Vakantie Bosnië en Herzegovina - Een ‘onbekende’ parel

Historische steden en de mythische natuur in de Balkan

Wie op vakantie gaat naar Bosnië en Herzegovina met Kras lijkt in de stad Mostar zo op een historische filmset te zijn beland. Met haar pittoreske huizen, nauwe straatjes en trappetjes; want achter de binnenstad pronkt de Hum berg. Een wandeling naar de top levert een mooi uitzicht op over de stad waarvan de ranke minaretten het silhouet bepalen. Door Mostar stroomt de rivier Neretva waarover tal van oude bruggen zijn, waaronder de Ottomaanse brug Stari Most die tot werelderfgoed is verklaard.

Parel die Bosnië en Herzegovina heet

Een vakantie naar Bosnië en Herzegovina is misschien niet het eerste wat er tijdens een brainstorm voor de volgende vakantiebestemming naar boven komt. Maar dit Balkanland in het zuidoosten van Europa is een ‘onbekende’ parel om verliefd op te worden; of u nu van cultuur houdt of een fervent natuurliefhebber bent. Zo kenmerkt het landschap zich door de ongerepte en veelzijdige natuur, met de groene Pannonische vlakte in het noordoosten en de felblauwe Adriatische Zee in het westen. Bosnië en Herzegovina kent een kustlijn van 20 kilometer lang, waar de intieme badplaats Neum een van de grootste trekpleisters is. De grootste stad én hoofdstad van het land is Sarajevo, een levendige stad die als een knooppunt gezien kan worden van alle culturen en geschiedenis in Bosnië Herzegovina.

Oude brug ‘Stari Most’ is de icoon van Mostar

Een andere bijzondere stad is Mostar, gelegen in het zuidwesten het land. Ranke minaretten bepalen het silhouet van deze stad. Maar Mostar heeft ook een 19e eeuws stadsdeel, dat onder toeziend oog van Oostenrijk is gebouwd en waar veel katholieken wonen. Stari Most, de ellipsvormige oude brug in de binnenstad, is een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van de stad en slaat letterlijk een brug tussen beide culturen. Dit iconische bouwwerk overbrugt de rivier Neretva op 19 meter hoogte, waar jaarlijks spectaculaire duikwedstrijden vanaf georganiseerd worden. Wandel tijdens een dagtrip in Mostar ook eens langs de westzijde van de rivier over de Kujundžiluk bazaar. En snuffel tussen de authentieke kraampjes waar u misschien wel een leuke souvenir vindt als aandenken aan een vakantie Bosnië en Herzegovina, zoals een miniatuur van de Stari Most.

Oosterse sferen in Mostar

Achter de binnenstad van Mostar pronkt de Hum berg. In zo’n 1,5 uur maakt u een panoramische wandeling vanaf de Stari Most naar de top van deze berg. Het vergezicht over de stad is werkelijk prachtig en maakt het mogelijk om alle bruggen over de Neretva rivier te tellen. Wie liever nog even in de stad blijft om wat cultuur te snuiven kan zich onderdompelen in oosterse sferen tijdens een excursie naar de twee traditionele Ottomaanse woningen. Het Biscevica House en het Muslibegovic House zijn namelijk compleet gemeubileerd en als museum opengesteld voor publiek. In Mostar vindt u ook verschillende moskeeën, waarvan de Karadjoz Bey Mosque de grootste is. De grote koepel en spitse minaret van de moskee leveren mooie vakantiekiekjes van een vakantie Bosnië en Herzegovina op.

3 vakanties naar Bosnië en Herzegovina gevonden
Bosnië en Herzegovina
v
Alle filters verwijderen
Verfijn uw keuze)
Continent
Europa(3)
Land
xBosnië en Herzegovinav
SAlle landen
Plaats
Soort vakantie
Rondreis(3)
Busreis(1)
Singlereis(1)
Vervoersoort
Bus(2)
Inclusief vlucht(2)
Luchthaven
Eindhoven(2)
Vertrekperiode
Mei 2019(3)
Juni 2019(1)
Juli 2019(1)
Augustus 2019(1)
September 2019(3)
Reisduur
6-9 dagen(2)
10-14 dagen(1)
15-22 dagen(2)
Klantbeoordeling
8 en hoger(2)
7 en hoger(2)
6 en hoger(2)
Geen beoordeling(1)
Accommodatie Type
Hotel(1)
Aantal sterren
4 sterren(1)
Doelgroep
Singles: alle leeftijden(1)
Budget p.p.
€ 800 - € 999(1)
Vanaf € 1000(3)
Sorteer op

Een moment geduld a.u.b.

8,2
Beoordeling Vakantie Bosnië en Herzegovina door reizigers van Kras
Gebaseerd op 73 reviews