Een vakantie Hamburg begint al 4 uurtjes na vertrek. Dan treft u de oude Hanzestad in Noord-Duitsland met zijn fraaie grachten, pakhuizen en bruggen. Bezoek ook de traditionele vismarkt op een feestelijke zondagochtend, inclusief schnaps en een leuk bandje. Hoe zo’n Hanzestad werkte is goed te zien in het Specerijenmuseum in een van de mooiste pakhuizen van de stad. Bij een havenstad hoort een wilde uitgaanswijk; dat is Sankt Pauli met vele clubs, theaters en kroegen.

Bezienswaardigheden in de ‘Speicherstadt’

Om er voor een korte vakantie even helemaal uit te zijn is Hamburg een mooie optie. Vanuit Utrecht is het slechts 4,5 uur rijden. Het kan ook per busreis in combinatie met verwante steden aan de Oostzeekust. In Hamburg aangekomen springt meteen in het oog wat de stad heeft groot gemaakt: met de Elbe heeft het een goede verbinding met de Oostzee en het ligt centraal in Noord-Duitsland. Rond 1500 is Hamburg de grootste Hanzestad van Duitsland. Dat is vooral terug te zien in de vele fraaie koopmanspanden en pakhuizen aan de grachten. Dat levert de bijnaam ‘Speicherstadt’ op, oftewel ‘pakhuisstad’. Sommige ‘Speichers’ zijn nog in gebruik als pakhuis maar in de meeste zijn nu woningen, winkels en galeries gevestigd. In een van de mooiste pakhuizen aan de oude havenkant is het Specerijenmuseum ondergebracht. Die vertelt alles over specerijen en de handel uit de Hanzetijd.

De bruggenstad en de vismarkt

Hamburg is een echte waterstad die daarom per boot goed te verkennen is. Alles ging in de Hanzetijd over het water. De stad heeft meer bruggen dan Venetië en Amsterdam samen. Er zijn vele architectonische hoogstandjes over de Elbe gebouwd, zoals de 'golvende' Norderelbbrücke. Met een rondvaart per ouderwetse ‘barkasse’, boten die al bijna een eeuw dienst doen, vaart u door de grachten en haven langs tal van pakhuizen en andere bezienswaardigheden zoals de machtige havenwerktuigen en imposante dokken. Een belevenis is een dagtrip naar de zondagse vismarkt aan de haven die al vanaf 5 uur ’s ochtends losbarst. Er is dan veel reuring, terwijl vis de hoofdmoot van de handel vormt. Maar er zijn ook andere stalletjes waarvan de kooplui hun waar met luide stem aan de man proberen de brengen. Er spelen zelfs live bandjes in de oude vishal waar de echte diehards al aan de schnaps met pekelharing kunnen.

Swinging Hamburg!

Tijdens uw vakantie in een havenstad als Hamburg treft u traditioneel veel vertier. Wat voor Amsterdam de Wallen zijn is voor Hamburg ‘der Kiez’ met als middelpunt de Reeperbahn. Allemaal te vinden in de stadswijk Sankt Pauli waar van oudsher veel uitgaansgelegenheden zijn. Hier begonnen begin jaren '60 de Beatles hun muziekcarrière. Onder meer in de Indra, een club waar u nog steeds bandjes kunt zien optreden. In de wijk is een enorme dichtheid aan tentjes: theaters, comedy en iets ruiger bij de Reeperbahn met zijn bars en stripclubs. Voor de broodnodige afwisseling kunt u ook naar de Kunsthalle aan de oostkant van het centrum. In dit fraaie museum treft u werken van oude meesters als Hans Holbein en moderne meesters als Edvard Munch. ‘High culture en low culture’, met een stedentrip Hamburg is het allemaal binnen bereik.

Verfijn uw keuze
6 vakanties Hamburg
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Afstand tot centrum
Afstand tot openbaar vervoer
Rederij
Schip
Doelgroep
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,3
51 beoordelingen Vakantie Duitsland Hamburg door reizigers van Kras