Tijdens een vakantie Bonn lijkt de tijd voorbij te vliegen in deze Oost-Duitse ‘Bundesstadt’. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Beethovenhuis, waar u piano’s en manuscripten van de wereldberoemde componist Beethoven kunt bewonderen. Of maakt u toch liever een wandeling door Freizeitpark Rheinaue? In dit stadspark kunt u namelijk uitgebreid relaxen op de uitgestrekte grasvelden, terwijl u uitkijkt op de kronkelende Rijn.

De iconen van de ‘Bundesstadt’

Maak kennis met de charmante ‘Bundesstadt’ tijdens een vakantie Bonn van Kras. In deze westelijke stad van Duitsland lijkt de tijd door de talloze historische bezienswaardigheden voorbij te vliegen. Wat te denken van de rooms-katholieke kerk Bonner Münster die in het centrum van de stad staat. Vooral het exterieur van dit iconische gebedshuis is opvallend te noemen, vanwege de vijf sierlijke torens en de twee excentrieke beeldhouwwerken van Cassius en Florentinus. Aan de overkant van deze kerk schittert het Kurfürstliches Schloss. Dit immense geelkleurige bouwwerk was van origine een keizerlijk paleis, maar wordt momenteel gebruikt door de Universiteit van Bonn.

De universiteitsstad van Nordrhein-Westfalen

Het zal u waarschijnlijk niet verbazen dat in deze levendige universiteitsstad in de deelstaat Nordrhein-Westfalen een bruisend uitgaansleven te ontdekken is. Breng bijvoorbeeld eens een bezoek aan Biergarten Am alten Zoll. Deze biertuin is direct gelegen langs de oevers van de Rijn. Neem hier plaats aan de authentieke houten tafels om het regionaal gebrouwen Kölsch bier te drinken. Wie even wil ontsnappen aan de hectiek van deze stad, kan een wandeling maken door het stadspark Freizeitpark Rheinaue dat te vinden is in het zuiden van Bonn. Hier is het mogelijk om uitstekend tot rust te komen op de uitgestrekte groene grasvelden, terwijl u uitkijkt op het donkerblauwe water van de kronkelende Rijn.

1 + 1 = Bonn

Liefhebbers van musea komen ook weinig tekort komen tijdens een vakantie Bonn. Breng eens een bezoek aan het Arithmeum om historische momenten op het gebied van wiskunde te ontdekken. U kunt er bijna op ‘rekenen’ om binnen dit complex interessante bezienswaardigheden te bezichtigen omtrent mathematica, zoals ouderwetse mechanische rekenmachines en hypermoderne microprocessors. Daarnaast is Bonn de geboortestad van de wereldberoemde componist Beethoven, die duidelijk zijn spoor heeft achtergelaten in deze Duitse stad. Zo kunt u op excursie naar het Beethovenhuis dat ligt aan de Bonngasse straat. In dit geboortehuis van Beethoven is het mogelijk om piano’s en manuscripten van deze muzikale grootmeester te bekijken.

Verfijn uw keuze
3 vakanties Bonn
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Afstand tot centrum
Rederij
Schip
Doelgroep
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

7,9
27 beoordelingen Vakantie Duitsland Bonn door reizigers van Kras