Helaas kunt u deze reis niet reserveren omdat deze uitverkocht of (tijdelijk) niet beschikbaar is.

U kunt voor meer informatie bellen met: 088 - 0 885 886 (lokaal tarief).

v

Safari Avontuurlijk Kenia

10-daagse kennismaking met rijke tradities en de wildpracht in wereldberoemde natuurparken

kenia.lakeNakurus
v
Amboseli National Park - Kenia
kenia.lakeNakurus
JG
 • Gaat u de Big Five spotten?
 • Met onder andere Lake Nakuru en Masai Mara
 • Vele maaltijden zijn tijdens de reis inbegrepen
 • Inclusief entreegelden van indrukwekkende wildparken
 • Prettig reizen in kleine groepen
8.41013
"Met recht avontuurlijk Kenia"
G VAN SPLUNTER - januari 2018
8,4
Beoordeeld door 13 reizigers van Kras
Alle beoordelingenAlle beoordelingen
Safari Avontuurlijk Kenia
Klik op een prijs voor de totaalprijs
)
 • Prijzen
 • Inbegrepen
 • Dagprogramma
 • Vlucht
 • Hotels
 • Plaatsinfo
 • Ontmoet
 • Praktische info

Prijzen

Prijzen en data

 • -
 • +
n
v
Aantal kinderen
(0 t/m 17 jaar)
n
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Klik op een prijs voor een berekening van de totale reissom. De prijzen zijn per persoon en inclusief kortingen, exclusief reserveringskosten en het Calamiteitenfonds?

Inbegrepen

Inbegrepen & niet inbegrepen

Inbegrepen

Retourvlucht Amsterdam-Nairobi met KLM of Kenia Airways (Kenia Airways behoort tot KLM)
Handbagage en ruimbagage
• Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslagen
• Rondreis met minibus
• Lokale Engelssprekende gids/chauffeur
• Verblijf in hotels, lodges of tented camps zoals beschreven (of gelijkwaardig)
• 8 x ontbijt, 7 x lunch ( dag 2 t/m 8) en 7 x diner ( dag 2 t/m 8)
• Entreegelden nationale parken
• Gamedrives Amboseli National Park, Lake Nakuru National Park en Masai Mara National Park

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 19,50 per boeking
• Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen
E-visum vooraf Kenia ca. $ 51 p.p.

Bijkomende kosten ter plaatse• Eventuele facultatieve excursies
• Fooien
Klik hier voor de details van alle bijkomende kosten ter plaatse

Optioneel (direct bij te boeken)• Reis- en annuleringsverzekering
• Kras viplounge op Schiphol
• Park, Sleep & Fly arrangement Schiphol

Extra informatie

• We raden u aan om geen harde koffers mee te nemen, maar uw bagage te pakken in slappe tassen/rugzakken, dit in verband met het handig te kunnen inladen van de bagage in de landrovers/minibus

Belangrijk Voor deze reis dient u goed ter been te zijn. Voor meer informatie zie Gezondheid/mobiliteit.

Groepsgrootte en annuleringstermijn

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 4
Maximum aantal deelnemers aan deze reis: 24
Uiterste termijn van annulering wegens onvoldoende deelname: 21 dagen voor vertrek.
Minimum aantal deelnemers en uiterste termijn van annulering is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum

Kaart

Dagprogramma

Rondreis Avontuurlijk Kenia

v
+3
+2

Karibu sana! Hartelijk welkom in Kenia, het gastvrije land van rijke tradities en gewoonten. Geroemd om de Masai nomadenstam, exotische vruchten en bovenal uitgestrekte wereldberoemde natuurparken. De safaritochten door de talloze wildparken van Kenia staan garant voor veel ‘oh’s’ en ‘ah’s’. Opgewonden stoten reisgenoten elkaar aan om een kudde giraffen aan de horizon aan te wijzen. De chauffeur weet razendsnel de weg naar deze dieren te vinden, zodat u haast oog-in-oog met ze komt te staan. Deze safari’s zijn de absolute hoogtepunten van een reis door Kenia en zorgen voor een onvergetelijke reiservaring om nog vaak aan terug te denken.

Open alle items

Dag 1 • Amsterdam-Nairobi

Vlucht van Amsterdam naar de hoofdstad van Kenia, Nairobi. Na aankomst op de luchthaven rijden we naar de stad waar we de eerste nacht overnachten. Reisafstand ca. 12 km.

Dag 2 en 3 • Amboseli National Park

v
Amboseli National Park - Kenia
Amboseli National Park - Kenia
+4
+3
Op naar het Amboseli National Park, gelegen aan de voet van de 5895 meter hoge Kilimanjaro. Het park staat bekend om de grote aantallen olifanten, buffels en zebra’s. Mooie gamedrives laten ons deze dagen uitgebreid kennismaken met dit natuurjuweel. Neemt u uw fototoestel mee, want in het Amboseli National Park kunt u beslist de mooiste safariplaatjes schieten met de besneeuwde 5895 meter hoge Kilimanjaro op de achtergrond. Deze hoogste top wordt ook wel het ‘dak van Afrika’ genoemd. De ‘Kili’ bestaat eigenlijk uit 3 vulkanen: Shira, Mawenzi en Kibo. Lange tijd heeft men gedacht dat de berg een slapende vulkaan was, maar een uitbarsting behoort nog steeds tot de mogelijkheden. Net als bij andere Afrikaanse namen zijn er verschillende mogelijke betekenissen van het woord Kilimanjaro. Volgens sommigen betekent het ‘Berg van de grootheid’. Een andere betekenis is ‘Berg van de karavanen’ en refereert aan het verleden toen slaven vanuit de binnenlanden werden afgevoerd naar de Oostkust van Zanzibar om daar verhandeld te worden. Op dag 2 is er één gamedrive (na de lunch) en op dag 3 zijn er 2 gamedrives inbegrepen. 2 overnachtingen in Amboseli. Deze dagen zijn de lunch en het diner inbegrepen. Reisafstand dag 2 ca. 235 km.

Dag 4 • Lake Naivasha-Elementaita

v
+3
+2
Via Nairobi rijden we naar Lake Naivasha, het grootste zoetwatermeer van Kenia. Dit zoetwatermeer is in trek bij vele watervogels zoals de visarend maar ook bij de nijlpaarden. Na de lunch heeft u vrije tijd om te genieten van de prachtige omgeving. De komende twee nachten verblijven we aan het meer Elementaita. Vandaag zijn de lunch en het diner inbegrepen. Reisafstand ca. 324 km.

Dag 5 • Lake Nakuru National Park

v
kenia.lakeNakurus
+9
+8
Deze dag staat in het teken van Lake Nakuru National Park, waar een volle dag gamedrive op het programma staat. Het meer wordt omgeven door savanne en moerassen met zo’n 450 verschillende soorten vogels, zoals flamingo's. Honderdduizenden flamingo’s lijken een groot deel van het jaar een deken over het meer te leggen: een uitzicht om nooit te vergeten! Ook zwarte en witte neushoorns, de meest bedreigde diersoort, zijn hier met een beetje geluk te zien. Het park is daarnaast het leefterrein van buffels, zebra's, wrattenzwijnen (pumba's) en de waterbok. Vandaag zijn de lunch en het diner inbegrepen. Reisafstand ca. 160 km.

Dag 6, 7 en 8 • Masai Mara National Park

v
+11
+10
We reizen naar een absoluut hoogtepunt, het bekendste park van Kenia, het Ma­sai Mara National Park. Dit is de plaats om kennis te maken met één van de kleurrijkste stammen van Oost-Afrika, de Masaï. Onderweg naar het park zien we nomaden, die te voet door het gebied trekken in hun felgekleurde lange gewaden. De nederzettingen van deze nomaden bestaan uit lemen hutten en zijn vaak moeilijk op een afstand te zien omdat ze vrij laag zijn en bedekt met takken. Gedurende ons verblijf in Masai Mara, maken we meerdere ’game-drives’ en zien we veel van dit uitgestrekte park. Er is veel wild te spotten en we gaan zeker op zoek naar de ‘Big Five’: leeuw, luipaard, olifant, neushoorn en buffel. Masai Mara is onderdeel van de Serengeti-vlakte, die zich grotendeels in Tanzania bevindt. Het glooiende landschap bestaat uit grasvlakten, afgewisseld met acaciasavanne en rivierbos. De belangrijkste rivieren die het park doorkruisen zijn de Talek en de Mara. De populatie leeuwen in Masai Mara is de grootste van Kenia. Andere jagers die hier voorkomen zijn luipaard, jachtluipaard, hyena, cheetah, wilde hond, jakhals en serval. Op dag 6 beginnen we met een evening gamedrive till dusk en op dag 7 en 8 zijn er twee gamedrives of een hele game drive inbegrepen. Deze dagen zijn de lunch en het diner inbegrepen. U verblijft drie nachten in Masai Mara. Reisafstand dag 6 ca. 235 km.

Dag 9 • Masai Mara National Park-Nairobi-Amsterdam

v
We maken in de vroege ochtend nog een laatste gamedrive in Masai Mara National Park. Na het ontbijt rijden we terug naar Nairobi, waarna u naar de luchthaven wordt gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam. Reisafstand ca. 265 km.

Dag 10 • Aankomst Amsterdam

Aankomst in Amsterdam. Einde van een zeer indrukwekkende en unieke reis!

Vervoer in Kenia

v

Deze reizen worden over het algemeen uitgevoerd met minibusjes met 4wd. Deze voertuigen bieden achterin 5 of, in het wat grotere type, 7 zitplaatsen. De plaats naast de chauffeur blijft onbezet. Zo kan iedereen profiteren van het vrije uitzicht zodra het dak omhoog geklapt wordt. Tijdens gamedrives wordt dit dak geopend, bij langere reisafstanden blijft het gesloten, in verband met wind en stof.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Vlucht

Gratis parkeren bij overnachting luchthaven

v

Wilt u uw vakantie ontspannen beginnen? U kunt nu voordelig een Park, sleep & fly-arrangement bijboeken. De nacht voor vertrek verblijft u in een hotel bij de luchthaven tegen gereduceerd tarief. De prijzen zijn exclusief ontbijt maar inclusief maximaal 21 dagen gratis parkeren. En u maakt gratis gebruik van de Schiphol shuttlebus naar de luchthaven (meestal tussen 5.00 uur 's ochtends en 0.00 uur 's avonds).

De exacte arrangementsprijzen en transfertijden ziet u in het boekingsproces of via deze link.

Relaxen in de Kras vip-lounge voor vluchten vanaf Schiphol

v
Vip-lounge 41
Vip-lounge 41
Vip-lounge 41
Vip-lounge 41
+10
+9

Kras biedt u de mogelijkheid om voor slechts € 22 p.p. gebruik te maken van de Kras vip-lounge op Schiphol.

Voordat u het vliegtuig instapt kunt u in een prettige, rustige omgeving met luxe fauteuils en loungebanken genieten van een buffet met warme en koude hapjes en drankjes naar keuze. U kunt onbeperkt gebruik maken van gratis wifi.

U vindt de Aspire lounge 41, na de douane in terminal 2 tussen Gate E en F of volg de borden. De lounge is dagelijks geopend van 06.00-23.30 uur.

Voorwaarden

• Bij het boeken van uw reis dient u de eerste voornaam en achternaam van alle reizigers - exact - zoals in hun reisdocument staat op te geven.
• Indien er kortingen of toeslagen m.b.t. de vlucht van toepassing zijn, dan worden deze automatisch meegenomen in de prijsberekening.
• Het vluchtschema en genoemde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen door de luchtvaartmaatschappij, wij hebben hier geen invloed op.
• In uw reispapieren worden de exacte (lokale) tijden vermeld.
• Wij wijzen u erop dat als uw terugvlucht vóór middernacht vertrekt en ná middernacht landt in Nederland uw reis effectief één dag langer is dan uw geboekte reisduur. Houd daar ook rekening mee bij het afsluiten van uw reisverzekering.

Hotels

Hieronder vindt u een selectie van hotels die we aandoen tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). Houd er rekening mee dat bepaalde faciliteiten door diverse omstandigheden niet beschikbaar of geopend kunnen zijn. De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.

Eka Hotel Nairobi **** - Nairobi

v

Eka Hotel is gelegen op ca. 10 minuten rijden van het internationale vliegveld Jomo Kenyatta en op ca. 10 minuten lopen vindt u het centrum Panari Sky. Hier bevinden zicht winkeltjes en restaurants. Het hotel beschikt over een receptie, gratis wifi, bar, twee restaurants, fitnessruimte en zwembad. De kamers beschikken over een televisie, minibar, kluisje, koffie- en theefaciliteiten en wifi (tegen betaling). De badkamer is voorzien van een bad/douche, toilet en föhn.

Hotel Intercontinental **** - Nairobi

v
+2
+1

Het klassieke Intercontinental hotel in Nairobi straalt de gastvrijheid die het land u biedt uit. Geniet in de Safari bar van de thema-avonden met muziek of kom tot rust aan het verwarmde buitenbad. De ruime, gezellige kamers bieden u een mooi uitzicht op het Uhuru park, Nairobi of het zwembad en beschikken over een airconditioning, televisie en luxe badkamer.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kibo Safari Camp tented lodge **** - Amboseli

v

Het Kibo Safari Camp is gelegen in Amboseli en biedt prachtige zichten op de Kilimanjaro. De accommodatie beschikt over een lounge, bar, restaurant, souvenir winkel en zwembad. De tent lodges zijn voorzien van vaste bedden, klamboe, bureau en een eigen patio die een adembenemend uitzicht biedt op de bergen. De eigen badkamers beschikken over een douche en toilet.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jacaranda Elementaita Lodge *** - Gilgil

v
+12
+11

Deze lodge is gelegen aan het Elementaita meer, dat bekend is om haar rijke vogel populatie en de witte pelikanen. De lodge beschikt over een receptie, gratis wifi in openbare ruimtes, een tuin, terras, restaurant en bar met prachtig uitzicht op het meer en een buitenzwembad. De kamers beschikken over een klamboe, televisie en een badkamer met bad/douche en toilet.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Basecamp Masai Mara - Talek

v

Deze milieuvriendelijke basecamp grenst aan het Masai Mara National Park en ligt in het hart van de savanne. De accommodatie beschikt over gratis wifi, buitenbar, restaurant en een terras dat uitzicht biedt op de vijgenboom. De tenten zijn gebouwd op houten platforms en zijn voorzien van een eigen badkamer met douches in de open lucht die werken op zonne-energie. Elke kamer heeft een veranda met uitzicht op de Talek rivier.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Plaatsinfo

Kenia

v
+5
+4

Kenia is een natuurrijk land, waar toeristen met open armen ontvangen worden door alle inheemse volkeren die grote waarde hechten aan cultuur en tradities. Het land is geliefd vanwege de vele schitterende wildparken waar spannende safaritochten mogelijk zijn en om haar mooie stranden. En wat te denken van het Masai Mara National Park, het thuis van de kleurrijke en nomadische Masai-stam?

Ontmoet

Ontmoet

v
Ontmoet

Leer medereizigers kennen en inspireer elkaar
Ontmoet is een website waar u uw reisgenoten voorafgaand aan uw groepsreis kunt ontmoeten. Hier kunt u elkaar alvast een beetje leren kennen, van gedachten wisselen over de reis of bijvoorbeeld afspreken om samen te reizen.

Zijn er al reacties op deze reis?
Op Ontmoet kiest u eerst bij uw reis een van de vertrekdata. U ziet dan gelijk of er al reacties zijn van medereizigers waarop u kunt reageren of dat u zelf een eerste bericht wilt plaatsen. (Let wel op met het uitwisselen van gegevens. Ontmoet is namelijk voor iedereen toegankelijk zodat reizigers die nog niet geboekt hebben ook mee kunnen praten).

Ga snel naar deze reis op Ontmoet en neem alvast een voorproefje op uw vakantie!

Praktische info

Belangrijke informatie Kenia

Open alle items

Algemeen

Officiële naam: Republiek Kenia
Oppervlakte: 580.367km² (ca. 14x Nederland)
Ligging: Oost-Afrika, grenzend aan Somalië, Ethiopië, Sudan, Oeganda en Tanzania
Hoofdstad: Nairobi
Inwoners: 40 miljoen
Taal: Engels, Swahili
Staatsvorm: Republiek
Valuta: Keniaanse Shilling
Tijdverschil: Winter +2 uur, zomer +1 uur
Voltage: 240 volt – 3 pinnen adapter

Grensdocumenten/visum

Voor Kenia heeft u een geldig Nederlands paspoort nodig dat tot minstens 6 maanden na terugkomst geldig is. Ook geldt er een visumplicht.

Hotels in Kenia kunnen ook vragen om uw paspoortgegevens. Om de incheck vlot te laten verlopen, raden wij u aan om een kopie van uw identiteitsbewijs/paspoort mee te nemen (indien gewenst kunt u uw Burgerservicenummer doorstrepen).
Het is niet mogelijk om voor Kenia bij aankomst of via de ambassade een visum voor een single entry aan te vragen. Een single entry visum kan alleen nog als e-visum aangevraagd worden. Het visum dient binnen 2 maanden vóór de inreis te worden aangevraagd en is 90 dagen geldig vanaf afgiftedatum. De verwerkingstijd is 3 werkdagen.

Uw visum kunt u aanvragen via een speciale website van de Keniaanse overheid. Op deze website is alléén betaling met een creditcard (VISA / MasterCard) mogelijk.
Betaalt u liever met Ideal, vraag dan uw visum aan via onze partner VisumCentrale. Dit kan eenvoudig via VisumCentrale. De afhandeling van uw visumaanvraag verloopt dan rechtstreeks via onze partner VisumCentrale, niet via Kras. VisumCentrale rekent hier afhandelingskosten voor van circa €34,50 per persoon.

Wanneer u via VisumCentrale uw visum aanvraagt, dient u er rekening mee te houden dat u enige tijd niet over uw paspoort kunt beschikken. U bent altijd zelf verantwoordelijk voor de evt. gevolgen die voortvloeien uit het tijdelijk niet in het bezit hebben van een geldig paspoort. Het paspoort dat u opstuurt voor uw visumaanvraag en het paspoort dat u meeneemt op reis dienen hetzelfde te zijn! Stuurt u dus geen bijna verlopen paspoort op naar VisumCentrale om daarna een nieuw paspoort mee naar Kenia te nemen. Neemt u daarnaast 2 kopietjes van uw paspoort mee op reis.

LET OP!
• Nederlandse paspoortnummers kennen geen letter O, alleen het cijfer 0, let hierop tijdens uw aanvraag!
• U dient altijd het e-visum formulier uit te printen en mee te nemen op reis!

Noot: bezit u niet de Nederlandse nationaliteit, dan dient u zélf te controleren welk(e) grensdocument(en) er voor uw reis naar Kenia noodzakelijk is/zijn; dit kan via VisumCentrale • u bent altijd zelf verantwoordelijk voor de juiste grensdocumenten.

Vlucht

De vlucht naar Nairobi duurt ongeveer 8,5 uur, naar Mombasa ca. 10,5 uur.

Vertrekbelasting

De vertrekbelasting die in Kenia geheven wordt, is in de ticketprijs inbegrepen.

Telefoon/internet

De kosten voor internationale telefoongesprekken zijn vrij hoog in Kenia. Uw mobiele telefoon kunt u over het algemeen wel gebruiken, informeer voor uw vertrek bij uw provider naar de kosten en mogelijkheden. De meeste resorts bieden internetfaciliteiten aan en ook in de meeste grotere Keniaanse steden zijn internetcafés aanwezig.

Veiligheid

Net als in veel andere landen, heeft ook Kenia te maken met criminaliteit. Als u zonder begeleiding van een gids op pad gaat, moet u goed op uw hoede zijn! Wij raden u daarom aan in een groepje van minimaal vier personen te gaan en sieraden of andere waardevolle spullen (zoals een fotocamera of filmapparatuur) NIET zichtbaar te dragen. Vermijd tevens afgelegen en slecht verlichte plaatsen en zorg ervoor dat u niet meer buiten bent als het donker is. Wij raden u aan kopieën te maken van uw reisdocumenten en alleen deze tijdens verplaatsingen mee te nemen.

Bevolking/cultuur

In Kenia wonen ongeveer 40 miljoen mensen. Driekwart van hen woont op 10% van de totale oppervlakte van het land, waardoor er in het zuiden en zuidwesten van Kenia diverse dichtbevolkte gebieden voorkomen. De bevolking bestaat uit verschillende volkeren die onderverdeeld zijn in stammen.

Klimaat

Door de ligging van Kenia midden in de tropen en recht onder de evenaar, zijn dag en nacht even lang. Het tropisch regenklimaat waar Kenia mee te maken heeft wordt beïnvloed door de Indische Oceaan. De meeste neerslag valt in de maanden april, juni, november en december. In deze periodes kunt u te maken krijgen met veel (malaria)muggen en slangen. De (malaria)muggen komen voornamelijk voor in Tsavo, Amboseli en Mombasa. In de kustgebieden komen hoge temperaturen voor en heerst er tevens een hoge luchtvochtigheid. Ook landinwaarts zijn de temperaturen hoog, al zijn de nachten koeler en is de lucht droger. In Kenia heerst een matige passaatwind. Kijk voor de actuele temperatuur van uw bestemming op www.klimaatinfo.nl.

Eten en drinken

De traditioneel Keniaanse keuken bestaat voornamelijk uit zware gerechten met bonen, saus en vlees. Dit wordt veel door de lokale bevolking gegeten omdat het snel vult en het goedkoop is. Bekende gerechten zijn 'nyama choma' (gegrild geitenvlees) en 'irio' (erwten, aardappelen en maïs). Veel gerechten bestaan uit de bestanddelen aardappelen, rijst of havermout ('aguli'). Daarnaast biedt Kenia u diverse goede visgerechten, voornamelijk in de kustplaatsen.

In Kenia wordt op grote schaal koffie geproduceerd, waarvan het grootste deel bestemd is voor de export.

Gezondheid

Vaccinaties
Voor informatie met betrekking tot de gezondheid, vaccinaties en aanbevelingen voor reisbestemmingen, verwijzen wij naar Reisprik of uw eigen huisarts. Reisprik is het grootste landelijk netwerk van gespecialiseerde huisartsenpraktijken voor advisering en vaccinatie. De praktijken leveren kwaliteit en service. Maak een afspraak via internet, wordt snel en vakkundig geadviseerd en krijg ondersteuning na thuiskomst. Reisprik is als erkend vaccinatiecentrum aangesloten bij het LCR (Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering).


Branderige ogen
Branderige ogen zijn een regelmatig voorkomende klacht in Kenia. Wij raden u aan een goede zonnebril en een oogspoelmiddel (bijv. Optrex) mee te nemen. Als u contactlenzen draagt, adviseren wij u ook een gewone bril mee te nemen. In veel hotels kunt u ook oogdruppels kopen.

Legionella
Wij adviseren u voor het in gebruik nemen van uw accommodatie elke warmwaterkraan (incl. douche en bad) enige minuten zo heet mogelijk te laten lopen en ondertussen goed te ventileren. In stilstaand water kan zich namelijk de legionella bacterie ontwikkelen die u op deze manier doeltreffend bestrijdt.

Eten en drinken
In minder hygiënische en warme landen kunt u beter voorzichtig zijn met eten en drinken omdat voedsel en water daar soms verontreinigd zijn. Met onderstaande voorzorgsmaatregelen beperkt u het risico:
• eet geen sla en ongeschild fruit en eet alleen voedsel dat goed heet en gaar is
• pas op met schaal- en schelpdieren en ongepasteuriseerde melk en kaas
• kies een restaurant dat drukbezocht is en waar eten dus nooit lang blijft liggen
• was voor het eten goed uw handen
• wees voorzichtig met het kopen van voedsel bij stalletjes langs de weg
• gebruik gekookt water of water uit flessen (ook voor het tandenpoetsen en het schoonmaken van wondjes)

Het water dat in Kenia uit de kraan komt is niet drinkbaar. Flessen water zijn overal verkrijgbaar, in de parken en lodges zijn deze vrij duur, ca. $ 1 - $ 2,50 per fles! Let u er op dat de flessen verzegeld zijn, ook in restaurants en hotels.

Omdat u naar een tropisch land gaat waar steekmuggen zich bevinden, willen wij u adviseren om alle elementaire voorzorgsmaatregelen tegen muggenbeten te nemen. De steken van muggen kunnen namelijk allerlei ziektes overbrengen, zoals knokkelkoorts (Dengue). U kunt ‘avonds het beste lichtgekleurde kleding dragen (lange mouwen, lange broek en sokken) en een goed anti-muggen middel met DEET gebruiken. De reisleiding kan u nog meer goede tips geven.

Mobiliteit
Wilt u een (groeps)rondreis Kenia boeken, dan wijzen we u erop dat u over een normale basisconditie dient te beschikken en een goede mobiliteit noodzakelijk is. U ziet en onderneemt veel en verblijft in meerdere accommodaties in een relatief korte periode. Houdt u er rekening mee dat er in de steden die we bezoeken veel gelopen dient te worden en dat het niet altijd mogelijk is dat de touringcar u in het centrum van de stad afzet/ophaalt. U dient gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig, eventueel met behulp van uw medereiziger (binnen dezelfde boeking) in en uit de minibus, touringcar of trein etc. (afhankelijk van de reis) te kunnen stappen. De rondreizen kunnen voor mensen die minder mobiel zijn als zwaar ervaren worden en het kan ook zijn dat deelname aan sommige programmaonderdelen niet haalbaar is, in welk geval geen restitutie op de reissom verleend zal worden. Onze rondreizen zijn dan ook niet geschikt voor rolstoel- of rollatorgebruikers. Twijfelt u of de rondreis van uw keuze geschikt voor u is of wilt u uw situatie toelichten, neem dan altijd contact met ons op.

Geldzaken

Voorafgaand aan uw vakantie kunt u bij onze partner GWK buitenlandse valuta kopen. U kunt dit online bestellen en dan betalen en afhalen bij één van de 50 GWK-vestigingen in Nederland. U vindt GWK in de grotere NS-stations, stadscentra en op de luchthavens Schiphol Airport, Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport. Buiten het gemak weet u zo zeker dat u een gunstige koers betaalt en dat u veilig wisselt. U betaalt geen provisie en/of toeslagen. Bestel tijdig; dollars en ponden zijn binnen 30 minuten af te halen en andere valuta binnen 2 dagen.

De lokale munteenheid van Kenia is de Keniaanse shilling. Wij adviseren u euro's mee te nemen die u ter plaatse kunt omwisselen in shilling. Op veel plekken kunt u met creditcard betalen, hiervoor wordt echter vaak wel een opslag van 5% berekend! Ook in de meeste hotels kunt u terecht met de bekende creditcards. Pinnen is bij de meeste banken mogelijk. Geld kunt u het beste wisselen op de luchthaven. Op de luchthaven zijn de kosten het laagste. Tevens kunt u op de meeste plaatsen ook met Amerikaanse dollars (biljetten uitgegeven ná 2000) of euro's terecht. Optionele excursies, lunches en entreegelden kunnen bij de reisleider in euro's of dollars betaald worden.

Houd u er rekening mee dat dollars beperkt beschikbaar zijn (neem zelf voldoende dollars mee) en dat er bij bepaalde banken alleen met een creditcard geld gepind kan worden.

Gebruik bankpas in het buitenland
Het komt steeds vaker voor dat criminelen geld opnemen met gestolen gegevens van betaalpassen. Dit gebeurt vooral in landen buiten Europa. De meeste bankpassen staan tegenwoordig dan ook standaard ingesteld op gebruik BINNEN Europa. Gaat u naar Kenia, dan kan het dus zijn dat u uw pas tijdelijk moet (laten) instellen op wereldwijd gebruik. Informeer ruim voor vertrek bij uw bank of uw bankpas geschikt is ('aan' staat) voor pinnen op uw vakantiebestemming.

Lokaal prijsniveau

- indicatieprijs lunch $ 15 - $ 25
- indicatieprijs diner $ 20 - $ 30
- indicatieprijs glas fris $ 1,50, glas bier $ 3, glas wijn $ 5

’s Lands wijs, ’s lands eer

Een vakantie in het buitenland betekent andere mensen, andere gewoonten, andere culturen, ander eten, kortom: anders dan thuis. U dient hier uw vakantieverwachting op aan te passen. Ook dient u er rekening mee te houden dat het comfort van transport/ infrastructuur, verblijf, maaltijden en het klimaat anders zijn dan thuis. U moet er niet vanuit gaan dat het water en de elektriciteit altijd van zelfsprekend is. Warm water is in de nationale parken erg beperkt, dus het is belangrijk dat u als reiziger flexibel ingesteld bent. Door u zo goed mogelijk aan te passen aan de lokale gewoonten en gebruiken, zult u uw vakantie zo optimaal mogelijk beleven.