Wie tijdens een vakantie in West-Jutland de rode Bovbjerg Fyr beklimt, heeft een magisch uitzicht over de prachtige natuur waar Denemarken bekend om staat. Waai uit tijdens een wandeling langs de Noordzeekust. En geniet van verse vis aan de haven van Lemvig, met uitzicht over het Limfjord. Of gaat u tijdens uw vakantie in dit deel van Denemarken terug in de tijd en maakt u tijdens kennis met de Vikingen in Ringkøbing?

Uitwaaien aan de Noordzee

Een vakantie in West-Jutland is de ideale manier om even helemaal tot rust te komen. Aan de Noordzeekust van Denemarken kunt u heerlijk uitwaaien tijdens een wandeling door de duinen en over de lange zandstranden. Vanuit een hotel in Lemvig van Kras bijvoorbeeld, prachtig gelegen aan de zuidelijke oever van het Limfjord. Zo is het vanaf Lemvig ongeveer een kwartier rijden naar de rode Bovbjerg Fyr. Na het beklimmen van de 93 treden naar de top, heeft u vanaf deze vuurtoren een betoverend uitzicht over de grillige rotskust, de lange zandstranden en de hoge golven van de Noordzee. Maar u kunt tijdens een vakantie in Denemarken natuurlijk ook neerstrijken in een van de visrestaurants aan de pittoreske haven van Lemvig, met uitzicht op de zonsondergang boven het fjord.

Vakantie tussen de Vikingen

Wie tijdens een vakantie in West-Jutland meer te weten wil komen over de geschiedenis van Denemarken, kan een bezoek brengen aan de plaats Ringkøbing, gelegen aan het gelijknamige fjord. In en nabij Ringkøbing bevinden zich namelijk de verschillende onderdelen van het Ringkøbing-Skjern Museum. De gereconstrueerde Vikinghaven Bork Vikingehavn bijvoorbeeld, een openluchtmuseum waar Vikingen het publiek kennis laten maken met hun leven. U kunt zelfs een tocht maken in een Vikingschip! Nog verder terug in de tijd gaat u in de gereconstrueerde nederzetting uit de ijzertijd: Dejbjerg Jernalder. Probeer een ambacht uit de ijzertijd of kijk toe hoe de akkers worden bewerkt. Zo wordt een vakantie in West-Jutland ineens een hele ervaring!

Verfijn uw keuze
3 vakanties West-Jutland
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Afstand tot centrum
Afstand tot openbaar vervoer
Afstand tot strand
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

Autorondreis Ontdek Denemarken
Autorondreis Ontdek Denemarken
  • Historisch en gastronomisch genieten
  • Ontdek de geheimen van Denemarken
  • Verblijf op de meest sfeervolle locaties
  • 7, 9 of 10 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum16-10-2019
Reisduur7 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf349
K
7,7
21 beoordelingen Vakantie Denemarken West-Jutland door reizigers van Kras