De havenstad Paphos is dankzij de prachtige ligging aan de Middellandse Zee uitermate geschikt voor een strandvakantie op Cyprus. Maar wist u dat deze stad ook een rijke geschiedenis heeft? Bezoek bijvoorbeeld bezienswaardigheden als het Kasteel van Paphos of de prachtige Koningsgraven. Daarnaast is de Rots van Aphrodite ook niet te missen tijdens uw vakantie naar Paphos!

Schatrijke vakantie in Paphos

Indrukwekkende gebergten, een rijke geschiedenis en de kristalheldere Middellandse Zee als stralend middelpunt. Welkom in Paphos! Deze rijke stad in West-Cyprus zal u keer op keer verrassen. Het is niet voor niets dat de hele stad op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Wie Paphos binnentreedt, stapt voor even in de middeleeuwen. U kunt hier veel historische gebouwen bewonderen, zoals de prachtige Koningsgraven en de Romeinse mozaïeken. Vanuit hier loopt u zo naar de ‘Kato Paphos’, ofwel de benedenstad met de haven van Paphos. Dankzij de boulevard met vele terrasjes is dit een heerlijke plek om te vertoeven tijdens een vakantie in Paphos. Genietend van krokant gebakken halloumi met zoet fruit en honing kijkt u uit op het Kasteel van Paphos, een van de bekendste bezienswaardigheden van de stad. Neem een kijkje in dit kasteel en kom meer te weten over de eeuwenoude geschiedenis. Een wandeling naar het hoogste punt van het kasteel wordt beloond met een schitterend uitzicht op de haven van Paphos.

Betoverend strand bij de Rots van Aphrodite

De meeste hotels en appartementen van Kras zijn centraal gelegen, waardoor zowel het centrum van Paphos als het strand makkelijk te bereiken zijn. Zeker het bezoeken waard tijdens een vakantie in Paphos is het strand bij de Rots van Aphrodite. Deze rots ligt circa 20 kilometer ten oosten van de stad en is genoemd naar de godin van de schoonheid. Het is een heerlijke plek om te zonnen of voor een ontspannen strandwandeling. Het uitzicht op de helderblauwe Middellandse Zee is adembenemend!

Verfijn uw keuze
9 vakanties Paphos
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Streek
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Luchthaven
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Afstand tot centrum
Afstand tot strand
Afstand tot luchthaven
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,0
117 beoordelingen Vakantie Cyprus Paphos door reizigers van Kras