In Duitsland ligt het ‘land van de gebroeders Grimm’: Hessen. Ontdek tijdens een vakantie Hessen waar de sprookjesverzamelaars hun inspiratie vandaan haalden. Met een bezoek aan het Löwenburg kasteel wordt dit meteen duidelijk. In dit romantische ridderslot in Hassel worden sprookjes waar! Of kiest u voor het gezellige wijnstadje Rüdesheim? Geniet hier in de vrolijke Drosselgasse van dé Duitse wijn: de Riesling wijn!

Hessen: het ‘land van de gebroeders Grimm’

Midden in Duitsland ligt het ‘land van de gebroeders Grimm’: de deelstaat Hessen. Tijdens een vakantie Hessen zult u direct zien waar de Duitse sprookjesverzamelaars hun inspiratie vandaan haalden. Het romantische heuvellandschap met dichte bossen en rivierdalen is bezaaid met historische kastelen en authentieke dorpen. Tijdens een fietsvakantie Hessen voert de populaire Weser Radweg u langs alle hoogtepunten van de ‘sprookjesroute’. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Löwenburg kasteel bij de cultuurstad Kassel. Dit kasteel is een replica uit 1793 van een middeleeuws ridderslot in romantische stijl. Hier worden sprookjes echt waar! En weet u zonder het te vragen de weg naar Hamelen? In de oude binnenstad heeft de rattenvanger heel wat sporen achtergelaten. Zo mag een bezoek aan het ‘Rattenfängerhaus’ niet ontbreken aan een vakantie Hessen. Dit rijkversierde 19e-eeuwse huis doet tegenwoordig dienst als restaurant: een unieke ambiance om een Duits biertje te proeven!

Duitse gezelligheid en historie

Wilt u Duitse gezelligheid en historie combineren tijdens een vakantie Hessen? Kies dan voor het wijnstadje ‘am Rhein’: Rüdesheim. In het middeleeuwse centrum bepalen historische vakwerkhuizen het decor met als hoogtepunt het Klunkhardshof. De witte muren en houten balken van dit 16-eeuwse vakwerkhuis nemen u terug in de tijd. De ultieme plek om van de 'gemütlichkeit' te genieten is de Drosselgasse. Live muziek vult de ‘vrolijkste straat in de wereld’ waar u van een goed glas wijn kunt genieten. Of kiest u voor het rustig gelegen dorp Johannisberg? Trek erop uit tijdens een vakantie Hessen en verken het natuurrijke Rheingau. Na nog geen 15 minuten stuit u op Schloss Johannisberg. In dit wijngoed wordt sinds 1720 uitsluitend dé Duitse wijn geproduceerd: Riesling wijn. In de wijnkelder staan flessen uit 1748 en u weet: hoe ouder de wijn, hoe beter hij smaakt! Gelukkig is het hotel tijdens een vakantie Hessen altijd dichtbij!

Verfijn uw keuze
7 vakanties Hessen
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Soort vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Afstand tot centrum
Afstand tot openbaar vervoer
Doelgroep
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

Busreis Kerst in het Odenwald
Busreis Kerst in het Odenwald
  • Beleef sprookjesachtig Heidelberg
  • Vakwerkstadjes tussen bossen en rivieren
  • Uitgebreide kennismaking met Würzburg
  • 5 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum23-12-2019
Reisduur5 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf299
I
6,7voldoende10 beoordelingenKaartBekijk reis
Single Reis Wandelen Sauerland
Single Reis Wandelen Sauerland
  • 1-persoonskamer inclusief
  • Kleine groep van maximaal 16 deelnemers
  • Ontbijt en diner inbegrepen
  • 5 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum15-04-2020
Reisduur5 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 10.00 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf455
I
9,0fantastisch2 beoordelingenKaartBekijk reis
7,9
228 beoordelingen Vakantie Duitsland Hessen door reizigers van Kras