Rondreis Bruisend Brazilië

Ontdek in 14 dagen bruisend Rio de Janeiro, de watervallen van Iguaçu en koloniaal Paraty

Brazilie.RiodeJaneiros
Brazilie.RiodeJaneiros
v
Sao Paulo Ponte Octavio Frias de Oliveira
Brazilie.RiodeJaneiros
Brazilie.RiodeJaneiros
8,5
IG
  • Verken fietsend met gids bruisend Rio de Janeiro
  • Uitgebreid bezoek Foz do Iguaçu aan beide zijden
  • Inclusief twee binnenlandse vluchten
  • Overnachting in traditionele pousada
  • Rechtstreekse vlucht per KLM
8.51037
"Prachtige afwisselende reis"
J GOMMERS - juli 2019
8,5
Beoordeeld door 37 reizigers van Kras
Rondreis Bruisend Brazilië
Klik op een prijs voor de totaalprijs
)

Prijzen en boeken

Uw voorkeuren

x
  • -
  • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
Zondag: 10.00-23.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.

Inbegrepen

Inbegrepen & niet inbegrepen

Inbegrepen

Retourvlucht Amsterdam-Rio de Janeiro met KLM
Handbagage en ruimbagage
• Binnenlandse vluchten Rio de Janeiro-Foz do Iguaçu en Foz do Iguaçu-São Paulo
• Luchthavenbelastingen en brandstofheffing
• Rondreis per touringcar of minibus
• 12 nachten verblijf in genoemde hotels of authentieke pousada's (of gelijkwaardig)
• 12 x ontbijt
• Lokale Nederlandssprekende reisleiding dag 1 t/m 13
• Fietstocht en stadsbezoek Rio de Janeiro
• Bezoek Foz do Iguaçu Nationaal Park, Braziliaanse én Argentijnse zijden*
• Stadsbezoek São Paulo
• Bezoek aan Paraty

* Let op: Exclusief entreegelden. Kijk bij Niet inbegrepen voor de bijkomende kosten ter plaatse.

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 19,50 per boeking
• Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen

Bijkomende kosten ter plaatse• Entreegelden (ca. € 45)
• Facultatieve excursies
• Fooien
Klik hier voor de details van alle bijkomende kosten ter plaatse (onder voorbehoud van prijswijzigingen en koersverschillen).

Optioneel (direct bij te boeken)• Reis- en annuleringsverzekering
• Vip-lounge Schiphol

Belangrijk

• Voor deze reis dient u goed ter been te zijn. Voor meer informatie zie Praktische info.

Groepsgrootte en annuleringstermijn

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 15
Maximum aantal deelnemers aan deze reis: 25
Uiterste termijn van annulering wegens onvoldoende deelname: 21 dagen voor vertrek.
Minimum aantal deelnemers en uiterste termijn van annulering is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum

Kaart

Dagprogramma

Rondreis Bruisend Brazilië

v
+1

Brazilië is een fascinerend land van uitersten. Maak kennis met de metropool São Paulo, een smeltkroes van culturen. Sta midden in de jungle oog in oog met het natuurgeweld van ruisende watervallen. Ontdek het havenstadje Paraty, met karakteristieke huisjes, smalle straatjes en schitterende stranden; niet voor niets genoemd op de UNESCO werelderfgoedlijst. Ervaar de bruisende wereldstad Rio de Janeiro met een fietstocht. Maak een foto van het 37 meter hoge beeld van Christus, één van de 7 wereldwonderen. En dit alles op het ritme van de Braziliaanse muziek!

Open alle items

Dag 1 • Amsterdam-Rio de Janeiro

We vliegen van Amsterdam naar Rio de Janeiro, waar we aan het eind van de middag arriveren. Aansluitend volgt de transfer naar het hotel in Rio de Janeiro voor de komende vier nachten.

Dag 2 • Rio de Janeiro

v
Brazilie.RiodeJaneiros
Brazilie.RiodeJaneiros
+2
+1
Alle tijd voor misschien wel één van de leukste steden ter wereld! We maken in de ochtend een fietstocht naar Copacabana, Lagoa en Botafogo. Copacabana is de wijk waar de inwoners van Rio een groot deel van het dagelijkse leven doorbrengen en vooral bekend vanwege de schitterende stranden en gezellige boulevard. Hierna vervolgen we onze weg naar de wijk Ipanema waar de levendigheid direct opvalt. Hier krijgen we een goed inzicht van het dagelijkse dynamische leven. Ook fietsen we naar Lagoa, de wijk rond het meer Rodrigo de Freitas, waar diverse olympische sporten afgelopen zomer werden gehouden. In de middag is er de mogelijkheid om de heilige berg ‘Corcovado’ te bezoeken met het Christusbeeld. Hier vandaan heeft u een adembenemend uitzicht over de stad.

Dag 3 • Rio de Janeiro

De ochtend begint met een panoramische rondleiding door de binnenstad van Rio. We maken een korte stop bij de Sint-Sebastiaankathedraal die beroemd is vanwege de ongebruikelijke piramidevorm. We zetten vervolgens koers naar de wijk Urca met de Suikerbroodberg, een van de bekendste bezienswaardigheden van Rio. Met de kabelbaan gaan we naar het uitzichtpunt vanwaar we Copacabana, de baai van Guanabara en de Corcovadoberg kunnen bewonderen. De middag is ter vrije besteding.

Dag 4 • vrije dag in Rio de Janeiro

v
Brazilie.RiodeJaneiros
Brazilie.RiodeJaneiros
+2
+1
Vrije dag om zelf de bruisende stad te ontdekken. Bezoek een van de hoogtepunten zoals het Maracaña-voetbalstadion, de botanische tuinen, het museum van de hedendaagse kunst, het winkelcentrum Barra met meer dan 570 winkels of relax aan het bekende strand van Copacabana. Optioneel kunt een favela bezoeken. Een indrukwekkende lokale ervaring!

Dag 5 • Rio de Janeiro-Foz do Iguaçu

We rijden naar de luchthaven van Rio de Janeiro voor de binnenlandse vlucht naar Foz do Iguaçu op de grens met Argentinië en Paraguay. Na aankomst transfer naar het hotel voor drie overnachtingen.

Dag 6 en 7 • Foz do Iguaçu

v
+1
Uitgebreid aandacht voor één van de grootste natuurwonderen ter wereld, de watervallen van Iguaçu. Over een breedte van 3 km stort de Iguaçurivier zich middels 275 watervallen met donderend geraas in de Paraná. Een overweldigend natuurspektakel! We brengen een bezoek aan zowel de Braziliaanse als Argentijnse kant van de watervallen. Het meest spectaculaire uitzicht heeft u vanaf de ‘Keel van de Duivel’, oftewel ‘Garganta del Diablo’ aan de Argentijnse kant. Een absoluut bijzonder natuurwonder, die uiteraard niet ontbreekt op de UNESCO Werelderfgoedlijst! U kunt ter plaatse diverse facultatieve excursies boeken, zoals per open jeep, wandelend of per boot het nationale park ‘Parque National do Iguaçu’ om de watervallen heen te verkennen. Of bezoekt u liever de imponerende Itaipu-stuwdum? Deze Braziliaans-Paraguaanse dam in de rivier de Paraná is de op een na grootste stuwdam ter wereld.

Dag 8 • Foz do Iguaçu-São Paulo

Vanuit Foz do Iguaçu nemen we een binnenlandse vlucht naar São Paulo waar we twee nachten doorbrengen.

Dag 9 • São Paulo

v
+3
+2
Op verkenning door São Paulo. De stad met torenhoge wolkenkrabbers is het kloppende hart van het land. Onder leiding van een Engelssprekende gids bezoeken we het historische centrum met het schitterende Teatro Municipal en de kathedraal. Vervolgens wandelen we over de kleurrijke markt vol exotisch fruit en bijzondere groenten. En we wanen ons in Tokyo als we de unieke Japanse wijk Liberdade opzoeken, met een verscheidenheid aan sushirestaurants en karateclubs.

Dag 10 • São Paulo-Paraty

v
+2
+1
We verlaten São Paulo en rijden naar het koloniale havenstadje Paraty, gelegen op een schitterende plek waar de zee en de bergen in elkaar overgaan. Een stadje met smalle straatjes, blauwe, witte en gele koloniale huisjes en oude kerken. Niet voor niets staat het centrum genoemd op de UNESCO werelderfgoedlijst. Drie overnachtingen in een pousada, een hotel gevestigd in een traditioneel koloniaal pand.

Dag 11 en 12 • vrije dagen in Paraty

v
+2
+1
Twee vrije dagen in Paraty. Maak een mooie boottocht per schoener langs de vele groene eilandjes voor de kust, waar het heerlijk snorkelen is. Wandel door het centrum met 18e-eeuwse huisjes en sfeervolle winkeltjes. Ontspan aan het strand of maak een avontuurlijke jeepsafari. ‘s Avonds is het optimaal genieten van heerlijke maaltijden in leuke restaurantjes met Braziliaanse muziek en een uitbundige en vrolijke sfeer!

Dag 13 • Rio de Janeiro-Amsterdam

We rijden per bus terug naar Rio de Janeiro. Aan het eind van de middag nemen we de terugvlucht naar Amsterdam.

Dag 14 • Amsterdam

Aankomst in Amsterdam, einde van een onvergetelijke reis door Brazilië.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Vlucht

KLM

v
Sideshot_vliegendb
KLM logo
Sideshot_vliegendb
KLM logo

Hieronder vindt u de belangrijkste informatie over KLM, zoals bagageregels en incheckmogelijkheden. Overige informatie vindt u op de site van KLM. Of neem contact op met het service centre van KLM op telefoonnummer 020-4747 747.

Open alle items

Bagage

Ruimbagage
Bij intercontinentale vluchten van KLM is 1 stuk ruimbagage van max. 158 cm (L+B+H) van max. 23 kg inbegrepen. Voor vluchten binnen Europa is dit tegen betaling. In uw reispapieren wordt uw KLM boekingscode vermeld, hiermee kunt u op Mijn reis van KLM het meenemen van (extra) bagage regelen. Dit kan vanaf 2 weken voor uw vlucht.

Handbagage
Bij KLM mag u gratis één stuks handbagage meenemen van max. 12 kg en max. 55 x 35 x 25 cm. Daarnaast mag u nog een accessoire meenemen, bijvoorbeeld een handtas of een laptop, max. 40 x 30 x 15 cm Zie voor meer informatie: bagage KLM.

Stoelkeuze

Bij KLM kunt u tijdens het inchecken kosteloos een stoel selecteren. Wilt u voorafgaand aan het inchecken al een bepaalde stoel reserveren kan dat tegen betaling vanaf het moment dat uw reispapieren gereed zijn (max. 2 weken voor vertrek). Het reserveren van uw stoel kan uitsluitend via de site van KLM. Zie voor meer informatie de website of bel het KLM Service Centre op 020-4747 747.

Inchecken

Online inchecken via de website van KLM is voor de meeste (individuele) vluchten mogelijk vanaf 30 uur voor vertrek (voor vluchten naar de Verenigde Staten vanaf 24 uur voor vertrek).

Service aan boord

Bij KLM zijn de maaltijd en drankjes bij de prijs inbegrepen. Welke maaltijd u krijgt, hangt af van de duur van de vlucht en de bestemming. Op bijna alle intercontinentale vluchten kunt u meer dan 1.000 uur aan interactief entertainment bekijken en/of beluisteren via een persoonlijk beeldscherm.

Partners van KLM

Partners Sky Team
KLM werkt in drukke tijden samen met een aantal zorgvuldig gekozen partners die ook lid zijn van het Sky Team, zoals bijvoorbeeld Delta Airlines. Het kan dus voorkomen dat u met één van deze partners van of naar uw bestemming vliegt.

Meer informatie over de samenwerking tussen KLM en partners kunt u lezen op de website van KLM.

Relaxen in de Kras vip-lounge voor vluchten vanaf Schiphol

v
Vip-lounge 41
Vip-lounge 41
Vip-lounge 41
Vip-lounge 41
+10
+9

Kras biedt u de mogelijkheid om voor slechts € 22 p.p. gebruik te maken van de Kras vip-lounge op Schiphol.

Voordat u het vliegtuig instapt kunt u in een prettige, rustige omgeving met luxe fauteuils en loungebanken genieten van een buffet met warme en koude hapjes en drankjes naar keuze. U kunt onbeperkt gebruik maken van gratis wifi.

U vindt de Aspire lounge 41, na de douane in terminal 2 tussen Gate E en F of volg de borden. De lounge is dagelijks geopend van 06.00-23.30 uur.

Parkeren, overnachten en vervoer van/naar luchthaven

v

Gaat u binnenkort op vakantie met het vliegtuig en heeft u al nagedacht over de manier waarop u naar de luchthaven gaat? Wij helpen u graag een handje.

Overnachten

Wilt u ontspannen uw vakantie beginnen? Boek dan een van de voordelige park sleep fly-arrangementen. Alle hotels bieden een shuttle-service naar de luchthaven en u kunt uw auto daar gedurende een bepaalde periode gratis parkeren.

Meer informatie

Parkeren

Wij bieden u diverse parkeermogelijkheden aan op de luchthavens, waar u 24 uur per dag, 7 dagen per week, uw auto kunt parkeren.

Meer informatie

Vervoer van/naar de luchthaven

Heeft u vervoer nodig van/naar uw luchthaven? Wij bieden u diverse mogelijkheden aan per taxi en trein.

Meer informatie

Voorwaarden

• Bij het boeken van uw reis dient u de eerste voornaam en achternaam van alle reizigers - exact - zoals in hun reisdocument staat op te geven.
• Indien er kortingen of toeslagen m.b.t. de vlucht van toepassing zijn, dan worden deze automatisch meegenomen in de prijsberekening.
• Het vluchtschema en genoemde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen door de luchtvaartmaatschappij, wij hebben hier geen invloed op.
• In uw reispapieren worden de exacte (lokale) tijden vermeld.
• Wij wijzen u erop dat als uw terugvlucht vóór middernacht vertrekt en ná middernacht landt in Nederland uw reis effectief één dag langer is dan uw geboekte reisduur. Houd daar ook rekening mee bij het afsluiten van uw reisverzekering.

Hotels

Hieronder vindt u voorbeelden van hotels tijdens deze rondreis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). Houd er rekening mee dat bepaalde faciliteiten door diverse omstandigheden niet beschikbaar of geopend kunnen zijn. De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren, ca. 8 dagen voor vertrek.

Hotel Mirador **** - Rio de Janeiro

v
+2
+1

Hotel Mirador ligt in de bruisende wijk Copacabana. Vanaf het dak geniet u van een prachtig uitzicht op het Christusbeeld. Het metrostation Siqueira Campos bevindt zich op slechts 250 meter afstand. Het hotel beschikt over een receptie, bar, fitnessruimte en buitenzwembad op het dak. De ruime kamers beschikken over airconditioning, televisie, telefoon, minibar, wifi en een badkamer met douche, toilet en föhn.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Foz Plaza Hotel *** - Foz Do Iguaçu

v
+1

Het comfortabele Foz Plaza Hotel is ideaal gelegen in het centrum van Foz Do Iguaçu. Het hotel beschikt over een 24-uurs receptie, grote lobby en ontbijtzaal. Er is een buitenzwembad en in het gehele hotel is er er wifi beschikbaar. De kamers zijn voorzien van airconditioning, kluisje, zitje, televisie en eigen badkamer met douche, toilet en föhn.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Braston Hotel **** - São Paulo

v
+1

Het centraal gelegen Braston hotel heeft in de nabije omgeving een groot aantal restaurants, theaters en bioscopen liggen. Ideaal voor een avondje uit! Het Anhangabau metrostation is op 800 meter afstand van het hotel. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant en bar. De kamers zijn ruim en modern ingericht en zijn voorzien van airconditioning, telefoon, televisie, kluisje en een badkamer met bad of douche en toilet.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pousada do Principe *** - Paraty

De pousada (hotel gevestigd in een historisch gebouw) is gelegen vlakbij het pittoreske centrum van Paraty en het Pontal-strand. Het koloniale pousada beschikt over een receptie, restaurant, bar/lounge, buitenzwembad met een groene omgeving en gratis wifi. De traditionele kamers zijn voorzien van airconditioning, ventilator, televisie, telefoon, minibar en kluis. De badkamer is voorzien van een bad/douche en toilet.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Plaatsinfo

Rio de Janeiro

v
Rio de Janeiro
Rio de Janeiro
Rio de Janeiro

Rio de Janeiro is beslist één van de mooiste steden ter wereld. Het typische Suikerbrood, het immense Christusbeeld dat over de stad lijkt te waken, het brede goudgele Copacabana-strand en de bergen in het achterland vormen de magnifieke kenmerken van deze bijzondere stad. Het bruisende en kleurrijke carnaval dat hier elk jaar de mensen doet swingen op de beat van de samba, spreekt ongetwijfeld tot ieders verbeelding. Rio biedt haar bezoekers oneindig veel winkeltjes, bars, discotheken, restaurants en terrasjes. U kunt er wandelen en relaxen in schitterende parken en botanische tuinen, een kijkje nemen bij talloze monumenten en gebouwen, zoals het immense Maracana-voetbalstadion en fraaie kerken, een bezoek brengen aan de dierentuin of op ontdekking gaan in één van de interessante musea. Kortom: op naar Rio, want hier vindt u echt alles wat u zich maar kunt wensen!

São Paulo

v
Brazilie_SaoPaolos

São Paulo is het economische hart van Brazilië. De inwoners ( ca. 18 miljoen!)pronken graag met de verworven rijkdommen.

Brazilië

v
Brazilie.Olindas
195_Bahia_s
+5
+4

Brazilië is een land dat veel plezier geeft aan zijn vakantiegangers. Tevens is het een bestemming met het rijkste natuurschoon ter wereld. De machtige regenwouden, de uitgestrekte stranden en de duizenden bezienswaardigheden. Kiest u maar. Of neemt u alles?

Ontmoet

Ontmoet

v
Ontmoet hiken singles
Ontmoet hiken singles

Leer medereizigers kennen en inspireer elkaar
Ontmoet is een website waar u uw reisgenoten voorafgaand aan uw groepsreis kunt ontmoeten. Hier kunt u elkaar alvast een beetje leren kennen, van gedachten wisselen over de reis of bijvoorbeeld afspreken om samen te reizen.

Zijn er al reacties op deze reis?
Op Ontmoet kiest u eerst bij uw reis een van de vertrekdata. U ziet dan gelijk of er al reacties zijn van medereizigers waarop u kunt reageren of dat u zelf een eerste bericht wilt plaatsen. (Let wel op met het uitwisselen van gegevens. Ontmoet is namelijk voor iedereen toegankelijk zodat reizigers die nog niet geboekt hebben ook mee kunnen praten).

Ga snel naar deze reis op Ontmoet en neem alvast een voorproefje op uw vakantie!

Beoordelingen