Wandelvakantie Ierland - Glens Antrim & Giant Causeway

5 of 8-daagse wandelreis door Noord-Ierland incl. vliegreis met KLM. Beleef de Giant Causeway Coastal Route en het 'decor' van Game of Thrones.

7touwbrug_Carrick_a_Rede_Noord_Ierland
588941744_GiantsCauseway
6_klif_kust_landschap_Ierland
v
7touwbrug_Carrick_a_Rede_Noord_Ierland
588941744_GiantsCauseway
6_klif_kust_landschap_Ierland
Met extra kortingTot € 50 p.p.
Vanaf679per persoon
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 13-04-2018
Reisduur 5 dagen
Aantal personen 2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten € 19,50 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
G
 • Vliegreis met KLM
 • Beleef de Giant Causeway Coastal Route
 • Wandel door het 'decor' van Game of Thrones
 • Bagagetransport van hotel naar hotel
 • Uitgebreide Nederlandstalige routes
 • 5 of 8 dagen
.10
Wandelvakantie Ierland - Glens Antrim & Giant Causeway
Klik op een prijs voor de totaalprijs
)
 • Prijzen
 • Inbegrepen
 • Dagprogramma
 • Accommodatie
 • Vlucht
 • Wandelen
 • Praktische info

Prijzen

Prijzen en data

 • -
 • +
Boeken met meer dan 6 personen?
n
v
Aantal kinderen
(0 t/m 17 jaar)
n
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Klik op een prijs voor een berekening van de totale reissom. De prijzen zijn per persoon en inclusief kortingen, exclusief reserveringskosten en het Calamiteitenfonds?

Inbegrepen

Inbegrepen & niet inbegrepen

Inbegrepen

Retourvlucht Amsterdam-Belfast met KLM
• Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslagen
Handbagage
• 4 of 7 nachten verblijf in toeristenklasse accommodaties
• 4 of 7 x ontbijt
• Privé-transfer luchthaven-accommodatie v.v
• Bagagetransport tussen de accommodaties
• Lokale ondersteuning
• Uitgebreide Nederlandstalige routebeschrijvingen en kaart

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 19,50 per boeking
• Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen (verplicht)

Optioneel (direct bij te boeken)
Ruimbagage
• Reis- en annuleringsverzekering

Bijkomende kosten ter plaatse
• Alle entreegelden tenzij anders vermeld
• Optionele excursies

Extra informatie

• Reisprogramma en routes onder voorbehoud van wijzigingen
• De reistechnische uitvoering van deze reis is in handen van Walking Holiday Ireland

Kaart

Dagprogramma

De Glens of Antrim & Giant Causeway

v
588941744_GiantsCauseway
588941744_GiantsCauseway
+1

Deze nieuwe wandelvakantie combineert de Glens of Antrim met de geweldige Giant Causeway Coastal Route. De hoogste kliffen van Europa, legendarische kastelen, nationale parken, onontdekt UNESCO Werelderfgoed, interessante steden… Noord-Ierland heeft het allemaal. Al wandelend waant u zich in het decor van de hitserie Game of Thrones. Natuurlijk sluit u de dag af in een oergezellige Ierse pubs voor een stevige stoofpot en een ‘pint’ met pit!

Open alle items

Dag 1 - heenreis

U vliegt comfortabel met KLM van Amsterdam naar Belfast. Na aankomst volgt de privé-transfer naar uw overnachtingsadres in Cushendall.

Dag 2 - Glenariff Forest (ca. 12-16 km)

v
Na het ontbijt wordt u naar het Glenariff Forest Park gebracht. Van de negen Glens (valleien) die zich in deze streek bevinden, is dit de ‘Queen of the Glens’. De wandeltocht voert u door mysterieuze bossen, over open heidevelden en langs watervallen.

Dag 3 - Moyle Way (ca. 20 km)

U volgt vandaag een deel van de 43 km lange Moyle Way door het hart van de fantastische Glens of Antrim, een beeldschoon gebied met bossen, riviertjes en hoogveen. Aan het einde van de route wacht uw hotel in Ballycastle.

Dag 4 - Rathlin Island (ca. 8 tot 12 km)

v
+1
Na het ontbijt pakt u de ferry (ca. £ 12 p.p.) naar het eiland Rathlin, dat zo’n 6 km van de kust ligt. Het eiland is een paradijs voor vogels. Bent u hier in het voorjaar, dan kunt u hier zelfs papegaaiduikers spotten. U heeft de keuze uit diverse wandelingen, bijvoorbeeld naar een van de drie vuurtorens die het eiland rijk is. ‘s Middags per veerpont weer terug.

Dag 5 - Ballintoy (ca. 17 of 20 km)

v
6_klif_kust_landschap_Ierland
6_klif_kust_landschap_Ierland
+1
De Causeway Coast Route is uw leidraad op weg naar Ballintoy. Onze tip: kies vandaag voor de wat langere route, die langs Carrick-a-Rede voert. Deze iconische touwbrug werd zo’n 350 jaar geleden door lokale zalmvissers gebouwd en hangt tussen twee klifwanden. Uiteraard is de brug sindsdien meerdere malen herbouwd en verstevigd, maar ondanks dat is het nog steeds spannend om de brug over te steken. U overnacht in of nabij het schilderachtige dorp Ballintoy, dat in de serie Game of Thrones het decor vormde van de Iron Islands. Wandel vanuit de haven naar het strand waar Theon zijn zus Yara na lange tijd weer ziet. Deze ‘thuishaven van de Greyjoy’s’ is overigens ook een aanrader voor niet-kijkers, de natuur is hier namelijk sensationeel mooi.

Dag 6 - Giant’s Causeway (ca. 21 km)

v
588941744_GiantsCauseway
588941744_GiantsCauseway
+1
Een fantastische kustwandeling langs de stranden van White Park Bay en het klifpad rond Benbane Head. Ook maakt u kennis met de Giant’s Causeway, een van de reisachtige natuurwonderen van Ierland. Duizenden zeshoekige lavarotsblokken rijzen als pilaren uit de oceaan, niet voor niets vermeld op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Overnachting in Bushmills.

Dag 7 - Portstewart (ca. 20 km)

v
+1
Vanuit Bushmills wandelt u naar Portballintrae. Vanaf hier gaat de route langs de kust. Hierbij passeert u o.a. de op een klif gelegen ruïnes van Dunluce Castle. Ook deze bijzondere plek ziet u terug in Game of Thrones. Via Curran Strand, vanwaar u zicht heeft op de eilandjes Skerries, wandelt u naar Portstewart.

Dag 8 - terugreis

Na het ontbijt volgt de privé-transfer naar de luchthaven van Belfast en de terugvlucht naar Nederland.

5-daagse reis

Indien u kiest voor de 5-daagse reis dan vervallen de wandelingen op dag 2, 4 en 7.

Wandelniveau

Wandelniveau 1,5. Zie tabblad 'Wandelen' voor meer informatie over deze indicatie.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Accommodatie

Tijdens deze wandelreis selecteren wij voor u gastvrije, toeristenklasse accommodaties in of nabij Cushendall (2 nachten), Ballycastle (2 nachten), Ballintoy (1 nacht), Bushmills (1 nacht) en Portsteward (1 nacht). Uw kamer is ten minste voorzien van badkamer met douche en toilet. Het bagagetransport tussen de hotels wordt voor u geregeld.

Vlucht

KLM

v
Sideshot_vliegendb
KLM logo
Sideshot_vliegendb
KLM logo

Hieronder vindt u de belangrijkste informatie over KLM, zoals bagageregels en incheckmogelijkheden. Overige informatie vindt u op de site van KLM. Of neem contact op met het service centre van KLM op telefoonnummer 020-4747 747.

Open alle items

Bagage

Ruimbagage
Bij intercontinentale vluchten van KLM is 1 stuk ruimbagage inbegrepen. Voor vluchten binnen Europa is dit tegen betaling.
In uw boekingsbevestiging, op uw ticket of op de website van KLM vindt u alle informatie over bagage. Voor afwijkende bagage zoals voor duik- of golfuitrusting bijvoorbeeld of de bagagevoordelen voor Sky Team of Flying Blue leden kijkt op de website van KLM. In uw reispapieren wordt uw KLM boekingscode vermeld, hiermee kunt u op Mijn reis van KLM het meenemen van (extra) bagage regelen. Dit kan vanaf 2 weken voor uw vlucht.

Handbagage
Bij KLM mag u gratis één stuks handbagage meenemen. Zie voor meer informatie: bagage KLM.

Bagage bijboeken
Tip: Boek uw ruimbagage van tevoren. De tarieven die u op de luchthaven betaalt voor het meenemen van ruimbagage zijn over het algemeen hoger dan als u het vooraf boekt.

Stoelkeuze

Bij KLM kunt u tijdens het inchecken kosteloos een stoel selecteren. Wilt u voorafgaand aan het inchecken al een bepaalde stoel reserveren kan dat tegen betaling vanaf het moment dat uw reispapieren gereed zijn (max. 2 weken voor vertrek). Het reserveren van uw stoel kan uitsluitend via de site van KLM. Zie voor meer informatie: www.klm.nl of bel het KLM Service Centre op 020-474 77 47.

Inchecken

Online inchecken via de website van KLM is voor de meeste (individuele) vluchten mogelijk vanaf 30 uur voor vertrek (voor vluchten naar de Verenigde Staten vanaf 24 uur voor vertrek).

Service aan boord

Bij KLM zijn de maaltijd en drankjes bij de prijs inbegrepen. Welke maaltijd u krijgt, hangt af van de duur van de vlucht en de bestemming. Op bijna alle intercontinentale vluchten kunt u meer dan 1.000 uur aan interactief entertainment bekijken en/of beluisteren via een persoonlijk beeldscherm.

Lees meer over de services van KLM.

Partners van KLM

KLM werkt in drukke tijden samen met een aantal zorgvuldig gekozen partners die ook lid zijn van het Sky Team, zoals bijvoorbeeld Delta Airlines. Het kan dus voorkomen dat u met één van deze partners van of naar uw bestemming vliegt.

Meer informatie over de samenwerking tussen KLM en partners kunt u lezen op de website van KLM.

Werelddeal Weken

Let op: Tijdens de KLM Werelddeal Weken gelden er afwijkende voorwaarden voor reizen naar geselecteerde bestemmingen. Annuleren en wijzigen van de reis is niet toegestaan.

Bij de KLM Werelddeal Weken van 4 t/m 30 januari 2018 zijn deze afwijkende voorwaarden alléén van toepassing op boekingen van stedentrips met KLM-vlucht naar Krakau, Porto of New York. Voor meer informatie, kunt u de actievoorwaarden raadplegen.

Voorwaarden

• Bij het boeken van uw reis dient u de eerste voornaam en achternaam van alle reizigers - exact - zoals in hun reisdocument staat op te geven.
• Indien er kortingen of toeslagen m.b.t. de vlucht van toepassing zijn, dan worden deze automatisch meegenomen in de prijsberekening.
• Het vluchtschema en genoemde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen door de luchtvaartmaatschappij, wij hebben hier geen invloed op.
• In uw reispapieren worden de exacte (lokale) tijden vermeld.
• Wij wijzen u erop dat als uw terugvlucht vóór middernacht vertrekt en ná middernacht landt in Nederland uw reis effectief één dag langer is dan uw geboekte reisduur. Houd daar ook rekening mee bij het afsluiten van uw reisverzekering.

Wandelen

Algemene informatie wandelreizen

Open alle items

Groepswandelreizen

Bij onze groeps-/wandelreizen verblijft u in één vast hotel, vanwaar dagelijks mooie wandeltochten in de omgeving worden georganiseerd. Het busvervoer* naar het beginpunt van de wandeling en vanaf het eindpunt naar het hotel is inbegrepen. Bovendien wandelt u in een groep onder leiding van ervaren wandel-/reisleiding, soms aangevuld met lokale gidsen (m.u.v. de reizen die we uitvoeren i.s.m. andere aanbieders, zoals Aktiva-tours. In deze gevallen geldt hetgeen op het tabblad prijzen wordt vermeld).
* indien busvervoer niet mogelijk is wordt er gebruik gemaakt van openbaar vervoer.

Individuele wandelreizen

Reist u liever met uw eigen gezelschap, maar wilt u toch zeker zijn van een goed hotel én de mooiste wandelroutes? Dat kan bij Kras op verschillende manieren. U verblijft in een uitstekend hotel vanwaar u elke dag een andere wandeling in de omgeving kunt maken of naar het volgende hotel wandelt. Vaak is er de keuze uit korte en langere wandelingen, en u kunt zo helemaal uw eigen tijd indelen. Fly-drives; vlucht, auto en hotels zijn geregeld. U rijdt ter plaatse een mooie route waarbij u in verschillende hotels verblijft en uiteraard elke dag een mooie wandeling maakt.
NB; het kan voorkomen dat u voor de tranfsers naar en van het begin- of eindpunt van de wandelroute in een aantal gevallen gebruik dient te maken van het openbaar vervoer.

Nordic Walking reizen

Nordic Walking is nog altijd een populaire buitensport in ons land. Veel van onze wandelreizen zijn tevens geschikt voor Nordic Walking.

Winterwandelreizen

Gedurende het winterseizoen bieden we enkele winterwandelreizen aan. Verkent u met ons de besneeuwde wereld van Oostenrijk te voet, denkt u dan wel aan een goede uitrusting. Stevige bergwandelschoenen en telescoopstokken vormen de basis. We raden u ook aan om een paar sneeuwijzers (snowsteps) mee te nemen. Dit zijn rubberen 'antislipzooltjes' die van spikes zijn voorzien en u onder uw schoenen kunt aanbrengen. Bij bevroren of verijsde sneeuw kunnen ze u voor een lelijke val behoeden. Denk verder ook aan water-en winddichte kleding, een dagrugzakje met wat te eten en te drinken en Gamaschen (een soort slobkousen), die voorkomen dat sneeuw in uw schoenen stuift. Kleedt u niet te warm aan, meerdere dunne lagen zijn het beste.

Wandelreizen voor elk niveau

v
Onze wandelreizen zijn geschikt voor recreatieve wandelaars en zijn uiteenlopend in zwaarte. Van belang zijn bijvoorbeeld de dagafstanden en door welk gebied wordt gewandeld. Om u een indicatie te geven van de zwaarte van onze sportieve reizen, hebben we een systeem van 'krasjes' ingevoerd, die u globaal een idee geven van het niveau van de meeste wandelreizen. Omstandigheden als het weer en uw fysieke gesteldheid hebben wij uiteraard niet in de hand, maar zijn ook van essentieel belang. De 'krasjes' zijn dan ook bedoeld als een aanwijzing, die u kunt gebruiken bij het maken van een keuze voor de vakantie die bij u past. De wandelreizen vereisen een normale conditie en voldoende wandelervaring.

1 'krasje': gemakkelijk tocht, met af en toe een lichte helling of afdaling
2 'krasjes': gemiddelde tocht, met af en toe een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Wandelervaring is wenselijk.
3 'krasjes': stevige tocht, met regelmatig een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Wandelervaring is vereist.

Wandelroutes

v
De wandelroutes zijn indicatief en afhankelijk van het weer en de lokale omstandigheden. De meeste routes ondergaan een extra controle voordat het wandelseizoen begint. Om deze reden kan een beschreven programma iets afwijken van het beschreven programma in de brochure en/of op internet.

Bij groepsreizen bepaalt de reisleid(st)er uiteindelijk het definitieve programma. Eventuele facultatieve excursies gaan alleen door bij een minimum van 20 deelnemers.

Routeboeken en kaarten

v
Bij al onze individuele wandelreizen zijn routes en/of kaarten inbegrepen. Deze ontvangt u ter voorafgaand aan uw reis, per post of digitaal. Indien u de routes digitaal ontvangt, ligt er op uw vakantiebestemming ook een papieren versie klaar. Bij een aantal reizen krijgt u de routes en kaarten in het hotel.

Veiligheid

v
Als fietser en wandelaar bent u extra kwetsbaar. Kras beveelt u dan ook sterk aan te allen tijde beschermende kleding en gepast schoeisel te dragen. Daarnaast adviseren wij u met klem om op de fiets een valhelm te dragen. Bij slecht weer is het raadzaam om een reflecterend veiligheidshesje te dragen. In sommige landen zijn valhelmen evenals veiligheidshesjes verplicht gesteld. U dient zelf zorg te dragen voor de juiste uitrusting. Gepaste fietskleding biedt u naast bescherming comfort. Vergeet ook uw regenkleding, zonnebrand, pet en zonnebril niet. En… neem altijd water en iets te eten mee.

U bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor uw eigen veiligheid. Kras kan nooit aansprakelijk worden gesteld voor eventueel letsel tijdens de reis.

Praktische info

Praktische info Ierland

Open alle items

Grensdocumenten

Voor een vakantie naar Ierland heeft u een geldig Nederlands paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart nodig.
Hotels in Ierland kunnen vragen om uw paspoortgegevens. Om de incheck in uw hotels vlot te laten verlopen, raden wij u aan om een kopie van uw identiteitsbewijs mee te nemen.

Bezoekt u tijdens uw reis meerdere landen?
Voor ieder land gelden er andere vereisten met betrekking tot grensdocumenten. Leest u de informatie van alle landen door, zodat u precies weet welke reisdocumenten u nodig heeft.

Bezit u niet de Nederlandse nationaliteit?
Als u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, dan adviseren wij u om contact op te nemen met de ambassade om na te gaan welke documenten voor u noodzakelijk zijn.

Gezondheid & veiligheid

Voor een actueel en deskundig advies op het gebied van gezondheid en vaccinaties verwijzen wij u naar Reisprik, het grootste landelijk netwerk van gespecialiseerde huisartsen. U kunt natuurlijk ook uw eigen huisarts raadplegen.

Tip: Zorg altijd voor een goede reisverzekering die medische kosten in het buitenland dekt.

Legionella
Laat voordat u water gebruik in uw accommodaties, alle warmwaterkranen (inclusief douche of bad) enige minuten zo heet mogelijk lopen en ventileer ondertussen goed. In stilstaand water kan zich de legionella bacterie ontwikkelen, die u op deze manier doeltreffend bestrijdt.

Drinkwater
De kwaliteit van leidingwater is per land verschillend. Op sommige bestemmingen wordt het leidingwater niet voldoende gezuiverd en kan het drinken hiervan schadelijk zijn voor uw gezondheid. In dat geval kunt u beter flessenwater drinken. Voor actuele adviezen en tips omtrent het drinkwater op uw bestemming, verwijzen wij u door naar de website www.waterinhetbuitenland.nl.

Geldzaken

In Ierland kunt u betalen met de euro. In bijna elke plaats is wel een pinautomaat te vinden (let er goed op dat het logo dat op uw pasje staat hetzelfde is als op de automaat staat). Internationale creditcards worden in de meeste hotels, restaurants en winkels geaccepteerd.

Telefoon & internet

Binnen de Europese Unie (EU) betaalt u tegenwoordig geen extra kosten meer voor bellen en internetten naast uw gewone belkosten. U betaalt hetzelfde als wanneer u in Nederland zou bellen, sms'en of internetten en die kosten zijn dus afhankelijk van uw abonnement. Voor meer informatie kunt u het beste contact opnemen met uw telefoonprovider. In de meeste landen in Europa kunt u steeds vaker gratis gebruik maken van wifi in openbare gelegenheden. In de hotels is het gebruik van wifi vaak nog wel tegen betaling.

Tijdverschil

In Ierland is het tijdens de zomerperiode een uur vroeger dan in Nederland. Tijdens de winterperiode is er geen tijdverschil met Nederland.

Voltage

Wanneer u naar Ierland reist, heeft u een wereldstekker nodig. In Ierland worden andere soorten stekkers en stopcontacten (230V en 50Hz) gebruikt als in Nederland.

Informatie voor groepsreizen

Onze groepsrondreizen worden altijd begeleid door deskundige reisleiders en/of chauffeurs. Tijdens de reis zijn zij uw eerste aanspreekpunt en staan u met raad en daad terzijde.

Mobiliteit
Tijdens de reis ziet en onderneemt u veel in een relatief korte tijd en verblijft in meerdere accommodaties. Wilt u een groepsreis boeken, dan heeft u een goede basisconditie nodig én een goede mobiliteit.

Houd er rekening mee dat er in de steden veel wordt gelopen en dat het niet altijd mogelijk is om u dicht bij het centrum of bezienswaardigheid af te zetten of op te halen. Het is dus noodzakelijk dat u gemakkelijk grotere afstanden kunt lopen, trappen kunt nemen en dat u zelfstandig (eventueel met behulp van uw medereiziger binnen dezelfde boeking) in en uit de minibus, touringcar of trein enz. kunt stappen. De rondreis kan voor mensen die minder mobiel zijn als zwaar worden ervaren en deelname aan sommige programmaonderdelen is misschien niet haalbaar (er wordt dan geen restitutie verleend). Onze rondreizen zijn dan ook niet geschikt voor rolstoel- of rollatorgebruikers.

Twijfelt u of de rondreis van uw keuze geschikt is, of wilt u uw situatie toelichten? Neem dan gerust contact op met een van onze medewerkers.

Goed om te weten

Verkeer
Wellicht ten overvloede om te noemen, maar in Ierland rijden ze aan de linkerkant van de weg.