Fietsvakantie Nederland - Elfstedentocht Friesland

7-/8-daagse individuele fietsreis met routes naar o.a. Sneek en Leeuwarden

Batavus_DSC1986
v
Batavus_DSC1986
Met extra kortingTot € 10 p.p.
Vanaf555per persoon
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 28-04-2018
Reisduur 7 dagen
Aantal personen 2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten € 19,50 per boeking
Calamiteitenfonds € 0,00 per boeking
K
 • Bekendste route van Nederland
 • Naar o.a. Leeuwarden en Sneek
 • Verblijf in 3/4-sterrenhotels
 • Inclusief ontbijt en diner
 • Inclusief bagagetransport
 • 7 of 8 dagen
8.410175
"Maak op een recreatieve- sportieve manier kennis met mooi Friesland"
J JANSSEN - juli 2017
8,4
Beoordeeld door 175 reizigers van Kras
Alle beoordelingenAlle beoordelingen
Fietsvakantie Nederland - Elfstedentocht Friesland
Klik op een prijs voor de totaalprijs
)
 • Prijzen
 • Inbegrepen
 • Dagprogramma
 • Accommodatie
 • Fietsinfo

Prijzen

Prijzen en data

 • -
 • +
Boeken met meer dan 6 personen?
n
v
Aantal kinderen
(0 t/m 17 jaar)
n
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Klik op een prijs voor een berekening van de totale reissom. De prijzen zijn per persoon en inclusief kortingen, exclusief reserveringskosten en het Calamiteitenfonds?

Inbegrepen

Inbegrepen & niet inbegrepen

Inbegrepen

• 6 of 7 nachten verblijf in 3-/4-sterren hotels
• 6 of 7 x ontbijt en diner
• Bagagetransport tussen de hotels
• Nederlandstalige routebeschrijving en kaart

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 19,50 per boeking

Bijkomende kosten ter plaatse
• Eventuele parkeerkosten
• Eventuele borg bij voor de huurfiets
• Eventuele entreegelden
• Eventuele optionele excursies

Optioneel bij te boeken
• 6 dagen huur Batavus toerfiets € 65
• 6 dagen huur Batavus E-Bike€ 135
diefstalverzekering huurfiets:
- toerfiets € 18 voor 6 dagen
- E-bike € 30 voor 6 dagen
Hulp bij fietspech in Nederland en België (€ 2,50 p.p.p.d.)

Belangrijk

• Reisprogramma en routes onder voorbehoud van wijzigingen
• Er zijn van deze routes geen GPS-tracks aanwezig
• De reistechnische uitvoering van deze reis is in handen van VOS Travel
• U ontvangt de fietsroutebeschrijving per post. Let op! Als u kort voor vertrek boekt ontvangt u deze echter digitaal en dient u deze zelf uit te printen en mee te nemen. Er ligt op de bestemming geen geprinte versie klaar.
• De reis is beschreven met start-/eindpunt in Leeuwarden. Het is echter wegens organisatorische redenen ook mogelijk dat uw fietsvakantie start en eindigt in een andere plaats (afhankelijk van de beschikbaarheid van de hotels). De routes blijven gelijk, echter in een andere volgorde. Het is wegens organisatorische redenen niet mogelijk om op eigen initiatief een andere start of eindplaats te kiezen. Bij uw reispapieren ontvangt u de hotellijst die voor uw reis van toepassing is. Als u deze informatie eerder wilt ontvangen, dan verzoeken wij u contact met ons op te nemen.

Kaart

Dagprogramma

Fietsvakantie Elfstedentocht Friesland

v
+1

Wanneer het een aantal dagen achtereenvolgend vriest in ons kikkerlandje, hoort u overal om u heen het woord ‘Elfstedentocht’ fluisteren. Zou het dit jaar dan eindelijk weer zover zijn? Deze zomer in ieder geval wel! Want Kras heeft een schitterende fietstocht samengesteld langs deze elf bekende steden. Heerlijk fietsen langs uitgestrekte meren, door bossen en weilanden en zo nu en dan pauzeren in de karakteristieke dorpen. Waarom kiest u dit jaar niet eens voor Fryslân op de fyts?

Open alle items

Dag 1 - naar Leeuwarden

v
+1
U reist op eigen gelegenheid naar Leeuwarden. De hoofdstad van Friesland is een gezellige stad, met een verrassend intiem centrum. Rondom de oude grachtengordel vindt u vele historische gebouwen en tal van gezellige restaurants, cafés, kroegjes en terrassen.

Dag 2 - Sneek (ca. 45 km)

v
+1
Uw Elfstedentocht gaat van start! Door Weidum en Boazum fietst u door de landerijen naar IJlst. IJlst is een van de kleinere Friese Elfsteden. Prachtige gevels van kapiteins- en koopmanshuizen herinneren aan het rijke verleden. Ook bijzonder zijn de grachtjes en overtuinen. Op deze overtuinen, langs de Ee- en Galamagracht, werd vroeger de was gelegd om te bleken. De sierlijk gesnoeide lindebomen doen dienst als zonwering. Sneek geniet bekendheid als het watersportmekka van Nederland. Zelfs bij niet-watersporters. Jaarlijks wordt in augustus de Sneekweek gevierd met zeilwedstrijden en Skutsjesielen. Ook als winkel- en uitgaanscentrum is Sneek overigens flink in trek.

Dag 3 - Balk of Harich (ca. 55 km)

v
+1
U fietst door de plaatsen Oppenhuizen en Uitwellingerga en steekt het Prinses Margriet-kanaal over. Even verderop ligt Sloten, de kleinste van de Elfsteden. Grachten, oude wallen en waterpoorten geven het stadje een historisch karakter. Door de Boswachterij Gaasterland fietst u naar het eindpunt: Balk of Harich. De combinatie van winkelende mensen, terrasbezoekers en passerende boten geeft Balk 's zomers een bijzonder gezellige sfeer.

Dag 4 - Bolsward (ca. 51 of 58 km)

v
+1
Vandaag fietst u na zo’n 10 km het Rijsterbos in. Hier is het heerlijk fietsen door de lange, rechte beukenlanen. Het bos uit komt u bij de hoge Minser klif, vanwaar u bij helder weer mooi uitzicht heeft over het IJsselmeer. Op het strandje bij de klif kunt u pauzeren. Door Stavoren, het oude, pittoreske vissersstadje Hindeloopen en Workum loopt de route verder naar Bolsward. Het stadshart is een prachtige verzameling van schilderachtige straatjes en grachten. Dorst gekregen van het fietsen en de stadswandeling? Bezoek de Distilleerderij Plantinga/Sonnema, waar het bekende drankje Berenburg wordt gemaakt. Overnachting in Bolsward.

Dag 5: Harlingen of Franeker (ca. 30 of 45 km)

v
+1
Het eerste bekende stadje dat u vandaag aandoet is Makkum. Hier fietst u de dijk op, waarbij u mooi zicht heeft op de Afsluitdijk. Daarna fietst u naar de historische zeestad Harlingen en eventueel verder naar Franeker.

Dag 6: Dokkum (ca. 50 km)

v
+1
Door de weidse polders van It Bildt en langs de hoogste terp van Nederland: Hogebeintum fietst u naar Dokkum. We reserveren voor u een hotel in het centrum. De binnenstad biedt allerlei leuke kroegjes, restaurantjes en winkeltjes. De sfeer in de binnenstad van Dokkum is altijd erg gezellig, mede door alle oude gebouwtjes zoals de huizen met trapgevels.

Dag 7: Leeuwarden (ca. 45 km)

Korte route terug naar Leeuwarden. Uiteraard fietst u via de beroemde brug van Bartlehiem. Eenmaal terug in Leeuwarden pakt u de auto terug naar huis. Of blijft u nog even genieten van de sfeer van de stad?

8-daagse reis

Kiest u voor de 8-daagse reis, dan heeft u aan het einde van de reis nog een extra overnachting in de plaats waar u het rondje bent gestart.

Fietsniveau

Fietsniveau 1. Zie tabblad 'Fietsinfo' voor meer informatie over deze indicatie.
De fietsroutes gaan door een vlak landschap, waarbij er wordt gereden over fietspaden en rustige B-wegen.

Noot: hierboven is de reis beschreven met start-/eindpunt in Leeuwarden. Het is echter wegens organisatorische redenen ook mogelijk dat uw fietsvakantie start en eindigt in een andere plaats (afhankelijk van de beschikbaarheid van de hotels). De routes blijven gelijk, echter in een andere volgorde. Het is wegens organisatorische redenen niet mogelijk om op eigen initiatief een andere start of eindplaats te kiezen. Bij uw reispapieren ontvangt u de hotellijst die voor uw reis van toepassing is. Als u deze informatie eerder wilt ontvangen, dan verzoeken wij u contact met ons op te nemen.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Accommodatie

Overnachtingen

U fietst van hotel naar hotel, waarbij de bagage voor u wordt getransporteerd. De uitstekende 3- en 4-sterrenhotels liggen in of nabij de genoemde plaatsen. Uw kamer is ten minste voorzien van badkamer met bad of douche en toilet. Alle hotels beschikken over een fietsenstalling.

Onderstaande overnachtinghotels zijn van toepassing bij deze reis, onder voorbehoud van wijzigingen.

Leeuwarden

West Cord WTC Hotel Leeuwarden ****
Hampshire Hotel - Oranje Leeuwarden ****
Hotel Post Plaza ****

Parkeren: Bij het West Cord WTC Hotel Leeuwarden bevindt zich naast het hotel een eigen gratis parkeerplaats. Het Hampshire Hotel Oranje heeft een betaalde parkeergarage onder het hotel. Bij Post Plaza kunt u de auto eventueel parkeren in de betaalde parkeergarage Hoeksterend.

Sneek

Hotel Amicitia ****
Hotel Daaldersplaats ***
Belangrijk: op zaterdag en zondag is Hotel Daalderplaats vanaf 16.00 uur geopend.

Balk/Harich

Hotel Teernstra *** in Balk
Hotel Landgoed Welgelegen *** in Harich

Bolsward/Makkum

Hotel De Wijnberg *** in Bolsward
Hotel Het Weeshuis *** in Bolsward
Hotel De Waag *** in Makkum

Franeker/Harlingen

Stadslogement Almenum *** in Harlingen
't Heerenlogement*** in Harlingen

Dokkum

Hotel de Posthoorn ***

Fietsinfo

Algemene informatie Individuele fietsvakanties

Open alle items

Fietsroutes en/of -kaarten

Bij al onze individuele fietsreizen zijn routes en/of kaarten inbegrepen. Deze ontvangt u in de meeste gevallen voorafgaand aan uw reis, per post of digitaal (Let op: bij lastminute-boekingen/aanvragen kan het voorkomen dat u uw papieren kort voor vertrek ontvangt). Indien u de routes digitaal ontvangt, ligt er op uw vakantiebestemming ook een papieren versie klaar. Bij een aantal reizen ontvangt u de fietsroutes pas in het hotel. Bent u in het bezit van een GPS-systeem, en wilt u deze graag gebruiken tijdens de fietsreis? Dan bieden we de mogelijkheid om bij een aantal geselecteerde reizen GPS-tracks te ontvangen. Wanneer de mogelijkheid bestaat tot het bijboeken van tracks dan kunt u dit terugzien op het tabblad 'Inbegrepen'. Voor het verkrijgen van de GPS-tracks, verzoeken we u een e-mail te sturen naar info@kras.nl met uw boekingsgegevens.

De fietsroutes zijn indicatief en afhankelijk van het weer en de locale omstandigheden. De meeste routes ondergaan een extra controle voordat het fietsseizoen begint. Om deze reden kan een beschreven programma iets afwijken van het beschreven programma in deze brochure. Genoemde afstanden dienen als richtlijn, van plaats naar plaats. Bovendien, kunt u naar wens de fietsroutes verlengen met een extra lus in de route.

Fietsreizen voor elk niveau

Onze fietsreizen zijn geschikt voor recreatieve fietsers en zijn uiteenlopend in zwaarte. Van belang zijn bijvoorbeeld de dagafstanden en door welk gebied wordt gefietst. Om u een indicatie te geven van de zwaarte van onze sportieve reizen, hebben we een systeem ingevoerd, die u globaal een idee geven van het niveau van de meeste fietsreizen. Omstandigheden als het weer en uw fysieke gesteldheid hebben wij uiteraard niet in de hand, maar zijn ook van essentieel belang.

Het aangegeven niveau is bedoeld als een aanwijzing, die u kunt gebruiken bij het maken van een keuze voor de vakantie die bij u past. De fietsreizen vereisen een normale conditie en voldoende fietservaring. Bij fietsreizen met fietsniveau 2 adviseren wij het gebruik van een E-bike.

Niveau 1: gemakkelijke tocht, met af en toe een lichte helling of afdaling. Deze vakanties zijn voor iedereeen met een normale conditie goed te doen.
Niveau 2: gemiddelde tocht, met af en toe een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Voor deze vakanties dient u te beschikken over een goede conditie en voldoende fietservaring.
Niveau 3: stevige tocht, met regelmatig een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Een uitstekende conditie evenals voldoende fietservaring is vereist.

Huurfiets of eigen fiets

U kunt op individuele fietsreizen uw eigen fiets meenemen of een huurfiets reserveren. Voor vliegreizen geldt dat een eigen fiets meenemen niet mogelijk is; om deze reden is een huurfiets bij de reissom inbegrepen.

In de meeste gevallen betreft de huurfiets een moderne lichtgewicht fiets met minimaal 7, maar meestal 21 of 24 versnellingen. De fietsen zijn geschikt voor deelnemers van 1.60 m tot 1.95 m. Afwijkende maten zijn alleen op aanvraag mogelijk.

Op diverse bestemmingen is tegen een toeslag ook een E-bike beschikbaar. Indien dit van toepassing is staat dit aangegeven bij optioneel bij te boeken.

De reistechnische uitvoering van onze fietsvakanties is in handen van agenten. Door welke agent deze reis wordt uitgevoerd vindt u onder het kopje 'inbegrepen'.

Donau Touristik

Toerfiets van het merk Schauff, Kettler, Kalkhoff of KTM:
• 7 versnellingen of op aanvraag 21/24 versnellingen mogelijk
• Dubbelzijdige fietstas (ook gratis te lenen indien u gebruikmaakt van uw eigen fiets)
• Diverse framehoogtes beschikbaar. Indien u langer bent dan 1.90m of kleiner dan 1.60m raden wij u dit bij boeking door te geven

E-bike van het merk KTM:
• KTM e-bikes: actieradius van ca. 70km en 24 versnellingen
• Kalkhoff e-bikes: actieradius van ca. 70km en 8 versnellingen
• Dubbelzijdige fietstas (ook gratis te lenen indien u gebruikmaakt van uw eigen fiets)

Girolibero

Toerfiets (Shimano Deore):
• 27 versnellingen
• aluminium frame
• comfortabel gelzadel
• anti-lek banden
• fietscomputer
• kaarthouder of stuurtasje
• fietstas
• een veldfles (0,75 l)
• reparatiedoosje per 2 fietsen (binnenband, lijm, bandenpleister, fietspomp)
• fietsslot per twee fietsen (met code)

E-bike (op aanvraag):
• met fietscomputer
• kaarthouder
• fietstas
• een veldfles (0,75 l)
• reparatiedoosje per 2 fietsen (binnenband, lijm, bandenpleister, fietspomp)
• fietsslot per 2 fietsen (met code)

VOS Travel

Toerfietsen met 7 tot 27 versnellingen
E-bikes met 8 versnellingen
• Met fietspomp, reparatieset, fietstas en fietsslot
*Het is voor sommige bestemmingen niet mogelijk een E-bike te huren.

Toerfietsen met 7 versnellingen

Fietsvakantie Rondje IJsselmeer
Fietsvakantie Nederland – Elfstedentocht Friesland
Fietsvakantie België - Vlaanderen & Belgische Kust (of 21 versnellingen)
Fietsvakantie België - Brugge: stad & strand
Fietsvakantie Duitsland – Niederrhein & Ruhr
Fietsvakantie Duitsland - Duitse Wijnroute
Fietsvakantie Duitsland - Berlijn & Potsdam
Fietsvakantie Thüringen (of 21 versnellingen)

Toerfietsen met 21 versnellingen

Fietsvakantie België - Vlaanderen & Belgische Kust (of 7 versnellingen)
Fietsvakantie Duitsland - Langs de Weser
Fietsvakantie Thüringen (of 7 versnellingen)
Fietsvakantie Sauerland
Fietsvakantie Saar, Moezel, Ober & Sauer
Fietsvakantie Portugal – Algarve
Fietsvakantie De Minho, een Portugese verrassing

Toerfietsen met 24+ versnellingen

Fietsvakantie Nederland – Het land van Maas & Waal
Fietsvakantie Hart van Nederland – Stad, stand & tulpen
Fietsvakantie Rondje Mallorca
Fietsvakantie Beleef Corfu
Fietsvakantie Zweden

Aktiva Tours

Toerfiets van het merk Batavus
• 24 versnellingen
• kilometerteller

E-bike van het merk Batavus
• 7 versnellingen
• met actieradius van 75km
• digitale display

Leludi ltd.

Toerfiets (Hybride Mongoose Crossway 2013 of Specialized trekking 2015)
• 24 versnellingen
• extra binnenband
• fietspomp
• plakset
• fietstas
• fietshelm

E-bike (Esperia E250D)
• aluminium frame
• voorvering
• 26 inch wielen
• 6 versnellingen
• max snelheid 25 km/u
• actieradius batterij 50 km

Fietsvakantiewinkel

Hybridefiets Giant Aero RS2/ Batavus Galibier (of gelijkwaardig)
• 24 versnellingen
• fietstas en stuurtas
• anti-lek banden
• gelzadel

E-bike Kalkhoff impulse 2.0 (of gelijkwaardig)
• met 14,5 ah accu
• fietstas
• acculader
• instructiekaart
• kettingslot
• noodkit met fietspomp

Waterman Travel & More

• Giant fietsen (MTB of Hybride) met alle accessoires, type ATX hardtail serie (met afsluitbare voorvering en schijfremmen)
• Expedition/Leader, bidon houder, 27 top gear systeem, professionele helm Giro en Bell

EKB Costa Blanca Cycling

Toerfiets van het merk Cube, model Town
• 24 versnellingen
• een geveerde voorvork
• reparatiesetje en EKB Costa Blanca Cycling fietstassen
• veiligheidsvestje

E-Bike
• 36 v accu
• 7 versnellingen
• een geveerde voorvork
• reparatiesetje en EKB Costa Blanca Cycling fietstassen
• veiligheidsvestje

Mecklenburger Radtour

Toerfiets van het merk Kettler of Kalkhoff
• 8 of 24 versnellingen
• Gelzadel

E-bike van het merk
• 7 of 8 versnellingen
• met actieradius van 80km

Ofreo Office

Toerfiets of E-bike
• met 21, 24 of 27 versnellingen
• straatuitvoering
• fietstassen
• fietsservice

Noot: Kras kan niet garanderen dat er ter plaatse een fietsenmaker beschikbaar is met kennis over uw eigen fiets. Het kan dus voorkomen dat eventuele defecten aan uw eigen fiets niet gedurende de reis gerepareerd kunnen worden.

Aansprakelijkheid

Net als bij het gebruik van een huurauto zijn er aan het gebruik van een huurfiets voorwaarden verbonden. Wanneer u gebruikmaakt van een huurfiets kan het voorkomen dat de verhuurder de fiets verstrekt onder de voorwaarden van de plaatselijke verhuurder. De verhuurder kan u vragen een ontvangstbewijs te tekenen voor de huurfiets.

Bij de meest reisverzekeringen zijn schades aan een huurfiets niet inbegrepen. Hiervoor dient u een extra dekking af te sluiten.

Op sommige bestemmingen heeft u de mogelijkheid tot het afsluiten van een diefstalverzekering voor de fiets. Indien dit van toepassing is dan kunt u dit terugvinden onder het kopje optioneel en in het boekingsproces.

Veiligheid

Als fietser bent u extra kwetsbaar. Kras beveelt u dan ook sterk aan te allen tijde beschermende kleding en gepast schoeisel te dragen. Daarnaast adviseren wij u met klem om op de fiets een valhelm te dragen. Bij slecht weer is het raadzaam om een reflecterend veiligheidshesje te dragen. In sommige landen zijn valhelmen evenals veiligheidshesjes verplicht gesteld. U dient zelf zorg te dragen voor de juiste uitrusting. Gepaste fietskleding biedt u naast bescherming comfort. Vergeet ook uw regenkleding, zonnebrand, pet en zonnebril niet. En… neem altijd water en iets te eten mee.

U bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor uw eigen veiligheid. Kras kan nooit aansprakelijk worden gesteld voor eventueel letsel tijdens de reis.

Hulp bij fietspech in Nederland en België (€2,50 p.p.p.d.)

Laat uw fietsvakantie niet in het water vallen door materiaalpech. Regel nu direct pechhulp tijdens uw fietsvakantie in Nederland of België.

Voor meer informatie, zie: https://www.fietsned.nl/kras-fietsvakantie-pechhulp

Kras is bemiddelaar bij het tot stand komen van de dienst. De dienst wordt uitgevoerd door FietsNED. Bij eventuele klachten over de uitvoering van de dienst kunt u zich wenden tot FietsNED.