Fly-drive Costa Rica Pura Vida

17 dagen genieten van spannende rivieren, imposante vulkanen en populaire natuurparken

costarica-Guanacaste 03 149KB_s
costarica-Samara Guanacaste 02 365KB_s
costarica-Samara Guanacaste 155KB_s
costarica-Monteverde 07 205KB_s
costarica-Monteverde 06 5.52MB_s
costarica-Canopy Tour 01 186KB_s
costarica-San Jose 03 345KB_s
v
Monteverde regenwoud
costarica-Guanacaste 03 149KB_s
costarica-Samara Guanacaste 02 365KB_s
costarica-Samara Guanacaste 155KB_s
costarica-Monteverde 07 205KB_s
costarica-Monteverde 06 5.52MB_s
costarica-Canopy Tour 01 186KB_s
costarica-San Jose 03 345KB_s
Vanaf1857per persoon
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum23-10-2019
Reisduur17 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
8,1
GK
 • Individuele reis per comfortabele huurauto
 • Inclusief 3 dagen Tortuguero met 3 daagse Eco-excursie
 • Ontdek zelf dit ongerepte en fascinerende land
 • Compleet geregeld met vlucht, verblijf en huurauto
 • Een inspirerende route met veel imposante highlights
 • 17 dagen
  GK
 • Bewaren
8.1108
8,1
Beoordeeld door 8 reizigers van Kras
Fly-drive Costa Rica Pura Vida
Klik op een prijs voor de totaalprijs
)

Prijzen en boeken

Uw voorkeuren

x
 • -
 • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
Zondag: 10.00-23.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.

Inbegrepen

Inbegrepen & niet inbegrepen

Inbegrepen

•T/m oktober 2019: Retourvlucht Amsterdam-San José met KLM (met overstap in Panama) of United Airlines (met overstap in Houston of New York; ESTA formulier verplicht!)
•Vanaf november 2019: Directe retourvlucht Amsterdam-San José met KLM
• Luchthavenbelastingen en brandstofheffing
• Retour transfer luchthaven-hotel dag 1 en 16
• Retour transfer Tortuguero dag 2 en 4
• 15 nachten verblijf in kamer in genoemde hotels en lodges (of gelijkwaardig)
• 15 x ontbijt, 3 x lunch en 2 x diner tijdens het verblijf in Tortuguero
• 11 x 24 uur autohuur, cat. A bij 2 personen, cat. M bij 3 personen en cat. B bij 4 personen.
• 3-daagse Eco-excursie naar Tortuguero met o.a. een boot en wandeltocht

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 19,50 per boeking
• Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen

Bijkomende kosten ter plaatse• Entreegelden ca. $ 15 per Nationaal Park
• Alle exclusieven met betrekking tot autohuur
• Parkeerkosten (ook bij hotels indien van toepassing)
Klik hier voor de details van alle bijkomende kosten ter plaatse (onder voorbehoud van prijswijzigingen en koersverschillen).

Optioneel (direct bij te boeken)• Reis- en annuleringsverzekering
• Vip-lounge Schiphol

Extra informatie

• U wordt vriendelijk verzocht om maximaal 1 zachte koffer en 1 (normaal) stuk handbagage (tas of rugzak) op deze reis mee te nemen i.v.m. het vervoeren van de bagage tijdens de 3-daagse excursie naar Tortuguero.
Let op: bij het huren van een auto is een geldige creditcard op naam van de hoofdbestuurder verplicht.
• Bij de vlucht met United Airlines is er overstap in Amerika; u dient te beschikken over een ESTA formulier. Zie reisinfo.
• Wilt u deze reis met vertrek vanaf april 2020 boeken, klik dan hier.

BelangrijkVoor deze reis dient u goed ter been te zijn. Voor meer informatie zie Praktische info.

Kaart

Dagprogramma

Fly-drive Costa Rica Pura Vida

v
+3
+2

Costa Rica is een prachtig groen land, rijk aan imposante vulkanen, borrelende thermale bronnen, spannende krokodillenrivieren, koffieplantages en mysterieuze nevelwouden. Felgekleurde gifkikkertjes, amfibieën, luiaards en tal van andere dieren bewonen de dichte jungle vol klimplanten, varens en uitbundige bloemen. U kunt er van boomtop naar boomtop zoeven, kayakken, paardrijden en wandelen over hangbruggen hoog in het regenwoud. Een reis door dit land is een waar avontuur. Ontdek en ervaar Costa Rica!

Open alle items

Dag 1 • Amsterdam-San José

U vliegt vandaag van Amsterdam, met een overstap naar San José, de hoofdstad van Costa Rica. Na aankomst volgt een privé transfer naar het hotel in San José waar u in de avond aankomt. Reisafstand ca. 19 km.

Dag 2 • Tortuguero

v
+2
+1
Vroeg in de ochtend wordt u bij uw hotel in San José opgehaald en verlaat u San José in gezelschap van een Engelssprekende natuurgids. Per bus, voorzien van airconditioning, gaat u dwars door het regenwoud van het Nationaal Park Braulio Carillo. Onderweg is er een stop om te ontbijten en te genieten van de vlindertuin en een scala aan tropische bloemen. Na het ontbijt verder naar Caño Blanco, langs bananenplantages. Vanaf de haven van Caño Blanco reist u per overdekte boot verder door de kanalen van Tortuguero, aangezien dit gebied niet over land te bereiken is. Tortuguero staat bekend om zijn Afro-Caribische cultuur, zijn rijke fauna en bovenal om de reuze, groene zeeschildpadden die specifiek in dit gebied aan land komen. Onderweg bezoekt u het kleurrijke dorp Tortuguero. Tegen lunchtijd komt u aan bij uw lodge, midden in de natuur. Reisafstand ca. 132 km.

Dag 3 • Tortuguero

v
+4
+3
In de ochtend maakt u een bootexcursie door de riviertjes en kanalen van het Tortuguero Nationaal Park, om het ontwaken van de levendige fauna mee te maken (NIET inclusief: 15 USD p.p. Nationaal Park entree) . In de loop van de ochtend kunt u deelnemen aan een wandelexcursie, waarbij u uitleg krijgt over de flora van dit gebied (inclusief). Bij terugkeer naar de lodge staat er een lunchbuffet klaar. Hierna heeft u de middag vrij om siësta te houden of te luieren bij het zwembad of aan het Caribische strand. Gedurende het broedseizoen van de reuze groene zeeschildpad en de Lederrug schildpad (juli-oktober) raden wij u aan een nachttour te boeken om het indrukwekkende schouwspel van het nestelen en broeden van schildpadden van dichtbij te bekijken. In de vroege ochtend kunt u tevens een excursie boeken om het uitkomen van de eieren te zien.

Dag 4 • La Fortuna

v
Na het ontbijt reist u per boot en bus naar de vlindertuin waar u luncht en uw huurauto kunt ophalen. Als het weer meezit kunt u, tegen de tijd dat u La Fortuna nadert, genieten van een geweldig uitzicht op de Arenal vulkaan. Deze vulkaan behoort tot één van de zeven actieve vulkanen die het land telt en heeft een prachtige kegelvorm. U verblijft de komende twee nachten in het dorpje La Fortuna. Reisafstand ca. 210 km.

Dag 5 • Arenal vulkaan / La Fortuna

v
+1
Een vrije dag om te genieten van La Fortuna en de Arenal vulkaan. Er zijn verschillende optionele excursies mogelijk. Houdt u van wandelen, dan is er een trektocht mogelijk door het nevelwoud aan de voet van de Arenal vulkaan. Hier kunt u oude lavasporen zien. Na afloop kunt u bijkomen in de thermale baden. Een andere interessante mogelijkheid is een bezoek aan de Arenal hangbruggen. Deze wandelexcursie voert u door een natuurgebied van primair nevelwoud en subtropisch woud, over een 3 km lang traject met 9 vaste bruggen en 6 hangbruggen. Onderweg ziet u bromelia's, orchideeën, varens en klimplanten en een verscheidenheid aan vogels, dieren, insecten en amfibieën. Tevens heeft u adembenemende uitzichten op het Arenal meer en de vulkaan. Nog meer tips: een dagexcursie naar Rio Celeste of naar Caño Negro, een canopy tour of een bezoek aan de Arenal waterval.

Dag 6 • Rincón de la Vieja

v
U verlaat het tropische La Fortuna op weg naar de landelijke idylle van de Rincón de la Vieja. De route leidt u rondom het Meer van Arenal Guanacaste in, de vee- en cowboyprovincie van Costa Rica. Deze rit duurt ongeveer 4 uur. Rincón de la Vieja betekent letterlijk 'Hoek van de Oude Vrouw'. Dit prachtige savanne-achtige vulkanisch gebied is vernoemd naar de legende van een inheemse Chorotega dochter wiens vader haar geliefde in de krater van de vulkaan wierp. Al treurend om haar geliefde trok zij zich terug op de vulkaantop, waar zij genezende krachten ontwikkelde. Vandaag de dag geloven velen nog steeds in de helende kracht van de 1 miljoen jaar oude vulkaan: de vulkanische modder en de thermale baden nemen kwalen en pijn weg die door normale dokters niet te genezen lijken. Zodra u dit ruige vulkanisch gebied inrijdt, waant u zich ver weg van de bewoonde wereld. Dit gebied is een echte landelijke idylle, met droog-tropische bossen en graslanden bezaaid met grazende koeien en sabaneros (de lokale cowboys) die het vee hoeden. U logeert op een authentieke ranche midden in dit prachtige droog-tropisch bos. Hier heeft u een grote kans om allerlei diersoorten te zien, zoals toekans, motmots, neusberen en de agouti. Reisafstand ca. 155 km.

Dag 7 • Rincón de la Vieja

v
Vandaag heeft u een vrije dag. U kunt gaan paardrijden door het droog-tropisch bos naar drie mooie watervallen. Onderweg kunt u genieten van de schilderachtige begroeiing van woudreuzen en wurgvijgenbomen en onder andere brulapen, neusberen, de blauwe leguanen, motmot vogels en agoutis tegenkomen. De paardrijtocht eindigt in de natuurlijke spa waar u het aloude Chorotega ritueel kunt ondergaan van een moddermasker en wisselbaden. Deze tocht, met eventueel een bezoek aan één waterval, is ook per tractor te maken.

Dag 8 • Sámara

v
costarica-Guanacaste 03 149KB_s
costarica-Guanacaste 03 149KB_s
Na het ontbijt rijdt u naar het badplaatsje Sámara, gelegen aan de Pacifische kust van Costa Rica op het schiereiland Nicoya. U zult onderweg zien hoe de droge laaglanden geleidelijk plaats maken voor een weelderig groen heuvellandschap. Reisafstand ca. 174 km.

Dag 9 • Sámara

v
costarica-Samara Guanacaste 02 365KB_s
costarica-Samara Guanacaste 155KB_s
costarica-Samara Guanacaste 02 365KB_s
+1
costarica-Samara Guanacaste 155KB_s
In Sámara wordt u gewekt door de junglegeluiden van kwetterende vogeltjes en brulapen. U kunt hier deze dagen lekker uw eigen plan trekken. Een boottocht met grote kans om dolfijnen, zeeschildpadden of walvissen te spotten, kayakken over zee of door de mangroven van de Buena Vista rivier, snorkelen, vissen, fietsen (te huur), paardrijden langs het strand en door de jungle, wandelen onder leiding van een natuurgids door o.a. het Werner Sauter Biologisch Reserve of een avondexcursie naar een strand om zeeschildpadden eieren te zien leggen (alleen mogelijk tussen ca. juli en december)… De keuze is aan u!

Dag 10 • Monteverde

v
costarica-Monteverde 07 205KB_s
costarica-Monteverde 07 205KB_s
+1
U reist verder naar Santa Elena voor twee overnachtingen nabij het wereldberoemde nevelwoud van Monteverde. Onderweg ziet u een landschap van groene alpenweiden met zwartwitte koeien en mooie vergezichten. Costa Rica wordt wel het Zwitserland van Midden-Amerika genoemd. Monteverde doet enigszins denken aan een tropisch Zwitserland, met haar charmante houten huisjes en alpine klimaat. Dit klimaat zorgt voor een constant spel van motregen en warme zon; een combinatie die Monteverde tot het beroemdste nevelwoud ter wereld maakt. 's Nachts kunt u een optionele nachtexcursie boeken om zo het nachtleven en de bijgehorende geluiden van het nevelwoud te ervaren. Reisafstand ca. 158 km.

Dag 11 • Monteverde

v
Monteverde regenwoud
costarica-Monteverde 06 5.52MB_s
costarica-Canopy Tour 01 186KB_s
costarica-Monteverde 06 5.52MB_s
Monteverde regenwoud
costarica-Canopy Tour 01 186KB_s
+1
Vandaag een vrije dag die u kunt doorbrengen in het tropische regenwoud van Monteverde. U kunt gaan wandelen in het Monteverde Nationaal Park, waarbij een gids uitleg geeft over de biodiversiteit van het nevelwoud en het behoud van het park. De flora en fauna bestaat onder andere uit: mossen, bromelia's, orchideeën en varens, als ook apen, luiaards, de met uitsterven bedreigde drielelklokvogel, de beroemde quetzalvogel, tangaras en kolibries waarvan er wel 30 soorten in dit gebied rondvliegen! Indien u avontuurlijker bent aangelegd, kunt u de Canopy of de Hanging Bridges excursie boeken, waarbij u door middel van wandelpaden, hangbruggen en kabelbanen op een sportieve en unieke manier kennismaakt met de jungle. De Canopy van Monteverde is de bekendste en langste kabelbaan van Costa Rica! Een andere excursie is de Don Juan koffieplantage tour. Deze excursie biedt u de mogelijkheid om alles te weten te komen over de bijzondere boon, waar elke Costa Ricaan zo trots op is. Eén ding is zeker: u zult zich niet vervelen!

Dag 12 • Manuel Antonio

v
+3
+2
U rijdt van Monteverde naar Manuel Antonio, een rit van ongeveer 5 uur. Onderweg kunt u afslaan bij het dorp Tarcoles om optioneel de indrukwekkende krokodillen bootexcursie over de Tarcoles rivier te maken; dé krokodillen rivier van Costa Rica. Op de Jungle Crocodile Safari krijgt u uitgebreid de kans om vele vogelsoorten, zoals de roze lepelaar, rode ara en schuitbekreiger en uiteraard de tot wel 5 meter grote Amerikaanse krokodil, van dichtbij te zien en te fotograferen. U vervolgt uw route zuidwaarts langs de Pacifische kust. Onderweg trekken prachtige landschappen aan u voorbij. De komende twee nachten verblijft u in de buurt van het stadje Quepos, gelegen op 6,5 km van het Nationaal Park Manuel Antonio. In Manuel Antonio aangekomen, kunt u genieten van een bijzondere combinatie van prachtige zandstranden, paradijselijke baaien en tropisch oerwoud. Leuke restaurants en uitgaansgelegenheden zijn hier in overvloed. Reisafstand ca. 187 km.

Dag 13 en 14 • Manuel Antonio

v
+3
+2
Tijd om te genieten van het tropische strand of boekt u één van de vele optionele excursies? Zo kunt u sportvissen, duiken, surfen, zeekayakken of raften op de Savegre rivier (klasse III-IV). Ook een bezoek aan het bekende Nationaal Park Manuel Antonio behoort tot de mogelijkheden. Dit park is één van de populairste natuurparken in Costa Rica en staat bekend om zijn witte zandstranden en mooie tropisch regenwoud. Een lokale gids, uitgerust met telescoop, kan u vergezellen op deze mooie wandeling, waar u toekans, twee- en drietenige luiaarden, wasberen, slangen en verschillende soorten apen tegen kunt komen. Dit is vrijwel de enige plek waar nog doodshoofdaapjes voorkomen! In dit park zijn bij het strand ook verborgen grotten waar u kunt snorkelen.

Dag 15 • San José

v
costarica-San Jose 03 345KB_s
+2
+1
Tijd om terug te gaan naar San José, een rit van ongeveer 4 uur. Bij aankomst in San José heeft u de rest van de dag voor uzelf. Uw huurauto levert u in bij het verhuurbedrijf gelegen bij de luchthaven, waarna u per transfer wordt teruggebracht naar uw hotel. Een tip is om nog een bezoek brengen aan het Nationaal Theater, het Postkantoor, rondstruinen op de Mercado Central (de stadsmarkt van San José), het Nationaal Museum bezoeken of op zoek gaan naar souvenirs op de Mercado de Artesania, de kunstnijverheidsmarkt. Reisafstand ca. 172 km.

Dag 16 • San José-Amsterdam

In de ochtend volgt de transfer (inbegrepen) naar de luchthaven van San José. Hier gaat u aan boord van het vliegtuig dat u terugbrengt naar Amsterdam (met overstap). Reisafstand ca. 18 km.

Dag 17 • Amsterdam

Aankomst in Nederland. Einde van een indrukwekkende rondreis door Costa Rica!

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Excursies

Optionele excursies Costa Rica

v
+2
+1

Tropische regenwouden, prachtige natuur, de beroemde gifkikkers en witte stranden, Costa Rica heeft het allemaal!
Tijdens uw rondreis door dit bijzondere land wilt u er natuurlijk het beste uithalen. Hieronder vindt u een aanbod van avontuurlijke, culturele en ontspannende excursies tijdens uw reis door Costa Rica. Deze excursies zijn ter plaatse bij te boeken.

Open alle items

Excursie schildpaddentocht - Tortuguero

v
Tijdens het bezoek aan Tortuguero tijdens de reis is er de mogelijkheid om een schildpaddentocht bij te boeken. Tortuguero’s beroemde schildpaddenstranden zijn dé plek om de schildpadden te zien nestelen. Elk jaar van juni tot oktober komen de reuze groene zeeschildpadden specifiek naar deze stranden om ’s nachts hun eieren te leggen. Een unieke ervaring! Deze excursie duurt ca. 3 à 4 uur en is inclusief boottocht en wandeling onder begeleiding van een gids over de stranden van het nationaal park Tortuguero.

Minimum deelname: 4 personen.

Excursie sportvissen - Tortuguero

v
De Caribische zee en de rivieren, lagunes en riviermondingen in het Tortuguero gebied bieden diverse goede sportvis-uitdagingen. Tijdens deze excursie van ca. 3 uur kunt u op zoek naar de strijdlustige tarpon, diverse snoeksoorten, makreel, roofzuchtige vissoorten zoals de barracuda en vele andere soorten. Deze excursie is inclusief boottransport en snacks.

Excursie kano-of kayaktocht - Tortuguero

Ga de lagunes en kreekjes van Tortuguero ontdekken per kano of kayak! De gids zal u voor twee uur meenemen en deelgenoot maken van de prachtige flora en fauna van Tortuguero. Doordat dit vervoermiddel geen motor heeft, is het de ideale manier om de meer timiede dieren te zien. Dichterbij zult u niet komen!

Excursie Canopy Zip-line - Tortuguero

v
costarica-Canopy Tour 03 647KB_s
costarica-Canopy Tour 01 186KB_s
costarica-Canopy Tour 03 647KB_s
costarica-Canopy Tour 01 186KB_s
Een avontuurlijke tocht waarbij u onder professionele begeleiding, hangend in een driepuntstuigje, van boomtop naar boomtop zoeft. Deze kabelbaan is de bekendste en langste van Costa Rica. De kabelbanen bevinden zich tussen de boomkronen van het Costa Ricaanse nevelwoud. Aan het eind van elke kabel bevindt zich een platform. In totaal zijn er 18 platformen en 15 kabels. De langste kabel is zo’n 900 meter lang, waarbij u maximaal 200 meter boven de grond voorbij zoeft door de prachtig groene natuur. Liefhebbers kunnen onderweg ook nog een echte ‘Tarzanswing’ uitvoeren!

Min. aantal deelnemers: 4

Excursie Caño Negro Wildlife - La Fortuna

v
Volle dagexcursie naar het natuurgebied Caño Negro, gelegen bij het grensplaatsje Los Chiles. We maken een boottocht over de Rio Frio en ontdekken de vele vogelsoorten, kapucijnapen, luiaarden, leguanen, rivierschildpadden, kaaimannen en de basilisk, ook wel christushagedis genoemd, die over het water kan lopen. U luncht na afloop in het bijbehorende restaurant. Caño Negro is een uitermate geschikte plek om goede foto’s te maken! Inclusief transport per bus, boottocht, lunch en een bezoek aan de leguanen brug.

Excursie kanotocht Arenal meer - La Fortuna

v
+2
+1
U gaat per kano, onder begeleiding van een Engelssprekende gids, het Arenal meer op. Dit meer is het op twee na grootste zoetwatermeer in Midden-Amerika. Hier kunt u genieten van de weelderige, groene omgeving en een verscheidenheid aan watervogels: de visarend, jacana, ijsvogel, slangenhalsvogel en andere dieren als apen en neusberen. Tevens heeft u gedurende de hele tocht prachtig uitzicht op de rokende Arenal vulkaan.

Excursie hiken aan de voet van de Arenal vulkaan - La Fortuna

v
Wandelexcursie van ongeveer 2 uur door primair tropisch regenwoud naar een mirador vanwaar u een heel goed uitzicht hebt op de Arenal vulkaan. Onderweg kunt u mooie tropische begroeïng zien met grote oude bomen zoals de kapokboom, trompetboom en Guarumo. Tevens leeft er hier allerlei wildlife, zoals apen, neusberen, hokko’s, toekans etc. Na door de natuur gewandelt te hebben komt u op een open plek waar u de oude lavasporen kunt zien en een mooi uitzicht op de Arenal vulkaan en het Meer van Arenal heeft.

Minimum deelname: deze excursie kan alleen doorgaan wanneer de meederheid van de groep ermee instemt.

Excursie Baldi warmwaterbronnen - La Fortuna

v
Breng tijdens deze excursie een bezoek aan de Baldi warmwaterbaden. In dit tropisch aangelegde resort kunt u genieten van de meer dan twintig thermale baden, met o.a. een reuze jacuzzi, glijbanen, wetbars en een waterval, welke wordt opgewarmd door de warmte van de Arenal vulkaan. Heerlijk bijkomen en relaxen met het nodige vertier!

Excursie Natura Ecologisch park - La Fortuna

v
Arenal Natura is een prachtig, ecologisch park dat in 2004 werd opgericht door de Costa Ricaanse Ferreto familie. In het park kunt u, onder begeleiding van een Engelssprekende natuurgids, een groot aantal ecosystemen en talloze vogel-, reptiel- en andere diersoorten bewonderen welke hier hun thuis hebben gevonden. Het park ondersteunt actief het behoud van bedreigde soorten en hun natuurlijke ecosystemen. In deze natuurlijke habitat kunt u vanaf het kleinste bladsnijmiertje, de fameuze gifkikkertjes en roodoog-kikkertjes met hun mooie kleuren, tot aan de grote Amerikaanse krokodillen met hun bek vol tanden, bewonderen. Op de tour door het park komt u oog in oog te staan met typisch Costa Ricaanse flora en fauna, op een zeer interessante rondleiding langs de reptielen lagune, het kikkerhuis, het Serpentarium, de Heliconia tuin en uiteraard het bos. Deze excursie duurt ca. 1,5 uur en is inclusief deskundige gids.

Excursie Arenal hangbruggen Sky Walk - La Fortuna

v
Tijdens deze hangbruggen wandelexcursie loopt u, onder begeleiding, tussen de boomtoppen door over metalen brugconstructies. Geniet hier van primair nevelwoud en subtropisch woud en dit alles met een fantastisch panoramazicht op de Arenal vulkaan, het meer en de Tilaran begketen.. erg indrukwekkend! Geniet verder van weelderige, tropische begroeiing, watervallen en allerlei vogels en diverse diersoorten. Het wandelpard is ongeveer drie kilometer over hangbruggen, platformen en wandelpaden op een hoogte van 40 meter en is geschikt voor jong en oud. Deze excursie duurt ca. 3 uur en is inclusief transfer.

Excursie Lost Canyon Adventures Canyoneering - La Fortuna

v
Tijdens deze excursie gaat u deelnemen aan canyoneering en abseilen van maar liefst zes watervallen. Een echte must voor avonturiers! Deze excursie duurt ca. 4 uur en is geschikt voor echte waaghalzen.

Excursie kookles en diner op lokale boerderij - La Fortuna

v
Tijdens deze excursie krijgt u de mogelijkheid om de Costa Ricaanse cultuur op een authentieke manier te leren kennen. Een zeer geschikte manier van kennis maken met een cultuur is door middel van eten. Deze lokale boerderij opent zijn deuren voor u en nodigt u uit om te komen smullen van hen lievelingsgerecht uit de Costa Ricaanse keuken. Maak van dichtbij mee hoe de locals leven, hoe zij eten en leer alles over het dagelijkse leven. Tijdens deze excursie zult u smullen van een heerlijk diner en de knijpjes van het vak leren door zelf tortillas en 'guisados' te bereiden! Deze excursie duurt ca. 3 uur.

Excursie paardrijtocht & natuurlijke spa - Rincon de la Vieja

v
Tocht te paard door het droog-tropisch bos van Rincon de la Vieja en een bezoek aan een mooie waterval. Onderweg kunt u genieten van de schilderachtige begroeiing van woudreuzen en wurgvijgenbomen en o.a. brulapen, neusberen, de blauwe leguanen, motmot vogels en agouti’s. U komt uit in de natuurlijke spa waar u omringd wordt door de natuur van de Rincon de la Vieja, hier kunt u het al oude Chorotega ritueel kunt ondergaan van een moddermasker en wisselbaden. Deze excursie kan indien gewenst in plaats van te paard ook met een tractor worden uitgevoerd. Op een aanhangwagen achter een tractor rijdt u dan door de natuur naar de waterval en de spa.

Excursie waterglijbaan 'Tobogan' - Rincon de la Vieja

Bent u klaar voor wat avontuur? We bezoeken een waterglijbaan van 400 meter lang welke dwars door het droog-tropisch woud gaat. Geschikt voor iedereen met een beetje lef.

Excursie schildpaddentocht - Sámara

v
In de avond kunt u deelnemen aan een excursie om zeeschildpadden te gaan zien. Deze bedreigde diersoort komt in de buurt van Sámara aan land om hun eieren te leggen. Een unieke ervaring! De reuze zeeschildpadden komen bij Playa Camaronal en Ostional aan land, waaronder de met uitsterven bedreigde lederschildpad en de warana zeeschildpad. In het natuur- en marinepark Ostional stormen zelfs hele legioenen warana's bij volle maan het strand op om hier te nestelen. Dit fenomeen wordt een 'arrabida' genoemd en Playa Ostional is één van twee arrabida-plaatsen in Costa Rica, en één van de negen ter wereld. Deze excursie duurt ca. 4 uur en is inclusief wandeling, onder begeleiding van een gids, over de stranden van het Nationale park.

Excursie ocean safari incl. snorkelen en dolfijnen spotten - Sámara

v
Per Avenutero boot gaat u de Pacifische Oceaan op om dolfijnen te spotten. Met een beetje geluk maakt u tevens kans op het zien van zeeschildpadden, zeeslangen en zelfs walvissen. Onderweg kunt u snorkelen en wordt u fruit en snacks aangeboden. Een prachtige ervaring! Deze excursie duurt ca. 3,5 uur.

Excursie mangrove & kayaktocht - Sámara

v
Deze excursie is zeer geschikt voor natuurliefhebbers! Op deze tocht gaat u, onder begeleiding van een gids, door de kalme wateren van de Tamarindo mangrove kayaken. Dit natuurreservaat bestaat uit een zeer bijzondere flore van mangrovebossen en wetlands, welke zich in de riviermonding bevinden. Hier kunt u door mangroves peddelen, al genietend van de geluiden en pracht van de jungle. Onderweg ziet u allerlei tropische vogels, apen, leguanen en zelfs de Amerikaanse krokodil. Doordat de rust in de jungle bewaart blijft omdat u zich voortbeweegt door middel van een peddel, heeft u een goede kans om verschillende diersoorten van dichtbij te observeren zonder ze te storen. Deze excursie duurt ca. 2,5 uur.

Excursie stand-up paddling - Sámara

v
Deze nieuwe surfsport wordt ook wel SUP genoemd en biedt u de mogelijkheid om de Stille Oceaan vanaf een surfplank te verkennen. Gedurende het stand-up paddling staat u rechtop op de surfplank waarbij u het bord met een peddel vooruit brengt.

Excursie natural history wandeltocht - Monteverde

v
costarica-Monteverde 06 5.52MB_s
costarica-Monteverde 05 4.35MB_s
costarica-Monteverde 04 175KB_s
costarica-Monteverde 06 5.52MB_s
+2
costarica-Monteverde 05 4.35MB_s
+1
Deze excursie bestaat uit een wandeltocht van ca. 2,5 uur door het beroemdste nevelwoud ter wereld. Bij aanvang krijgt u een korte video te zien over de flora en fauna van Monteverde. Tijdens de wandeling, onder begeleiding, kunt u als natuurliefhebber genieten van de grote biodiversiteit van dit reservaat. Mossen, bromelia's, ocrhideën en varens trekken aan het oog voorbij. Ook kunt u onderweg apen, luiaarden, de brielelklokvogel, de beroemde quetzalvogel en kolibries tegenkomen. Op het uitkijkpunt 'La Ventana' kunt u de kracht ervaren van de vochtige Caribische passaatwinden die richting de Pacifische laaglangen blazen. De excursie is inclusief gids en park entree.

Excursie Night- & Twilightwalk - Monteverde

Tijdens deze excursie maakt u een avondwandeling door de jungle van Monteverde. Rond dit tijdstip zijn vele dieren actief, waaronder de kinkajoe of rolstaartbeer. De kans om dieren te zien is daarom ook erg groot. De excursie is inclusief gids, transport en entree. Excursie duurt ca. 2 uur.

Excursie Don Juan Koffie & Cacao tour - Monteverde

U krijgt tijdens deze excursie een rondleiding op deze echt werkende koffieplantage en zult uitleg krijgen over de geschiedenis van de koffie; een zeer belangrijk product voor de Costa Ricaanse economie en geheel verweven in de cultuur van elke Tico. Tevens zult u ingewijd worden in de verschillende fasen van productie en verwerking van de koffie. Na afloop kunt u deelnemen aan de koffieproeverij. De excursie is inclusief gids, transport en entree en duurt ca. 1,5 uur.

Excursie kaasboerderij 'La Lecheria' - Monteverde

Monteverde is door Quakers gesticht en zuivel was dé inkomstenbron en bedrijfstak in dit gebied. In de kaasmakerij 'La Lecheria' kunt u onder begeleiding van een lokale gids het productieproces van 14 verschillende soorten kaas, yoghurt en ijs met eigen ogen aanschouwen. Deze excursie duurt ca. 1,5 uur.

Excursie Tarcoles krokodillen - Tarcoles

Deze excursie is geschikt voor wanneer u op weg bent naar Manuel Antonio of San José. U kunt in Tarcoles een boottocht maken van ongeveer twee uur, over dé krokodillenrivier van Costa Rica: de Tarcoles rivier. Deze getijde rivier vormt het grensgebied tussen de droge klimaatzones uit het noorden en de tropische nattere ecosystemen uit het zuiden. Dit zorgt voor een zeer rijke flora en fauna. Op de Tarcoles bootexcursie gaat een professionele gids mee en u krijgt uitgebreid de kans om vele vogelsoorten en de tot wel 5 meter grote Amerikaanse krokodil van dichtbij te zien en te fotograferen. Zonder meer is dit een fantastisch spektakel!

Excursie Manuel Antonio Nationaal Park - Manuel Antonio

v
+1
Met een lokale gids, uitgerust met een telescoop, brengt u een bezoek aan het bekende Nationaal Park Manuel Antonio. Dit park is een van de populairste natuurparken in Costa Rica en staat bekend om zijn witte zandstranden en mooie tropische regenwoud. Hier vindt u met een beetje geluk toekans, twee- en drie-tenige luiaarden, wasbeertjes, slangen en verschillende soorten apen. Het is tevens vrijwel de enige plek waar nog doodshoofdaapjes voorkomen en met een beetje geluk ook daadwerkelijk kan zien. U kunt ook zelfstandig het Nationale park ontdekken.

Excursie zeilen - Manuel Antonio

Tijdens deze excursie gaat u een halve dag varen op een zeilboot langs de geweldig mooie kustlijn van Manuel Antonio, met onbewoonde eilandjes, kleine baaitjes en verlaten strandjes. Onderweg ziet u met wat geluk dolfijnen om soms zelfs walvissen en krijgt u de kans om te snorkelen of te zwemmen. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan de zeiltocht in de ochtend worden uitgevoerd met lunch of in de middag met diner. Drankjes zijn inclusief. Het is mogelijk dat de boot in september of oktober niet of zeer vroeg vertrekt i.v.m. weersomstandigheden.

Excursie raften - Manuel Antonio

Raften op de Savegre rivier is één van de meest spannende en opwindende ervaringen voor de echte avonturiers. Voor deze dagtrip is geen ervaring vereist. In rubberboten gaat u over de stroomversnellingen van de rivier, wat afgewisseld wordt met kalm water, waar u de tijd heeft om te geniten van de prachtige natuur langs de rivier. Deze excursie is inclusief professionele begeleiding, ontbijt, lunch op de rivieroever en transfer.

Voorwaarden
- De excursies en routes zijn onder voorbehoud van wijzigingen.
- Excursies worden uitgevoerd in groepsverband.
- De uitvoering van de excursies en daarmee de verantwoordelijkheid ligt bij de lokale organisaties die de betreffende diensten leveren.
- Een aantal excursies kunnen variëren aan de hand van in welke accommodatie u verblijft.

Vlucht

KLM

v
Sideshot_vliegendb
KLM logo
Sideshot_vliegendb
KLM logo

Hieronder vind je de belangrijkste informatie over KLM, zoals bagageregels en incheckmogelijkheden. Overige informatie vind je op de site van KLM. Of neem contact op met het service centre van KLM op telefoonnummer 020-4747 747.

Open alle items

Bagage

Ruimbagage
Bij intercontinentale vluchten van KLM is 1 stuk ruimbagage van max. 158 cm (L+B+H) van max. 23 kg inbegrepen. Voor vluchten binnen Europa is dit tegen betaling. In de reispapieren wordt de KLM boekingscode vermeld, hiermee kun je op Mijn reis van KLM het meenemen van (extra) bagage regelen. Dit kan vanaf 2 weken voor vertrek.

Handbagage
Bij KLM mag je gratis één stuks handbagage meenemen van max. 12 kg en max. 55 x 35 x 25 cm. Daarnaast mag je nog een accessoire meenemen, bijvoorbeeld een handtas of een laptop, max. 40 x 30 x 15 cm Zie voor meer informatie: bagage KLM.

Stoelkeuze

Bij KLM kun je tijdens het inchecken kosteloos een stoel selecteren. Wil je voorafgaand aan het inchecken al een bepaalde stoel reserveren kan dat tegen betaling vanaf het moment dat de reispapieren gereed zijn (max. 2 weken voor vertrek). Het reserveren vanje stoel kan uitsluitend via de site van KLM. Zie voor meer informatie de website of bel het KLM Service Centre op 020-4747 747.

Inchecken

Online inchecken via de website van KLM is voor de meeste (individuele) vluchten mogelijk vanaf 30 uur voor vertrek (voor vluchten naar de Verenigde Staten vanaf 24 uur voor vertrek).

Service aan boord

Bij KLM zijn de maaltijd en drankjes bij de prijs inbegrepen. Welke maaltijd je krijgt, hangt af van de duur van de vlucht en de bestemming. Op bijna alle intercontinentale vluchten kun je meer dan 1.000 uur aan interactief entertainment bekijken en/of beluisteren via een persoonlijk beeldscherm.

Partners van KLM

Partners Sky Team
KLM werkt in drukke tijden samen met een aantal zorgvuldig gekozen partners die ook lid zijn van het Sky Team, zoals bijvoorbeeld Delta Airlines. Het kan dus voorkomen dat je met één van deze partners van of naar de bestemming vliegt.

Meer informatie over de samenwerking tussen KLM en partners kunt u lezen op de website van KLM.

United Airlines

v
United Airlines
United Airlines

Hieronder vindt u de belangrijkste informatie over United Airlines, zoals bagageregels en incheckmogelijkheden. Overige informatie vindt u op de Engelstalige site van United Airlines of neem contact op met het contact center van United Airlines op 020-346 93 81.

Bagage

Ruimbagage
In de Economy Class mag 1 stuks ruimbagage meegenomen worden van maximaal 23 kg. Daarnaast mogen lengte + breedte + hoogte samen niet meer zijn dan 158 cm (inclusief handvat en wielen).

Handbagage
Het is toegestaan om 1 stuks handbagage mee te nemen binnen de afmetingen 22 x 35 x 56 cm (l x b x h). Eventuele wielen, handvaten en zijvakken moeten binnen deze afmeting blijven.

Daarnaast mag u ook nog een kleine handtas of laptoptas meebrengen aan boord, maximale afmetingen hiervoor zijn 22 x 25 x 43 cm.

Voor meer informatie over het meenemen van handbagage, ruimbagage of speciale bagage zoals bijv. een golftas, rolstoel of duikuitrusting kunt u kijken op de website van United Airlines.

Inchecken

Bij rondreizen is online inchecken en stoel reserveren is niet mogelijk.

Bij individuele reizen, zoals een stedentrip of een fly-drive, worden direct na de boeking de stoelen gereserveerd. In uw reispapieren staat een PNR nummer vermeld. Met dit nummer is het mogelijk om online in te checken. Daarnaast kunt u eventueel de stoelreservering aanpassen (noot: dit is wel afhankelijk van de beschikbaarheid).

Service aan boord

Eten en drinken
Vluchten tussen Noord, Centraal Amerika en Mexico:
-Frisdranken, sappen, thee en koffie inbegrepen.
-Alcoholische dranken beschikbaar tegen betaling.
-Op vluchten langer dan twee uur zijn verschillende snackboxen beschikbaar tegen betaling.

Intercontinentale vluchten:
-Frisdranken, sappen, thee en koffie inbegrepen.
-Alcoholische dranken beschikbaar tegen betaling
-Gratis maaltijden service

Entertainment
Dit is afhankelijk van het type vliegtuig maar op de internationale vluchten beschikt iedere stoel over een persoonlijk on demand entertainment systeem. Er kan gekozen worden uit diverse films, tv-series, muziek en games. Er worden aan boord gratis oordopjes aangeboden.

U kunt aan boord uw aankopen contant of met de meest gangbare creditcards betalen.

Partners van United Airlines

United Airlines werkt op sommige trajceten samen met een aantal zorgvuldig gekozen partners. Vliegt u naar New York op vliegveld JF Kennedy dan wordt deze uitgevoerd door Brussels Airlines.

Relaxen in de KRAS vip-lounge voor vluchten vanaf Schiphol

v
Vip-lounge 41
Vip-lounge 41
Vip-lounge 41
Vip-lounge 41
+10
+9

KRAS biedt je de mogelijkheid om voor slechts € 22 p.p. gebruik te maken van de KRAS vip-lounge op Schiphol.

Voordat je het vliegtuig instapt kun je in een prettige, rustige omgeving met luxe fauteuils en loungebanken genieten van een buffet met warme en koude hapjes en drankjes naar keuze. Je kunt onbeperkt gebruik maken van gratis wifi.

Je vindt de Aspire lounge 41, na de douane in terminal 2 tussen Gate E en F of volg de borden. De lounge is dagelijks geopend van 06.00-23.30 uur.

Parkeren, overnachten en vervoer van/naar luchthaven

v

Gaat u binnenkort op vakantie met het vliegtuig en heeft u al nagedacht over de manier waarop u naar de luchthaven gaat? Wij helpen u graag een handje.

Overnachten

Wilt u ontspannen uw vakantie beginnen? Boek dan een van de voordelige park sleep fly-arrangementen. Alle hotels bieden een shuttle-service naar de luchthaven en u kunt uw auto daar gedurende een bepaalde periode gratis parkeren.

Meer informatie

Parkeren

Wij bieden u diverse parkeermogelijkheden aan op de luchthavens, waar u 24 uur per dag, 7 dagen per week, uw auto kunt parkeren.

Meer informatie

Vervoer van/naar de luchthaven

Heeft u vervoer nodig van/naar uw luchthaven? Wij bieden u diverse mogelijkheden aan per taxi en trein.

Meer informatie

Voorwaarden

• Bij het boeken van uw reis dient u de eerste voornaam en achternaam van alle reizigers - exact - zoals in hun reisdocument staat op te geven.
• Indien er kortingen of toeslagen m.b.t. de vlucht van toepassing zijn, dan worden deze automatisch meegenomen in de prijsberekening.
• Het vluchtschema en genoemde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen door de luchtvaartmaatschappij, wij hebben hier geen invloed op.
• In uw reispapieren worden de exacte (lokale) tijden vermeld.
• Wij wijzen u erop dat als uw terugvlucht vóór middernacht vertrekt en ná middernacht landt in Nederland uw reis effectief één dag langer is dan uw geboekte reisduur. Houd daar ook rekening mee bij het afsluiten van uw reisverzekering.

Autohuur

Autohuur Costa Rica

Bij deze reis is inbegrepen: autohuur type Suzuki Jimny 4x4 bij 1of 2 personen, een Daihatsu Bego bij 3 personen of de Suzuki Gran Vitara bij 4 personen (of gelijkwaardig).

Inclusief:
• ongelimiteerd aantal kilometers
• LPF wegenbelasting
• LDW schadeverzekering (eigen risico min. $1000 en 20%)
• LI schadeverzekering (eigen risico min. $300 of 20% van de totale schade aan eigendom van derden)
• lokale belastingen
• reserveringskosten
• 24/7 wegenhulp
• 1 extra bestuurder
• TRIO roadmap*
• WiFi-apparaat*

* D.m.v. het TRIO apparaat kunnen er 10 mobiele apparaten worden aangesloten op WiFi, het kan fungeren als GPS systeem en er kunnen gratis lokale nummers mee worden gebeld.

Exclusief:

• Topcover; afkoop van het gehele eigen risico* de LDW (Loss Damage Waiver), SLI (Supplementary Liability Insurance for third party bij een ongeluk ), SLDW (Supplement Loss Damage Waiver) en de VAC (Vandalism and Accessories Coverage) ter plaatse te regelen en te betalen.(ca. $23 per dag, per auto). Wanneer u niet de volledige Topcover wil afsluiten bestaat de mogelijkheid om u los te verzekeren voor SLI (ca, $8 per dag), SLDW (ca. $16per dag) en de VAC (ca. $4 per dag)
• baby/kinderzitje, vooraf aangeven bij boeking
• extra bestuurder ter plaatse te registeren en te betalen (ca. $6 per dag)
• evt. extra kosten aanname buiten openingstijden autoverhuurkantoor
• eventuele tol- en parkeergelden
• eventuele boetes verkeersovertredingen

* Kras adviseert u dringend om het eigen risico ALTIJD af te kopen. De reden hiervoor is dat gebleken is dat het lastig is om in het buitenland officiële autoriteiten bereid te vinden een officieel rapport op te maken van bijvoorbeeld een aanrijding. Daarnaast is de schuldvraag soms niet (gemakkelijk) te beantwoorden. Als u voornoemde verzekeringen afsluit koopt u het eigen risico af, bent u voldoende verzekerd en zult u niet met problemen ten aanzien van aansprakelijkheid voor schade aan de huurauto geconfronteerd worden.

Overige voorwaarden:

BELANGRIJK! Voor de borgstelling van de huurauto dient u te beschikken over een creditcard. Deze dient op naam te staan van de bestuurder!
• minimum leeftijd voor het huren van een auto is 21 jaar
* bij overschrijding van de 24 uur wordt een extra dag autohuur in rekening gebracht

Wij raden u dringend aan de formulieren die u krijgt bij het ophalen van de huurauto zorgvuldig te bewaren. Hierin worden namelijk alle afspraken vermeld die bij het ophalen gemaakt zijn (zoals door u afgesloten aanvullende verzekeringen etc.). De extra kosten voor eventuele afgesloten aanvullingen en verzekeringen worden meestal achteraf via uw creditcard in rekening gebracht. Mocht hierover onduidelijkheid bestaan, dan kunt u aan de hand van de bij de afgifte van de auto verstrekte formulieren zien waarvoor de kosten in rekening zijn gebracht en of de berekende kosten correct zijn.

Hotels

Hieronder vind je voorbeelden van hotels tijdens deze rondreis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor je reserveren (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). Houd er rekening mee dat bepaalde faciliteiten door diverse omstandigheden niet beschikbaar of geopend kunnen zijn. De definitieve hotellijst ontvang je bij je reispapieren, ca. 8 dagen voor vertrek.

Hotel Kekoldi ** - San José

v

Het hotel ligt in het historische gedeelte Amon in de stad San José. Het hotel is omgeven door een rustgevende tropische binnentuin. Het hotel ligt in een rustige omgeving, maar toch slechts enkele minuten van vele bezienswaardigheden. Het hotel beschikt over een receptie, ontbijtruimte, buitenterras en gratis wifi. De kamer is voorzien van een telefoon, televisie, gratis wifi en kluisje. Er is een badkamer met douche en toilet.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Turtle Beach Lodge - Tortuguero

v
+7
+6

De lodge ligt in Tortuguero National Park. De lodge beschikt over een restaurant, bar, terras en privé-strand en rivier. Daarnaast kunt u ontspannen in een van de hangmatten die verspreid door de prachtige tuinen hangen of genieten aan het buitenzwembad De rustieke kamer is voorzien van een zithoek en ventilator. Er is een badkamer met douche en toilet.

Mawamba Lodge - Tortuguero

De lodge ligt in een exotische omgeving waarvan de voortuin van de lodge aan de Tortuguero kanalen ligt en de achtertuin aan de Caribische Zee. De lodge is voorzien van een receptie, restaurant, bar, cafetaria, gratis wifi, schitterende tuinen en een buitenzwembad. De kamer is voorzien van een plafondventilator en kluisje. Er is een badkamer met douche, toilet en föhn (op aanvraag).

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Villas Eco Arenal ** - La Fortuna

v
+7
+6

De accommodatie ligt in een weelderige omgeving op ca. 3 km van het centrum van het dorpje La Fortuna. U heeft schitterende uitzichten op de Arenal-vulkaan. Op ca. 7 km vindtu de warmwaterbronnen en de voet van de vulkaan bevindt zich op ca. 9 km afstand. De accommodatie beschikt over een receptie, ontbijtruimte, gratis wifi en tuin met terras en buitenzwembad. De kamer is voorzien van een telefoon, televisie, airconditioning, gratis wifi en minibar. Er is een badkamer met douche en toilet.

Catarata Ecolodge - La Fortuna

In de schaduw van de vulkaan el Arenal en weg van het geluid van de stad, ligt de Catarata Ecolodge. De lodge bestaat uit verschillende geschakelde huisjes, omgeven door een tuin vol bloemen en vogels. Als je geluk hebt, zie je hier de toekan. Er is een zwembad. Een kleine oase, waar je heerlijk kunt relaxen. Of van waaruit je lekker kunt wandelen en een bijzondere waterval kunt bezoeken. Deze accommodatie neemt deel aan het toerisme programma van Rainforest Alliance en werkt op een duurzame manier.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Buena Vista Lodge - Rincon de la Vieja

v
+13
+12

De lodge ligt in een prachtige bergomgeving op ca. 15 min. van het centrum van Pital. De lodge is omringd door prachtige tuinen en beschikt over een excursiebalie, restaurant, gratis wifi en buitenzwembad. De kamer heeft een rustieke inrichting en is voorzien van een ventilator en bureau. Er is een badkamer met douche en toilet.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hotel Sol Samara *** - Samara

v
+7
+6

Het hotel ligt op loopafstand van Playa Sámara, één van de mooiste stranden in Costa Rica. Het hotel beschikt over een restaurant, bar/lounge, gratis wifi en zwembad. De kamers zijn voorzien van airconditioning, minibar, televisie, gratis internet, telefoon en radio. De badkamer met bad/douche, toilet en föhn.

Samara Pacific ** – Samara

v
+1

De logde ligt dichtbij het centrum van Samara, omgeven door een zeer natuurlijke omgeving. Op 800 meter vindt u de baai van Samara. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar/lounge, buitenzwembad en gratis wifi in bepaalde ruimtes. De kamers zijn voorzien van een ventilator. Er is een badkamer met bad/douche en toilet.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Rustic Lodge - Santa Elena

v
+5
+4

De lodge ligt centraal in Santa Elena, in het hart van Monteverde, en wordt al generaties lang gerund door een familie uit Monteverde. De lodge beschikt over een ontbijtruimte en excursiebalie. De kamer is omringd door mooie tuinen en voorzien van een bureau en gratis wifi. Er is een badkamer met douche en toilet.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hotel Casitas Eclipse *** - Manuel Antonio

v
+4
+3

Het hotel is gebouwd in een mediterrane bouwstijl en ligt in een bergachtige omgeving. Op ca. 2 km ligt de toegang tot het Nationale Park Manuel Antonio. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar/lounge, gratis wifi en buitenzwembad. De kamer is voorzien van een televisie, telefoon, airconditioning, koelkast en kluisje. Er is een badkamer met bad/douche, toilet en föhn.

Hotel Mandarina - Manuel Antonio

Tijdens u verblijf in dit hotel kunt u genieten van de rustgevende groene omgeving. De kust ligt op 5 minuten rijden en in de directe omgeving vindt u meerdere restaurantjes. Het sfeervolle hotel beschikt over een receptie, buitenzwembad, gratis wifi en gratis parkeergelegenheid. De kleurrijke kamers zijn voorzien van een televisie, airconditioning en koffiezetapparaat. De badkamer berschikt over een bad/douche en toilet.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Plaatsinfo

Costa Rica

v
costarica-Samara Guanacaste 02 365KB_s
costarica-Puerto Viejo Limon Caribbean 162KB_s
costarica-Mid Pacific 07 0.99MB_s
costarica-Langosta Beach Guanacaste 148KB_s
costarica-Guanacaste 03 149KB_s
costarica-Fauna 01 880KB_s
costarica-Canopy Tour 03 647KB_s
costarica-Buena Vista Lodge 01 135KB_s
costarica-Boat tour 04 276KB_s
costarica-Boat tour 02 957KB_s
costarica-Samara Guanacaste 02 365KB_s
costarica-Puerto Viejo Limon Caribbean 162KB_s
+8
costarica-Mid Pacific 07 0.99MB_s
+7

Veelzijdig Costa Rica met haar eindeloze stranden, imposante vulkanen, heetwaterbronnen, verborgen watervallen, dampende mangroves, een uitbundige flora en een rijke fauna. Felgekleurde gifkikkertjes houden zich schuil in het mistige regenwoud. Een leguaan kruipt langzaam over het strand, terwijl de geluiden van toekans en brulapen in het oerwoud weerklinken. Een klein land waar de kleurig beschilderde ossenkarretjes het straatbeeld bepalen. Waar op de levendige markten het exotische fruit u doet watertanden. Waar de avonturiers als aapjes van boomtop naar boomtop kunnen zwieren. En waar een breed lachende bevolking, charmant en bijzonder gastvrij, u van harte welkom heet. Op dit paradijselijke stukje aarde leeft men ‘la pura vida’. Bij uw bezoek zult u ervaren hoe het is om voor de volle 100% van het leven te genieten!

Klimaat

De beste reistijd voor Costa Rica

Het weer in Costa Rica wordt sterk beïnvloed door de bergketen die midden door het land loopt. In de regio's aan de Atlantische Oceaan en de Stille Zuidzee is het bijna altijd warm en vochtig. Binnen kleine geografische gebieden kan sprake zijn van grote klimaatverschillen. Het weer kan dan ook snel omslaan. Van seizoensverschillen is in Costa Rica nauwelijks sprake. Het land kan dan ook in elk jaargetijde worden bezocht. Over het algemeen bedraagt de temperatuur in de centrale (hoger gelegen) provincies overdag zo'n 22 tot 24 graden Celsius, in de lager gelegen provincies bedraagt de temperatuur overdag ca. 25 tot 27 graden Celsius. Hoog in de bergen (boven 1.900 m) kan het extreem koud zijn. Door het tropische klimaat is er het hele jaar door kans op een bui. Hierdoor is het land zo groen.

Klimaat Costa-Rica - Midden

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Gem. temp. (°C)24°24°25°25°26°26°25°25°25°25°24°24°
Beste reistijd is januari t/m april en december. Regenseizoen is mei t/m november.

Klimaat Costa-Rica - Oostkust

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Gem. temp. (°C)29°29°30°31°31°31°32°31°31°31°30°30°
Regenseizoen is januari t/m december.

Klimaat Costa-Rica - Noordwest kust

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Gem. temp. (°C)32°33°34°35°33°31°31°31°30°30°31°31°
Beste reistijd is januari t/m maart en december. Regenseizoen is april t/m november.

groen = de beste reistijd
geel= regenseizoen

Beoordelingen

Anderen bekeken ook
Rondreis Highlights of Costa Rica
Rondreis Highlights of Costa Rica
 • Luxe, all inclusive catamarantocht naar Isla Tortuga
 • 3 dagen genieten van eco-excursies in Tortuguero
 • Een absolute must voor de natuurliefhebbers
 • 16 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum29-10-2019
Reisduur16 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf1799
8,3
Bekijk reis
Fly-drive Amazing Costa Rica
Fly-drive Amazing Costa Rica
 • Geniet van ruige vulkanen en borrelende bronnen
 • Met een rustig tempo & extra stranddagen
 • 3-daagse Eco-excursie in het prachtige Tortuguero
 • 14 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum27-10-2019
Reisduur14 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf1765
9,3
Bekijk reis
Rondreis Avontuurlijk Panama & Costa Rica
Rondreis Avontuurlijk Panama & Costa Rica
 • Unieke reis door twee avontuurlijke landen
 • Paradijselijk genieten op Bocas del Toro
 • Werkelijk adembenemende natuur in Tortuguero
 • 20 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum15-05-2020
Reisduur20 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf2348
nieuw
Bekijk reis
Fly-drive Costa Rica Pura Vida (exclusief vluchten)
Fly-drive Costa Rica Pura Vida (exclusief vluchten)
 • Vrijheid: zelf uw eigen vluchten boeken naar Costa Rica
 • Individuele reis per comfortabele huurauto
 • Inclusief 3 dagen Tortuguero met 3 daagse Eco-excursie
 • 16 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum01-05-2020
Reisduur16 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf1231
8,1
Bekijk reis