Helaas hebben we geen beschikbare data voor deze reis.

v

Zeecruise van KOPENHAGEN naar AMSTERDAM

Kopenhagen.Nyhavns
mermaida
Goteborg_33a-pz01
Kopenhagens
2561232_Gothenburg_Kanaals
Göteborg
v
Göteborg
Kopenhagen.Nyhavns
mermaida
Goteborg_33a-pz01
Kopenhagens
2561232_Gothenburg_Kanaals
Göteborg
LG
  Zeecruise van KOPENHAGEN naar AMSTERDAM
  Klik op een prijs voor de totaalprijs
  )
  • Prijzen
  • Inbegrepen
  • Dagprogramma
  • Uw schip
  • Extra info
  • Praktische info

  Prijzen

  x
  • -
  • +
  n
  v
  Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
  n
  Een ogenblik geduld.

  De prijsinformatie wordt opgehaald.

  Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
  Zondag: 10.00-23.00 uur
  Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.

  Inbegrepen

  Inbegrepen & niet inbegrepen

  Inbegrepen

  • Vliegreis Amsterdam-Kopenhagen per SAS Scandinavian Airlines
  • Transfer luchthaven-schip op dag 1
  • 5 overnachtingen aan boord van het MSC Lirica in een hut naar keuze (klik op een prijs en zie `Bekijk de prijsberekening en boek` voor de reissommen per hutcategorie)
  • Verzorging aan boord op basis van volpension, beginnend met het diner op de eerste dag en eindigend met ontbijt op de laatste dag
  • Het beschreven vaarprogramma
  • Havengelden

  Niet inbegrepen

  • Vervoer vanuit Amsterdam naar huis op dag 6
  • Niet genoemde maaltijden en drankjes
  • Bedieningstoeslag (ca. € 7 pppn, verplicht aan boord te voldoen)
  • Excursies en entreegelden
  • Reis- en annuleringsverzekering

  Toeslagen

  • Reserveringskosten € 25,00 per boeking (verplicht)
  • Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen (verplicht)

  Extra informatie

  • Bij boeking dient u uw volledige naam, juiste geboortedatum en paspoort- of identiteitsgegevens door te geven. U dient te beschikken over een paspoort of identiteitskaart dat tenminst nog 6 maanden geldig is na thuiskomst (algemene voorwaarden MSC Cruises).
  afwijkende annuleringsvoorwaarden van toepassing:
  - tot 43 dgn voor vertrek 20% van de reissom
  - 42-31 dgn voor vertrek 35% van de reissom
  - 30-16 dgn voor vertrek 50% van de reissom
  - 15-6 dgn voor vertrek 75% van de reissom
  - 5-0 dgn voor vertrek 100% van de reissom
  Er zijn ook wijzigingskosten van toepassing, die zijn als volgt:
  tot 90 dagen voor vertrek € 40 p.p.
  89-60 dagen voor vertrek € 50 p.p.
  59-29 dagen voor vertrek € 75 p.p.
  28-0 dagen voor vertrek: annuleringsvoorwaarden MSC van toepassing.
  Let op: indien u boekt voor een binnenhut categorie 3 bestaat de mogelijkheid dat u tijdens deze cruise moet wisselen van hut. U krijgt tenminste de hutcategorie zoals u die geboekt heeft, het is ook mogelijk dat u een kostenloze upgrade krijgt. Meer informatie hierover krijgt u aan boord.
  • Prijsverlaging doorgevoerd op 1 maart 2012.

  Groepsgrootte en annuleringstermijn

  Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 10
  Uiterste termijn van annulering wegens onvoldoende deelname: 8 dagen voor vertrek.
  Minimum aantal deelnemers en uiterste termijn van annulering is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum

  Dagprogramma

  Dag tot dagprogramma

  v

  Dag 1: vliegreis Amsterdam-Kopenhagen, transfer, inscheping. Start cruise 19.00 uur
  Dag 2: Goteborg: aankomst 09.00 uur // vertrek 16.00 uur
  Dag 3: Kiel: aankomst 09.00 uur // vertrek 16.00 uur
  Dag 4: Aarhus: aankomst 08.00 // vertrek 17.00 uur
  Dag 5: op zee
  Dag 6: Amsterdam, aankomst 08.00 uur, ontscheping na het ontbijt
  * vaarprogramma en vaartijden onder voorbehoud van wijzigingen.

  1e dag - vliegreis Amsterdam-Kopenhagen, transfer, inscheping

  v
  Kopenhagens
  Kopenhagen.Nyhavns
  Kopenhagens
  Kopenhagen.Nyhavns

  Vliegreis van Amsterdam naar Kopenhagen, aansluitend transfer naar de haven en inscheping op het MSC Lirica. Het schip vertrekt pas om 19.00 uur dus u heeft nog voldoende tijd om Kopenhagen te verkennen. Kopenhagen is een verrassende stad, o.a. bekend vanwege het standbeeld van de Kleine Zeemeermin. Benoemenswaardig zijn verder de kaden van Nyhavn, de koninklijke paleizen Amalienborg en Christiansborg. Verder staat de stad als winkelparadijs met natuurlijk de Strøget, de langste voetgangerswinkelstraat ter wereld!

  2e dag - Göteborg

  v
  2561232_Gothenburg_Kanaals
  Goteborg_33a-pz01
  Göteborg
  2561232_Gothenburg_Kanaals
  Goteborg_33a-pz01
  Göteborg

  Om 09.00 uur varen we de haven van Göteborg binnen. Deze staat telt maar liefst 17 musea, 25 theaters, 500 restaurants en vele groene parken. Musea-liefhebbers kunnen hun hart ophalen in het Göteborg Kunstmuseum, Maritiem Museum, Natuurhistorisch Museum of het Göteborg Stadsmuseum. Een absolute 'must-see' is de rotsige kustlijn van Göteborg, die noemt men hier de Archipel en is echt uniek in Europa. Er zijn talloze kleine eilandjes voor de kust, sommigen ervan zijn bewoond, met vele typische rode huisjes. Maar er zijn ook talrijke onbewoonde eilandjes. Het is het toppunt van rust, kalmte en stilte met alleen het ruisen van de wind en de zee als gezelschap. Er zijn rondvaartboten die je voor weinig geld optimaal doen genieten van dit prachtige natuurschoon. Ook voor de winkelliefhebbers zijn er mogelijkheden genoeg!

  3e dag - Kiel

  Vandag volop tijd voor Kiel in Noord-Duitsland, aan de Baltische Zee. Het is de uitvalsbasis voor een aantal interessante excursies waaronder een bezoek aan Hanzestad Lübeck, gelegen in het hart van het mooie Duitse platteland. Ontdek het charmante van deze oude stad dat tot het werelderfgoed van de UNESCO behoort. Bewonder de Holsten Poort, wereldwijd bekend, de zeven klokkentorens, het ziekenhuis van het “Heilig Spook”, opgericht in 1280, en de Sint Maria Kerk die de grootste mechanische orgel ter wereld bevat. Aanrader is ook de excursie naar eerste bezoek naar Plön, met een prachtig oud kasteel dat vanaf een heuvel uitkijkt over de omringende meren. Deze excursie neemt u naast een bezoek aan Plön ook mee naar Malente met de bekende glasfabriek en de 'rozenstad' Eutin.

  Greep uit de excursiemogelijkheden, hele programma aan boord beschikbaar:
  * bezoek Lübeck
  * bezoek Molfsee
  * bezoek Plön, Malente en Eutin

  4e dag - Aarhus

  Van 08.00 uur tot 17.00 uur heeft u tijd voor het (voor velen onbekende) prachtige Aarhus in Denemarken. Aarhus biedt een elegante mix van een kosmopolitisch en schilderachtige stad met veel charme, prachtige pubs, restaurants en romantische plekjes. Aarhus ligt op het schiereiland Jutland aan de monding van het riviertje de A. De omgeving is licht heuvelachtig met veel landbouwgrond afgewisseld met bossen. Aarhus heeft veel bezienswaardigheden. Toeristen uit alle hoeken van de wereld komen de stad bezoeken.Een belangrijke toeristische attractie in Aarhus is De Oude Stad (Deens: Den Gamle By), dat is eigenlijk niet een oud deel van de stad zelf, maar een verzameling van historische Deense gebouwen uit het hele land. Aarhus herbergt ook het attractiepark Tivoli Friheden. Andere toeristische attracties zijn: Arhus Domkirke, de grootste kathedraal in Denemarken, de telecommunicatietoren en het stadhuis van Aarhus. Verder heeft Aarhus nog een botanische tuin en het Aarhus Kunstmuseum, dit is het belangrijkste museum in Aarhus en tevens één van de grootste kunstmusea van Noord-Europa. Prehistorische vondsten zijn te zien in het Forhistorisk Museum Moesgård.

  Greep uit de excursiemogelijkheden, hele programma aan boord beschikbaar:
  * stadswandeling Aarhus
  * varen in de Silkeborg meren

  5e dag - op zee

  Een heerlijk ontspannen dag op zee, geniet van de luxe faciliteiten aan boord.

  6e dag - Amsterdam, ontscheping

  Rond 08.00 uur komen we aan in Amsterdam, ontscheping na het ontbijt. U reist op eigen gelegenheid terug naar huis. Einde van een heerlijke vakantie!

  Noot:
  Alle excursies aan boord zijn facultatief en worden enkel aan boord verkocht. Betalingen geschieden ook aan boord. Excursies kunnen niet voorafgaand aan de cruise geboekt worden bij Kras of rechtstreeks bij de rederij. Informatie mbt de excursies onder voorbehoud van wijzigingen.

  Het kan voorkomen dat, ivm de aankomsttijd van uw vlucht (op dag 1), u niet kunt deelnemen aan de optionele (door de rederij aan boord aangeboden) excursies, op de eerste dag.

  Uw schip

  MSC Cruises

  v

  MSC is een Italiaanse rederij met veel vaste en vooral tevreden gasten. De schepen van MSC zijn milieuvriendelijk, kindvriendelijk, comfortabel en elegant. Stap aan boord van een willekeurig schip en u voelt direct de Italiaanse sfeer. Ontdek de beste cappuccino en geniet van overheerlijk Italiaans ijs. De rederij is trots op haar Italiaanse afkomst! Uitstekende keuken, vriendelijk personeel, spectaculair entertainment (bijv. Formule 1 simulator, 4D bioscoop of tienerdiscotheek), wellness en ontspanning… beleef het zelf! Voor de kinderen en de jeugd is het vermaak altijd veelzijdig, want voor MSC horen zij erbij en gezinnen zijn graag geziene gasten aan boord. De schepen bieden al het comfort van een groot luxe hotel, echter met één verschil… uw MSC cruiseschip brengt u elke dag naar een andere interessante bestemming! Aan boord van alle schepen van MSC leeft en ademt de romantische geest. Elke variatie op het thema is een kunstwerk op zich, waar u exclusief van kunt genieten. Speciaal voor de Nederlandse gasten is er op alle afvaarten vanuit Nederland, Nederlandstalig personeel aanwezig. Gemak dient de mens!

  MSC steunt UNICEF

  Op dit moment is MSC de marktleider op het gebied van cruisereizen in Brazilië. Daarom gaat MSC de lokale bevolking steunen door een samenwerking aan te gaan met UNICEF. MSC steunt een programma om kinderen uit kwetsbare leefgemeenschappen in Rio de Janeiro en São Paulo te helpen een gelijkwaardige kans te krijgen om een kwalitatief goede opleiding te volgen. Voor elke cruisepassagier ligt een informatiebrochure klaar in de hut. Er wordt ook om een kleine donatie gevraagd (vanzelfsprekend bent u tot niets verplicht).

  Uw schip: MSC Lirica****

  v
  +5
  +4

  Aan boord van het prachtige schip MSC Lirica vindt u de typische Italiaanse gastvrijheid terug die zo kenmerkend is voor MSC Cruises. De warmte en elegantie die dit comfortabele schip uitstraalt roept direct het beeld op van een zonnige vakantie. Naast de vele, luxe faciliteiten, zoals zwembaden, sauna en whirlpools, mag natuurlijk de mediterrane, Italiaanse keuken niet ontbreken. Begin november 2015 is het MSC Lirica van de werf gekomen na een grootscheepse renovatie waarbij alle hutten en faciliteiten een facelift hebben gekregen. De vernieuwde MSC Lirica tilt comfort naar een nieuw niveau. De restyling geeft een boost aan het entertainment aan boord, biedt technologische vooruitgang en betekent een uitbreiding van bijna 200 nieuwe hutten. De MSC Lirica biedt nu meer balkonhutten, ruimere publieke ruimtes en flexibele dinermogelijkheden zoals een buffet dat 20 uur per dag geopend is. Daarnaast is ze voorzien van een Spray Park – een dekgedeelte met interactieve glijbanen en waterspeelmogelijkheden voor alle leeftijden. De kinderruimtes zijn opnieuw ontworpen, ook is er voor alle leeftijden een kinderclub. Om nog meer mogelijkheden tot ontspanning te bieden is de MSC Aurea Spa uitgebreid met meer ruimte voor massages. Ook is elke hut opnieuw ontworpen, gerenoveerd en gestoffeerd. Kortom, het hele schip voelt gloednieuw en biedt een compleet verzorgde en super-de-luxe cruise met aan boord alles om uw vakantie tot een succes te maken!

  Specificaties

  bouwjaar: 2003 • renovatie: november 2015• lengte: 275 m • breedte: 28,8 m • tonnage: 59.058 • snelheid: 21 knopen • aantal passagiers: 2680 • bemanningsleden: 850 • nationaliteit bemanning: internationaal • passagiersdekken: 9 • liften: 9 • stabilisatoren: 2 • voltage: 110/220 volt • land van registratie: Panama.

  Faciliteiten

  v
  +3
  +2

  Bars & restaurants: aan boord van het MSC Lirica**** zijn 4 verschillende restaurants te vinden, waar een bijzonder gastronomische selectie van hoogwaardige producten wordt geserveerd. Per restaurant is het variërend van buffet of een à la carte menu, of, voor meer flexibiliteit, is het verbeterde buffet 20 uur per dag geopend. Op het schip zijn maar liefst 10 bars aanwezig, o.a. een pianobar en een Engelse pub, waar u gezellig wat kunt drinken.

  Entertainment: kinderclub • een gamehal • discotheek • theater • casino • bibliotheek • card room • fotogalerij • winkels • tax free winkels • een juwelier • internetpunt

  Sporten: zwembaden • Spray Park – een dekgedeelte met interactieve glijbanen en waterspeelmogelijkheden voor alle leeftijden • shuffleboard • minigolf • Power Walking Track • fitnesscentrum

  Spa & ontspanning: • 2 whirlpools • zonnebank • schoonheidssalon • MSC Aurea Spa • kapsalon

  Overig: doktersdienst • 24 uur per dag roomservice • WiFi-GSM internetverbinding • kids-free zone • excursiebureau
  • u heeft aan boord de mogelijkheid om WiFi internet te kopen. De kosten hiervan zijn ongeveer:
  - 1 uur = €10
  - 100 minuten = € 15
  - 500 minuten = € 50
  - 24 uur = € 120
  *de prijzen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

  Hutten

  Het MSC Lirica beschikt over 974 hutten waarvan: • 346 binnenhutten • 400 buitenhutten met zeezicht • 2 familiehutten • 226 balkonsuites. Hiervan zijn 5 hutten toegankelijk voor mindervalide passagiers.

  Alle hutten beschikken over twee eenpersoonsbedden die kunnen worden omgevormd tot een tweepersoonsbed, airconditioning, kastruimte, badkamer met douche, toilet en föhn, TV, radio, telefoon, internetmogelijkheden voor eigen laptop (tegen betaling) minibar en een kluisje.

  Binnenhut

  v
  binnenhut-1s

  De binnenhutten hebben een vloeroppervlak van ca. 13m².

  Categorie 1: gelegen op dek 7
  Categorie 2: gelegen op dek 7
  Categorie 3: gelegen op dek 8
  Categorie 4: gelegen op dek 9
  Categorie 5: gelegen op dek 10

  Buitenhut

  v
  buitenhut-1s
  Buitenhut-2s
  buitenhut-1s
  Buitenhut-2s

  De buitenhutten hebben een vloeroppervlakte van ca. 13m2 en beschikken over een raam.

  Categorie 6: gelegen op dek 7, 8, 9 en 10 (mogelijk belemmerd zicht)
  Categorie 7: gelegen op dek 7
  Categorie 8: gelegen op dek 8
  Categorie 9: gelegen op dek 9
  Categorie 10: gelegen op dek 9 en 10

  Balkonsuite

  v
  SUITEs

  De suites hebben een vloeroppervlak van ca. 27m² en beschikken naast de standaard faciliteiten over een balkon en een badkamer met bad.

  Categorie 11: gelegen op dek 10 en 12

  Noot

  • Hutten voor mindervaliden en hutten met 3e en 4e bed zijn op aanvraag te boeken.

  Extra info

  MSC Cruises Algemene Informatie

  Open alle items

  Baby

  v
  111_bimba_HR_s
  32_piscine_HR_s
  33_piscine_HR_s
  111_bimba_HR_s
  32_piscine_HR_s
  33_piscine_HR_s
  Baby's zijn toegestaan aan boord, echter de rederij raadt een minimum leeftijd aan van ca. 3 maanden. Dit i.v.m. voorzieningen aan boord. Babybedjes zijn altijd op aanvraag.

  De schepen van MSC Cruises lenen zich uitste­kend voor gezinnen. Er zijn speciale kinderspeelruimtes en vele specifieke kin­der­activiteiten. Ook is er een kinderprogramma:
  • Mini Club voor kinderen van 3 tot 6 jaar, deze is ook beschikbaar tijdens de excursies.
  • Junior Club voor kinderen van 7 tot 11 jaar.
  • Young Club voor kinderen van 12 tot 14 jaar.
  • Teenagers Club voor kinderen van 15 tot 17 jaar.

  Alle entertainmentactiviteiten, zowel voor jonge gasten als volwassenen, worden in alle aan boord gesproken talen aangeboden. De miniclub blijft in alle aanleghavens open om activiteiten en vermaak onder toezicht te bieden voor kinderen van 3 jaar en ouder wier ouders of voogden op een MSC-excursie gaan.

  Bagage

  Voor de cruise wordt u geadviseerd om bagage te beperken tot maximaal 2 koffers per persoon (maximaal 90x75x43 cm groot en 23 kg in gewicht per stuk), en twee stuks handbagage per persoon ( maximaal 56x45x25 cm groot en 23 kg in gewicht per stuk). Voor een eventuele vliegreis gelden er wellicht andere instructies. U dient zich hierbij te houden aan de instructies van de luchtvaartmaatschappij. Meestal is het gewicht beperkt tot 20 kilo per passagier en 1 stuk handbagage van maximum 8 kilo. Echter bevelen wij alle gasten wél aan hun bagage te beperken tot één ingecheckte koffer per persoon die niet groter is dan 75x50x29cm, en één stuk handbagage die niet groter is dan 55x35x25cm. Bagage dient in de hut te worden gehouden. Vergeet niet uw bagagelabels, die benodigd zijn voor inscheping, mee te nemen in uw handbagage en ze te bevestigen wanneer u bij de inschepingshaven arriveert. Wij raden alle passagiers aan geneesmiddelen, belangrijke documenten en dergelijke persoonlijke bezittingen in hun handbagage te houden. Kinderwagens en rolstoelen zijn altijd toegestaan aan boord, maar dienen te worden aangevraagd bij boeking zowel voor de cruise als voor de eventuele vliegreis.
  MSC Cruises is niet aansprakelijk voor eventueel verlies van of schade aan uw eigendommen.

  Excursies

  Het volledige programma van de excursies aan land is aan boord te verkrijgen. De excursies die tijdens de cruise zijn gepland, zijn facultatief en tegen betaling. De excursies worden aangerekend op uw lopende cruiserekening en de uiteindelijke betaling moet contant of met creditcard worden voldaan. De route en prijs van de excursie kan zonder voorafgaande kennisgeving door MSC Cruises worden gewijzigd in het geval van prijsveranderingen en onvoorziene gebeurtenissen. Voor een compleet overzicht van de te boeken excursies aan boord zie www.msccruises.nl .

  Let op: Informatie m.b.t. excursies onder voorbehoud van wijzigingen. Excursies aan boord zijn facultatief. Bij uw reispapieren ontvangt u het reserveringsnummer van de cruise-rederij. Hiermee kunt u, online via de website van de cruise-rederij, excursies reserveren. Dit kan tot 7 dagen voor vertrek. Betalingen van deze excursies geschieden rechtstreeks aan de rederij of aan boord. Excursies kunnen niet via de website van Kras gereserveerd worden.
  Het kan voorkomen dat, i.v.m. de aankomst en vertrektijden van de vluchten, u niet kunt deelnemen aan de optionele (door de rederij aan boord aangeboden) excursies, op de eerste en de laatste dag.

  Dineren

  Dineren kan de hoofdrestaurants van het schip, specialiteitenrestaurants of in het buffetrestaurant. Het uitgebreide buffetrestaurant is 20 uur per dag geopend voor ontbijt, lunch, middagssnacks, diner en middernachtsnacks. Ook zijn er speciale kids selecties beschikbaar voor ontbijt, lunch en het diner in de hoofdrestaurants. Dinertijden in de hoofdrestaurants zijn gebaseerd op de route en geografische ligging van het schip.
  Op dagen dat het schip aan wal ligt, kunnen de openingstijden van de restaurants afwijken. Dit houdt verband met het tijdstip van de excursies. Speciale dieetwensen moeten ruim voor de afvaartdatum worden doorgeven. U bespreekt dit de eerste dag met uw hoofdober.

  Fooien

  Tijdens uw cruise biedt het personeel van MSC u overal op het schip een uitstekende service. Zij worden achter de schermen ondersteund door evenzoveel medewerkers en bemanningsleden, die hun uiterste best doen om uw verblijf aan boord zo aangenaam mogelijk te maken. Voor uw gemak zal MSC Cruises automatisch een dagelijkse hotelservicebijdrage aan uw cruiserekening toevoegen, afhankelijk van uw route en het aantal dagen waarop de diensten daadwerkelijk zijn geleverd. De hotelservicebijdrage is bedoeld om de MSC gasten te garanderen dat de diensten aan de hoogste kwaliteitsstandaarden voldoen. De hieronder aangegeven dagelijkse bedragen zijn met inachtneming hiervan berekend en kunnen niet gewijzigd worden. Mocht u echter, in het onwaarschijnlijke geval dat u niet tevreden bent over de service, bezwaar willen maken tegen een of meerdere bedragen van de hotelservicebijdrage, dan kunt u zich wenden tot de Guest Relations Manager aan boord. Een indicatie van de fooien wordt bij prijzen getoond.
  MSC adviseert om geen fooien te geven aan individuele medewerkers

  Geldzaken & betalingen aan boord

  U ontvangt bij aankomst een Cruisekaart in uw hut. Deze dient u te activeren voor aankopen aan boord met het registeren van uw credit / debitkaart of pinpas. Dit kunt u zelfstandig doen tot 11:00 uur de volgende dag bij de Cruise Card Activation Points op het schip. Houdt u er rekening mee dat u wordt gevraagd om uw pincode in te voeren. Het uiteindelijke afrekenen van via finale boordrekening kan via creditcard, pinpas of debitkaart of contant geld.
  Start de cruise vanuit Noord-Europa, de Middellandse Zee of het Midden-Oosten, dan betaalt men aan boord met de Euro. Start de cruise in de Caraïben, Zuid-Amerika of Zuid-Afrika dan betaalt men met de Amerikaanse Dollar.

  Gezondheid

  Alle schepen zijn voorzien van een medisch centrum, dat onder toezicht staat van een arts en medisch personeel. De scheepsarts is geen specialist en het medisch centrum van het schip is niet hetzelfde ingericht als een hospitaal aan land. De uitrusting en geneesmiddelen aan boord zijn erop gericht eerste zorg te verstrekken, in overeenstemming met de regelgeving van het land onder wiens vlag het schip vaart. De cruisemaatschappij, noch de arts, zijn verantwoordelijk ten opzichte van de passagier indien er eventueel niets gedaan kan worden aan een medisch probleem. De kosten voor de medische zorgen worden aan boord verrekend. Wij adviseren u bij het betrekken van uw hut elke warmwaterkraan enige minuten zo heet mogelijk te laten lopen. U kunt het beste de handdouche op de vloer leggen en op de heetste stand openzetten. In stilstaand water van ca. 25-50 graden Celsius kan zich nl. de legionella bacterie ontwikkelen.

  Handdoeken

  Handdoeken service is bij uw reissom inbegrepen.

  In- en ontscheping

  De inscheping start ongeveer 3 uur voor het tijdstip van vertrek en sluit anderhalf uur voor vertrek, bij Amerikaanse havens sluit de check-in twee uur voor vertrek. Bij inscheping krijgt u uw kofferlabel, die u dient te plakken. Deze bagage wordt dan afgegeven en wordt vervolgens rechtstreeks naar uw hut gebracht. Nadat u hebt ingecheckt bij de Check-in en uw bagage gecontroleerd is mag u aan boord.
  Het is ook mogelijk om thuis online in te checken. Online check-in is mogelijk tot 24 uur voor afvaart. Kijk voor meer informatie op www.mscwebcheckin.com en kies voor Nederlands. Daarna kunt u inchecken met uw reserveringsnummer van MSC Cruises dat op de papieren staat vermeldt welke zij per email versturen. De instructies en de uurregeling voor de ontscheping worden op de dag zelf meegedeeld.

  Kleding

  Zorg ervoor dat u de juiste kleding inpakt voor de verschillende activiteiten die u zult ondernemen tijdens uw cruise, zoals feesten, diners, sport en excursies. Voor het dagelijkse leven aan boord wordt vrije tijdskleding aanbevolen. Voor informele avonden raadt MSC zomerse jurken voor vrouwen en een overhemd/shirt met pantalon voor mannen. Voor de gala-avonden is de dresscode formeler. Jasje met das voor de heren en een cocktailjurk of feestelijke outfit voor vrouwen. Ook worden er aan boord verschillende themafeesten georganiseerd, zoals een Italiaanse avond, Flower Power of White party. Ook wordt het aangeraden om een tui of sjaal mee te nemen aan boord, in geval van veranderingen van temperatuur aan boord tussen de van airconditioning voorziene ruimtes van het schip en buitengebieden. Tijdens het diner zijn korte broeken niet toegestaan.
  Voor excursies waarbij een bezoek wordt gebracht aan religieuze plaatsen, raden we ‘geschikte’ kleding aan (geen broeken, bermuda’s, shirts zonder mouwen, enz.)

  Kluis

  Kluisjes zijn aanwezig in alle hutten. MSC Cruises is niet verantwoordelijk voor verlies of diefstal van geld of waardevolle spullen in uw hut of bagage.

  Kraanwater

  Kraanwater aan boord is gezuiverd en gechloreerd. Wij raden u aan dit water niet te drinken. U kunt aan boord flesjes water kopen. Het ijswater wat bij het diner eventueel geserveerd wordt, kunt u uiteraard wel drinken.

  Receptie aan boord

  Reisdocumenten

  U dient zelf voor geldige reisdocumenten voor de gehele reis te zorgen. U hebt voor alle cruises binnen Europa een geldig paspoort of geldige identiteitskaart nodig. Het reisdocument moet tot minimaal zes maanden na terugkomst geldig zijn. Ook baby’s en kinderen hebben een eigen paspoort of ID-kaart nodig en mogen niet bij hun ouders in het paspoort bijgeschreven staan. Voor cruises buiten Europa is een geldig paspoort vereist en indien van toepassing een visum (zie tabblad visuminformatie). Voor de Verenigde Staten geldt dat iedereen persoonlijk in het bezit dient te zijn van een digitaal leesbaar paspoort. Zonder geldige reisdocumenten wordt de toegang tot het schip geweigerd, zonder terugbetaling van de kosten van de reis. Voor paspoort- en visa-informatie: de visumafdeling van Kras (tel. 0900-9697).

  Roken

  Aan boord van de schepen van MSC Cruises vindt u rokers- en niet-rokers gedeelten. Het is verboden te roken in het medisch centrum, kinderopvangruimtes, hallen, liftfoyers, openbare toiletten, het theater, in de liften, buffetten en in het restaurant. Roken is alleen mogelijk in de speciale, daartoe aangewezen, rookgebieden/ locaties.
  Door het bewezen risico op brand, is roken (met inbegrip van elektronische sigaretten) nooit toegestaan in de hutten of op de balkons van de hutten. Als er bewijs van roken wordt gevonden, worden er speciale schoonmaakkosten van ca. € 70 in rekening gebracht aan de passagier en kan er additioneel een boete worden opgelegd. Het is ten strengste verboden om sigaretten/rookgerei overboord te gooien.

  Rolstoel of scootmobiel

  De schepen van MSC Cruises zijn rolstoeltoegankelijk, mits de rolstoel opvouwbaar is en uw reisgenoot de nodige bijstand kan verlenen. Houd er rekening mee dat ontschepen niet mogelijk is in de havens waar het cruiseschip niet direct aan de kade ligt. Niet iedere hut is rolstoeltoegankelijk, indien u voornemens bent een rolstoel tijdens de cruise te gebruiken, dient u een rolstoeltoegankelijke hut te boeken. Bij boeking wordt gewenst zoveel mogelijk informatie door te geven betreffende uw handicap. Indien u in het bezit bent van een gemotoriseerde rolstoel dient u dit bij uw boeking door te geven, inclusief de afmetingen.

  Taal

  De aankondigingen aan boord van de MSC Cruises worden meestal in het Engels gedaan en vaak nog in drie an­de­re internationale talen herhaald. Ook door het bedienende personeel zult u veelal in het Engels te woord worden gestaan. Na Engels zijn de meest gebruikte talen aan boord Italiaans, Spaans, Portugees, Duits en Frans. Het treffen van Nederlands per­soneel is een toevalligheid en zeker geen van­zelfspre­kend­heid.

  Telefoon / internet

  Telefoneren is mogelijk op de schepen. Houdt u rekening met slechte bereikbaarheid (i.v.m. beperkte capaciteit communicatiesatellieten) en hoge kosten.

  Aan boord van alle MSC schepen vindt u een internetcafé waar u (tegen betaling) gebruik kunt maken van een computer met internet. Bovendien zijn tegenwoordig alle schepen voorzien van een draadloze WiFi verbinding. Hiervoor kunt u, zeer voordelige, pakketten afsluiten. Er is keuze uit de volgende pakketten:
  - Social pakket: Toegang tot sociale netwerken (o.a. Facebook, Instagram, Snapchat en Twitter) en chat apps (waaronder WhatsApp) met een ongelimiteerd aantal MBs (let op: geen audio of video verzenden/ontvangen).
  - Surfer pakket: Toegang tot sociale netwerken (o.a. Facebook, Instagram, Snapchat en Twitter) en chat apps (waaronder WhatsApp) (let op: geen audio of video verzenden/ontvangen) + e-mail en web-browsing tot 200MB per dag.
  - Streamer pakket: Volledige internettoegang inclusief audio en video.

  Televisie

  Elke hut is voorzien van een satelliet televisie.

  Valuta

  Voor de cruises in de Middellandse Zee en Noord-Europa, evenals Oceaancruises, Franse Antillen vertrekkend vanuit Europa, is de valuta de euro (€). Voor de cruises in het Caribisch gebied, Noord-Amerika en Zuid-Afrika is de valuta de Amerikaanse dollar ($).

  Verboden producten

  Op de schepen van MSC Cruises zijn een aantal producten verboden:
  - Strijkijzers, waterkokers en stijltangen;
  - Scherpe voorwerpen, vuurwapens, munitie, wapens van welke aard dan ook;
  - Explosieve stoffen/goederen van een gevaarlijke aard;
  - (Huis-)dieren (met uitzondering van geleide dieren);
  - Ook behoudt MSC zich het recht voor om drank in de bagage in beslag te nemen.

  Indien de rederij van mening is dat u gevaarlijke of illegale voorwerpen tracht mee te nemen, heeft de rederij het recht u de toegang tot het schip te ontzeggen. Indien de rederij, de kapitein of andere bevoegden van mening zijn dat er zich gevaarlijke of illegale voorwerpen in uw hut bevinden, heeft de kapitein of een door hem aangewezen personeelslid het recht uw hut te doorzoeken en het/de desbetreffende voorwerp(en) in beslag te nemen. Ook heeft men het recht u dringend te verzoeken van boord te gaan.

  Verzorging

  U verblijft op basis van volpension. Alle maaltijden aan boord (ontbijt, lunch en diner) zijn inbegrepen. Dit kunt u nuttigen in de hoofdrestaurants van het schip of in het buffetrestaurant.

  Voltage

  Het voltage aan boord van alle schepen is 110/220 V. U kunt bij het informatiekantoor om adapters vragen. Let op: warmte generende apparaten (zoals waterkokers, flessenwarmers voor baby's, elektrische dekens etc.) zijn niet toegestaan aan boord.

  Wasserij

  MSC Cruises maakt gebruik van wasserette-pakketten. Tegen betaling kunt u van deze service gebruik maken wanneer u maar wilt voor maximaal 20 items per hut per cruise. Verzamel uw kleding voor 9 uur ’s morgens, behalve op de laatste dag van uw cruise en uw kleding zal fris gewassen dezelfde dag voor 17 uur naar uw hut gebracht worden.

  Zwangerschap

  Het wordt zwangere vrouwen aangeraden een arts te raadplegen voor zij een reis ondernemen, dit ongeacht het stadium waarin de zwangerschap zich bevindt. Vrouwen die op de einddatum van de cruise 24 weken of langer zwanger zijn worden niet geaccepteerd door de cruiserederij. Vrouwen die tot 23 weken zwanger zijn op het moment van inscheping moeten een medische verklaring overhandigen waaruit blijkt dat zij in staat zijn om te reizen. Zwangere vrouwen worden aanbevolen om bij elk stadium van hun zwangerschap medisch advies te zoeken voordat men gaat reizen.

  Bovenstaande informatie is afkomstig van derden. Kras is niet aansprakelijk voor eventuele fouten en/of wijzigingen.