Vakantie Armenië - Reis naar gastvrij Armenië

Ontdek de verrassende hoogtepunten van Armenië

Onvergetelijke landschappen en indrukwekkende kloosters vormen de ingrediënten van een vakantie Armenië. Dit land ligt op de bergachtige Kaukasus tussen Turkije en Azerbeidzjan. Vooral de rode rotsen, besneeuwde bergen en wijnranken van de Noravankkloof zult u niet snel vergeten. Maar ook het schilderachtige Dilijan zal met zijn kleurrijke bossen, houten huisjes en spiegelende meren indruk maken. Vergeet het middeleeuwse Haghpat-klooster niet!

Verfijn uw keuze
1 vakantie Armenië
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Luchthaven
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

Rondreis Georgië en Armenië
Rondreis Georgië en Armenië
  • Culturele & historische verrassing
  • Antieke kloosters en eeuwenoude rotssteden
  • Hartverwarmende gastvrijheid en rijke historie
  • 11 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum10-05-2020
Reisduur11 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf1169
IG
8,2
erg goed100 beoordelingen
Kaart
Bekijk reis

Adembenemende landschappen in Armenië

In Armenië reist u niet alleen door de hoofdstad Jerevan en langs eeuwenoude kloosters, maar zijn ook de berglandschappen onvergetelijk. Het bergachtige land ligt grotendeels op het Kaukasus-gebergte en grenst aan Turkije en Azerbeidzjan. Vooral de Noravank-kloof in het zuiden van Armenië is adembenemend. Hoge rode rotsen, met bossen versierde bergen en stenen kloosters vormen het decor. En de wijnstokken maken de bijzondere vakantiesfeer compleet. Tijdens een vakantie Armenië proeft u hier van wijn gemaakt van Areni-druiven. En terwijl u proost met een glas rode wijn maakt het uitzicht op de Aratberg het sfeerbeeld compleet. Deze 5.100 meter hoge berg ligt net over de grens met Turkije en is de plek waar de ark van Noach zou zijn gestrand na de zondvloed. Een legendarische plek om te bezoeken tijdens de reis door Armenië!

Het schilderachtige 'Zwitserland van Armenië'

Net zo adembenemend als de natuur in Armenië is de stad Dilijan. Dit voormalige kuuroord ligt midden tussen de groene wouden en wordt dankzij de vele meertjes en rivieren ook wel 'Zwitserland van Armenië' genoemd. Geplaveide straatjes, houten huizen met balkonnetjes en stenen bruggen vormen samen met de spiegelgladde meertjes en kleurrijke bossen het plaatje in Dilijan. Een panorama dat geliefd is bij schilders, kunstenaars en dichters. Tijdens een vakantie Armenië waant u zich hier in een schilderij. Nabij Dilijan kunt u ook het middeleeuwse Haghpatklooster bezoeken. Dit versterkte klooster met de koepeltorens en zuilengangen wordt gezien als fraai staaltje Armeense architectuur!

Ontspannen met uitzicht op het Sevanmeer

Bijkomen van alle indrukken die u tijdens een vakantie Armenië opdoet kan worden gedaan bij het Sevanmeer. Alhoewel van bijkomen waarschijnlijk geen sprake is: ook hier zijn de uitzichten indrukwekkend. Het Sevanmeer ligt in het oosten van Armenië op 2.000 meter boven zeeniveau. Met gras bedekte hellingen, diepblauw water zo ver als het oog reikt én het romantische Sevanavank-klooster liggen voor u klaar. Dit klooster met de rode koepel was vroeger een schuilplaats voor Armeense koningen. Tegenwoordig schiet u er jaloersmakende vakantiefoto's. Is het mooi weer? Neem dan eens een duik in het zoetwatermeer of ontspan op een van de strandjes. Wat gaat u allemaal ontdekken tijdens een voordelige vakantie Armenië van Kras?

8,2
100 beoordelingen Vakantie Armenië door reizigers van Kras