Zoals de naam al doet vermoeden, heeft Bad Salzuflen een rijke, zilte geschiedenis. Waar tijdens een vakantie in Bad Salzuflen bezienswaardigheden als de middeleeuwse Katzenturm en het Erlebnis Gradierwerk nog altijd aan herinneren. Maar ook voor een actieve vakantie in Duitsland kunt u bij Kras een luxe hotel in Bad Salzuflen boeken. Wandel langs de grillige rotsen van het Teutoburgerwoud en ga op zoek naar een wilde kat!

Actieve vakantie in Duitsland

Wie bij Kras een vakantie naar Bad Salzuflen boekt, gelegen op een uur of twee rijden vanaf de Nederlandse grens, verblijft in een luxe hotel vlak bij het Teutoburger Woud. Ideaal voor een actieve wandel- of fietsvakantie in Duitsland! Maak een wandeling langs de Dörenther Klippen, waar de grillig gevormde rotsformaties soms wel 20 meter hoog zijn. Of breng een bezoek aan de beroemde zandstenen Externsteine, waar u vanaf een bruggetje tussen twee van de rotsen van het uitzicht over de dichte bossen en kabbelende beekjes kunt genieten. En met een beetje geluk komt u tijdens een vakantie in het Teutoburger Woud zelfs een wilde kat of kleurrijke ijsvogel tegen!

Zilte historie in Bad Salzuflen

Wie tijdens een vakantie in Bad Salzuflen de culturele bezienswaardigheden van de stad wil ontdekken, wandelt vanuit het centraal gelegen 4 sterren hotel van Kras zo het oude centrum in. Hier vindt u onder andere de Katzenturm, onderdeel van de stadsmuren die in de middeleeuwen gebouwd werden van het geld dat werd verdiend met de zoutwinning. Behalve de Katzenturm, herinneren ook de verschillende gradeerhuizen aan de geschiedenis van de stad. Deze werden gebruikt voor het onttrekken van zout uit het opgepompte water. Het Erlebnis Gradierwerk bijvoorbeeld, waar dagelijks niet minder dan 600.000 liter water over de wanden sijpelt. Dankzij de heilzame zoutdampen lijkt het hier net alsof u aan zee bent!

Verfijn uw keuze
2 vakanties Bad Salzuflen
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Afstand tot centrum
Afstand tot openbaar vervoer
Doelgroep
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,0
31 beoordelingen Vakantie Duitsland Bad Salzuflen door reizigers van Kras