U zou het van de grootste stad in het Duitse Ruhrgebied misschien niet verwachten, maar een vakantie in Dortmund is opvallend groen! Picknick tijdens een stedentrip Dortmund tussen de rozen in het Westfalenpark en geniet van het uitzicht over de stad vanaf de Fernsehturm. Of bezoek de culturele bezienswaardigheden, zoals de voormalige kolenmijn Zeche Zollern, waar u van alles te weten komt over de geschiedenis van de mijnbouw.

De groene metropool van Duitsland

Op maar zo'n anderhalf uur rijden van de Nederlandse grens ligt de grootste stad van het Duitse Ruhrgebied: Dortmund. Hoewel u dit in deze sterk geïndustrialiseerde regio misschien niet zou verwachten, is Dortmund opvallend groen. Dankzij de vele waterwegen, bossen en parken wordt de stad ook wel de 'groene metropool' van Duitsland genoemd! Maak tijdens een vakantie in Dortmund een wandeling door het Westfalenpark, waar u vanaf de 220 meter hoge Fernsehturm een panoramisch uitzicht over de stad heeft. Of strijk tijdens een stedentrip Dortmund voor een picknick neer in de kleurrijke rozentuin en bewonder de vele rozensoorten!

Historische stedentrip Dortmund

Natuurlijk boekt u een vakantie in Dortmund niet alleen voor de groene oases. Het hart van de stad zit namelijk ook vol historische bezienswaardigheden. Breng een bezoek aan de middeleeuwse Sint-Petruskerk, gelegen op de hoge Syberg, waar de rivieren de Lenne en de Ruhr samenkomen. Binnen vindt u onder andere een 16e eeuws marmeren kruis en een gotisch koor. Voor een hele andere ervaring neemt u tijdens een vakantie in Duitsland een kijkje bij de oude kolenmijn Zeche Zollern. Hier komt u alles te weten over de geschiedenis van de mijnbouw in de omgeving, het werken in de mijnen en de machines die gebruikt werden.

Verfijn uw keuze
1 vakantie Dortmund
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Afstand tot openbaar vervoer
Doelgroep
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,0
3 beoordelingen Vakantie Duitsland Dortmund door reizigers van Kras