Met een vakantie Leuven dompelt u zich onder in een prachtige middeleeuwse stad. Het Groot Bagijnhof stamt nog geheel uit die tijd en ook bij het gotisch stadhuis, dat rijkelijk gedecoreerd is met honderden beelden, raakt u niet snel uitgekeken. Daarnaast is Leuven de nummer één bierstad van België en dat is vooral te merken tijdens een bierwandeling langs de kroegen en brouwerijen. Wie optimaal tot rust wil komen kan bij Kras een vakantie Leuven combineren met een ontspannen wellness arrangement.

De middeleeuwse sporen van Leuven

De Vlaamse stad Leuven heeft alles in huis om een heerlijke vakantietijd te beleven. Deze stad in België ligt centraal in Vlaanderen en maar vijftig kilometer van de Nederlandse grens. Tijdens een vakantie in Leuven is snel te zien wat de bloeiperiode van de stad was: de middeleeuwen. Deze periode is in deze prachtstad nog goed vertegenwoordigd. Uniek is bijvoorbeeld het complete middeleeuwse wijkje dat in zijn geheel fraai geconserveerd is. Dit Groot Begijnhof aan de rivier de Dijle was vroeger het onderkomen voor de dames kloosterlingen. Het bestaat uit de originele straatjes, kloosters, tuinen en pleinen. Het absolute pronkstuk van Leuven is het in 1469 gereed gekomen stadhuis. Dit gotische bouwwerk valt vooral op door de 236 beelden die de gevels van het gebouw sieren. Deze Leuvense 'Hall of Fame' is een grote verzameling van onder meer kunstenaars, Leuvense geleerden en Bijbelse figuren.

Een wandeling door de bierstad van België

Leuven is bij uitstek geschikt om cultuur te snuiven én te genieten van een lekker Vlaams biertje. In deze stad is de biercultuur namelijk rijkelijk vertegenwoordigd wat Leuven de eretitel 'bierstad van België' heeft opgeleverd. Er zijn grote brouwerijen zoals Stella Artois en kleintjes als Domu die bezocht kunnen worden. Brouwerij Domus ligt lekker centraal in de stad vlak bij het stadhuis en ook op steenworp afstand van het 4 sterren hotel van Kras. Tijdens een vakantie Leuven kunt u een bierwandeling maken die een aantal vermaarde Leuvense kroegen en bierbrouwerijen aandoet. Niet in de laatste plaats de langs de Grote Markt waar de aaneenschakeling van kroegen ook wel ‘de langste toog van Europa’ wordt genoemd.

Wellness arrangement: een ‘tour de sauna’

Een vakantie Leuven kunt u combineren met een speciaal wellness arrangement van Kras om optimaal tot rust te komen. Zo’n dertig minuten rijden ten noorden van Leuven ligt het Thermen Mineraal bij het plaatsje Rijmenam. Dit centrum omvat in totaal 10.000 m2 aan wellness faciliteiten. Saunaliefhebbers kunnen hier hun hart ruimschoots ophalen want er zijn infraroodsauna's en kruidensauna’s. Of werk uw zweet eruit in een Finse blokhut of in een villasauna. Van al die warmte kunt u afkoelen in de zwembaden of whirlpools of plof voor een rustmomentje neer op een ligbedje van de ligweide. En als toppunt van verwennerij kunt u zichzelf trakteren op een Tibetaanse of een minerale massage. Keuze te over. Een ding is zeker: u kunt zich weer als herboren in het Leuvense stadsgedruis storten!

Verfijn uw keuze
5 vakanties Leuven
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Streek
Soort vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Afstand tot centrum
Afstand tot openbaar vervoer
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,4
164 beoordelingen Vakantie België Leuven door reizigers van Kras