Safari Avontuurlijk Kenia

10-daagse kennismaking met rijke tradities en de wildpracht in wereldberoemde natuurparken

kenia.lakeNakurus
v
Amboseli National Park - Kenia
kenia.lakeNakurus
8,4
JG
  • Gaat u de Big Five spotten?
  • Met onder andere Lake Nakuru en Masai Mara
  • Vele maaltijden zijn tijdens de reis inbegrepen
  • Inclusief entreegelden van indrukwekkende wildparken
  • Prettig reizen in kleine groepen
8.41010
8,4
Beoordeeld door 10 reizigers van Kras
Safari Avontuurlijk Kenia
Klik op een prijs voor de totaalprijs
)

Prijzen en boeken

Uw voorkeuren

x
  • -
  • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
Zondag: 10.00-23.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.

Inbegrepen

Inbegrepen & niet inbegrepen

Inbegrepen

Retourvlucht Amsterdam-Nairobi met KLM of Kenia Airways (Kenia Airways behoort tot KLM)
Handbagage en ruimbagage
• Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslagen
• Rondreis met minibus
• Lokale Engelssprekende gids/chauffeur
• Verblijf in hotels, lodges of tented camps zoals beschreven (of gelijkwaardig)
• 8 x ontbijt, 7 x lunch ( dag 2 t/m 8) en 7 x diner ( dag 2 t/m 8)
• Entreegelden nationale parken
• Gamedrives Amboseli National Park, Lake Nakuru National Park en Masai Mara National Park

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 19,50 per boeking
• Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen
E-visum vooraf Kenia ca. $ 51 p.p.

Bijkomende kosten ter plaatse• Eventuele facultatieve excursies
• Fooien
Klik hier voor de details van alle bijkomende kosten ter plaatse

Optioneel (direct bij te boeken)• Reis- en annuleringsverzekering
• Kras viplounge op Schiphol
• Park, Sleep & Fly arrangement Schiphol

Extra informatie

• We raden u aan om geen harde koffers mee te nemen, maar uw bagage te pakken in slappe tassen/rugzakken, dit in verband met het handig te kunnen inladen van de bagage in de landrovers/minibus

Belangrijk Voor deze reis dient u goed ter been te zijn. Voor meer informatie zie Praktische info.

Groepsgrootte en annuleringstermijn

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 4
Maximum aantal deelnemers aan deze reis: 24
Uiterste termijn van annulering wegens onvoldoende deelname: 21 dagen voor vertrek.
Minimum aantal deelnemers en uiterste termijn van annulering is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum

Kaart

Dagprogramma

Rondreis Avontuurlijk Kenia

v
+3
+2

Karibu sana! Hartelijk welkom in Kenia, het gastvrije land van rijke tradities en gewoonten. Geroemd om de Masai nomadenstam, exotische vruchten en bovenal uitgestrekte wereldberoemde natuurparken. De safaritochten door de talloze wildparken van Kenia staan garant voor veel ‘oh’s’ en ‘ah’s’. Opgewonden stoten reisgenoten elkaar aan om een kudde giraffen aan de horizon aan te wijzen. De chauffeur weet razendsnel de weg naar deze dieren te vinden, zodat u haast oog-in-oog met ze komt te staan. Deze safari’s zijn de absolute hoogtepunten van een reis door Kenia en zorgen voor een onvergetelijke reiservaring om nog vaak aan terug te denken.

Open alle items

Dag 1 • Amsterdam-Nairobi

Vlucht van Amsterdam naar de hoofdstad van Kenia, Nairobi. Na aankomst op de luchthaven rijden we naar de stad waar we de eerste nacht overnachten. Reisafstand ca. 12 km.

Dag 2 en 3 • Amboseli National Park

v
Amboseli National Park - Kenia
Amboseli National Park - Kenia
+4
+3
Op naar het Amboseli National Park, gelegen aan de voet van de 5895 meter hoge Kilimanjaro. Het park staat bekend om de grote aantallen olifanten, buffels en zebra’s. Mooie gamedrives laten ons deze dagen uitgebreid kennismaken met dit natuurjuweel. Neemt u uw fototoestel mee, want in het Amboseli National Park kunt u beslist de mooiste safariplaatjes schieten met de besneeuwde 5895 meter hoge Kilimanjaro op de achtergrond. Deze hoogste top wordt ook wel het ‘dak van Afrika’ genoemd. De ‘Kili’ bestaat eigenlijk uit 3 vulkanen: Shira, Mawenzi en Kibo. Lange tijd heeft men gedacht dat de berg een slapende vulkaan was, maar een uitbarsting behoort nog steeds tot de mogelijkheden. Net als bij andere Afrikaanse namen zijn er verschillende mogelijke betekenissen van het woord Kilimanjaro. Volgens sommigen betekent het ‘Berg van de grootheid’. Een andere betekenis is ‘Berg van de karavanen’ en refereert aan het verleden toen slaven vanuit de binnenlanden werden afgevoerd naar de Oostkust van Zanzibar om daar verhandeld te worden. Op dag 2 is er één gamedrive (na de lunch) en op dag 3 zijn er 2 gamedrives inbegrepen. 2 overnachtingen in Amboseli. Deze dagen zijn de lunch en het diner inbegrepen. Reisafstand dag 2 ca. 235 km.

Dag 4 • Lake Naivasha-Elementaita

v
+3
+2
Via Nairobi rijden we naar Lake Naivasha, het grootste zoetwatermeer van Kenia. Dit zoetwatermeer is in trek bij vele watervogels zoals de visarend maar ook bij de nijlpaarden. Na de lunch heeft u vrije tijd om te genieten van de prachtige omgeving. De komende twee nachten verblijven we aan het meer Elementaita. Vandaag zijn de lunch en het diner inbegrepen. Reisafstand ca. 324 km.

Dag 5 • Lake Nakuru National Park

v
kenia.lakeNakurus
+9
+8
Deze dag staat in het teken van Lake Nakuru National Park, waar een volle dag gamedrive op het programma staat. Het meer wordt omgeven door savanne en moerassen met zo’n 450 verschillende soorten vogels, zoals flamingo's. Honderdduizenden flamingo’s lijken een groot deel van het jaar een deken over het meer te leggen: een uitzicht om nooit te vergeten! Ook zwarte en witte neushoorns, de meest bedreigde diersoort, zijn hier met een beetje geluk te zien. Het park is daarnaast het leefterrein van buffels, zebra's, wrattenzwijnen (pumba's) en de waterbok. Vandaag zijn de lunch en het diner inbegrepen. Reisafstand ca. 160 km.

Dag 6, 7 en 8 • Masai Mara National Park

v
+11
+10
We reizen naar een absoluut hoogtepunt, het bekendste park van Kenia, het Ma­sai Mara National Park. Dit is de plaats om kennis te maken met één van de kleurrijkste stammen van Oost-Afrika, de Masaï. Onderweg naar het park zien we nomaden, die te voet door het gebied trekken in hun felgekleurde lange gewaden. De nederzettingen van deze nomaden bestaan uit lemen hutten en zijn vaak moeilijk op een afstand te zien omdat ze vrij laag zijn en bedekt met takken. Gedurende ons verblijf in Masai Mara, maken we meerdere ’game-drives’ en zien we veel van dit uitgestrekte park. Er is veel wild te spotten en we gaan zeker op zoek naar de ‘Big Five’: leeuw, luipaard, olifant, neushoorn en buffel. Masai Mara is onderdeel van de Serengeti-vlakte, die zich grotendeels in Tanzania bevindt. Het glooiende landschap bestaat uit grasvlakten, afgewisseld met acaciasavanne en rivierbos. De belangrijkste rivieren die het park doorkruisen zijn de Talek en de Mara. De populatie leeuwen in Masai Mara is de grootste van Kenia. Andere jagers die hier voorkomen zijn luipaard, jachtluipaard, hyena, cheetah, wilde hond, jakhals en serval. Op dag 6 beginnen we met een evening gamedrive till dusk en op dag 7 en 8 zijn er twee gamedrives of een hele game drive inbegrepen. Deze dagen zijn de lunch en het diner inbegrepen. U verblijft drie nachten in Masai Mara. Reisafstand dag 6 ca. 235 km.

Dag 9 • Masai Mara National Park-Nairobi-Amsterdam

v
We maken in de vroege ochtend nog een laatste gamedrive in Masai Mara National Park. Na het ontbijt rijden we terug naar Nairobi, waarna u naar de luchthaven wordt gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam. Reisafstand ca. 265 km.

Dag 10 • Aankomst Amsterdam

Aankomst in Amsterdam. Einde van een zeer indrukwekkende en unieke reis!

Vervoer in Kenia

v

Deze reizen worden over het algemeen uitgevoerd met minibusjes met 4wd. Deze voertuigen bieden achterin 5 of, in het wat grotere type, 7 zitplaatsen. De plaats naast de chauffeur blijft onbezet. Zo kan iedereen profiteren van het vrije uitzicht zodra het dak omhoog geklapt wordt. Tijdens gamedrives wordt dit dak geopend, bij langere reisafstanden blijft het gesloten, in verband met wind en stof.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Vlucht

Parkeren, overnachten en vervoer van/naar luchthaven

v

Gaat u binnenkort op vakantie met het vliegtuig en heeft u al nagedacht over de manier waarop u naar de luchthaven gaat? Wij helpen u graag een handje.

Overnachten

Wilt u ontspannen uw vakantie beginnen? Boek dan een van de voordelige park sleep fly-arrangementen. Alle hotels bieden een shuttle-service naar de luchthaven en u kunt uw auto daar gedurende een bepaalde periode gratis parkeren.

Meer informatie

Parkeren

Wij bieden u diverse parkeermogelijkheden aan op de luchthavens, waar u 24 uur per dag, 7 dagen per week, uw auto kunt parkeren.

Meer informatie

Vervoer van/naar de luchthaven

Heeft u vervoer nodig van/naar uw luchthaven? Wij bieden u diverse mogelijkheden aan per taxi en trein.

Meer informatie

Relaxen in de Kras vip-lounge voor vluchten vanaf Schiphol

v
Vip-lounge 41
Vip-lounge 41
Vip-lounge 41
Vip-lounge 41
+10
+9

Kras biedt u de mogelijkheid om voor slechts € 22 p.p. gebruik te maken van de Kras vip-lounge op Schiphol.

Voordat u het vliegtuig instapt kunt u in een prettige, rustige omgeving met luxe fauteuils en loungebanken genieten van een buffet met warme en koude hapjes en drankjes naar keuze. U kunt onbeperkt gebruik maken van gratis wifi.

U vindt de Aspire lounge 41, na de douane in terminal 2 tussen Gate E en F of volg de borden. De lounge is dagelijks geopend van 06.00-23.30 uur.

Voorwaarden

• Bij het boeken van uw reis dient u de eerste voornaam en achternaam van alle reizigers - exact - zoals in hun reisdocument staat op te geven.
• Indien er kortingen of toeslagen m.b.t. de vlucht van toepassing zijn, dan worden deze automatisch meegenomen in de prijsberekening.
• Het vluchtschema en genoemde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen door de luchtvaartmaatschappij, wij hebben hier geen invloed op.
• In uw reispapieren worden de exacte (lokale) tijden vermeld.
• Wij wijzen u erop dat als uw terugvlucht vóór middernacht vertrekt en ná middernacht landt in Nederland uw reis effectief één dag langer is dan uw geboekte reisduur. Houd daar ook rekening mee bij het afsluiten van uw reisverzekering.

Hotels

Hieronder vindt u voorbeelden van hotels tijdens deze rondreis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). Houd er rekening mee dat bepaalde faciliteiten door diverse omstandigheden niet beschikbaar of geopend kunnen zijn. De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren, ca. 8 dagen voor vertrek.

Eka Hotel Nairobi **** - Nairobi

v

Eka Hotel is gelegen op ca. 10 minuten rijden van het internationale vliegveld Jomo Kenyatta en op ca. 10 minuten lopen vindt u het centrum Panari Sky. Hier bevinden zicht winkeltjes en restaurants. Het hotel beschikt over een receptie, gratis wifi, bar, twee restaurants, fitnessruimte en zwembad. De kamers beschikken over een televisie, minibar, kluisje, koffie- en theefaciliteiten en wifi (tegen betaling). De badkamer is voorzien van een bad/douche, toilet en föhn.

Hotel Intercontinental **** - Nairobi

v
+2
+1

Het klassieke Intercontinental hotel in Nairobi straalt de gastvrijheid die het land u biedt uit. Geniet in de Safari bar van de thema-avonden met muziek of kom tot rust aan het verwarmde buitenbad. De ruime, gezellige kamers bieden u een mooi uitzicht op het Uhuru park, Nairobi of het zwembad en beschikken over een airconditioning, televisie en luxe badkamer.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kibo Safari Camp tented lodge **** - Amboseli

v

Het Kibo Safari Camp is gelegen in Amboseli en biedt prachtige zichten op de Kilimanjaro. De accommodatie beschikt over een lounge, bar, restaurant, souvenir winkel en zwembad. De tent lodges zijn voorzien van vaste bedden, klamboe, bureau en een eigen patio die een adembenemend uitzicht biedt op de bergen. De eigen badkamers beschikken over een douche en toilet.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jacaranda Elementaita Lodge *** - Gilgil

v
+12
+11

Deze lodge is gelegen aan het Elementaita meer, dat bekend is om haar rijke vogel populatie en de witte pelikanen. De lodge beschikt over een receptie, gratis wifi in openbare ruimtes, een tuin, terras, restaurant en bar met prachtig uitzicht op het meer en een buitenzwembad. De kamers beschikken over een klamboe, televisie en een badkamer met bad/douche en toilet.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Basecamp Masai Mara - Talek

v

Deze milieuvriendelijke basecamp grenst aan het Masai Mara National Park en ligt in het hart van de savanne. De accommodatie beschikt over gratis wifi, buitenbar, restaurant en een terras dat uitzicht biedt op de vijgenboom. De tenten zijn gebouwd op houten platforms en zijn voorzien van een eigen badkamer met douches in de open lucht die werken op zonne-energie. Elke kamer heeft een veranda met uitzicht op de Talek rivier.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Plaatsinfo

Kenia

v
+5
+4

Kenia is een natuurrijk land, waar toeristen met open armen ontvangen worden door alle inheemse volkeren die grote waarde hechten aan cultuur en tradities. Het land is geliefd vanwege de vele schitterende wildparken waar spannende safaritochten mogelijk zijn en om haar mooie stranden. En wat te denken van het Masai Mara National Park, het thuis van de kleurrijke en nomadische Masai-stam?

Ontmoet

Ontmoet

v
Ontmoet hiken singles
Ontmoet hiken singles

Leer medereizigers kennen en inspireer elkaar
Ontmoet is een website waar u uw reisgenoten voorafgaand aan uw groepsreis kunt ontmoeten. Hier kunt u elkaar alvast een beetje leren kennen, van gedachten wisselen over de reis of bijvoorbeeld afspreken om samen te reizen.

Zijn er al reacties op deze reis?
Op Ontmoet kiest u eerst bij uw reis een van de vertrekdata. U ziet dan gelijk of er al reacties zijn van medereizigers waarop u kunt reageren of dat u zelf een eerste bericht wilt plaatsen. (Let wel op met het uitwisselen van gegevens. Ontmoet is namelijk voor iedereen toegankelijk zodat reizigers die nog niet geboekt hebben ook mee kunnen praten).

Ga snel naar deze reis op Ontmoet en neem alvast een voorproefje op uw vakantie!

Beoordelingen