Tijdens een vakantie San Francisco loopt uw camerageheugen over van fraaie plaatjes. Spot de felrode Golden Gate Bridge of schiet grandioze vakantiekiekjes van de victoriaanse huizen ‘Painted Ladies’. Terwijl u van een vers visje smult bij Fisherman’s Wharf is de beruchte gevangenis Alcatraz is de verte te signaleren. Voelt u zich straks voor even als Al Capone tijdens een excursie naar dit gevangeniseiland?

California dreaming

Beleef uw eigen ‘American Dream’ tijdens een vakantie San Francisco van Kras. Deze wereldstad is gelegen aan de westkust van de Verenigde Staten in de staat Californië. Typerend aan San Francisco zijn de 43 heuvels waar de stad op is gebouwd. Stap eens in de idyllische houten kabeltrammetjes om de steile straten te bestijgen en u naar de bezienswaardigheden van de stad te laten brengen. Zo kunt u uitstappen bij de buurt Alamo Square om de zes pittoreske Victoriaanse huizen, beter bekend als de ‘Painted Ladies’, op de gevoelige plaat vast te leggen. Of rijd door naar het levendige doolhof van Chinatown dat lonkt om verkent te worden. Door de kleurige lampionnen vol Chinese tekens, goud versierde wierrooktempels en grote leeuwenkopbeelden waant u zich voor even in China.

De iconische Golden Gate Bridge

Hét icoon van San Francisco en één van de zeven wonderen van de moderne wereld is de Golden Gate Bridge. Deze 2,7 kilometer lange hangbrug over de San Francisco Bay in markante rode kleur, is het decor geweest voor talloze Hollywoodfilms. Geen enkele brug is zo vaak ingestort op het witte doek als de Golden Gate Bridge. Naast de wereldberoemde brug ligt het uitgestrekte Golden Gate Park waar u voor even een escape kunt maken aan de stadse drukte. Er zijn verschillende bezienswaardigheden in het park zoals de Bonzai boompjes in de Japanse theetuin, Hollandse windmolens en de botanische broeikas Convervatory of Flowers. Wie liever wil shoppen tijdens een vakantie San Francisco, kan een bezoek brengen aan het winkelgebied Union Square waar luxueuze merkwinkels als Louis Vuitton, Cartier en Armani gevestigd zijn. Voor het scoren van vintage items is Haight Street in de kleurrijke hippie wijk Haight Ashbury 'the place to be'.

Alcatraz: ‘The Rock’

Een van de drukste en bekendste toeristische trekpleisters van San Francisco is de Fisherman’s Wharf. Deze oude zeeliedenbuurt is gevuld met authentieke visrestaurants en gezellige cafés. Smul van de 'clam chowder', een soep met zeevruchten, of loer naar zonnende zeeleeuwen op de pontons aan Pier 39. Vanaf Fisherman’s Warf heeft u uitzicht over het gevangeniseiland Alcatraz. Tijdens een vakantie San Francisco is een excursie naar Alcatraz een absolute must. Vroeger was Alcatraz een zwaar beveiligde gevangenis voor topcriminelen als Al Capone. Door de ligging en sterkte stromingen van het water was het onmogelijk om te ontsnappen. Alcatraz heeft de bijnaam ‘The Rock’ vanwege de gelijknamige film die zich afspeelt op Alcatraz.

Verfijn uw keuze
4 vakanties San Francisco
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Streek
Soort vakantie
Vervoersoort
Luchthaven
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

Fly-drive The Big Apple & Classic West USA
Fly-drive The Big Apple & Classic West USA
  • Gehele verblijf All-in autohuur (€0 eigen risico)
  • Bewonder New York en de highlights van de westkust
  • Inclusief binnenlandse vlucht en een discovery guide
  • 20 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum06-01-2020
Reisduur20 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf1714
GK
Fly-drive Grand Tour West USA
Fly-drive Grand Tour West USA
  • Gehele verblijf All-in autohuur (€ 0 eigen risico)
  • Ontdek het bruisende Los Angeles en Las Vegas
  • Met hoogtepunten zoals Yosemite en Grand Canyon
  • 23 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum22-10-2019
Reisduur23 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf2294
GK
8,5
107 beoordelingen Vakantie Amerika San Francisco door reizigers van Kras