Tijdens een vakantie Brussel is de Grote Markt een must met zijn Stadhuis, Broodhuis de gildenpanden uit de Gouden Eeuw. Onder die monumenten is het goed toeven met een pintje op een sfeervolle terras. Brussel is ook de stad van Manneken Pis, de beroemdste wildplasser van België. De bouwwerken en museum van Horta zijn zeer de moeite waard en er zijn meer musea dan u in een weekend kan bezoeken. De Brusselse bezienswaardigheden zijn op loopafstand vanuit het luxe 4 sterren hotel van Kras.

Het kloppend hart van Brussel: de Grote Markt

Brussel is de hoofdstad van België en eigenlijk ook van Europa. Het kloppend hart van de stad wordt gevormd door de Grote Markt. De dichtheid aan monumenten is enorm. Een van de meest in het oog springende bezienswaardigheden is het middeleeuwse stadhuis, een fraai voorbeeld van de Vlaamse Gotiek. Hier tegenover staat Het Broodhuis, gebouwd in barokke renaissance stijl. Hier was vroeger een bakkerij, waar dit majestueuze complex zijn naam aan dankt. De Franstaligen noemen die complex Maison du Roi, oftewel 'Huis der Koningen', wat meer zegt over dit gebouw dat ook diende als bolwerk van de lokale machtshebbers. Verder is De Grote Markt omzoomd met gildehuizen uit de Gouden Eeuw waar op de gevels meestal te zien is welk ambacht een huis vertegenwoordigde.

Brusselse aandachttrekker: Manneken Pis

Net om de hoek bij de Grote Markt in de Stoofstraat vindt u ’s wereld beroemdste wildplasser: Manneken Pis. Het beeldje staat hier bijna vier eeuwen in dit hoekje en is een van de beroemdste bezienswaardigheden van Brussel. Het was een traditie om bij hoog buitenlands bezoek iets voor de garderobe van het manneke mee te nemen. Bloot trek hij echter de meeste kijkers. Wel kunt u de verzameling kleding bekijken, die inmiddels meer dan 700 stuks telt, in het Broodhuis op De Grote Markt. Misschien heeft u geluk tijdens een vakantie Brussel: bij speciale gelegenheden plast het ventje bier of wijn.

Het museale Brussel

Een andere beroemde Brusselaar is de architect Victor Horta die vooral de eerste decennia van van de 20 ste eeuw actief was. Een paar kilometer zuidelijk van de Grote Markt staat het Hortamuseum. Hij is de grote man van de art-nouveau en in dit museum ziet u prachtige mozaïeken, glas-in-lood en zwierig ontworpen meubilair. Het Paleis van Schone Kunsten, ook wel het BOZAR genaamd, is eveneens door Horta ontworpen. Liefhebbers van musea komen sowieso aan hun trekken tijden hun vakantie Brussel. Op allerlei vlakken zijn musea te vinden: van het Magritte Museum tot Het Stripmuseum. Over strips gesproken: door Brussel is een fraaie stripwandeling te maken langs de een 30-tal ‘stadsfresco’s’. Vooral rondom de ‘De Kunstberg’ in het centrum van de stad zijn de musea te vinden. Deze ‘berg’ geeft bovendien een fraai uitzicht over de stad. Op steenworp afstand van de Kunstberg ligt ook het luxe 4 sterren hotel van Kras, mooi in het centrum van Brussel.

Verfijn uw keuze
9 vakanties Brussel
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Streek
Soort vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Afstand tot centrum
Afstand tot openbaar vervoer
Afstand tot luchthaven
Doelgroep
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

Single Reis Kerst in Brussel, Brugge & Gent
Single Reis Kerst in Brussel, Brugge & Gent
  • Beleef samen de meest sfeervolle steden van België
  • Inclusief een 1-persoonskamer in een luxe 4-sterrenhotel
  • Ook dagelijks ontbijt en diner en feestelijke extra's inbegrepen
  • 5 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum23-12-2019
Reisduur5 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 10.00 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf619
I
8,3
144 beoordelingen Vakantie België Brussel door reizigers van Kras