te lunchen gaan we met de Tundra Wilderness Tour het park in. Onder begeleiding van een gecertificeerde naturalist gaan we op een 7 tot 8 uur durende tocht door Denali National Park. We zien bossen, gletsjers en natuurlijk de hoogste berg van Amerika, Mount Kinley waar het park naar is vernoemd. Samen met de gids houden we onze ogen open voor rendieren, wolven en met wat geluk zien we zelfs grizzlyberen langs de weg. Reisafstand ca. 201 km.

Dag 10 • Denali National Park

v
+1
Een bezoek aan 's werelds bekendste Husky Homestead mag tijdens een rondreis Alaska niet ontbreken. Hier woont en traint Jeff King met zijn husky’s. Jeff heeft met zijn husky’s de prestigieuze 1049-mijl (1700 km!) Iditarod sledetocht gewonnen. Bijzonder is het om een kijkje te nemen in deze manier van leven waarbij de husky’s centraal staan. In de middag maken we een aantal korte wandelingen rondom het Denali Visitor Center.

Dag 11 • vrije dag in Denali National Park

v
+4
+3
Ga op ontdekking in het Denali National Park, hier heeft u vandaag alle tijd voor. Diverse wandelroutes worden aangeboden vanaf het Denali Visitor Center of ga naar de Savage River in de omgeving van Eielson Visitor Center voor de route van de Triple Lakes Trail. Er rijden bussen welke u het park in kunnen brengen.

Dag 12 • Byers Lake-Anchorage

v
We gaan terug naar Anchorage, maar niet voordat we zijn gestopt bij Byers Lake voor een begeleide wandeling door de natuur. De groep wordt hier opgedeeld in 2 of 3 kleinere groepen om zo voor iedereen de tocht overzichtelijk te houden. Geniet van de magnifieke uitzichten van Byers lake met zijn prachtige bergen. Tijdens de tour leren we meer over de dieren en planten die in deze omgeving leven. Ontdek de blokhut wat ooit behoorde tot een pioniers koppel en zie hoe zij hier de lange winters overleefde. We wandelen op ons gemak door het park waarbij er regelmatig wordt gestopt en de mogelijkheid is foto’s te maken. De tour komt tot zijn einde en we reizen terug naar Anchorage voor onze laatste nacht. Reisafstand ca. 385 km.

Dag 13 • Anchorage-Amsterdam

Transfer naar de luchthaven van Anchorage voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Dag 14 • Amsterdam

Aankomst in Amsterdam.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Vlucht

Icelandair

v
Icelandair vliegtuigen
Icelandair logo
Icelandair vliegtuig
Icelandair vliegtuigen
Icelandair logo
Icelandair vliegtuig

Hieronder vindt u de belangrijkste informatie over Icelandair, zoals bagageregels en incheckmogelijkheden. Overige informatie vindt u op de site van Icelandair of neem contact op met het service center van Icelandair op telefoonnummer 020-521 39 55.

Bagage

Ruimbagage
Ruimbagage:
Voor Economy class passagiers op Europese en trans-Atlantische vluchten is het toegestaan om 1 stuk ruimbagage met een maximum van 23 kg mee te nemen. Op trans-Atlantische vluchten in Comfort en Saga class zijn twee stuks bagage toegestaan, en waarvan de som van de afmetingen (Lengte+Breedte+Hoogte) per stuk bagage niet meer mag zijn dan 158 cm.

Handbagage
Een stuk handbagage per persoon, naast een klein, persoonlijk item, zoals een kleine handtas of laptop is toegestaan. Het maximaal toegestane gewicht voor uw handbagage is 10 kg. De afmeting van uw handbagage mag maximaal 55x40x20cm zijn. Uw handbagage dient gemakkelijk in de bagagebakken te passen, of onder de stoel voor u.

Voor meer informatie over de bagageregels of het meenemen van speciale afwijkende bagage zoals bijv. een golftas, rolstoel of duikuitrusting kunt u kijken op de website van Icelandair.

Online inchecken / stoelreservering

Voor vluchten van en naar Europa kunt u online inchecken vanaf 36 uur voor vertrek. Voor vluchten van en naar de Verenigde Staten is dit mogelijk vanaf 24 uur voor vertrek. Door middel van uw achternaam en boekingsnummer, welke u bij uw reispapieren een aantal weken voor vertrek ontvangt, kunt u via de website van Iceland Air op het aangegeven moment inchecken. Bij het online inchecken kunt u een keuze maken uit de beschikbare stoelen. Het is bij Iceland Air niet eerder mogelijk om vantevoren een stoel te reserveren.

Service aan boord

Maaltijden en drankjes
In economy class zijn er lichte maaltijden / snacks verkrijgbaar tegen betaling.
Frisdrank, koffie en thee zijn gratis, alcoholische dranken zijn verkrijgbaar tegen betaling.

Entertainment
Gebruik van het persoonlijk inflight entertainment systeem is gratis.
Icelandair biedt op alle vluchten het volgende:
• Speelfilms en/of kortere entertainmentprogramma’s
• Meerdere muziekkanalen
• Een selectie aan kranten en magazines
• Koptelefoons zijn aan boord verkrijgbaar voor € 6.

Icelandair is een cashless airline. Aan boord worden enkel betalingen door middel van debit cards, credit cards en Saga punten geaccepteerd.

Relaxen in de Kras vip-lounge voor vluchten vanaf Schiphol

v
Vip-lounge 41
Vip-lounge 41
Vip-lounge 41
Vip-lounge 41
+10
+9

Kras biedt u de mogelijkheid om voor slechts € 22 p.p. gebruik te maken van de Kras vip-lounge op Schiphol.

Voordat u het vliegtuig instapt kunt u in een prettige, rustige omgeving met luxe fauteuils en loungebanken genieten van een buffet met warme en koude hapjes en drankjes naar keuze. U kunt onbeperkt gebruik maken van gratis wifi.

U vindt de Aspire lounge 41, na de douane in terminal 2 tussen Gate E en F of volg de borden. De lounge is dagelijks geopend van 06.00-23.30 uur.

Parkeren, overnachten en vervoer van/naar luchthaven

v

Gaat u binnenkort op vakantie met het vliegtuig en heeft u al nagedacht over de manier waarop u naar de luchthaven gaat? Wij helpen u graag een handje.

Overnachten

Wilt u ontspannen uw vakantie beginnen? Boek dan een van de voordelige park sleep fly-arrangementen. Alle hotels bieden een shuttle-service naar de luchthaven en u kunt uw auto daar gedurende een bepaalde periode gratis parkeren.

Meer informatie

Parkeren

Wij bieden u diverse parkeermogelijkheden aan op de luchthavens, waar u 24 uur per dag, 7 dagen per week, uw auto kunt parkeren.

Meer informatie

Vervoer van/naar de luchthaven

Heeft u vervoer nodig van/naar uw luchthaven? Wij bieden u diverse mogelijkheden aan per taxi en trein.

Meer informatie

Voorwaarden

• Bij het boeken van uw reis dient u de eerste voornaam en achternaam van alle reizigers - exact - zoals in hun reisdocument staat op te geven.
• Indien er kortingen of toeslagen m.b.t. de vlucht van toepassing zijn, dan worden deze automatisch meegenomen in de prijsberekening.
• Het vluchtschema en genoemde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen door de luchtvaartmaatschappij, wij hebben hier geen invloed op.
• In uw reispapieren worden de exacte (lokale) tijden vermeld.
• Wij wijzen u erop dat als uw terugvlucht vóór middernacht vertrekt en ná middernacht landt in Nederland uw reis effectief één dag langer is dan uw geboekte reisduur. Houd daar ook rekening mee bij het afsluiten van uw reisverzekering.

Hotels

Hieronder vindt u voorbeelden van hotels tijdens deze rondreis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). Houd er rekening mee dat bepaalde faciliteiten door diverse omstandigheden niet beschikbaar of geopend kunnen zijn. De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren, ca. 8 dagen voor vertrek.

Hotel Coast International Inn *** - Anchorage

Hotel Coast International Inn is een gezellig en warm ingericht hotel gelegen aan Lake Spendard. Het biedt u een mooi uitzicht over het meer en het is op loopafstand van de stad Anchorage. In het hotel kunt u gebruik maken van de 24-uurs receptie, er is een terras met uitzicht op het meer en het beschikt over een restaurant/bar. De gezellige kamers zijn voorzien van een televisie, koffiemachine, wifi en de badkamer is voorzien van een bad en/of douche en een föhn.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hotel Mountain Sky *** - Valdez

Dit hotel is een eenvoudig, maar goed hotel. Het hotel is gelegen in het centrum van Valdez en op loopafstand bent u zo in de haven van Valdez. Het hotel beschikt over een restaurant, bar, klein zwembad en een fitnessruimte. In de lobby krijgt u gratis koffie en thee en er is wifi ter beschikking. De nette kamers zijn voorzien van koelkast, magnetron, telefoon, televisie en strijkfaciliteiten. De badkamer beschikt over een bad en/of douche föhn.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bridgewater Hotel *** - Fairbanks

Gelegen in het centrum van Fairbanks met uitzicht op de Chena River vindt u Bridgewater Hotel. De ligging van het hotel en de service van het personeel zorgt ervoor dat het hotel zeer geliefd is. Het hotel heeft een 24-uursreceptie en een restaurant. De eenvoudige kamers zijn voorzien van een televisie en badkamer met bad en/of douche, toiletartikelen en een föhn.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Denali Park Hotel ** - Denali

Denali Park Hotel is een zeer eenvoudig hotel, maar de locatie is fantastisch. Gelegen midden in het Denali National Park, geeft het u de gelegenheid om wild te spotten. Met name in de ochtend en avond is dit heel bijzonder. De schone kamers zijn voorzien van een televisie, koffieapparaat, koelkast, magnetron, wifi en een badkamer met föhn.

Plaatsinfo

Alaska (Verenigde Staten)

v

Alaska is verreweg de grootste staat van de Verenigde Staten en ongeveer 36 x zo groot als Nederland. De staat is bijzonder dun bevolkt (de laagste bevolkingsdichtheid van de Verenigde Staten); er wonen ca. 570.000 inwoners, waarvan het merendeel in Anchorage, Juneau en Fairbanks woont. Eskimo’s en indianen maken ongeveer 15 % van de bevolking uit. Deze bevolkingsgroepen doen er alles aan om hun eigen levensstijl te behouden. In 1867 verkocht Rusland Alaska aan de Verenigde Staten voor $ 7.200.000. In sommige gebieden is de Russische cultuur nog duidelijk zichtbaar. Alaska kan rustig beschouwd worden als één groot natuurpark. Niet voor niets wordt de staat de dierentuin zonder hekken genoemd; in de het land omringende zee hebben bijvoorbeeld orka’s hun broedplaats, zeehonden luieren er op ijsschotsen in de zon en in het luchtruim heersen majestueuze adelaars!

Amerika

v
Usa.NewYorks
+5
+4

De Verenigde Staten van Amerika, het land van de onbegrensde mogelijkheden. Zeker op reisgebied! Want in dit immense land, van New York naar San Francisco is het zo’n 4700 km, treft u de wereld in het klein! Woestijnen, stoere berggebieden, uitgestrekte bossen, moerassen en eindeloze akkerbouwgebieden waar u werkelijk uren kunt rijden zonder iemand tegen te komen… vergeet ook de steden niet! New York, Chicago, het knotsgekke Las Vegas, natuurlijk Los Angeles met Hollywood, San Francisco, Seattle… iedere stad is compleet anders met z’n eigen charme.

Natuurlijk bezoekt u Amerika ook om zijn prachtige natuurparken. Want de natuur is er werkelijk adembenemend. In het noorden vindt u de bossen en bergketens met een verscheidenheid aan wilde dieren, in het zuidwesten natuurlijk de grillige canyons die in honderden eeuwen diep uitgesleten zijn, in het midden de prairies uit de verhalen en in het oosten de uitgestrekte graanvelden, Niagara-watervallen en de Everglades. Maar pas op, want bent u eens in de VS geweest, dan smaakt dat ongetwijfeld naar meer!

Ontmoet

Ontmoet

v
Ontmoet hiken singles
Ontmoet hiken singles

Leer medereizigers kennen en inspireer elkaar
Ontmoet is een website waar u uw reisgenoten voorafgaand aan uw groepsreis kunt ontmoeten. Hier kunt u elkaar alvast een beetje leren kennen, van gedachten wisselen over de reis of bijvoorbeeld afspreken om samen te reizen.

Zijn er al reacties op deze reis?
Op Ontmoet kiest u eerst bij uw reis een van de vertrekdata. U ziet dan gelijk of er al reacties zijn van medereizigers waarop u kunt reageren of dat u zelf een eerste bericht wilt plaatsen. (Let wel op met het uitwisselen van gegevens. Ontmoet is namelijk voor iedereen toegankelijk zodat reizigers die nog niet geboekt hebben ook mee kunnen praten).

Ga snel naar deze reis op Ontmoet en neem alvast een voorproefje op uw vakantie!