Rondreis Ierland - Hello Ireland

Vanaf699per persoon
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 18-04-2017
Reisduur 8 dagen
Aantal personen 2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten € 19,50 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
IG
 • Incl. ontbijt en 4 x diner
 • Natuur, dorpjes, kust & méér
 • Guinness drinken in Dublin
 • Zéér deskundige reisleiding
 • Een rondreis Ierland... doen!
 • 8 dagen
Inbegrepen & niet inbegrepen
"Verliefd geworden op Ierland!"
I BOLTJES - augustus 2016
8,5
Beoordeeld door 189 reizigers van Kras
Meer beoordelingen
Rondreis Ierland - Hello Ireland
 • Prijzen
 • Dagprogramma
 • Reisleiders
 • Vluchtinfo
 • Hotels
 • Plaatsinfo
 • Praktische Info

Prijzen

Prijzen en data

 • -
 • +
Boeken met meer dan 6 personen?
n
v
Aantal kinderen
n
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Klik op een prijs voor een berekening van de totale reissom. De prijzen zijn per persoon en inclusief kortingen, exclusief reserveringskosten en het Calamiteitenfonds?

Inbegrepen

Vliegreis Amsterdam-Dublin en Cork-Amsterdam met Aer Lingus
Handbagage en ruimbagage
• Luchthavenbelastingen en brandstofheffing
• Rondreis met touringcar
• Nederlandssprekende reisleiding
• 7 nachten verblijf in genoemde hotels (of gelijkwaardig)
• 7 x ontbijt & 4 x diner (dag 1 t/m 4)
• Stadsbezoek Dublin
• Natuurtochten door de Connemara, The Burren met bezoek aan Kylemore Abbey en Ring of Kerry
• Bezoek aan de imposante Cliffs of Moher
• Bezoek aan universiteitsstad Galway
• Bezoek aan het openluchtmuseum Bunratty Folk Park & Castle
• Bezoek aan Garinish Island, Cóbh en Rock of Cashel

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 19,50 per boeking
• Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen

Bijkomende kosten ter plaatse• Entreegelden (ca. € 125)
• Fooien
Klik hier voor de details van alle bijkomende kosten ter plaatse

Optioneel (direct bij te boeken)• Reis- en annuleringsverzekering
• Park, Sleep, Fly arrangement Schiphol

Belangrijk

Voor deze reis dient u goed ter been te zijn. Voor meer informatie zie Gezondheid/mobiliteit.

reisleiding De reis wordt begeleid door:
- Bernadet van Schaaijk (25 april, 9, 23 mei, 6, 20 juni, 18 juli, 1 aug., 5, 19 sept. en 3 okt.)

Groepsgrootte en annuleringstermijn

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 15
Maximum aantal deelnemers aan deze reis: 40
Uiterste termijn van annulering wegens onvoldoende deelname: 21 dagen voor vertrek.
Minimum aantal deelnemers en uiterste termijn van annulering is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum

Kaart

Dagprogramma

Rondreis Ierland - Hello Ireland

v
+1

Het veelbezongen Ierland weet haar bezoekers moeiteloos te betoveren met haar ruige heuvels, diepgroene weiden, ruige kusten, hoge bergen, heldere meren en een eeuwenoude en interessante cultuur. Het maanlandschap van de Burren, de uitzichten over de Atlantische Oceaan en de indrukwekkende Cliff s of Moher… wát een landschappen. Machtige kastelen en forten, statige landhuizen, typische cottages en schapenkuddes. En niet te vergeten de talloze sfeervolle pubs waar u onder het genot van een donkere Guinness kuntgenieten van een stevige lunch en live folkmuziek. Ook dát is Ierland.

Dag 1 • Amsterdam-Dublin, stadsbezoek

v
+4
+3
Op naar Dublin, de stad van de beruchte pubs met avonden vol livemuziek en Guinness. Van de machtige St. Patricks Cathedral en Christ Church Cathedral. En ook van de Trinity College. U krijgt het allemaal te zien! In de middag heeft u vrije tijd in de mooie Ierse hoofdstad. Duikt u direct de kroeg in, of bekijkt u liever het wereldberoemde ‘Book of Kells’? De eerste nacht in Ierland brengen we door in de omgeving van Dublin.

Dag 2 • Dublin-Clonmacnoise-Galway

v
+1
We wanen ons vandaag tientallen eeuwen terug in de tijd tussen de hoogkruizen en de roundtower van Clonmacnoise. Wandelend tussen de met mos bedekte ruïnes is het niet lastig je voor te stellen dat dit ooit een vooraanstaand centrum voor studie en religie was. De levendige universiteitsstad Galway is onze eindbestemming van vandaag. Waar de verkopers van handwerk en tweedehands boeken uitkijken op overblijfselen van de middeleeuwse stadsmuur. Écht Ierland!

Dag 3 • Connemara-Kylemore Abbey-Ennistymon

v
+2
+1
De mooie en dunbevolkte Connemara vraagt om een prachtige natuurtocht. We zien een landschap met ruige bergen, boerderijen, hoogveenvlaktes, uitgestrekte turfvelden, meren en stroompjes. Moeite om de bevolking te verstaan? In deze streek wordt nog veel Gaelic (Keltisch) gesproken. We bezoeken vandaag ook het imposante landhuis Kylemore Abbey, het thuis van benedictijner nonnen. De ommuurde tuin is een oase van magie, schoonheid en rust. We sluiten de dag bij de waterval in het typisch Ierse dorp Ennistymon, Ontmoet de vriendelijke lokale bevolking en u begrijpt… Ierland is een land vol traditie. Twee overnachtingen in graafschap Clare.

Dag 4 • Ennistymon-de Burren-Cliffs of Moher

v
Beleef Ierland The Burren
+3
+2
Nóg een dag genieten van Iers natuurschoon. We maken een onvergetelijke tocht door de het onverwachte maanlandschap van de Burren. Begrijpelijk dat de kale schoonheid Tolkien heeft geïnspireerd bij het schrijven van The Lord of the Rings. We zien het interessante bezoekerscentrum in Kilfenora en natuurlijk de indrukwekkende Cliffs of Moher, die zich over ca. 8 km uitstrekken en op het hoogste punt zo’n 214 m loodrecht uit zee oprijzen. Als het mooi weer is heeft u hier een goed zicht op de Aran eilanden. Wie weet is er zelfs tijd en weer voor een boottocht (niet inbegrepen)!

Dag 5 • Ennistymon-Bunratty-Tralee

v
Bunratty - Openluchtmuseum
Bunratty - Openluchtmuseum
Op weg naar het naar Bunratty Folk Park & Castle, een openluchtmuseum waar u een goede indruk krijgt van een typisch 19e-eeuws Iers dorp met een indrukwekkend kasteel. Gaat u (enkele van) de 24 woningen bezoeken, postzegels kopen bij het ouderwetse postkantoor of een biertje drinken in de historische pub? Vanaf de toren van het kasteel heeft u een prachtig uitzicht over de groene heuvels en velden. De komende drie nachten verblijven we in graafschap Kerry.

Dag 6 • Garnish Island

v
+1
Vanuit de haven van Glengarriff, varen we (kosten ferry niet inbegrepen) naar Garnish Island, geliefd vanwege de beroemde Italiaanse tuinen. Onvoorstelbaar dat dit bijzondere eiland tot het begin van de 20ste eeuw slechts een levenloze steenmassa was. In dit botanische paradijs genieten we van de bomen- en bloemenpracht en het voortdurend schitterende uitzicht over de machtige Atlantische Oceaan. Bij goed weer keren we via een mooie route over de Caha Pass, genietend van het ruige landschap, terug naar het hotel in Tralee.

Dag 7 • Ring of Kerry

v
+3
+2
Alweer zo’n mooie dag in de Ierse natuur. We rijden vandaag als afsluitend hoogtepunt de beroemde ‘Ring of Kerry’, een prachtige kustweg en onderdeel van de Wild Atlantic Way. Geniet van de adembenemende vergezichten over bergen, dalen, en de kolkende golven die tegen rotskliffen beuken. Onderweg maken we diverse fotostops en bezoeken we een schapenboer die demonstreert hoe bordercollies afgericht worden om schapen te drijven. Indien de tijd het toelaat maken we in Killarney een tocht aan boord van een ‘jaunting car’; paard-en-wagen.

Dag 8 • Tralee-Cóbh-Cork-Amsterdam

v
Ter afscheid nemen we een kijkje in Cóbh, laatste ankerplaats van de Titanic alvorens aan diens eerste en tevens laatste reis te beginnen. We bezoeken de indrukwekkende tentoonstelling over de geschiedenis van de Ierse emigratie. Aansluitend naar de luchthaven van Cork voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Reisleiders

Kras Ierland reisleiders aan het woord

Amieke: "Aan een onvergetelijke vakantie-ervaring meewerken is bijzonder; mooi om te zien hoe een land gaat leven voor sommigen. Het is ronduit fantastisch om daar een steentje aan bij te dragen."

v

Na haar studie journalistiek werkte Amieke van der Eyk bij een groot opinietijdschrift en was ook betrokken bij de organisatie van lezersreizen. Ze begeleidde die reizen zelf, raakte in de ban van het toerisme en ging in 1992 voor het eerst voor Kras op pad. Waar komt de liefde voor Ierland vandaan? “Ierland is een soort outsider van Europa. Bij velen staat deze bestemming geruime tijd op hun ‘reis-verlanglijst’, maar er zijn vaak bedenkingen: links rijden, het klimaat, de taal... Eenmaal op vakantie in Ierland verrast het land op alle fronten, bijvoorbeeld door de verschillen tussen Noord-Ierland (dat tot het Verenigd Koninkrijk behoort) en de zelfstandige Republiek Ierland. Vaak zijn gasten verbijsterd als ze merken dat de geloofskwestie in Belfast nog zo’n grote rol speelt. Ieren zijn humoristisch, hulpvaardig, sympathiek, muzikaal en gezellig. De prachtige natuur en de weldadige rust in de uitgestrekte natuurgebieden zijn imponerend!” Gasten enthousiast maken voor haar favoriete land is het eerste waar Amieke aan denkt als er naar de leukste kant van haar werk wordt gevraagd. “Het is altijd spannend of ik mijn enthousiasme op de groep kan overdragen. En dan maar afwachten of gasten net zo ‘gegrepen’ worden door het land als ik destijds. Aan een onvergetelijke vakantie-ervaring meewerken is bijzonder; mooi om te zien hoe een land gaat leven voor sommigen. Het is ronduit fantastisch om daar een steentje aan bij te dragen, zodat je soms bij het afscheid hoort: “Enorm genoten en een geweldige reis; ik kom hier beslist nog eens terug!” Bij zulke reacties neem ik zelf ook met een voldaan gevoel afscheid.”
Amieke is overigens in de winter nog steeds werkzaam als eindredacteur bij een technisch tijdschrift.

Bernadet van Schaaijk: " Wat een voorrecht dat ik mag werken in het prachtige Groene Eire dat voelt als een 2e thuis."

v

Het was 1988: voor het eerst was ik in Ierland. Een weekje maar, in ‘County Clare’ en meteen was ik hélemaal weg van dit mooie land. De rust, de muziek, de pub, de mensen, de ruimte maar voornamelijk de overweldigende natuur raakten mijn hart. Er zouden nog vele reizen volgen. Sinds 1993 werk ik als reisleidster in Engeland, Wales, Israël maar hoofdzakelijk in Ierland. Na een pauze van een aantal jaren kreeg ik de kans om deze mooie baan in 2003 weer op te pakken, en ben daar nog altijd dankbaar voor. Nog steeds geniet ik er ontzettend van om Ierland te bezoeken met mensen die het (nog) niet zo goed kennen en hen te vertellen over tradities en gewoontes, geschiedenis, de cultuur en hen mee te nemen naar mooie plekken om de Ierse sfeer te proeven en te beleven. Het spreekt voor zich dat Ierland voor mij natuurlijk het leukste, mooiste en gezelligste land van Europa. Wat een voorrecht dat ik voor Kras mag werken in het prachtige groene Eire, dat voelt als een tweede thuis.

Vluchtinfo

Aer Lingus

v
Aer Lingus vliegtuig
Aer Lingus logo
Aer Lingus vliegtuig
Aer Lingus logo

Hieronder vindt u de belangrijkste informatie over Aer Lingus, zoals bagageregels en incheckmogelijkheden. Overige informatie vindt u op de site van Aer Lingus. Of neem contact op met het service centre van Aer Lingus op telefoonnummer 0900-26 58 207.

Bagage

Ruimbagage
De totale ruimbagage mag niet meer wegen dan 20 kg per persoon en bestaat uit 1 stuk.

Handbagage
Bij Aer Lingus mag men per persoon maximaal 1 stuk handbagage meenemen met een afmeting die niet groter is dan 55cm x 40cm x 24 cm. Uw handbagage moet passen in de meetunits op de luchthaven en mag niet zwaarder zijn dan 10 kg.

Voor meer informatie over de bagageregels en het meenemen van speciale afwijkende bagage zoals bijv. een golftas, rolstoel of duikuitrusting kunt u kijken op de op de website van Aer Lingus.

Inchecken

Online inchecken en stoel reserveren is niet mogelijk.

Service aan boord

De maaltijden en drankjes zijn niet inbegrepen bij de prijs. Tegen betaling is er keuze uit bijvoorbeeld diverse broodjes, snacks en drankjes.

In de Economy Class is op vluchten van Aer Lingus geen vorm van entertainment aanwezig.

U kunt aan boord uw aankopen contant of met de meest gangbare creditcards betalen.

Voorwaarden

• Bij het boeken van uw reis dient u de eerste voornaam en achternaam van alle reizigers - exact - zoals in hun reisdocument staat op te geven.
• Indien er kortingen of toeslagen m.b.t. de vlucht van toepassing zijn, dan worden deze automatisch meegenomen in de prijsberekening.
• Het vluchtschema en genoemde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen door de luchtvaartmaatschappij, wij hebben hier geen invloed op.
• In uw reispapieren worden de exacte (lokale) tijden vermeld.
• Wij wijzen u erop dat als uw terugvlucht vóór middernacht vertrekt en ná middernacht landt in Nederland uw reis effectief één dag langer is dan uw geboekte reisduur. Houd daar ook rekening mee bij het afsluiten van uw reisverzekering.

Hotels

Hieronder vindt u een selectie van hotels die we aandoen tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). Houd er rekening mee dat bepaalde faciliteiten door diverse omstandigheden niet beschikbaar of geopend kunnen zijn. De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.

Citywest Hotel **** - Dublin

v

Het klassieke hotel is in resortstijl gebouwd en ligt middenin een prachtig parklandschap aan de rand van Dublin. Het hotel heeft een luxueuze uitstraling en beschikt over een receptie, restaurant, bar, gratis wifi, gratis parkeergelegenheid, lift, golfbaan en binnenzwembad. De ruime kamer is voorzien van een televisie, telefoon, airconditioning (op aanvraag), gratis wifi en koffie- en theefaciliteiten. Er is een badkamer met bad/douche, toilet en föhn.

Moyvalley Hotel & Golf Resort **** - Moyvalley

Moyvalley Hotel is heerlijk rustig gelegen, omgeven door een prachtig landschap. Het is een ideale uitvalsbasis voor mensen die naar Killdare, Dublin of Meath willen reizen. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar, tuin, terras, diverse sportfaciliteiten en gratis wifi in de gehele accommodatie. De modern ingerichte kamers zijn voorzien van televisie, bureau, telefoon, koffie- en thee faciliteiten. De badkamer beschikt over een toilet, douche en föhn.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ard Ri House Hotel – Tuam

Ard Ri House Hotel is gelegen aan de rand van de bruisende marktstad Tuam. Vanaf het hotel heeft u gemakkelijk toegang tot diverse bezienswaardigheden en steden, zoals de universiteitsstad Galway. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar en gratis wifi in de gehele accommodatie. De kamers zijn voorzien van een bureau, telefoon, televisie, koffie- en thee faciliteiten. De badkamer beschikt over een toilet, douche en föhn. Er is gratis parkeergelegenheid aanwezig, u dient hiervoor te reserveren.

Connacht Hotel *** - Galway

Het hotel is gelegen nabij het strand, op ca. 2 km van het centrum van Galway. Er stopt regelmatig een bus dicht bij het hotel die u naar het centrum van Galway brengt. Connacht hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar, binnenzwembad, fitnessruimte, diverse spa faciliteiten en gratis wifi in de gehele accommodatie. De modern ingerichte kamers zijn voorzien van een kluisje, bureau, televisie en telefoon. De badkamer beschikt over een toilet, douche en föhn. Er is gratis parkeergelegenheid aanwezig.

Nox Hotel *** - Galway

Nox Hotel ligt op loopafstand van het stadscentrum van Galway. Vanuit Galway kunt u vele andere steden gemakkelijk bereiken. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar en gratis wifi in de gehele accommodatie. De kamers zijn voorzien van klimaatbeheersing, televisie, telefoon en een bureau. De badkamer beschikt over een toilet en douche. Er is gratis parkeergelegenheid aanwezig.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Falls Hotel & Spa *** - Ennistymon

Het rustige hotel ligt in een bosrijke omgeving, naast de rivier Inagh. Vele attracties en natuurverschijnselen zijn ca. 15 min rijden, zoals de Cliffs of Moher of Doolin Cave. Falls Hotel & Spa beschikt over een receptie, restaurant, bar, binnenzwembad, fitnessruimte, diverse spa-faciliteiten en gratis wifi in de gehele accommodatie. De kamers zijn voorzien van een televisie, bureau, telefoon, koffie- en thee faciliteiten. De badkamer beschikt over een toilet, douche en föhn. Er is gratis parkeergelegenheid aanwezig.

Treacy's West county Hotel *** - Ennis

v

Het hotel ligt op slechts 10 minuten lopen van het centrum van Ennis, met vele winkels, restaurants en barretjes. Op korte afstand vindt u diverse bezienswaardigheden zoals Bunratty Castle en de grotten van Aillwee. Het hotel beschikt over een receptie, zwembad, fitnessruimte, restaurant, café en een health & leisure club met sauna, stoombad, bubbelbad en schoonheidssalon. De moderne kamers zijn voorzien van gratis wifi, satelliet-tv en koffie- en theefaciliteiten. De badkamer heeft een bad of douche, toilet en föhn.

Maldron Hotel *** - Limerick

v
+2
+1

Het hotel is gelegen op slechts 2 km afstand van het historisch stadscentrum. Het hotel beschikt over een receptie, bar, restaurant, fitnessruimte, gratis wifi en een recreatiecentrum met een zwembad, sauna, bubbelbad en stoombad. De kamers zijn voorzien van televisie, bureau en koffie- en theefaciliteiten. De badkamer heeft een bad of douche, toilet en föhn.

Bellbridge House Hotel *** - Spanish Point

Bellbridge House Hotel ligt op een perfecte locatie aan de kust van West-Clare, direct aan een prachtig zandstrand. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar en gratis wifi in de openbare ruimtes. De luxueuze kamers zijn voorzien van een televisie, telefoon, thee- en koffiefaciliteiten. De badkamer beschikt over een toilet, bad/douche en föhn. Er is gratis parkeergelegenheid aanwezig.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hotel Brandon *** - Tralee

v
+10
+9

Hotel Brandon ligt in het hart van Tralee op loopafstand van het centrum van de stad en op loopafstand van restaurants, winkels en pubs. Het vormt de perfecte uitvalsbasis voor een verkenning van Kerry. Het hotel heeft een receptie, liften, restaurant, bar, gratis wifi, wellnesscentrum, fitnessfaciliteiten en binnenzwembad. De kamers zijn voorzien van een televisie en een telefoon. Badkamer met bad/douche en föhn.

Imperial Hotel *** - Tralee

Het Imperial Hotel ligt in het stadscentrum van Tralee, dicht bij vele restaurants, bars, attracties en bezienswaardigheden. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar en gratis wifi in de gehele accommodatie. De sfeervol ingerichte kamers zijn voorzien van een televisie, telefoon, bureau, koffie- en thee faciliteiten. De badkamer beschikt over een toilet, douche en föhn.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Plaatsinfo

Dublin

v
ierland-dublin17_s
ierland-dublin16_s
ierland-dublin15_s
ierland-dublin14_s
ierland-dublin13_s
ierland-dublin12_s
ierland-dublin10_s
ierland-dublin9_s
ierland-dublin7_s
ierland-dublin6_s
ierland-dublin5_s
ierland-dublin1_s
Ierland.DublinCastles
ierland-dublin17_s
+13
ierland-dublin16_s
+12

Dublin, de Ierse hoofdstad, is voor velen liefde op het eerste gezicht. Een levendige wirwar van kleuren, geluiden, vormen en sfeer. Kunst en cultuur houden het hart van Ierland kloppend. Maar Dublin is ook een stad van tegenstellingen: luidruchtig en stil; je voelt je er thuis, maar het is er toch anders; de geschiedenis en de verhalen van Dublin zitten vol heldenfeiten en poëzie. Dublin is meer dan 1000 jaar oud, en toch jeugdiger dan ooit. Modern en multicultureel. Proef van het Guinness bier in een typische Irish Pub, struin door de musea, shop till you drop en bewonder de prachtige kerken, kathedralen, tuinen en parken. Sfeer, muziek, bier, lekker eten, kunst, Ierse humor, literatuur, historie en cultuur... laat u aangenaam verrassen door Dublin!

Ierland

v
+8
+7

Ontdek de adembenemende schoonheid van Ierland. Het land is vol van bizarre maanlandschappen, uitgestrekte grottenstelsels en kristalheldere waterwegen en dat alles omgeven door de Atlantische Oceaan. Lonely Planet heeft hierom niet voor niets Ierland tot beste reisbestemming van 2015 benoemt!

Het land staat weliswaar bekend als het land van de 40 tinten groen, maar niet al het natuurschoon van dit eiland heeft de officiële Ierse kleur. Een heel bijzonder gebied is The Burren. Het strekt zich uit langs de westkust van County Clare in het noorden tot Galway in het zuiden. Zo’n 340 miljoen jaar geleden ontstond het op de bodem van de zee. Dit unieke, uitgestrekte landschap wordt gevormd door een kalksteenformatie dat doorsneden wordt door kronkelende stroompjes, een wirwar van grotten en meren. Het rijke culturele erfgoed omvat meer dan 500 ringforten, ruim 80 neolithische graftombes en 70% van de Ierse inheemse flora.

Praktische Info

Belangrijke informatie Ierland

Algemeen

Officiële naam: Republic of Ireland
Oppervlakte: 69.825 km²
Ligging: eiland gelegen ten westen van Groot-Brittannië en in het noorden grenzend aan het tot het Verenigd Koninkrijk behorende Noord-Ierland
Hoofdstad: Dublin
Inwoners: ca. 4,8 miljoen
Taal: Engels
Staatsvorm: parlementaire republiek
Valuta: euro
Tijdverschil: - 1 uur
Voltage: 220-240 Volt (adapter/werelstekker aanbevolen, vrijwel altijd stopcontacten met 3 contactpunten)
Verkeer: linksrijdend

Grensdocumenten/visum

Voor Ierland dient u in het bezit te zijn van een geldig Nederlands paspoort of Europese identiteitskaart.

LET OP: bezit u niet de Nederlandse nationaliteit, dan dient u zélf te controleren welk(e) grensdocument(en) er voor uw reis naar Ierland noodzakelijk is/zijn!

Noot: u bent altijd zelf verantwoordelijk voor de juiste grensdocumenten.

Vlucht (indien van toepassing)

Een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Dublin duurt ca. 1 uur, naar Cork ca. 1,5 uur.

Telefoon/internet

Voor het gebruik van uw mobiele telefoon tijdens uw verblijf, kunt u het beste bij uw provider informatie opvragen over de mogelijkheden en de kosten.
Vrijwel alle hotels beschikken over (gratis) internetfaciliteiten.

Veiligheid

Net zoals in andere landen van de wereld, moet u ook in Ierland op uw spullen letten. Pas op voor zakkenrollers, draag geen waardevolle objecten te opzichtig en maak gebruik van het kluisje (indien aanwezig) in uw hotel of appartement om waardevolle spullen op te bergen.

Bevolking/cultuur

Meer dan een kwart van de Ierse bevolking woont in Dublin en omgeving. Daarnaast zijn Cork, Limerick, Galway en Waterdorf de meest dichtbewoonde steden. Het platteland van Ierland raakt steeds meer ontvolkt.

Klimaat

Het weer in Ierland is wisselvallig, in een dag kunt u er bij wijze van spreken 4 seizoenen ervaren. De gemiddelde jaarlijkse temperatuur is ca. 10°C. Het gehele jaar kan er neerslag vallen (dat is wat Ierland zo prachtig groen maakt!). In het zuiden is het over het algemeen zonniger dan in de rest van het land. Kijk voor de actuele temperatuur van uw bestemming op www.klimaatinfo.nl.

Eten en drinken

Maaltijden die u in Ierland vast zult aantreffen zijn Irish stew (stoofschotel), fish and chips, zalm, gerechten met ham en kool, sodakoek, aardappelcake en gebakken ham. Voor de zoetliefhebbers is er vast ergens appelcake, porter cake (met gedroogde vruchten) of aardbeien met room te vinden. Drankjes die u in Ierland veel tegen zult komen zijn Guinness (ook wel 'stout' genoemd, donker zwaar bier), appelcider (goedkoper dan wijn) en Irish Coffee. In de meeste hotels zult u full Irish breakfast geserveerd krijgen.

Gezondheid

Legionella
Wij adviseren u voor het in gebruik nemen van uw accommodatie elke warmwaterkraan (incl. douche en bad) enige minuten zo heet mogelijk te laten lopen en ondertussen goed te ventileren. In stilstaand water kan zich namelijk de legionella bacterie ontwikkelen die u op deze manier doeltreffend bestrijdt.

Mobiliteit
Wilt u een Kras (groeps)rondreis Ierland boeken, dan wijzen we u erop dat u over een normale basisconditie dient te beschikken en een goede mobiliteit noodzakelijk is. U ziet en onderneemt veel en verblijft in meerdere accommodaties in een relatief korte periode. Houdt u er rekening mee dat er in de steden die we bezoeken veel gelopen dient te worden en dat het niet altijd mogelijk is dat de touringcar u in het centrum van de stad afzet/ophaalt. U dient gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig, eventueel met behulp van uw medereiziger (binnen dezelfde boeking) in en uit de minibus, touringcar of trein etc. (afhankelijk van de reis) te kunnen stappen. De rondreizen kunnen voor mensen die minder mobiel zijn als zwaar ervaren worden en het kan ook zijn dat deelname aan sommige programmaonderdelen niet haalbaar is, in welk geval geen restitutie op de reissom verleend zal worden. Onze rondreizen zijn dan ook niet geschikt voor rolstoel- of rollatorgebruikers. Twijfelt u of de rondreis van uw keuze geschikt voor u is of wilt u uw situatie toelichten, neem dan altijd contact met ons op.

Geldzaken

De munteenheid in Ierland is de euro (EUR). Geldautomaten waar u terecht kunt met uw Nederlandse bankpas zijn overal aanwezig en ook met creditcards kunt u over het algemeen overal betalen.

Lokaal prijsniveau

- indicatieprijs lunch ca. EUR 5 tot 10, diner ca. EUR 15 tot 25
- indicatieprijs kop koffie ca. EUR 2 tot 4, glas fris ca. EUR 2 tot 4, glas bier ca. EUR 2 tot 5, glas wijn ca. EUR 4 tot EUR 6

's Lands wijs, 's lands eer

Een vakantie in het buitenland betekent andere mensen, andere gewoonten, andere culturen, ander eten, kortom: anders dan thuis. U dient hier uw vakantieverwachting op aan te passen. Ook dient u er rekening mee te houden dat het comfort van transport/infrastructuur, verblijf, maaltijden en het klimaat anders zijn dan thuis. Het is belangrijk dat u als reiziger flexibel ingesteld bent. Door u zo goed mogelijk aan te passen aan de lokale gewoonten en gebruiken, zult u uw vakantie zo optimaal mogelijk beleven.