Een van de belangrijkste redenen om bij Kras een vakantie naar Bodenmais te boeken, is de overweldigende natuur in de omgeving. Wandel door de dichte bossen van Nationalpark Bayerischer Wald, waar u tijdens een vakantie in Duitsland misschien wel een lynx tegenkomt. Of neem een verkoelende duik in de Rachelsee. Maar ook de bezienswaardigheden van Regensburg, met onder andere het bewaard gebleven middeleeuwse centrum, zijn niet ver weg.

Midden in de natuur in Bodenmais

In het uiterste zuidoosten van Duitsland, niet ver van de grens met Oostenrijk en Tsjechië, ligt de Duitse plaats Bodenmais. Een vakantie in Bodenmais is de ideale uitvalsbasis voor het verkennen van het nabijgelegen Nationalpark Bayerischer Wald, dat grenst aan het Tsjechische Bohemer Woud. Verken de dichte naaldboom- en beukenbossen, waar u met een beetje geluk tijdens een vakantie in Duitsland een lynx, wilde kat of oehoe tegenkomt. Of neem na een tocht door het berglandschap een verfrissende duik in de Rachelsee, gelegen aan de voet van de gletsjer van de 1.453 meter hoge Großer Rachel.

Historische stedentrip Regensburg

Een vakantie in Bodenmais maakt bij Kras deel uit van een excursiereis Duitsland en Tsjechië. Zo kunt u behalve de overweldigende natuur van het Nationalpark Bayerischer Wald ook de culturele bezienswaardigheden in de omgeving ontdekken. Tijdens een stedentrip naar Regensburg bijvoorbeeld, een van de oudste steden van Duitsland. Het middeleeuwse stadscentrum kwam als een van de weinige Duitse stadscentra ongeschonden uit de tweede wereldoorlog. Breng er bijvoorbeeld een bezoek aan de imposante gotische Dom, met 13e eeuwse gebrandschilderde ramen en kenmerkende hoge, spitse torens. Of bewonder tijdens een vakantie in Duitsland het 'Walhalla': een neoclassicistische tempel gebouwd ter ere van belangrijke staatslieden, wetenschappers en kunstenaars uit Duitsland en verschillende buurlanden. Hier vindt u onder andere bustes en plaquettes van Willem van Oranje, Albert Einstein en Erasmus.

Verfijn uw keuze
1 vakantie Bodenmais
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Streek
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,6
134 beoordelingen Vakantie Duitsland Bodenmais door reizigers van Kras