Alleen het unieke Altes Rathaus maakt een vakantie Bamberg al de moeite waard. Want waar anders vindt u een gemeentehuis met barokke gevels en oude muurschilderingen op een heel klein stukje land in een rivier? Maar ook andere bezienswaardigheden, zoals de Dom met vier torens en een enorme klok, zijn de moeite waard. En wat dacht u van de lokale specialiteit rookbier, na een wandeling door de rozentuinen van het klooster?

De unieke bezienswaardigheden van Bamberg

Een van de hoogtepunten in de Zuid-Duitse deelstaat Beieren, is ongetwijfeld Bamberg. Deze relatief onbekende plaats zit namelijk vol historische bezienswaardigheden, omdat de historische binnenstad ondanks bombardementen in de oorlog bijna geheel bewaard is gebleven. Een van de belangrijkste symbolen van de stad is het Altes Rathaus, een opvallend 15e eeuws gemeentehuis. Het Altes Rathaus werd namelijk gebouwd op een heel klein stukje land midden in de rivier de Regnitz! Maar ook de prachtig gekleurde gevels, barokke bouwstijl en oude muurschilderingen maken het gemeentehuis uniek. Een andere prominente trekpleister tijdens een vakantie in Bamberg is de Dom van Bamberg, in het hart van de stad. Deze middeleeuwse kerk heeft maar liefst vier hoge kerktorens en de enorme 13e eeuwse Kunigundenglocke, die vroeger door maar liefst zes personen tegelijk geluid werd.

De stad op zeven heuvelen

Even tot rust komen tijdens een vakantie in Bamberg? Maak dan een wandeling door de kleurrijke rozentuinen van het Kloster Michelsberg. Vanaf hier kunt u niet alleen het imposante klooster en de bloeiende rozen bewonderen, maar heeft u dankzij de ligging op een heuvel ook een betoverend uitzicht over de stad en de Regnitz. Wist u dat Bamberg, net als Rome, op zeven heuvelen ligt? Behalve om de vele historische bezienswaardigheden is Bamberg ook bekend om de vele bierbrouwerijen. Een goed glas lokaal gebrouwen rookbier kan tijdens een stedentrip Bamberg dan ook niet ontbreken!

Verfijn uw keuze
1 vakantie Bamberg
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Streek
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

9,1
7 beoordelingen Vakantie Duitsland Bamberg door reizigers van Kras