Vakantie Bahrein: eeuwenoude cultuur, woestijn en mooie steden

Op vakantie in Bahrein zult u zich verbazen over alle tegenstellingen die u op het eiland aantreft. Van nieuw en oud, arm en rijk en traditioneel en modern. De Arabische wereld zal u verrassen.

Vakantie Bahrein
Bahrein is een eilandenarchipel. De archipel omvat 33 eilanden die liggen in de Perzische Golf tussen het schiereiland Qatar en Saoedi-Arabië. Sinds 1971 is Bahrein onafhankelijk. Het land beschikt over veel oliebronnen waardoor het in korte tijd zeer welvarend is geworden. Bahrein bestaat voornamelijk uit woestijn.

De hoofdstad van Bahrein is Manama, een moderne stad met ongeveer 1,5 miljoen inwoners. Hier vindt u de moskee Al-Fateh, een imposant bouwwerk waar u een rondleiding kunt krijgen. Deze rondleiding is uniek voor deze contreien, omdat niet-islamieten meestal niet toegelaten worden in moskeeën.

Het land bezit een millennia-oude cultuur en het verhaal hierover wordt verteld in het Nationaal Museum in de hoofdstad Manama. Tegelijkertijd kent het land een moderne kant, want Bahrein beschikt bijvoorbeeld over een wereldberoemd Formule-1-circuit. Ook in de hoofdstad Manama zult u fascinerende contrasten ervaren. Naast bonte souks -de Arabische markten- en handwerkcentra voor traditionele sieraden, tapijten en stoffen, zijn er ook zeer moderne winkelcentra die meestal zeer luxueus gehuisvest zijn. Het Walhalla voor de liefhebber van winkelen!

Vakantie in Bahrein bij Kras
Vakantie in Bahrein blijft niet bij Bahrein alleen. Kras heeft diverse cruises in zijn programma waarbij Bahrein bezocht wordt en daarnaast ook Dubai en Oman worden aangedaan. Het zijn veelzijdige vakanties naar dit exotische deel van de wereld!

Meer informatie?
Mogelijk heeft u nog vragen over de vakanties van Kras. Kijkt dan eens of het antwoord bij de veelgestelde vragen staat. U kunt voor uw vragen ook contact opnemen met onze medewerkers.

Andere mogelijkheden in het Kras-programma
Mocht u de ideale bestemming nog niet gevonden hebben, dan zijn er vergelijkbare mogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld de Verenigde Arabische Emiraten of Dubai bekijken om meer ideeën op te doen.

1 vakantie naar Bahrein gevonden
Verfijn uw keuze)
Continent
Azie(1)
Land
xBahreinv
SAlle landen
Soort vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Reisduur
Accommodatie Type
Aantal sterren
Accommodatie
Rederij
Schip
Budget p.p.
Sorteer op
n

Een moment geduld a.u.b.

8,4
Beoordeling Vakantie Bahrein door reizigers van Kras
Gebaseerd op 63 reviews