Volg tijdens een vakantie in Alken de kronkelingen van de Moezel. Of de Rijn, want ook die is niet ver van het Duitse wijnstadje. Tijdens een wandeling door de groene wijngaarden van het Moezeldal, heeft u de mooiste uitzichten over Alken en de Moezel. Maar ook de culturele bezienswaardigheden zijn een bezoek zeker waard. De 12e eeuwse Burg Thurant bijvoorbeeld, met een 16e eeuwse doopvont en archeologische vondsten.

Vakantie tussen Moezel en Rijn

In het westen van Duitsland, tussen de kronkelingen van de rivieren de Rijn en de Moezel, ligt het kleine plaatsje Alken. Tijdens een riviercruise van Kras over de Moezel ontdekt u dit veelzijdige stadje. Alken is van oudsher een wijnstadje, en nog altijd kunt u tijdens een vakantie in Alken de groene wijnranken in het schitterende Moezeldal bewonderen. Neem een kijkje bij een van de wijngaarden en proef de lokaal geproduceerde Moezelwijnen. Of maak tijdens een vakantie in Duitsland een wandeling door het groene landschap, en beklim een van de groene heuvels rondom Alken. Vanaf hier heeft u een betoverend uitzicht over het stadje en de kronkelende rivier.

Culturele bezienswaardigheden in Alken

Een vakantie in Alken zit ook nog eens vol culturele bezienswaardigheden. De overblijfselen van de 12e eeuwse Burg Thurant bijvoorbeeld, hoog op een heuvel gelegen. Bijzonder is, dat deze burcht lange tijd eigendom was van zowel het aartsbisdom van Keulen als het bisdom van Trier. De twee helften van het kasteel hadden een aparte ingang. In de Trierse burcht vindt u onder andere plafondfresco's en een doopvont uit de 16e eeuw. Een gedeelte van de Keulse burcht is het jachthuis, met onder andere oude wapens en archeologische vondsten uit de omgeving. Een ander hoogtepunt in Alken is de Alte Sankt Michaelskirche, met prachtige middeleeuwse fresco's.

Verfijn uw keuze
2 vakanties Alken
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Afstand tot centrum
Rederij
Schip
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,9
63 beoordelingen Vakantie Duitsland Alken door reizigers van Kras