Tijdens een vakantie in Sofia ziet u tijdens het winkelen aan de gezellig drukke Vitosha Boulevard de goudkleurige koepels al schitteren in de zon. Vanaf de boulevard loop je namelijk in een mum van tijd naar de Alexander Nevski Kathedraal. Bewonder behalve de enorme koepels ook de kleurrijke iconen in de crypte. Om vervolgens tijdens een vakantie in Bulgarije kennis te maken met de geschiedenis van het land in het Nationaal Historisch Museum.

Bruisende vakantie in Sofia

De Bulgaarse hoofdstad Sofia, gelegen aan de voet van het Vitosha-gebergte, is een geliefde bestemming tijdens een busreis door Oost-Europa van Kras. Tijdens een vakantie in Sofia kunt u namelijk tal van historische bezienswaardigheden bezoeken. De enorme Alexander Nevski Kathedraal bijvoorbeeld, die u tijdens een stedentrip Sofia onmogelijk over het hoofd kunt zien. De hoge groene en goudkleurige koepels ziet u namelijk al van verre liggen. Behalve de rijkelijk versierde Neo-Byzantijnse buitenkant is ook de binnenkant van de kathedraal het bezichtigen zeker waard. Hier vindt u in de crypte namelijk een tentoonstellingsruimte met kleurrijke middeleeuwse iconen. Vanaf de kathedraal is het niet ver naar de gezellig drukke Vitosha Boulevard. Ideaal voor een dagje winkelen tijdens een stedentrip in Bulgarije. En voor een glas rakija op een van de vele terrasjes natuurlijk.

Kunstzinnige stedentrip in Bulgarije

Kunstliefhebbers opgelet: u kunt tijdens een vakantie in Sofia ook een bezoek brengen aan de Nationale Kunstgalerij. Hier kunt u duizenden Bulgaarse schilderijen, beelden en tekeningen bewonderen. Bent u ook wel benieuwd naar de geschiedenis van het land tijdens een vakantie in Bulgarije? Dan is het Nationaal Historisch Museum in Sofia een echte aanrader. Hier krijgt u door de vele archeologische vondsten, wapens en kostuums een goed beeld van Bulgarije door de jaren heen. Heeft u nog geen zin om terug te gaan naar het centraal gelegen hotel in Sofia? Woon dan een voorstelling bij in het Ivan Vazov Nationaal Theater: een van de oudste en mooiste theatergebouwen van het land.

Verfijn uw keuze
2 vakanties Sofia
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Streek
Soort vakantie
Vervoersoort
Luchthaven
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,0
37 beoordelingen Vakantie Bulgarije Sofia door reizigers van Kras