Helaas kunt u deze reis niet reserveren omdat deze uitverkocht of (tijdelijk) niet beschikbaar is.

U kunt voor meer informatie bellen met: 088 - 0 885 886 (lokaal tarief).

v

Seat Only Europa League Finale

Let op: terugreis Stockholm - Weeze. U wordt per bus vanaf Weeze teruggebracht naar Amsterdam

Ajax logo
v
Ajax logo
G
 • Vlucht Amsterdam - Stockholm en Stockholm - Weeze / Luik v.v.
 • Transfer luchthaven - stadion v.v.
 • Busvervoer Weeze / Luik naar Amsterdam
 • Begeleiding
 • Openbaar vervoerkaart Stockholm
Seat Only Europa League Finale
Klik op een prijs voor de totaalprijs
)
 • Prijzen
 • Inbegrepen
 • Dagprogramma
 • Plaatsinfo
 • Praktische info

Prijzen

Prijzen en data

 • -
 • +
Boeken met meer dan 6 personen?
n
v
Aantal kinderen
(0 t/m 17 jaar)
n
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Klik op een prijs voor een berekening van de totale reissom. De prijzen zijn per persoon en inclusief kortingen, exclusief reserveringskosten en het Calamiteitenfonds?

Inbegrepen

Inbegrepen & niet inbegrepen

Inbegrepen

• Vlucht Amsterdam – Stockholm en Stockholm - Weeze / Luik v.v.
• Luchthavenbelasting en brandstofheffing
• Transfer luchthaven – stadion v.v.
• Busvervoer Weeze / Luik naar Amsterdam
• Begeleiding
• Openbaar vervoerkaart Stockholm

Niet inbegrepen

• Wedstrijdkaart
• Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen

Belangrijke informatie

Vluchttijden
De definitieve vluchttijden zijn nog niet bekend. Vertrek vanuit Stockholm zal zijn ’s nachts na de wedstrijd. Geplande aankomst in Weeze / Luik vroeg in de ochtend.

Terugreis
Voor de terugreis is het niet mogelijk om naar Amsterdam te vliegen. U zult vanaf Stockholm terugvliegen naar Weeze, vanwaar we u per bus terug naar Amsterdam zullen brengen.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden
De volgende afwijkende annuleringsvoorwaarden zijn van toepassing:
• na boeking 100% van de reissom

Groepsgrootte en annuleringstermijn

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 1
Uiterste termijn van annulering wegens onvoldoende deelname: 8 dagen voor vertrek.
Minimum aantal deelnemers en uiterste termijn van annulering is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum

Dagprogramma

Op woensdag 24 mei wordt u door onze begeleiding opgewacht op Schiphol, waarna u rechtstreeks naar Stockholm vliegt. Het is niet mogelijk om ruimbagage mee te nemen.

Na aankomst op de luchthaven van Stockholm staat de transferbus voor u gereed, welke u naar een speciaal voor Ajax ingerichte busparkeerplaats nabij de Friends Arena zal brengen. Vanaf deze parkeerplaats kunt u met het openbaar vervoer op eigen gelegenheid naar het centrum reizen alwaar zich de Fan Zone bevindt. U ontvangt hiervoor van onze reisbegeleiding een openbaar vervoer kaart. Op eigen gelegenheid kunt u voor de wedstrijd weer per openbaar vervoer richting het stadion reizen. Houdt u er rekening mee dat het vanaf het metrostation in de buurt van het stadion nog circa 20 minuten lopen is naar het stadion.

Na afloop van de wedstrijd wordt u weer verwacht op de busparkeerplaats waar de bus u eerder die dag heeft afgezet. Vanaf hier brengt de bus u weer terug naar het vliegveld voor vertrek van de terugreis. U zult aankomen op Weeze of Luik, vanwaar u per bus terug naar Schiphol wordt gebracht.


Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Plaatsinfo

Stockholm

De hoofdstad Stockholm is prachtig gelegen aan de oostkust van Zweden en is gebouwd op 14 eilanden. Daarom wordt zij ook wel het ‘Venetië van het noorden’ genoemd.

Zweden

v
ZZweden.Stockholms

\Zweden is het grootste land van het Scandinavisch schiereiland en ongeveer 11 keer zo groot als Nederland. In het land van ABBA en Greta Garbo is het volop genieten van de frisse lucht, een fraai landschap en een rijke cultuur! In het zuiden kunt u met het gezin naar musea, theaters en winkels maar ook naar attracties zoals Astrid Lindgrens Wereld (waar u Pippi Langkous of een van de andere bekende figuren uit een van Astrid Lindgrens boeken ontmoet) of het Kolmården dierenpark, het grootste dierenpark van Noord-Europa! Bent u een liefhebber van sauna's en kuuroorden, dan bent u hier ook aan het juiste adres! In het midden van Zweden liggen de open vlakten, waar al 5000 jaar aan akkerbouw wordt gedaan en het noorden bestaat uit eindeloze naaldbossen en watervlaktes.

Weersverwachting

  Max. temp.  (° C) Min. temp.  (° C) Wind  (bft) Neerslagkans  (%)
Zondag
21-01
vrij veel bewolking -2° -10° ZW1 30
Maandag
22-01
vrij veel bewolking -2° -9° W1-2 70
Dinsdag
23-01
zwaar bewolkt en lichte sneeuwval -11° Z3 55
Woensdag
24-01
zwaar bewolkt en af en toe regen -2° Z3 90
Donderdag
25-01
zwaar bewolkt ZW3-4 65
Vrijdag
26-01
zwaar bewolkt ZW3 45
Zaterdag
27-01
vrij veel bewolking W3 40
Bron: Weeronline
  Max. temp.  (° C) Min. temp.  (° C) Wind  (bft) Neerslagkans  (%)
Zondag
28-01
vrij veel bewolking -1° ZW3 60
Maandag
29-01
vrij veel bewolking -1° W3 65
Dinsdag
30-01
vrij veel bewolking -2° NW2-3 35
Woensdag
31-01
zwaar bewolkt -1° W3 40
Donderdag
01-02
vrij veel bewolking -1° W3 45
Vrijdag
02-02
vrij veel bewolking -1° W3 40
Zaterdag
03-02
vrij veel bewolking W3 45
Bron: Weeronline

Klimaat

Max. temp.  (° C) Min. temp.  (° C) Zonuren  (per dag) Neerslagdagen  (per maand) Neerslag  (mm)
Jan -1° -5° 1 10 39
Feb -1° -5° 3 7 27
Mrt -3° 4 7 26
Apr 6 7 30
Mei 16° 9 7 30
Jun 21° 11° 10 7 45
Jul 22° 13° 8 10 72
Aug 20° 13° 7 10 66
Sep 15° 5 10 55
Okt 10° 3 9 50
Nov 2 11 53
Dec -3° 1 10 46
Bron: Weeronline

Praktische info

Belangrijke informatie Zweden

Open alle items

Algemeen

Officiële naam: Koninkrijk Zweden
Oppervlakte: 450.295 km²
Ligging: op het Scandinavische Schiereiland in Noord- Europa, grenzend aan Noorwegen en Finland
Hoofdstad: Stockholm
Inwoners: ca. 9,1 miljoen
Taal: Zweeds (de facto)
Staatsvorm: constitutionele monarchie
Valuta: Zweedse kroon (SEK)
Tijdverschil: niet van toepassing
Voltage: 220 Volt

Grensdocumenten/visum

Voor Zweden dient u te beschikken over een geldig Nederlands paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Hotels in Zweden kunnen ook vragen om uw paspoortgegevens. Om de incheck vlot te laten verlopen, raden wij u aan om een kopie van uw identiteitsbewijs/paspoort mee te nemen (indien gewenst kunt u uw Burgerservicenummer doorstrepen).


LET OP: bezit u niet de Nederlandse nationaliteit, dan dient u zélf te controleren welk(e) grensdocument(en) er voor uw reis naar Zweden noodzakelijk is/zijn!

Noot: u bent altijd zelf verantwoordelijk voor de juiste grensdocumenten.

Rondreizen

Voor rondreizen geldt dat een goede mobiliteit en basisconditie noodzaak is. U ziet en onderneemt veel en verblijft in meerdere accommodaties in een relatief korte periode. Houdt u er rekening mee dat er in de steden die we bezoeken veel gelopen dient te worden en dat het niet altijd mogelijk is dat de touringcar u in het centrum van de stad afzet/ophaalt. De programma-invulling is vaak dermate complex dat een dat een rolstoel of rollator van invloed kan zijn op de haalbaarheid van het reisschema. Wij kunnen dan ook helaas nauwelijks reizigers met een rolstoel of rollator op deze reizen aannemen.

Telefoon/internet

Internationaal telefoneren is mogelijk vanuit de accommodaties. Echter dit is meestal erg duur. Voor het gebruik van uw mobiele telefoon tijdens uw verblijf, kunt u het beste bij uw provider informatie opvragen over de mogelijkheden en de kosten.
Vrijwel alle hotels beschikken over internetfaciliteiten (veelal tegen betaling).

Bevolking/cultuur

Het merendeel van de bevolkinjg is van oorsprong Zweeds. Ook Saami, Noren en Finnen wonen in Zweden. De overheersende godsdienst is de evangelisch-lutherse Zweedse Kerk.

Klimaat

Het Zweedse klimaat is in de zomer nagenoeg hetzelfde als in West-Europa en over het algemeen standvastiger. De bergketens aan de grens met Noorwegen zorgen er voor dat Zweden weinig last heeft van maritieme regens. Zweden heeft eerder een land- dan een zeeklimaat (warme zomers en koude winters). Kijk voor de actuele temperatuur van uw bestemming op www.weeronline.nl.

Eten en drinken

De Zweedse keuken is over het algemeen eenvoudig en praktische, met ingrediënten als aardappelen, wild en vis. Enkele bekende Zweedse gerechten zijn köttbullar (gehaktballetjes), pyttipanna (eenpansgerecht met aardappelen, uien en vlees), surströmming (zure haring) en kräftskiva (rivierkreeftjes). Bekend zijn ook de feestmaaltijd smörgåsbord (met een grote hoeveelheid warme en koude gerechten zoals zalm, haring, krab, gerookt rendier, gehaktballetjes, kaas, brood, aardappelen en nagerechten) en kanelbullar (kaneelkoekjes/bolletjes). Een traditioneel Zweeds alcoholisch drankje is Aquavit. Alcohol is prijzig.

Gezondheid

Vaccinaties
Voor informatie met betrekking tot de gezondheid, vaccinaties en aanbevelingen voor reisbestemmingen, verwijzen wij naar Reisprik of uw eigen huisarts. Reisprik is het grootste landelijk netwerk van gespecialiseerde huisartsenpraktijken voor advisering en vaccinatie. De praktijken leveren kwaliteit en service. Maak een afspraak via internet, wordt snel en vakkundig geadviseerd en krijg ondersteuning na thuiskomst. Reisprik is als erkend vaccinatiecentrum aangesloten bij het LCR (Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering).

Legionella
Wij adviseren u voor het in gebruik nemen van uw accommodatie elke warmwaterkraan (incl. douche en bad) enige minuten zo heet mogelijk te laten lopen en ondertussen goed te ventileren. In stilstaand water kan zich namelijk de legionella bacterie ontwikkelen die u op deze manier doeltreffend bestrijdt.

Mobiliteit
Wilt u een (groeps)rondreis Zweden boeken, dan wijzen we u erop dat u over een normale basisconditie dient te beschikken en een goede mobiliteit noodzakelijk is. U ziet en onderneemt veel en verblijft in meerdere accommodaties in een relatief korte periode. Houdt u er rekening mee dat er in de steden die we bezoeken veel gelopen dient te worden en dat het niet altijd mogelijk is dat de touringcar u in het centrum van de stad afzet/ophaalt. U dient gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig, eventueel met behulp van uw medereiziger (binnen dezelfde boeking) in en uit de minibus, touringcar of trein etc. (afhankelijk van de reis) te kunnen stappen. De rondreizen kunnen voor mensen die minder mobiel zijn als zwaar ervaren worden en het kan ook zijn dat deelname aan sommige programmaonderdelen niet haalbaar is, in welk geval geen restitutie op de reissom verleend zal worden. Onze rondreizen zijn dan ook niet geschikt voor rolstoel- of rollatorgebruikers. Twijfelt u of de rondreis van uw keuze geschikt voor u is of wilt u uw situatie toelichten, neem dan altijd contact met ons op.

Geldzaken

Voorafgaand aan uw vakantie kunt u bij onze partner GWK buitenlandse valuta kopen. U kunt dit online bestellen en dan betalen en afhalen bij één van de 50 GWK-vestigingen in Nederland. U vindt GWK in de grotere NS-stations, stadscentra en op de luchthavens Schiphol Airport, Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport. Buiten het gemak weet u zo zeker dat u een gunstige koers betaalt en dat u veilig wisselt. U betaalt geen provisie en/of toeslagen. Bestel tijdig; dollars en ponden zijn binnen 30 minuten af te halen en andere valuta binnen 2 dagen.


De munteenheid in Zweden is de Zweedse kroon. Ook geldautomaten zijn overal te vinden. Bij banken en hotels kunt u geld wisselen. Ook creditcards worden vrijwel overal geaccepteerd als betaalmiddel.

Lokaal prijsniveau

- indicatieprijs lunch v.a. ca. EUR 7, diner v.a. c.a. EUR 16
- indicatieprijs kop koffie v.a. ca. EUR 2,50, glas bier v.a. ca. EUR 5, glas wijn v.a. ca. EUR 6