Ontdek tijdens een vakantie naar het Beierse Woud dit Zuid-Duitse gebied met kraakheldere meren, beekjes, beboste hellingen en enorme rotsformaties. Omringd door natuurschoon vindt u in het Beierse Woud vele charmante stadjes, zoals Bodenmais en Bischofsmais. In het Beierse Woud kunt u letterlijk tussen de boomtoppen lopen over het Boomkroonpad Neuschönau. Of ontdek alles over glasblazen in de ‘Joska Crystal Hut’ in Bodenmais.

Glasblazen in Bodenmais

In het zuidelijkste puntje van Duitsland ligt het Beierse Woud tegen grens van Tsjechië. Ontdek tijdens een vakantie naar het Beierse Woud waarom dit gebied ook wel ‘het groene dak van Europa’ wordt genoemd. Omgeven door een ongerepte natuur kunt u verblijven in een van de gezellige hotels van Kras. Wat dacht u van een vakantie in Bodenmais? Het centrum van het levendige stadje huisvest vele restaurants, cafés en ook de ‘Joska Crystal Hut’: een van de beroemdste glasfabrieken in Duitsland. Hier kunt u van dicht bij meekijken over de schouders van glaskunstenaars en zien hoe een vloeibare massa eindigt in een uniek kunstwerk van glas. Probeer in de glasfabriek ook zelf eens uit of u een verborgen talent heeft voor glasblazen of -schilderen. In de omgeving van Bodemais kunt u prachtige wandelingen maken over de bergplateaus. Samen met een Nederlandse gids verkent u waanzinnige vergezichten over de beboste hellingen en besneeuwde dalen.

Boomtoppenpad in het Beierse Woud

De schoonheid van het Beierse Woud zal u blijven verbazen deze vakantie. Het oudste nationaal park van Duitsland heeft naast prachtige wandelroutes door de bergen, ook vele wandeltochten door het natuurgebied met dichte bossen en heldere meren. Een gezellig familiehotel in Bischofsmais is de ideale uitvalsbasis voor actieve wandeltochten door het Beierse Woud. Geniet van al het natuurschoon op een van de excursies, die nog een tikje magischer worden in de winter. Met de sneeuwzekerheid in de winter leent het Beierse Woud zich uitstekend om te gaan langlaufen en wandelen. Absoluut de moeite waard is het Boomkroonpad Neuschönau, het langste 'boomtoppenpad' ter wereld. Vanaf 8 tot 25 meter hoogte wandelt u gedurende 1.300 meter over het boomkroonpad, met onderweg een uniek uitzicht op de boomtoppen en ongerepte natuur. En in het familiehotel komt u 's avonds helemaal tot rust tijdens de vakantie met een 'schnäppchen'. Prost!

Verfijn uw keuze
5 vakanties Beierse Woud
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Soort vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Afstand tot centrum
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

Op naar het Beierse Woud Hotel Reiterhof Runding
Op naar het Beierse Woud Hotel Reiterhof Runding
  • Verblijf in een appartement o.b.v. All Inclusive
  • Gratis sauna, whirlpool en binnenzwembad
  • Ligt prachtig in Natuurpark Oberer Bayerischer Wald
  • 4, 6 of 8 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum02-11-2019
Reisduur4 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf109
K
7,9
101 beoordelingen Vakantie Duitsland Beierse Woud door reizigers van Kras