Een wervelende industriestad omgebouwd tot een toeristische attractie. In het Duitse Duisburg, gelegen net over de Nederlandse grens, vindt u oude hoogovens, fabrieken en schachtliften. Deze gebouwen sieren nog steeds de stad en zijn omgebouwd tot mooie bezienswaardigheden, cafés en restaurants. Bezoek bijvoorbeeld tijdens een vakantie Duisburg Landschaftspark Duisburg-Nord, waar u langs een hoogovencomplex wandelt of dineert bij een van de restaurants in de binnenhaven.

Ontdek industriestad Duisburg

Net over de Duitse grens in de staat Nordrhein-Westfalen vindt u de voormalige industriestad Duisburg. Hoogovens, fabrieken en schachtliften sieren nog steeds de stad die aan de Ruhr ligt, maar dan als toeristische attracties. Neem bijvoorbeeld Landschaftspark Duisburg-Nord, waar het middelpunt van het park een oud hoogovencomplex is. Wandel langs oude gastanks en ertsbunkers waar u mensen via een klimmuur omhoog kunt zien klimmen. Of ontdek nog meer historie in deze stadvesting en bezichtig de laatgotische Salvatorkirche of pik een terrasje op het oude marktplein met zicht op het stadhuis dat het plein domineert. Tijdens een vakantie Duisburg verblijft u in een 4 sterren hotel in het centrum vlakbij de gezellige winkelstraat Königstrasse. Hier kunt u zeker slagen voor een goede shopsessie in de vele winkels die er te vinden zijn. Vergeet ondertussen niet te genieten van de 17 eeuwse havenhuizen die de straat sieren terwijl er een tram in het midden van de straat voorbij komt.

De binnenhaven van Duisburg

Veel van de oude havengebouwen in Duisburg zijn omgebouwd tot mooie cafés en gezellige restaurants en u vindt er tal van musea en kunstgalerijen. Zo krijgt u in het Kultur- und Stadthistorische Museum, gelegen aan de binnenhaven, een duidelijk beeld van de stadsgeschiedenis. Of bezoek tijdens een vakantie Duisburg het Lehmbruck-Museum, dat u een unieke verzameling van internationale sculpturen uit de 20e eeuw toont. Maak een wandeling langs de gezellige binnenhaven die aan een vertakking van de Rijn ligt. Via het Altstadtpark wandelt u in 10 minuten naar het Dreigiebelhaus, het oudste woonhuis van Duisburg. Dit huis dankt haar naam aan de 3 trappengevels die het woonhuis bezit. En wilt u nog iets bijzonders in Duisburg zien? Bezoek dan de Tiger & Turtle, een monument dat op een achtbaan lijkt waarop u kan lopen. 

Verfijn uw keuze
4 vakanties Duisburg
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Afstand tot centrum
Afstand tot openbaar vervoer
Doelgroep
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

Single Reis Kerst in het Rijndal
Single Reis Kerst in het Rijndal
  • Vier de kerstdagen net over de grens
  • Speciaal voor singles; 1-persoonskamer inbegrepen
  • Hotel met vele faciliteiten en goede verzorging
  • 5 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum23-12-2019
Reisduur5 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 10.00 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf429
I
Fietsvakantie Niederrhein & Ruhr
Fietsvakantie Niederrhein & Ruhr
  • Voor de recreatieve fietser die het genieten ver boven het presteren plaatst
  • Lichte tochten over vlakke paden langs de Rijn en Ruhr
  • Verblijf in 4-sterrenhotels inclusief ontbijt en diner
  • 5 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum19-09-2019
Reisduur5 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf339
K
8,4
144 beoordelingen Vakantie Duitsland Duisburg door reizigers van Kras