In de Duitse streek de Eifel kunnen natuurliefhebbers ruimschoots hun hart ophalen dankzij de adembenemende landschappen. Ga er bijvoorbeeld lekker op uit in nationaal park Eifel waar zeldzame dieren te spotten zijn. Of beklim de hoogste top van de Eifel, de 747 meter hoge Hohe Acht. In het idyllische stadje Cochem kunt u op het populaire ‘Marktplatz Cochem’, dat omringd is door fraaie bouwwerken, genieten van een glaasje Moezelwijn.

De fascinerende wildernis van Nationaal Park Eifel

Van urenlange wandelingen door de ongerepte natuur vol beeldige landschappen tot cultuur snuiven in historische steden. De Duitse streek Eifel, gelegen in de deelstaten Nordrhein-Westfalen en Rijnland-Palts, staat vooral bekend om zijn natuurlijke bezienswaardigheden als de vulkanische bergen, meren en beboste gebieden. In het noorden van de Eifel is het nationaal park Eifel te vinden. Hier kunt u tijdens een vakantie in de Eifel eindeloze wandelingen en fietstochten maken door het afwisselende natuurlandschap vol geurende bloemenweiden, diepe bossen en idyllische beekjes. Maar liefst 240 kilometer aan wandelpaden zijn er in dit gebied te vinden waar het motto “natuur, natuur laten zijn” geldt. Bijzonder mooi zijn de grote stuwmeren Rursee, Obersee en Urftsee. In het Nationaal Park Eifel zijn tal van bijzondere dieren- en plantensoorten te spotten zoals zwarte ooievaars, lynxen en wilde katten.

Letterlijk hoogtepunt op de Hohe Acht

Echte durfals kunnen in het noordoosten van de Eifel de 747 meter hoge Hohe Acht beklimmen. Deze hoogste berg van de Eifel is via meerdere wandelpaden te bereiken. Boven op deze berg, die ontstaan is door een uitgedoofde vulkaan, bevindt zich de uitkijktoren Kaiser-Wilhelm Turm. Beklim de treden om getrakteerd te worden op verbluffende vergezichten over het groene Eifellandschap. Na het schieten van mooie panoramische plaatjes, kunt u bijkomen in het comfortabele hotel van Kras dat enkele kilometers verderop ligt in het plaatsje Altenahr. Dit pittoreske dorpje, dat aan de rivier de Ahr ligt en omringd is door het magnifieke rotslandschap, is een geliefde toeristische trekpleister. Bewonder in het centrum zeker eens de Maria Boodschapkerk waar het gotische koor en het gewelf van het schip uit de 15e eeuw de blikvangers zijn.

Proef Moezelwijnen in Cochem

Ook het stadje Cochem is een bezoek waard tijdens een vakantie Eifel. De ligging aan de bocht van de Moezel, de gekleurde vakwerkhuizen en vele gezellige terrassen in de historische stadskern maken van Cochem een idyllische plek. Tijdens een vakantie Cochem kunt u met een rondvaartboot vanaf het water het romantische landschap van de Moezel bewonderen. Loop wanneer u weer met beide benen op de grond staat, zeker eens richting het ‘Marktplatz Cochem’. Dit romantische plein is namelijk omgeven door het barokke stadhuis, de fontein Martinsbrunnen en de Sint Martinuskerk met z’n peervormige torenspits. In de smalle straatjes in het centrum kunt u erg leuk winkelen. Een aanrader is de oude Konditoriei 'Aus dem Rathaus' op de markt, waar u kunt smullen van de heerlijkste ambachtelijke taarten. Sluit deze onvergetelijke vakantiedag af met een goed glas Moezelwijn op een van de gezellige terrassen.

Verfijn uw keuze
6 vakanties Eifel
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Afstand tot centrum
Afstand tot openbaar vervoer
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

Fietsvakantie Drielandenreis tussen Maas en Rijn
Fietsvakantie Drielandenreis tussen Maas en Rijn
  • Op de pedalen door Nederland, België en Duitsland
  • Met o.a. Maastricht, de Eifel, Genk en Nationaal Park Hoge Kempen
  • Verblijf in goede 3-/4-sterrenhotels inclusief ontbijt
  • 8 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum22-09-2019
Reisduur8 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf595
K
8,3
97 beoordelingen Vakantie Duitsland Eifel door reizigers van Kras