Wanneer u door de omgeving van Dieblich rijdt, is het alsof u in een sprookjesboek beland bent. Hier, in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts is het glooiende wijnlandschap bezaaid met pittoreske dorpjes en de Moezel kabbelt er vredig doorheen. Bezoek tijdens een vakantie Dieblich het vakwerkhuis Heesenburg of geniet van een boottocht op de rivier. Wandel ook over het Naturlehrpfad en sluit af met een heerlijke Moezelwijn.

Authentieke vakwerkhuizen in Dieblich

Aan de oevers van de Moezel, in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts, ligt het wijndorp Dieblich. Omringd door uitgestrekte wijngaarden, glooiende heuvels en steile heuvels is dit schilderachtige dorp het middelpunt. Ontdek de Duitse gastvrijheid en natuurlijk de Duitse keuken. De omgeving van Dieblich leent zich uitstekend voor een actieve fietsvakantie maar ook voor een vakantie vol cultuur. Verken tijdens een vakantie Dieblich het romantische centrum met authentieke vakwerkhuizen en als absolute hoogtepunt de Heesenburg. Dit burghuis springt met zijn grijze stenen en witte torentje onmiddellijk in het oog. Bezoek tijdens een vakantie Dieblich ook de Zandeburg. Deze 13e of 14e-eeuwse burcht heeft ook nog enig tijd dienst gedaan als parochie.

Romantisch wijnlandschap

Tijdens een autovakantie Dieblich verblijft u in het comfortabele hotel van Kras direct aan de Moezel. De kronkelende rivier leent zich perfect voor rustgevende boottochten door het glooiende wijnlandschap. Kiest u tussendoor voor een korte actieve wandeling tijdens een vakantie Dieblich? Strek dan de benen op 3,5 kilometer lange Naturlehrpfad dat een deel van de rondweg om Dieblich omvat. Hier komt u onderweg diverse informatieborden tegen die u meer vertellen over de flora en fauna van Dieblich. Ook zijn er diverse kunstwerken van organisch materiaal te vinden. Na een dag vol indrukken is het tijd voor een glaasje wijn. In deze streek van Duitsland groeien namelijk de druivensoorten Riesling, Elbling en Müller-Thurgau die heerlijke Moezelwijnen produceren. Zum Wohl!

Verfijn uw keuze
3 vakanties Dieblich
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Afstand tot centrum
Doelgroep
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

7,7
131 beoordelingen Vakantie Duitsland Dieblich door reizigers van Kras