Prikkel uw zintuigen met een vakantie naar Elleringhausen. Vanuit dit Duitse gouddorp in het hart van het Sauerland zijn de wandelmogelijkheden eindeloos. Laat u meevoeren over de 'Weg der Sinne' door het berglandschap, langs kabbelende beekjes en houten kunstwerken. Het historische Elleringhausen met zijn authentieke vakwerkhuizen sluit hier perfect op aan. Wandel langs het Franz-Stock Haus richting het kunstwerk de 'Vuureik'.

Elleringhausen prikkelt al uw zintuigen

In het dal van de Gierskoppbeek ligt het kleine gouddorp Elleringhausen. Omringd door het Duitse berglandschap Sauerland, is het de ideale bestemming voor een actieve vakantie met Kras. Pak uw beste wandelschoenen maar in voor een vakantie Elleringhausen, want het dorp grenst direct aan de bekende wandelroute Rothaarsteig. Deze 154 kilometer lange 'Weg der Sinne' prikkelt al uw zintuigen. Laat u tijdens een vakantie Elleringhausen meevoeren over de onverharde wandelpaden in het Rothaargebergte en langs kabbelende beekjes in het weidelandschap. De heidegebieden van het nationale park Neuer Hagen kleuren in de nazomer prachtig paars. Pauzeer ook voor een weids uitzicht vanaf Kahler Asten nabij Winterberg of kom op adem op de 'woudsofa' langs de route. Wanneer u uw weg vervolgt tijdens een wandelvakantie Elleringhausen, zullen de houten kunstwerken langs het pad u verrassen.

Historisch decor van vakwerkhuizen

Laat tijdens een vakantie Elleringhausen naast het natuurschoon ook de culturele bezienswaardigheden uw zintuigen prikkelen. Het decor van het historische boerendorpje wordt bepaald door authentieke vakwerkhuizen met als absolute hoogtepunt het Franz-Stock Haus. Dit 17e-eeuwse huis is met zijn spierwitte muren en donkerbruine balken een ware streling voor het oog. Over de bruggen over het riviertje de Gierskoppbach wandelt u richting het kunstwerk de 'Vuureik'. De 10 meter hoge boomstam wordt omgeven door een slinger van brons en bekleed met schilderingen en reliëfs. Het staat symbool voor de ontwikkeling van de mens en de maatschappij. Eenmaal terug in het sfeervolle familiehotel van Kras in het centrum, geniet u van het bekendste bier uit Sauerland: Warsteiner. Natuurlijk met een bourgondisch diner, u verblijft ten slotte op basis van All Inclusive in Elleringhausen!

Verfijn uw keuze
2 vakanties Elleringhausen
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Streek
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Afstand tot centrum
Afstand tot openbaar vervoer
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

7,8
224 beoordelingen Vakantie Duitsland Elleringhausen door reizigers van Kras