Maak tijdens een vakantie Mechelen kennis met de Belgische ‘stad van De Maneblussers’. Wandel vanaf het centraal gelegen 4 sterren hotel bijvoorbeeld naar de Grote Markt. Bezienswaardigheden zoals de St-Romboutskathedraal en het Stadhuis zijn hier te bewonderen vanaf het terras. Of ontdek tijdens een weekendje Mechelen de stad eens vanaf het water. Al varend over de Binnendijle spot u de iconische Vismarkt en de Grootbrug.

Stedentrip naar ‘de stad van de Maneblussers’

In 1687 dacht een dronkaard dat de Sint-Romboutskathedraal in brand stond. Het bleek de maan te zijn en sindsdien is Mechelen de ‘stad van de Maneblussers’. Tijdens een vakantie Mechelen bewondert u in deze stad in het noorden van België eenvoudig zelf deze gotische kathedraal. De 97 meter hoge kerk van zand- en kalksteen ligt namelijk op loopafstand van het luxe 4 sterren hotel in het centrum. Bijzonder is ook het Hof van Busleyden, een waar stadspaleis. Hier is een enorme kunstverzameling te zien van Vlaamse kunstenaars. Ook herbergt het gebouw een beiaardiersschool die het ontdekken waard is tijdens een excursie.

De lokale specialiteit van Mechelen

Tijdens een vakantie Mechelen mag een bezoek aan de geplaveide Grote Markt niet ontbreken. Neem hier plaats op het terras met het lokale speciaalbier ‘Gouden Carolus’ en kijk uit op het neogotische stadhuis en de kleurrijke herenhuizen. Een fijne manier om deze stad in Vlaanderen te bekijken is varend op de Binnendijle. Met een boot ver trekt u vanuit de Haverswerf langs de zandstenen Grootbrug en de Vismarkt. Op laatstgenoemde markt is het goed tafelen in een van de vele bourgondische eettentjes. Proef hier vooral eens van een plaatselijke kipgerecht met de Mechelse Koekoek, geserveerd met lokaal verbouwde asperges.

Verfijn uw keuze
8 vakanties Mechelen
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Streek
Soort vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Afstand tot centrum
Afstand tot openbaar vervoer
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,6
203 beoordelingen Vakantie België Mechelen door reizigers van Kras