Antarctica Cruise - profiteer van vroegboekprijzen

klein AA094
klein AA264
Antarcticas
Antarcticas
Antarctica0s
klein AA002
klein AA298
klein AA077.tiff
klein AA046
Antarctica.DrakePassages
klein AA284
Antarctica-IJsbergs
Argentinie.BeagleChannels
v
klein AA094
klein AA264
Antarcticas
Antarcticas
Antarctica0s
klein AA002
klein AA298
klein AA077.tiff
klein AA046
Antarctica.DrakePassages
klein AA284
Antarctica-IJsbergs
Argentinie.BeagleChannels
LG
  Antarctica Cruise - profiteer van vroegboekprijzen
  Klik op een prijs voor de totaalprijs
  )

  Prijzen

  Uw voorkeuren

  x
  • -
  • +
  v
  Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
  Een ogenblik geduld.

  De prijsinformatie wordt opgehaald.

  Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
  Zondag: 10.00-23.00 uur
  Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.

  Inbegrepen

  Inbegrepen & niet inbegrepen

  Inbegrepen

  • Vliegreis Düsseldorf of Frankfurt-Buenos Aires en Ushuaia-Düsseldorf of Frankfurt per gerenommeerde airline.
  • Luchthavenbelastingen
  • Transfer luchthaven-schip v.v.
  • 16 nachten aan boord van het MS Delphin in een hut naar keuze (zie tabblad 'Uw schip' voor een beschrijving en 'Bereken de prijs en boek' voor de reissommen)
  • Verblijf aan boord van het MS Delphin op basis van volpension (ontbijt, voormiddag-soep op zeedagen, lunch, middagkoffie/thee met gebak, 5-gangen diner en avondsnack)
  • Entertainment aan boord, o.a. Captains Diner, thema-avonden, shows, presentaties over geschiedenis, geologie, flora en fauna van o.a. Antarctica
  • Het beschreven vaarprogramma
  • Excursies (duitstalig) op Antarctica (dag 8 t/m 15)

  Niet inbegrepen

  • Niet genoemde maaltijden
  • Facultatieve excursies
  • Fooien
  • Vertrekbelasting
  • Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen
  • Reis- en annuleringsverzekering

  Toeslagen

  reserveringskosten € 17,50 per boeking (verplicht)

  Extra informatie

  het programma is altijd onder voorbehoud, want de natuurlijke elementen bepalen de precieze route

  u dient voor deze reis te beschikken over een paspoort dat nog minimaal 6 maanden na thuiskomst geldig moet zijn. De paspoortgegevens dienen direct bij boeking opgegeven te worden.

  Voor deze cruise zijn afwijkende annuleringsvoorwaarden van toepassing:
  tot 30 dagen voor vertrek 20%
  29-22 dagen voor vertrek 30%
  21-15 dagen voor vertrek 50%
  14 dagen voor vertrek tot dag van vertrek 75%

  • Aan boord kunt u geen speciale kleding en/of laarzen huren
  • Aangeraden wordt een warme/waterdichte jas mee te nemen, waterafstotende broek (regenbroek) en goede warme laarzen
  • U kunt voor ca. € 95 een speciale Antarctica jack bestellen bij de rederij Hansa Kreuzfahrten. U ontvangt begin november een formulier waarmee u dit jack rechtstreeks bij de rederij kunt bestellen (dus niet via Kras). De rederij zorgt er vervolgens voor dat dit jack klaarligt in uw hut.

  wij verzoeken u vriendelijk voor vertrek uw limiet op uw creditcard te checken zodat uw bestedingstegoed toereikend is voor de uitgaven aan boord

  • In de meeste gevallen dient u een aantal excursies voor vertrek te reserveren! Indien dit voor uw cruise van toepassing is, wordt u hierover 4 weken voor vertrek geïnformeerd. U krijgt dan een formulier (in het Duits) doorgestuurd met daarop de excursies (incl. prijzen) die u vooraf zelf bij de rederij dient te reserveren. Alle excursies zijn Duitstalig.

  • De informatieve lezingen die aan boord worden gegeven over Antarctica zijn geheel in het Duits.

  • De rederij verplicht elke deelnemer om een medisch vragenformulier in te vullen. Deze zal een aantal weken voor vertrek verstuurd worden.

  • Tijdens de cruise is er geen (KRAS) reisbegeleiding aanwezig.

  informeer bij uw huisarts naar eventuele inentingen voor deze cruise

  vroegboekprijzen: voor deze actie zijn speciale vroegboekprijzen van toepassing. Voor boekingen gemaakt vanaf 1 oktober zullen de prijzen met € 400 verhoogd worden.

  voor deze cruise maakt Kras gebruik van chartervluchten via de rederij. Op dit moment zijn de exacte vluchtgegevens nog niet bij ons bekend.

  Wij wijzen u erop dat u verplicht bent om uw paspoort bij inscheping af te geven. De chiefpurser zal deze in bewaring houden. Na de cruise ontvangt u deze weer terug.

  Dagprogramma

  Antarctica Cruise

  Vaarschema

  dag 1. vliegreis (nachtvlucht) Düsseldorf of Frankfurt-Buenos Aires (Argentinië)
  dag 2. aankomst Buenos Aires, transfer naar het schip, inschepen
  dag 3. Buenos Aires, start cruise 19.00 uur
  dag 4. Montevideo (Uruguay): aankomst 08.00 uur, vertrek 13.00 uur
  dag 5, 6 & 7. op zee
  dag 8 t/m 15. acht dagen op South Georgia, Zuid-Shetlandeilanden en Antarctica, met o.a. Fortuna Bay, Stromness Bay en Grytviken, Point Wild op Elephant Island, King George Island, Half Moon Island en Deception Island (Whalers Bay) en Paradise Bay, Neumeyer kanaal, Port Lockroy/Palmer Archipel en Peterman Island
  dag 16. op zee
  dag 17. passage Beagle kanaal, Ushuaia: aankomst 13.00 uur
  dag 18. Ushuaia, van boord, transfer naar luchthaven voor terugvlucht (nachtvlucht) naar Düsseldorf of Frankfurt
  dag 19. aankomst Düsseldorf of Frankfurt

  1e dag - Düsseldorf of Frankfurt-Buenos Aires

  U reist op eigen gelegenheid naar Düsseldorf of Frankfurt, vanwaar u vannacht naar het Argentijnse Buenos Aires vliegt.

  2e dag - Buenos Aires

  v

  Na aankomst op de luchthaven van Buenos Aires volgt de transfer naar het schip. Vanavond alle gelegenheid om uw schip te verkennen of om op ontdekking te gaan in bruisend Buenos Aires. Facultatief kunt u gaan genieten van een heuse tangoshow!

  3e dag - Buenos Aires

  v

  Een hele dag om te genieten van Buenos Aires, een levendige stad, rijk aan prachtige gebouwen en met een compact oud stadscentrum met talloze bezienswaardigheden. U vindt hier onder meer de Casa Rosada, de zetel van de President van Argentinië en de beroemde Plaza de Mayo, waar de dwaze moeders elke donderdag demonstreerden voor hun vermiste zonen en dochters. Ook de kleurrijke wijk La Boca, van oorsprong een Italiaanse visserswijk, is een bezoek zeer zeker waard. Ook de rustige wijk Recoleta, met statige huizen en het kerkhof waar presidenten en tevens de wereldberoemde Evita Péron begraven liggen, is een trekpleister. Ontdekt u deze fascinerende stad op eigen gelegenheid of middels de facultatieve excursies, zoals bijvoorbeeld een dagtocht Buenos Aires Totaal, stadstour Buenos Aires of een boottocht door de Delta del Tigre die u aan boord kunt boeken? Vanavond om 19.00 uur gaat de cruise van start. Op naar Antarctica!

  4e dag - Montevideo (Uruguay)

  v

  Van 08.00 tot 13.00 uur ligt het schip in de haven van Montevideo. Deze koloniale en levendige hoofdstad van Uruguay is rijk aan Italiaanse en Art Deco-elementen! U kunt aan boord een stadstour of een excursie naar Mythos/Admiral Graf Spee boeken.

  5e, 6e en 7e dag - op zee

  De komende dagen verblijft u aan boord, maar vervelen hoeft u zich allerminst! Er zijn verplichte lessen over de veiligheid, het gebruik van de zodiacs (rubberboten) en gedragsregels aan boord. Er worden presentaties gegeven over wat we de komende dagen zullen tegenkomen en wordt er uitgebreid stilgestaan bij de ontdekkingsgeschiedenis van het continent. Praktische informatie over hoe u vogelsoorten kunt herkennen en hoe u die het beste op de foto kunt zetten komt ook aan de orde.

  8e t/m 15e dag - Antarctica ontdekken!

  v
  klein AA002
  klein AA298
  klein AA077.tiff
  klein AA094
  klein AA264
  klein AA046
  Antarcticas
  Antarctica0s
  Antarctica.DrakePassages
  klein AA002
  +15
  klein AA298
  +14

  Acht volle dagen geheel in het teken van het Arctische gebied, met excursies (INBEGREPEN!) naar o.a. Fortuna Bay, Stromness Bay, Grytviken op South Georgia, Point Wild op Elephant Island, Zuid-Shetlandeilanden met King George Island, Half Moon Island en Deception Island (Whalers Bay) en Paradise Bay, Neumeyer kanaal, Port Lockroy/Palmer Archipel en Peterman Island. Aan boord van het MS Delphin bevinden zich 8 moderne Zodiacs (rubberen motorboten) waarmee de expedities worden uitgevoerd. De negen Duitssprekende experts (van Hansa Kreuzfahrten) zullen de excursies begeleiden en weten u enorm veel te vertellen over de geschiedenis, geologie, flora en fauna.

  Aangezien het Arctische gebied een grillig en steeds wisselend klimaat kent, wordt ter plaatse bepaald welke eilanden en ijsmassa’s we zullen bezoeken. Onderstaand een voorbeeld van een aantal excursies.

  v

  South Georgia wordt ook wel het juweel van de Zuidelijke Oceaan genoemd. Het behoort tot de Sub-Antarctische eilanden en heeft een heel eigen dierenleven. Het eiland is gemiddeld 25 km breed en 180 km lang en telt meer dan 150 gletsjers. Gedurende uw verblijf leert u over de geschiedenis van de eilanden en treedt u in de voetsporen van de ontdekker Shackleton. Daarbij bezoekt u natuurlijk ook de overweldigende dierenkolonies met zeeleeuwen, zeeolifanten, koningspinguïns en andere pinguïn- en vogelsoorten.

  Op het ruige bergachtige en met gletschers bedekte South Georgia bezoekt u Grytviken. In dit verlaten walvisstation lopen koningspinguins vrij over straat en rusten pelsrobben uit van hun drukke bezigheden. De befaamde poolreiziger Ernest Shackleton ligt ook in dit plaatsje begraven.

  v

  We zullen ook een poging wagen voet aan land te zetten op Point Wild op Elephant Island. Deze locatie dankt z'n faam aan de beroemde expeditie van Shackleton die hier in 1916 strandde en hier 135 dagen moest verblijven.

  v
  klein AA284
  klein AA264
  klein AA284
  +1
  klein AA264

  Per zodiac, de rubberbootjes met buitenboordmotor die ons aan land zullen brengen, bezoeken we Deception Island, een slapende vulkaan. Hier maken we kennis met duizenden pinguïns, vogels en zien we het verlaten station van walvisvaarders, waar de vele vogels dankbaar hun nest gemaakt hebben. Vergeet uw zwemkleding niet, want er zijn diverse warmwaterbronnen waarin even gezwommen kan worden!

  We komen deze dagen oog in oog te staan met pinguïns. Er leven op Antarctica 7 verschillende soorten. Op de ijsschotsen zien we ook diverse robben, zoals de zeehond, het zeeluipaard of misschien wel de zeeolifant. Vanuit de zodiac is de kans groot dat we walvissen zien, of de majestueuze orka’s, die op jacht zijn naar de rustende robben.

  v
  Antarctica-IJsbergs
  Antarctica.DrakePassages
  Antarctica0s
  Antarcticas
  Antarcticas
  Antarctica-IJsbergs
  Antarctica.DrakePassages
  Antarctica0s
  +2
  Antarcticas
  +1

  We varen ook naar Paradise bay, waar we tussen de ijsbergen en in diepe fjorden terechtkomen, met de prachtigste ijscreaties en heldere kleuren. Let u ook op de geluiden die u hoort? Alles puur natuur en niet verstoord door menselijke inbreng of machines!

  We varen door het beroemde maar smalle Lemaire Kanaal, waar aan beide kanten honderden meters hoge rotsen boven ons uit tornen terwijl ons schip een weg baant langs prachtige ijsbergen die in het kanaal drijven. Het Lemaire kanaal is één van de mooiste plekken op aarde en wordt ook wel eens het Kodak kanaal genoemd naar de vele prachtige foto's die er worden gemaakt.

  Hierna is het op naar het Petermann eiland, waar we aan land gaan. Hier kunt u een wandeling maken over een gletsjer en vele duizenden ezels- en adéliepinguïns op de foto zetten!

  16e dag - op zee

  We nemen afscheid van het Antarctische schiereiland. De ijsbergen worden kleiner, het pakijs verdwijnt en de temperatuur loopt langzaam op. De laatste getuigen van het witte continent cirkelen hoog boven ons en duiken misschien langs de boeg naar beneden om een vis te pakken.

  17e dag - Beagle Channel-Ushuaia

  v
  Argentinie.BeagleChannels

  We varen vandaag door het Beagle Channel, dat de grens vormt tussen Argentinië en Navarino Island, dat nog net tot Chili behoort, en kiezen het ruime sop van de Atlantische Oceaan. Om ca. 13.00 uur varen we de haven van Ushuaia binnen. Aan boord kunt u voor vandaag de volgende facultatieve excursies boeken: excursie Vuurland/Nationale Park Tierra del Fuego (een ongerept landschap van bergketens, gletsjers, meren en bossen, excursie naar het Escandido meer of een rondvlucht boven Ushuaia en omgeving.

  18e dag - Ushuaia-Düsseldorf of Frankfurt

  Na het ontbijt gaan we van boord. Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht (nachtvlucht) naar Düsseldorf of Frankfurt.

  19e dag - Düsseldorf of Frankfurt

  Aankomst op de luchthaven van Düsseldorf of Frankfurt. Op eigen gelegenheid reist u huiswaarts. Einde van een unieke en indrukwekkende reis!

  Aan boord ontvangt u alle informatie met betrekking tot definitieve prijzen en de inhoud van de facultatieve excursies.

  Uw schip

  Hansa Kreuzfahrten

  v

  De Duitse rederij Hansa Kreuzfahrten, met Duits als voertaal, heeft zich gespecialiseerd in het 3- tot 4-sterren segment, heeft relatief kleine cruiseschepen en richt zich op mensen van 50 jaar en ouder. Daarom biedt Hansa Kreuzfahrten een unieke cruise voor mensen met hoge verwachtingen in een ontspannen en huiselijke sfeer met een goede prijs-/kwaliteitverhouding en goede service. Hansa heeft interessante cruiseroutes met een grote verscheidenheid aan excursies. Doordat de schepen wat kleiner zijn, kunnen ze ook aanleggen op plaatsen waar de grote cruiseschepen niet kunnen komen. Dat maakt de cruises van Hansa speciaal! De schepen van deze rederij worden elk jaar (gedeeltelijk) gerenoveerd, dus er staat u elke keer weer wat nieuws te wachten!

  Uw schip: MS Delphin***+

  v
  MS Delphin-DEL Lounge-Bar_s
  MS Delphin-Crew1_s
  Kat. 1-2-3 Innenkabine1-s
  Delphin-Restaurant1_S
  +9
  +8

  Op dit schip, dat op haar reizen en ontdekkingstochten maximaal 500 gasten meeneemt, zult u zich direct thuis voelen! De 7 passagiersdekken, ruime lounges en comfortabele, smaakvol ingerichte hutten bieden u alle comfort. Het schip beschikt over een zonnedek met zwembad, wellness centre met een sauna, solarium en massage waar u gratis gebruik van kan maken behalve van de massage en beautysalon. De sfeer aan boord is, zoals gezegd, lekker huiselijk en gemoedelijk, u bent tot niets verplicht. Kaarten, lezen, dans of show… alles wanneer u dat wilt. Het Duitstalige boordpersoneel verzorgt alles tot in de puntjes en ook op culinair gebied kunt u uw hart ophalen. Overdag zijn er diverse buffetten, maar u kunt ook in het restaurant dineren. Dit schip is ingericht om ook naar Antarctica te varen! Kortom: alles in huis voor een goedverzorgde cruise!

  Specificaties

  Bouwjaar: 1975 • gemoderniseerd: 2004 • lengte: 157 m • breedte: 22 m • diepgang: 6 m • tonnage: 16.214 • maximale snelheid: 21 knopen • maximaal aantal passagiers: 470 • bemanningsleden: 200 • nationaliteit bemanning: Europees • passagiersdekken: 7 • liften: 2 • stabilisatoren • voertaal aan boord: Duits • voltage: 220 volt • land van registratie: Malta • valuta: euro • creditcards: American Express, Eurocard/Mastercard en VISA

  Klik hier voor het uitgebreide dekkenplan van MS Delphin.

  Faciliteiten

  Restaurants • bars • fitnesscentrum • buitenzwembad • stoombad • sauna • schoonheidssalon • massagesalon • solarium • joggingbaan • volleybal- en basketbalveld • bibliotheek • internetcafé (ca. € 5 per halfuur) • 24 uur roomservice • discotheek • receptie • winkels.

  Hutten

  129 buitenhutten • 107 binnenhutten

  Alle ruime hutten hebben 2 aparte bedden, airconditioning, satelliettelevisie, telefoon, kluis, boordradio en douche, toilet en föhn. De Comforthutten en de Deluxe hutten hebben een 2-persoonsbed, een zithoekje en een minibar.

  Binnenhutten

  Categorie 1: gelegen op dek 4
  Categorie 2: gelegen op dek 3
  Categorie 3: gelegen op dek 2

  Buitenhutten

  Categorie 4: gelegen op dek 3 (patrijspoort)
  Categorie 5: gelegen op dek 2 (groot raam, niet te openen)
  Categorie 6 Comfort: gelegen op bootdek
  Categorie 7 Deluxe: gelegen op bootdek
  Categorie 8 Suite: gelegen op bootdek

  Maaltijden

  De maaltijden op het MS Delphin zijn van zeer goede kwaliteit. De hoofdmaaltijden in het restaurant vinden plaats in één zitting. Het diner wordt in het restaurant uitgeserveerd en de lunch kunt u zowel in het restaurant uit laten serveren of bij het zwembad bij het buffet halen.

  Noot

  - Hutten met 3e en 4e bed zijn alleen op aanvraag te boeken.
  - Dit schip is NIET rolstoeltoegankelijk.
  - De buitenhutten kunnen vanwege de sloepen belemmerd zicht hebben.

  Belangrijk! Indeling van de hutten geschiedt altijd door de rederij. Er kan een voorkeur worden aangegeven, dit is echter nooit een garantie. Het kan voorkomen dat een buitenhut of buitenhut met balkon een belemmerd zicht heeft.
  Let op: dek 4 is het onderste dek.

  Uw Antarctica Cruise per MS Delphin:

  • vanwege de omvang van het schip komt u op plekken waar andere (grotere) schepen niet kunnen en mogen komen.
  • aan boord heerst een familiare sfeer.
  • behalve wat feestelijks voor de gala-welkomst zijn er verder geen specifieke kledingvoorschriften. Het is belangrijk dat u vooral warme en comfortabale kleding meeneemt (zie ook 'Reistips').
  • de hoofdmaaltijden worden gezamenlijk, in één enkele zitting, genuttigd.
  • het kan zo zijn dat de sauna gedurende de gehele Antarctica cruise niet gebruikt kan worden.
  • tijdens de Antarcticacruise zullen er maximaal ca. 375 passagiers aan boord zijn.
  • het buitendek biedt volop plaats voor iedereen die van Antarctica wil genieten.
  • afwisselend (entertainment)programma aan boord met o.a. leerzame presentaties (Duitstalig) van wetenschappers en zuidpoolkenners.
  • bijzonder aan deze cruise (in vergelijking met een cruise per expeditieschip!) is dat het MS Delphin u veel faciliteiten en een gezellige sfeer/omgeving te bieden heeft, hetgeen uw cruise-ervaring compleet en bijzonder comfortabel maakt.
  • alle (duitstalige) excursies tijdens de dagen op Antarctica zijn inbegrepen en worden uitgevoerd met de 8 zodiacs (kleine rubberen motorboten).
  • deze cruise wordt uiteraard naar strikte (milieu)maatregelen uitgevoerd.
  • aan boord kunt u geen speciale kleding en/of laarzen huren.
  • aangeraden wordt een warme/waterdichte jas mee te nemen, waterafstotende broek (regenbroek) en goede warme laarzen. U kunt ook een speciaal Antarctica Jack bestellen bij de rederij. U ontvangt hiervoor bij uw reispapieren een formulier waarmee u dit jack rechtstreeks bij de rederij kunt bestellen (dus niet via Kras). De rederij zorgt er vervolgens voor dat dit jack klaarligt in uw hut.
  • vaccinaties voor Gele Koorts zijn niet nodig.

  Extra info

  Extra informatie Hansa Kreuzfahrten

  Open alle items

  Bagage

  Wij raden u aan slechts één koffer per persoon mee te brengen. Op de schepen is er geen beperking op het gewicht, dit is wél het geval voor de vliegreis van en naar het schip. U dient zich hier te houden aan de instructies van de luchtvaartmaatschappij. Meestal is het gewicht hier beperkt tot 20 kilo per passagier en 1 stuk handbagage van maximaal 8 kilo. Voor cruises naar Antarctica geldt een bagagevrijdom van 30 kg voor zowel de vlucht als cruise.

  Dekstoelen en dekens

  U kunt kosteloos gebruikmaken van de dekstoelen en dekens. Houdt u rekening met de andere gasten en houdt u geen stoelen onnodig `gereserveerd` (door middel van het al klaarleggen van handdoeken of dekens).

  Excursies

  Aan boord worden diverse excursies aangeboden. Meer informatie over deze excursies kunt u ter plaatse opvragen. Deze excursies kunt u alleen aan boord boeken (en aan het einde van de cruise betalen, zie ‘Geldzaken’).

  Fooien

  Aan boord geldt géén verplicht fooiensysteem! Toch wordt het altijd op prijs gesteld indien u een blijk van waardering geeft voor de geboden service van het personeel. Een indicatie: totaal ca. € 4 tot € 5 per persoon per dag.

  Geldzaken

  De valuta aan boord is de euro. Tijdens de reis kunt u de meeste persoonlijke uitgaven (excursies, drankjes etc.) op uw cabinenummer laten bijschrijven, waarna betaling aan het einde van de reis plaatsvindt*. We raden u aan om de rekeningen die u ontvangt te bewaren om uw eindafrekening te kunnen controleren.
  * de creditcards Mastercard en Visa worden geaccepteerd. Uiteraard kunt u ook contant (in euro`s) betalen. American Express wordt NIET geaccepteerd.

  Wij verzoeken u vriendelijk voor vertrek uw limiet op uw credit card te checken zodat uw bestedingstegoed toereikend is voor de uitgaven aan boord.

  Het kan handig zijn om een klein bedrag van de lokale munt van de aankomsthavens mee te nemen voor kleine uitgaven ter plekke, hoewel bijna overal creditcards worden geaccepteerd als betaalmiddel (wisselen aan boord is niet mogelijk, hiervoor kunt u in de havens terecht).

  Gezondheid

  Er is klein ziekenhuis aan boord aanwezig o.l.v. een ervaren arts. De kosten voor eventuele behandelingen en medicijnen dient u aan boord te betalen en kunt u na afloop van de reis declareren bij uw eigen zorgverzekeraar (bewaart u hiervoor de originele nota`s).

  Wij adviseren u bij het voor het eerst betrekken van uw hut elke warmwaterkraan enige minuten zo heet mogelijk te laten lopen. Dit geldt eveneens voor douche en/of bad. Het beste legt u de handdouche op de heetste stand enige minuten op de afvoer. In stilstaand water van ca. 25 - 50°C. kan zich namelijk de legionella bacterie ontwikkelen, die u op deze manier doeltreffend kunt bestrijden.

  Handdoeken

  Handdoeken worden, indien gewenst, elke dag gewisseld (legt u de handdoek dan op de grond). Wilt u de handdoek(en) nog eens gebruiken, hangt u deze dan op. Bij de receptie kunt u tegen borg een badjas lenen.

  In- en ontscheping

  De inscheping begint op het tijdstip dat in het reisprogramma staat vermeld. Meestal begint inscheping ca. 2 uur voor vertrek, ontscheping start meestal ca. 1 uur na aankomst in de haven. De volgorde van de ontscheping zal afhankelijk zijn van de vertrektijden van de eventuele transfers en vliegreizen.
  Indien u bij Kras heeft geboekt is het niet mogelijk om online in te checken!

  Kleding

  Het leven aan boord is heel ongedwongen. Gedurende de dag en tijdens de excursies is sportieve kleding natuurlijk het meest op zijn plaats. Ook gemakkelijke schoenen zijn aan te raden. Houdt u rekening met fatsoenlijke kleding bij uw bezoek aan zuidelijke landen, het betreden van kerken e.d. Voor de diners geldt dat het niet is toegestaan om in badkleding of sportkleding de restaurants te betreden. Tijdens de diners wordt het gewaardeerd als u chique/netjes gekleed bent. Voor de heren een jasje en feestelijke kleding (bijvoorbeeld een jurk) voor de dames.

  Reddingsoefening/veiligheid aan boord

  Aan het begin van de cruise vindt er een reddingsoefening plaats, waaraan het voltallige personeel alsook alle gasten aan boord hun verplichte medewerking dienen te verlenen. Meer informatie aan boord. Houdt u ook de luidsprekermededelingen in de gaten.
  • rook niet in uw bed
  • werp geen sigarettenpeuken overboord
  • bij golfslag raden we u aan om u vast te houden aan de relingen
  • loop niet (of voorzichtig) over natte dekken
  • indien van toepassing: houdt u uw kind(eren) altijd goed in de gaten

  Reisdocumenten

  U bent altijd zelf verantwoordelijk voor de juiste documenten. Neemt u voor exacte informatie contact op met Kras 0900 - 96 97 (15 cpm). Ook baby’s en kinderen hebben voor de VS een eigen paspoort nodig en mogen niet bij hun ouders in het paspoort bijgeschreven staan. Zonder geldige reisdocumenten wordt de toegang tot het schip geweigerd, zonder terugbetaling van de kosten van de reis. Voor paspoort- en visa-informatie: www.visumdienst.nl

  Restaurant/zitting

  De hoofdmaaltijden in het restaurant vinden plaats in één zitting aan een vooraf voor u gereserveerde tafel (waar u tijdens de gehele cruise plaatsneemt). Wilt u met vrienden/bekenden een tafel delen, maakt u dit dan direct kenbaar aan boord. Roken is in het restaurant niet toegestaan. Het ontbijt is in buffetvorm, lunch en diner zijn beide in de vorm van keuzemenu`s. Het diner wordt in het restaurant uitgeserveerd en de lunch kunt u zowel in het restaurant uit laten serveren of bij het zwembad bij het buffet halen. Speciale dieetwensen dient u bij boeking bekend te maken en kunnen niet gegarandeerd worden.

  Rolstoeltoegankelijkheid

  Het MS Albatros is NIET rolstoeltoegankelijk!

  Taal

  De officiële voertaal aan boord is Duits.

  Uw hut

  Alle hutten beschikken over privé-sanitair (met minimaal douche), föhn, airconditioning, satelliettelevisie, telefoon en een klein kluisje. Al het linnengoed dat u nodig hebt voor uw verblijf (lakens en handdoeken) wordt regelmatig vervangen.

  Voltage

  Het voltage aan boord is 220 Volt.

  Wasserette/strijken

  Aan boord is een wasserette (prijslijst in uw hut). Er is tevens een strijkruimte.

  Noot

  Bovenstaande informatie is afkomstig van derden. Kras is niet aansprakelijk voor eventuele fouten en/of wijzigingen.