Vakantie Argentinië - Fascinerend land

Ontdekkingsreis door het land van de tango

Argentinië, het broeiende centrum van de tango, die men tot in de kleinste kroegjes van Buenos Aires vurig danst. Reis met Kras naar het einde van de wereld. Tijdens een vakantie Argentinië kunt u naar het uiterste zuiden reizen, richting Ushuaia. Vanuit deze stad gaan er diverse excursies naar sprookjesachtige werelden van sneeuw en ijs, waarbij de Perito Moreno gletsjer het indrukwekkende hoogtepunt is!

Het einde van de wereld

Wie Argentinië googelt krijgt al gauw de blauw-wit gestreepte vlag op z’n netvlies geprint. Helden als Maradona en Messi vliegen voorbij. Hoog tijd om zelf naar dit Zuid-Amerikaanse land te vliegen met zijn prachtige rots- en ijslandschappen. Voor dit natuurgeweld reist u met Kras naar Zuid-Argentinië. Het ‘ik ben aan het einde van de wereld’ gevoel bekruipt u wanneer u per ferry de meest zuidelijke stad Ushuaia bereikt. Houten huisjes in allerlei felle kleuren liggen vredig aan het Beagle Kanaal, ingeklemd tussen de uitlopers van het Andesgebergte met toppen van eeuwige sneeuw. Tijdens een vakantie Argentinië kunt u vanuit Ushuaia excursies maken naar Nationaal Park Tierra del Fuego. Een stoomtreintje brengt u naar een wereld van watervallen, bossen, gletsjers en meren. Volg de wandelroute ‘Senda Pampa Alta’ en heb de mooiste uitzichten over het Beagle Kanaal en de Río Pipovallei.

Temperamentvol Buenos Aires

Onderdompelen in de ‘Latin way of life’ tijdens een vakantie Argentinië? Een beter antwoord op deze vraag dan de hoofdstad Buenos Aires is er niet. Het begint al aardig te borrelen in de wijk Palermo Viejo, waar u een schat aan cafés en restaurants vindt. Van de vele steakrestaurants, die hier ‘parillas’ worden genoemd, is Las Cabras een aanrader. Vleesliefhebbers hebben in dit restaurantje de tijd van hun leven, ze weten hier namelijk als geen ander hoe ze een goede steak moeten bereiden tegen een aantrekkelijke prijs. Maar het kookpunt wordt bereikt in San Telmo, de oudste wijk van de stad. Hier wordt de tango tot in de kleinste kroegjes en in elke straathoek vurig gedanst. Aan de straten liggen koloniale huizen en statige panden en maken deze wijk tot een van de mooiste bezienswaardigheden in Buenos Aires.

Los Glaciares, ‘Frozen’ is er niets bij

Een wereld van sneeuw en ijs gaat voor u open wanneer u vanuit het dorpje El Calafate, Nationaal Park Los Glaciares betreedt. Het landschap wordt hier namelijk gevormd door wonderschone ijsvlaktes en ruige rotsformaties. De kunsten van Elsa in de film ‘Frozen’ vallen in het niet bij het zien van een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van heel Argentinië, de Perito Moreno gletsjer. Haast even indrukwekkend is het gekraak en kabaal van grote ijsblokken die langzaam van de immense gletsjer afbrokkelen, rechtstreeks het azuurblauwe Argentinomeer in. Tijdens een rondreis Argentinië die u kunt boeken bij Kras heeft u alle tijd om via uitgezette wandelpaden de ijsmassa’s van dichtbij te bewonderen.

Verfijn uw keuze
2 vakanties Argentinië
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Soort vakantie
Vervoersoort
Luchthaven
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Rederij
Schip
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,1
35 beoordelingen Vakantie Argentinië door reizigers van Kras