Fietsreis Internationale Maasroute

8 dgn inclusief verblijf in goede hotels, ontbijt, bagagetransport en fietsroutes naar o.a. Maastricht, Luik en Dinant

v
7,3
K
  • Volg de Maas door Nederland, België en Frankrijk
  • Met op uw route o.a. Maastricht, Luik en Dinant
  • Gemakkelijke, lichte fietsroutes
  • Verblijf in 3-/4-sterrenhotels inclusief ontbijt
  • Met bagagetransport en Nederlandstalige fietsroutes
7.31012
7,3
Beoordeeld door 12 reizigers van Kras
Fietsreis Internationale Maasroute
Klik op een prijs voor de totaalprijs
)

Prijzen en boeken

Uw voorkeuren

x
  • -
  • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
Zondag: 10.00-23.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.

Inbegrepen

Inbegrepen & niet inbegrepen

Inbegrepen

• 7 nachten verblijf in comfortabele hotels
• 7 x ontbijt(buffet)
• Welkom met koffie/thee en vlaai
• Parkeerplaats bij het starthotel in Maastricht of 's-Gravenvoeren
• Bagagetransport tussen de hotels
• Nederlandstalige routebeschrijving en kaart
• Toeristische informatie voor onderweg

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 19,50 per boeking
• Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen (verplicht)

Bijkomende kosten ter plaatse
• Toeristenbelasting
• Eventuele borg bij huurfiets
• Alle entreegelden tenzij anders vermeld
• Optionele excursies

Optioneel bij te boeken
• 7 x diner € 196
Huur toerfiets € 105
Huur E-Bike € 160
• Diefstalverzekering toerfiets € 24
• Diefstalverzekering E-Bike € 48
• Terugtransfer van Sedan naar Maastricht (of omgekeer), inclusief fiets en bagage € 45
Hulp bij fietspech in Nederland en België (€ 2,50 p.p.p.d.)

Extra informatie

• De reistechnische uitvoering van deze reis is in handen van Fietsvakantiewinkel
• Er zijn van deze routes geen GPS-tracks aanwezig

Kaart

Dagprogramma

Fietstocht langs de Maas van Limburg tot Noord-Frankrijk

v
+3
+2

Een bijzondere fietsvakantie voor wie op zoek is naar (relatief) onbekende vakantiebestemmingen dicht bij huis. Een fietstocht langs de Maas door Limburg, via België, tot in Noord-Frankrijk is beslist zo’n ontdekkingstocht. Donau, Rijn en Loire zijn geliefd bij fietstoeristen. Maar binnen enkele jaren zal ook de Maas veel sportieve ‘pedaalridders’ trekken. Het hoogtepunt van deze reis is ongetwijfeld het traject over het oude jaagpad langs de Maas, in het noordelijkste stukje Frankrijk: de ‘Voie Verte Trans-Ardennes’. In 2010 verkozen tot ‘beste fietsroute’ en in 2015 uitgebreid met een nieuw gedeelte.

Open alle items

Dag 1 - naar Maastricht / 's-Gravenvoeren

v
+1
U reist op eigen gelegenheid naar het eerste hotel in Maastricht of 's-Gravenvoeren waar u ontvangen wordt met koffie en natuurlijk Limburgse vlaai. U kunt uw auto gedurende de week gratis parkeren bij het hotel. Bij tijdige aankomst is er tijd genoeg voor een wandeling door de oudste stad van Nederland. Struinen over het Vrijthof, de St. Servaas-basiliek bewonderen of uzelf verwennen met wat nieuwe aankopen. Er is genoeg te doen in Maastricht!

Dag 2 - Luik (ca. 35 km)

v
+1
Op naar België! In het dorp Eijsden steekt u met het pontje de Maas over naar Lanaye. Vanaf hier over de RAVel 'la Meuse à Vélo', via het knusse stadje Visé, naar Luik. De laatste kilometers voeren langs grote kranen, roestige boten en oude maar bedrijvige industrieterreinen. Heel verrassend is het veilige fietspad dat dwars door Luik loopt. De stad is genoemd naar de Legia. Deze rivier is de levensader van de stad, overspannen door vele bruggen. Het stadsbeeld wordt bepaald door twee heuvels: de 100 m hoge heuvel van de citadel en de Publémont, waarop de Sint-Maartenkerk staat. De binnenstad bestaat uit leuke, veelal autovrije straatjes en gezellige pleinen.

Dag 3 - Namen (ca. 65 km)

v
+1
We volgen vandaag de RAVel. Via Luikse voorstadjes als St. Nicolas en Flémalle naar Engis. Vanaf hier wordt de tocht voorgezet op een fietspad langs de Maas op de rechteroever. Een pauze in het charmante stad Huy is een aanrader. Hier vloeien drie rivieren samen. Het hooggelegen Fort van Huy is met een lift/kabelbaan bereikbaar en biedt een schitterend uitzicht.

Dag 4 - Dinant/Anhée (ca. 30 km)

v
+1
In de ochtend kunt u een wandeling door het centrum van Namen maken. Daarna op de pedalen naar Dinant, weerover de RAVel, nu op de linker maasoever. De blikvanger van Dinant is de indrukwekkende oude citadel die op een rotspunt hoog boven de stad ligt.

Dag 5 - Haybes (ca. 55 km)

Frankrijk ligt binnen handbereik! Tot aan de Belgisch-Franse grens, nabij Givet, vervolgt u grotendeels de RAVel langs de Maas. Eenmaal in Frankrijk vervolgt u de route op de unieke ‘Voie Verte Trans-Ardennes’ tot in Haybes. Het fietspad is aangelegd op een voormalig jaagpad dat de stroom van de Maas volgt. Het bosrijke heuvelland is absoluut een lust voor het oog.

Dag 6 - Villers-Semeuse (ca. 71 km)

v
+1
Vervolg van de fietstocht op de ‘Voie Verte Trans-Ardennes’ langs de Maas richting Charleville Mézières en Villers-Semeuse. Een van de figuurlijke hoogtepunten op deze dag is het bezoek aan het plaatsje Monthermé.

Dag 7 - Sedan (ca. 27 km)

In september 2015 vond de opening plaats van een nieuwe uitbreiding van de ‘Voie Verte Trans Ardennes’ langs de Maas tot in het stadje Sedan. U fietst vandaag dit stuk, dat u door een prachtig landschap voert.

Dag 8 - terugreis

Reist u op eigen gelegenheid terug naar Maastricht of 's-Gravenvoeren of maakt u het zich gemakkelijk en kiest u voor een bustransfer van Kras? Bij boeking kunt u voor slechts € 45 per persoon deze transfer per luxe touringcar reserveren. Eenmaal in Maastricht reist u op eigen gelegenheid naar huis.

Fietsniveau

Fietsniveau 1. Zie tabblad 'Fietsinfo' voor meer informatie over deze indicatie.

Noot

Vertrekt u op zondag, dan wordt de route in omgekeerde volgorde uitgevoerd. U overnacht op dag 1 in Maastricht of 's-Gravenvoeren en wordt op dag 2 (indien bijgeboekt) per transfer naar Sedan gebracht.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Accommodatie

Hotels

Voor deze fietsvakantie reserveerden we hotels in of nabij de genoemde plaatsen. De hotels variëren van prima 2-sterrenhotels tot zeer comfortabele 4-sterren hotels. Uw kamer is ten minste voorzien van badkamer met bad en/of douche en toilet. Het bagagevervoer tussen de hotels wordt voor u verzorgd.

Hieronder vindt u een selectie van de hotels die we reserveren voor deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Houdt er rekening mee dat bepaalde faciliteiten door diverse omstandigheden niet beschikbaar/geopend kunnen zijn.

Open alle items

's-Gravenvoeren - Hotel Blanckthys***

Op slechts 15 minuten rijden van Maastricht ligt dit charmante hotel met haar pittoreske binnenplaats. Het hotel is een gerestaureerde 16e-eeuwse boerderdij in het centrum van 's-Gravenvoeren.

Maastricht - Novotel Maastricht****

Een goed hotel aan de rand van het historische centrum van Maastricht. Ontdek de stad met zijn vele bezienswaardigheden zoals het Vrijthof en de Sint-Pietersberg.

Luik - Ramada Plaza Liege City****

Een prima hotel in een prachtig verbouwd 17e-eeuws klooster, gelegen in het historische stadscentrum aan de oevers van de rivier De Maas.

Namen - Ibis Namur Centre***

Dit hotel heeft een bar en 24-uursreceptie. De moderne kamers, met airconditioning en televisie, zijn uitgevoerd in lichte aardkleuren met felle accenten en houten vloeren.

Dinant - Ibis Dinant***

Dit goede hotel heeft een mooie ligging aan de Maas. In de zomer kunt u met volle teugen genieten op het terras met uitzicht over de Maas.

Haybes - Le Saint Hubert**

Dit prima hotelletje ligt op een uitzonderlijk mooie locatie, omringd door bossen en legenden. U bent van harte welkom in een van de oudste dorpen, ook wel 'Haybes la Jolie' genoemd.

Villers-Semeuse - Ibis Charleville Mezières***

Dit comfortabele hotel ligt in Villers-Semeuse, in de vallei van de Maas. Het hotel beschikt over een bar, uitstekend restaurant en ruime kamers.

Sedan - Hotel Le Saint-Michel**

Dit sfeervolle hotel ligt aan de voet van het kasteel van Sedan, de grootste versterkte burcht van Europa. Er is een à la carte restaurant met traditioneel Franse gerechten.

Fietsinfo

Algemene informatie individuele fietsvakanties

v

Tijdens een fietsvakantie bent u in beweging en ontdekt u de meest prachtige bestemmingen. Door u zo goed mogelijk te informeren zult u uw vakantie zo optimaal mogelijk beleven.

Open alle items

Fietsroutes en/of -kaarten

Bij al onze individuele fietsreizen zijn routes en/of kaarten inbegrepen. Deze ontvangt u in de meeste gevallen voorafgaand aan uw reis, per post of digitaal (Let op: bij lastminute-boekingen/aanvragen kan het voorkomen dat u uw papieren kort voor vertrek ontvangt. Bij agenten zoals VOS Travel ontvangt u de routes dan alleen digitaal. Er ligt bij aankomst geen pakketje voor u klaar in het eerste hotel. U dient de routes zelf uit te printen en mee te nemen!). Indien u de routes digitaal ontvangt, ligt er op uw vakantiebestemming ook een papieren versie klaar. Bij een aantal reizen ontvangt u de fietsroutes pas op uw vakantiebestemming.

De fietsroutes zijn indicatief en afhankelijk van het weer en de lokale omstandigheden. De meeste routes ondergaan een extra controle voordat het fietsseizoen begint. Om deze reden kan een beschreven programma iets afwijken van het beschreven programma in de brochure of op de website. De genoemde afstanden dienen als richtlijn.

Van een aantal fietsvakanties zijn ook GPS-tracks beschikbaar. Indien dit het geval is, staat dit op het tabblad ‘Inbegrepen’. Wenst u de GPS-tracks te ontvangen, dan kunt u hiervoor een aanvraagformulier invullen.

Fietsreizen voor elk niveau

Onze fietsreizen zijn geschikt voor recreatieve fietsers en zijn uiteenlopend in zwaarte. Van belang zijn bijvoorbeeld de dagafstanden en door welk gebied wordt gefietst. Om u een indicatie te geven van de zwaarte van onze sportieve reizen, hebben we een systeem ingevoerd, die u globaal een idee geven van het niveau van de meeste fietsreizen. Omstandigheden als het weer en uw fysieke gesteldheid hebben wij uiteraard niet in de hand, maar zijn ook van essentieel belang.

Het aangegeven niveau is bedoeld als een aanwijzing, die u kunt gebruiken bij het maken van een keuze voor de vakantie die bij u past. De fietsreizen vereisen een normale conditie en voldoende fietservaring. Bij fietsreizen met fietsniveau 2 adviseren wij het gebruik van een E-bike.

Niveau 1: gemakkelijke tocht, met af en toe een lichte helling of afdaling. Deze vakanties zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen.
Niveau 2: gemiddelde tocht, met af en toe een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Voor deze vakanties dient u te beschikken over een goede conditie en voldoende fietservaring.
Niveau 3: stevige tocht, met regelmatig een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Een uitstekende conditie evenals voldoende fietservaring is vereist.

Huurfiets of eigen fiets

U kunt op individuele fietsreizen uw eigen fiets meenemen of een huurfiets reserveren. Voor vliegreizen geldt dat een eigen fiets meenemen niet mogelijk is; om deze reden is een huurfiets bij de reissom inbegrepen.

In de meeste gevallen heeft u de beschikking over een moderne lichtgewicht fiets met minimaal 7, maar meestal 21 of 24 versnellingen. De fietsen zijn geschikt voor deelnemers van 1.60 m tot 1.95 m. Afwijkende maten zijn alleen op aanvraag mogelijk.

Op diverse bestemmingen is tegen een toeslag ook een E-bike beschikbaar. Indien dit van toepassing is staat dit aangegeven bij optioneel bij te boeken.

De reistechnische uitvoering van onze fietsvakanties is in handen van agenten. Door welke agent deze reis wordt uitgevoerd vindt u onder het kopje 'inbegrepen'.

Donau Touristik

Toerfiets van het merk Schauff, Kettler, Kalkhoff of KTM:
• 7 versnellingen of op aanvraag 21/24 versnellingen mogelijk
• Dubbelzijdige fietstas (ook gratis te lenen indien u gebruikmaakt van uw eigen fiets)
• Diverse framehoogtes beschikbaar. Indien u langer bent dan 1.90m of kleiner dan 1.60m raden wij u dit bij boeking door te geven

E-bike van het merk KTM:
• KTM e-bikes: actieradius van ca. 70km en 24 versnellingen
• Kalkhoff e-bikes: actieradius van ca. 70km en 8 versnellingen
• Dubbelzijdige fietstas (ook gratis te lenen indien u gebruikmaakt van uw eigen fiets)

Girolibero

v

Toerfiets (Shimano Deore):
• 27 versnellingen
• aluminium frame
• comfortabel gelzadel
• anti-lek banden
• fietscomputer
• kaarthouder of stuurtasje
• fietstas
• een veldfles (0,75 l)
• reparatiedoosje per 2 fietsen (binnenband, lijm, bandenpleister, fietspomp)
• fietsslot per twee fietsen (met code)

E-bike (op aanvraag):
• met fietscomputer
• kaarthouder
• fietstas
• een veldfles (0,75 l)
• reparatiedoosje per 2 fietsen (binnenband, lijm, bandenpleister, fietspomp)
• fietsslot per 2 fietsen (met code)

VOS Travel

Toerfietsen met 7 tot 27 versnellingen
E-bikes met 8 versnellingen
• Met fietspomp, reparatieset, fietstas en fietsslot
*Het is voor sommige bestemmingen niet mogelijk een E-bike te huren.

Toerfietsen met 7 versnellingen

Fietsvakantie Rondje IJsselmeer
Fietsvakantie Nederland – Elfstedentocht Friesland
Fietsvakantie België - Vlaanderen & Belgische Kust (of 21 versnellingen)
Fietsvakantie België - Brugge: stad & strand
Fietsvakantie Duitsland – Niederrhein & Ruhr
Fietsvakantie Duitsland - Duitse Wijnroute
Fietsvakantie Duitsland - Berlijn & Potsdam
Fietsvakantie Thüringen (of 21 versnellingen)

Toerfietsen met 21 versnellingen

Fietsvakantie België - Vlaanderen & Belgische Kust (of 7 versnellingen)
Fietsvakantie Duitsland - Langs de Weser
Fietsvakantie Thüringen (of 7 versnellingen)
Fietsvakantie Sauerland
Fietsvakantie Saar, Moezel, Ober & Sauer
Fietsvakantie Bretagne & Mont St.-Michel
Fietsvakantie Portugal – Algarve
Fietsvakantie De Minho, een Portugese verrassing
Fietsvakantie van Porto naar Coimbra

Toerfietsen met 24+ versnellingen

Fietsvakantie Nederland – Het land van Maas & Waal
Fietsvakantie Hart van Nederland – Stad, stand & tulpen
Fietsvakantie Rondje Mallorca
Fietsvakantie Beleef Corfu
Fietsvakantie Zweden

Aktiva Tours

v

Toerfiets van het merk Batavus
• 24 versnellingen
• kilometerteller

E-bike van het merk Batavus
• 7 versnellingen
• met actieradius van 75km
• digitale display

Leludi ltd.

v

Toerfiets (Scott Sub Cross of IDEAL)
• 24 versnellingen
• extra binnenband
• fietspomp
• plakset
• fietstas
• fietshelm

E-bike (Sub Cross E-ride of O2 Feel Vog D7)
• aluminium frame
• voorvering
• 26 inch wielen
• 6 versnellingen
• max snelheid 25 km/u
• actieradius batterij 50 km

Fietsvakantiewinkel

v

Hybridefiets Giant Aero RS2/ Batavus Galibier (of gelijkwaardig)
• 24 versnellingen
• fietstas en stuurtas
• anti-lek banden
• gelzadel

E-bike Kalkhoff impulse 2.0 (of gelijkwaardig)
• met 14,5 ah accu
• fietstas
• acculader
• instructiekaart
• kettingslot
• noodkit met fietspomp

Waterman Travel & More

• Giant fietsen (MTB of Hybride) met alle accessoires, type ATX hardtail serie (met afsluitbare voorvering en schijfremmen)
• Expedition/Leader, bidon houder, 27 top gear systeem, professionele helm Giro en Bell

EKB Costa Blanca Cycling

Toerfiets van het merk Cube, model Town
• 24 versnellingen
• een geveerde voorvork
• reparatiesetje en EKB Costa Blanca Cycling fietstassen
• veiligheidsvestje

E-Bike
• 36 v accu
• 7 versnellingen
• een geveerde voorvork
• reparatiesetje en EKB Costa Blanca Cycling fietstassen
• veiligheidsvestje

Mecklenburger Radtour

Toerfiets van het merk Kettler of Kalkhoff
• 8 of 24 versnellingen
• Gelzadel

E-bike van het merk
• 7 of 8 versnellingen
• met actieradius van 80km

Orfeo Office

Toerfiets of E-bike
• met 21, 24 of 27 versnellingen
• straatuitvoering
• fietstassen
• fietsservice

Noot: Kras kan niet garanderen dat er ter plaatse een fietsenmaker beschikbaar is met kennis over uw eigen fiets. Het kan dus voorkomen dat eventuele defecten aan uw eigen fiets niet gedurende de reis gerepareerd kunnen worden.

Aansprakelijkheid - verzekeringen

Het is belangrijk dat u goed verzekerd op reis gaat. Heeft u al aan een fietsverzekering gedacht? Hieronder zetten we de verschillende verzekeringen op een rijtje:

Verzekeren van uw eigen fiets
Bij de meeste reisverzekeringen zijn schades aan uw fiets niet inbegrepen. U kunt zich via Kras verzekeren bij de Europeesche Verzekeringen. Zij bieden u als aanvulling op de standaard reisverzekering de optie 'Extra sportuitrusting' aan. In dit geval is uw fiets verzekerd tot maximaal € 2500. U kunt een reisverzekering met extra sportuitrusting afsluiten via ons Contact Center of op Kras.nl/verzekeringen.

Verzekeren van een huurfiets
Boekt u bij Kras een huurfiets, dan ontvangt u deze ter plaatse van onze agent die verantwoordelijk is voor de reistechnische uitvoering van de reis. Door welke agent uw reis wordt uitgevoerd, vindt u op het tabblad 'Inbegrepen'. Net als bij het gebruik van een huurauto, zijn er aan het gebruik van een huurfiets voorwaarden verbonden. De verhuurder kan u vragen een ontvangstbewijs te tekenen voor de fiets. Inzage in de huurvoorwaarden en het afsluiten van eventuele verzekeringen doet u ter plaatse.

Onze agenten Vos Travel en Fietsvakantiewinkel geven u de mogelijk om bij boeking een diefstalverzekering af te sluiten. Meer informatie hierover vindt u in het boekingsproces.

Veiligheid

Als fietser bent u extra kwetsbaar. Kras beveelt u dan ook sterk aan te allen tijde beschermende kleding en gepast schoeisel te dragen. Daarnaast adviseren wij u met klem om op de fiets een valhelm te dragen. Bij slecht weer is het raadzaam om een reflecterend veiligheidshesje te dragen. In sommige landen zijn valhelmen evenals veiligheidshesjes verplicht gesteld. U dient zelf zorg te dragen voor de juiste uitrusting. Gepaste fietskleding biedt u naast bescherming comfort. Vergeet ook uw regenkleding, zonnebrand, pet en zonnebril niet. En… neem altijd water en iets te eten mee.

U bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor uw eigen veiligheid. Kras kan nooit aansprakelijk worden gesteld voor eventueel letsel tijdens de reis.

Hulp bij fietspech in Nederland en België (€2,50 p.p.p.d.)

Laat uw fietsvakantie niet in het water vallen door materiaalpech. Regel nu direct pechhulp tijdens uw fietsvakantie in Nederland of België.

Voor meer informatie, zie: https://www.fietsned.nl/kras-fietsvakantie-pechhulp

Kras is bemiddelaar bij het tot stand komen van de dienst. De dienst wordt uitgevoerd door FietsNED. Bij eventuele klachten over de uitvoering van de dienst kunt u zich wenden tot FietsNED.

Beoordelingen