Wandelvakantie België - De Ardennen

5 dgn wandelen door de Belgische Ardennen, inclusief ontbijt, diner en lunchpakketjes voor onderweg

106511909_Ardennen_Landschap
v
106511909_Ardennen_Landschap
Vanaf345per persoon
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum21-09-2019
Reisduur5 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
8,0
K
 • Belgisch wandelparadijs
 • Incl. 4x ontbijt, 4x diner en 3x lunchpakketjes
 • Verblijf in sfeervolle hotels
 • Uw bagage wordt voor u naar het volgende hotel gebracht
 • 5 dagen
  K
 • Bewaren
8.0103
8,0
Beoordeeld door 3 reizigers van Kras
Wandelvakantie België - De Ardennen
Klik op een prijs voor de totaalprijs
)

Prijzen en boeken

Uw voorkeuren

x
 • -
 • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
Zondag: 10.00-23.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.

Inbegrepen

Inbegrepen & niet inbegrepen

Inbegrepen

• 3 nachten verblijf in Hostellerie les Tilleuls in een kamer zoals beschreven
• 1 nacht verblijf in La Grange de Guliette in een kamer zoals beschreven
• 4 x ontbijt en diner
• 3 x lunchpakket
• Parkeerplaats bij het eerste hotel
• Transfer van Libin naar Redu op dag 4
• Bagagetransport tussen de hotels
• Toeristenbelasting
• Nederlandstalige routebeschrijving en kaart

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 19,50 per boeking
• Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van maximaal 9 personen (verplicht)

Bijkomende kosten ter plaatse
• Alle entreegelden tenzij anders vermeld
• Optionele excursies

Extra informatie

• De reistechnische uitvoering van deze reis is in handen van VOS Travel
• U ontvangt de wandelroutebeschrijving per post. Let op! Als u kort voor vertrek boekt ontvangt u deze echter digitaal en dient u deze zelf uit te printen en mee te nemen. Er ligt op de bestemming geen geprinte versie klaar.
• Er zijn voor deze reis GPS-tracks beschikbaar, welke u ter plaatse kunt krijgen. Hoe u dit moet doen staat vermeld in uw reisinformatie.

Dagprogramma

v
+1

Belgisch Luxemburg is een van de meest wandelvriendelijke provincies van België en mag daarom zeker niet onderbreken in ons aanbod. De provincie beschikt niet alleen over prachtig natuurschoon, maar ook over honderden kilometers bewegwijzerde paden. Na een heerlijke dag in de buitenlucht is het fijn ontspannen in de twee familiehotels die wij voor u hebben gereserveerd. U wordt ’s avonds verwend met een heerlijk diner en tijdens de wandelingen krijgt u zelfs een lunchpakketje mee. Kortom: een reis met veel wandelmogelijkheden, waar rust en ontspanning voorop staan.

Open alle items

Dag 1 - naar Smuid

v
106511909_Ardennen_Landschap
106511909_Ardennen_Landschap
U reist op eigen gelegenheid naar Smuid, een klein plaatsje gelegen op ca. 290 kilometer van Utrecht. We reserveren voor u het gastvrije 3-sterren Hostellerie les Tilleuls. Dit gezellige familiehotel is gevestigd in een oude Ardense hoeve wat het een nog fi jner sfeertje geeft. Geniet vanavond nog even van een goed bereid diner alvorens u morgen op pad gaat in het hart van de Ardennen. Bossen, rivieren, heuvels, tal van lussen en wandelvarianten; het is hier allemaal!

Dag 2 - Mirwart (ca. 17 of 22 km)

v
+1
Smuid bevindt zich midden in de bossen met het provinciaal domein van Mirwart in de achtertuin, dus de perfecte uitvalsbasis voor een eerste wandeltocht. Wandel door eiken- en beukenbossen en langs de vele visvijvers naar het pittoreske dorpje Mirwart met zijn imposante kasteel. Een ander hoogtepunt is ‘Le Tombeau du Géant’ wat in het Nederlands ‘het Graf van de Reus’ betekent. De legende gaat dat een Gallische held, met een enorme omvang, weigerde om zichzelf gevangen te laten nemen door de Romeinen. In plaats van te sterven in het Colosseum stortte hij zichzelf van de rots ‘Rocher des Gattes’ en werd hij begraven op de top van de heuvel. Tot op de dag van vandaag is dit één van de meest gefotografeerde plekken van de streek en dat is zeer logisch, want het panorama op de Semois is schitterend.

Dag 3 - Libin (ca. 19 km)

Op naar het volgende hotel, gelegen in Libin, waar het het decor wederom gevormd wordt door groene bossen en wouden. Met een beetje geluk spot u vandaag misschien wel een everzwijn of een hert. Onderweg is het in de pure natuur genieten van uw lunchpakketje op een van de vele picknickplaatsen. Vanavond overnacht u in 3-sterrenhotel La Grange de Juliette, gevestigd in een gerenoveerde 19e-eeuwse boerderij. Ook vanavond geniet u na een actieve dag van een welverdiend diner.

Dag 4 - Redu en Smuid (ca. 23 km)

v
+1
Na het ontbijt wordt u per transfer naar het boekendorp Redu gebracht. Tot 1984 was Redu niet erg anders dan alle andere Ardense dorpjes, maar nadat de eerste grote boekenmarkt werd georganiseerd veranderde dit. Op dit moment kent het dorp ruim 15 verschillende tweedehands boekwinkels en in het weekend zijn deze dan ook gevuld met koopjesjagers en boekenwurmen. Vanaf Redu wandelt u terug naar het in het groen gelegen Smuid waar in Hostellerie les Tilleuls het diner weer klaarstaat.

Dag 5 - terugreis

Na het ontbijt komt deze wandelreis ten einde en reist u op eigen gelegenheid weer terug naar Nederland.

Wandelniveau

Wandelniveau 1,5. Zie tabblad 'Wandelen' voor meer informatie over deze indicatie.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Hotels

Hotels

Voor deze reis reserveren we voor u de volgende gastvrije en sfeervolle hotels: het Hostellerie les Tilleuls in Smuid en La Grange de Juliette in Libin, beide een 3-sterrenaccommodatie. Ook voor de inwendige mens wordt goed gezorgd, want zowel het ontbijt als diner én lunchpakket op de wandeldagen zijn inbegrepen. U kunt uw auto gratis parkeren bij het eerste hotel en het bagagetransport wordt voor u geregeld.

Wandelen

Algemene informatie wandelreizen

v

Tijdens een wandelvakantie bent u in beweging en ontdekt u de meest prachtige bestemmingen. Door u zo goed mogelijk te informeren zult u uw vakantie zo optimaal mogelijk beleven.

Open alle items

Groepswandelreizen

Bij onze groeps-/wandelreizen verblijft u in één of meerdere accommodaties, vanwaar dagelijks mooie wandeltochten in de omgeving worden georganiseerd. Het busvervoer* naar het beginpunt van de wandeling en vanaf het eindpunt naar de accommodatie is inbegrepen. Bovendien wandelt u in een groep onder leiding van ervaren wandel-/reisleiding, soms aangevuld met lokale gidsen (m.u.v. de reizen die we uitvoeren i.s.m. andere aanbieders, zoals Aktiva-tours. In deze gevallen geldt hetgeen dat op het tabblad 'Inbegrepen' wordt vermeld).
* indien busvervoer niet mogelijk is wordt er gebruik gemaakt van openbaar vervoer.

Individuele wandelreizen

Reist u liever met uw eigen gezelschap, maar wilt u toch zeker zijn van een goed hotel én de mooiste wandelroutes? Dat kan bij Kras op verschillende manieren. U verblijft in een uitstekend hotel vanwaar u elke dag een andere wandeling in de omgeving kunt maken of naar het volgende hotel wandelt. Vaak is er de keuze uit korte en langere wandelingen, en u kunt zo helemaal uw eigen tijd indelen. Fly-drives: de vliegreis, huurauto en hotels zijn geregeld. U rijdt ter plaatse een mooie route waarbij u in verschillende hotels verblijft en uiteraard elke dag een mooie wandeling maakt.
NB: het kan voorkomen dat u gebruik dient te maken van het openbaar vervoer om naar het beginpunt van de wandelroute te reizen of om van het eindpunt van de route naar het hotel te reizen.

Nordic Walking reizen

Nordic Walking is nog altijd een populaire buitensport in ons land. Veel van onze wandelreizen zijn tevens geschikt voor Nordic Walking.

Winterwandelreizen

Gedurende het winterseizoen bieden we enkele winterwandelreizen aan. Verkent u met ons de besneeuwde wereld van bijvoorbeeld Oostenrijk te voet, denkt u dan wel aan een goede uitrusting. Stevige bergwandelschoenen en telescoopstokken vormen de basis. We raden u ook aan om een paar sneeuwijzers (snowsteps) mee te nemen. Dit zijn rubberen 'antislipzooltjes' die van spikes zijn voorzien en u onder uw schoenen kunt aanbrengen. Bij bevroren of verijsde sneeuw kunnen ze u voor een lelijke val behoeden. Denk verder ook aan water-en winddichte kleding, een dagrugzakje met wat te eten en te drinken en Gamaschen (een soort slobkousen), die voorkomen dat sneeuw in uw schoenen stuift. Kleedt u niet te warm aan, meerdere dunne lagen zijn het beste.

Wandelreizen voor elk niveau

Onze wandelreizen zijn geschikt voor recreatieve wandelaars en zijn uiteenlopend in zwaarte. Van belang zijn bijvoorbeeld de dagafstanden en door welk gebied wordt gewandeld. Om u een indicatie te geven van de zwaarte van onze sportieve reizen , hebben we een systeem ingevoerd, die u globaal een idee geven van het niveau van de meeste wandelreizen. Omstandigheden als het weer en uw fysieke gesteldheid hebben wij uiteraard niet in de hand, maar zijn ook van essentieel belang.

Het aangegeven niveau is bedoeld als een aanwijzing, die u kunt gebruiken bij het maken van een keuze voor de vakantie die bij u past. De wandelreizen vereisen een normale conditie en voldoende wandelervaring.

Niveau 1: gemakkelijke tocht, met af en toe een lichte helling of afdaling. Deze vakanties zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen.
Niveau 2: gemiddelde tocht, met af en toe een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Voor deze vakanties dient u te beschikken over een goede conditie en voldoende wandelervaring.
Niveau 3: stevige tocht, met regelmatig een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Een uitstekende conditie evenals voldoende wandelervaring is vereist.

Wandelroutes

De wandelroutes zijn indicatief en afhankelijk van het weer en de lokale omstandigheden. De meeste routes ondergaan een extra controle voordat het wandelseizoen begint. Om deze reden kan een beschreven programma iets afwijken van het beschreven programma in de brochure en/of op internet.

Bij groepsreizen bepaalt de reisleid(st)er uiteindelijk het definitieve programma. Eventuele facultatieve excursies gaan alleen door bij een minimum van 20 deelnemers.

Routeboeken en kaarten

Bij al onze individuele wandelreizen zijn routes en/of kaarten inbegrepen. Deze ontvangt u ter plaatse OF voorafgaand aan uw reis (per post of digitaal). Indien u de routes vooraf digitaal ontvangt, ligt er op uw vakantiebestemming ook een papieren versie klaar.

Veiligheid

Als fietser en wandelaar bent u extra kwetsbaar. Kras beveelt u dan ook sterk aan te allen tijde beschermende kleding en gepast schoeisel te dragen. Daarnaast adviseren wij u met klem om op de fiets een valhelm te dragen. Bij slecht weer is het raadzaam om een reflecterend veiligheidshesje te dragen. In sommige landen zijn valhelmen evenals veiligheidshesjes verplicht gesteld. U dient zelf zorg te dragen voor de juiste uitrusting. Gepaste kleding biedt u naast bescherming ook comfort. Vergeet ook uw regenkleding, zonnebrand, pet en zonnebril niet. En… neem altijd water en iets te eten mee.

U bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor uw eigen veiligheid. Kras kan nooit aansprakelijk worden gesteld voor eventueel letsel tijdens de reis.

Plaatsinfo

Ardennen

v

De Ardennen is een paradijs voor echte natuurliefhebbers. Hier kunt u eindeloze wandelingen maken door de ongerepte en uitgestrekte natuur. Wandel door bossen, weidelandschappen, langs beekjes en door kleine dorpen. In deze streek vindt u kilometers aan wandelpaden, zowel voor gevorderden als beginners. Ook kunt u hier prachtige fiets- en kanotochten maken. Ontdek de diverse pittoreske plaatsen in deze regio. Denk bijvoorbeeld aan de middeleeuwse plaatsen Durbuy, Dinant, Rochefort en Bouillon. Wandel door de sfeervolle straatjes en bekijk de historische kastelen en klooster in de omgeving.

België

v
Brussel - Manneken Pis
Brussel - Manneken Pis
Brussel - Manneken Pis
Brussel - Manneken Pis
+1

België, ons aantrekkelijke zuiderbuurland, heeft alles in huis voor een aangename vakantie! Charmante authentieke steden als Brussel, Antwerpen, Brugge en Gent trekken jaarlijks vele bezoekers. Niet zonder reden, want de bourgondische Vlaamse steden beschikken over talloze bezienswaardigheden, musea, leuke winkelstraten, romantische 'kuierplekjes' en vele knusse restaurants en cafés, waar u kunt genieten van een Belgisch pintje! Maar ook qua natuur heeft België veel in haar mars; denkt u aan de groene, heuvelachtige Ardennen (zeer geliefd bij buitensporters) en aan de gezellige kust, waar in de zomer het leven bruist en waar u in het najaar en de winter lekker een frisse neus kunt halen op de brede stranden!

Beoordelingen

Anderen bekeken ook
Wandelvakantie Duitsland - Vulkaaneifel & Moezel
Wandelvakantie Duitsland - Vulkaaneifel & Moezel
 • Prachtige wandeltochten over de beroemde Eifelsteig
 • Verblijf in een fantastisch 4-sterren wellnesshotel
 • Dagelijks ontbijt en diner inbegrepen
 • 5 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum23-10-2019
Reisduur5 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf359
8,2
Bekijk reis
Wandelvakantie Sauerland
Wandelvakantie Sauerland
 • Prachtig wandelparadijs, dicht bij huis
 • Comfortabel 4-sterrenhotel met wellnesscenter
 • Dagelijsk ontbijt en diner inbegrepen
 • 5 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum11-10-2019
Reisduur5 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf329
9,1
Bekijk reis
Wandelarrangement Ardennen - Hotel Castel de Pont-à-Lesse
Wandelarrangement Ardennen - Hotel Castel de Pont-à-Lesse
 • Comfortabel verblijf in voormalige chateau
 • Inclusief Stafkaart of wandelgids
 • Welkomstdrankje en dagelijks ontbijt
 • 3 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum01-11-2019
Reisduur3 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf85
8,1
Bekijk reis
Wandelarrangement Clervaux - Hotel Des Nations
Wandelarrangement Clervaux - Hotel Des Nations
 • Wandelroutes vanuit het hotel
 • Incl. treinticket regio Clervaux
 • Incl. ontbijt, 1x lunch en 1x diner
 • 5 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum22-09-2019
Reisduur5 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf189
8,2
Bekijk reis