In de Duitse stad Jena maakt u kennis met futuristische torens en historische musea. Jena ligt verscholen tussen de beukenbossen van de deelstaat Thüringen en dankt zijn gezicht aan de 159 meter hoge JenTower. Maar Jena staat ook bekend als stad van de onderzoekers en uitvinders. In het optisch museum ziet u hoe camera's en telescopen zich ontwikkeld hebben. Meer een natuurliefhebber? De Saale Horizontale wandelroute voert u dwars door de bossen.

Culturele reis door Jena

Verscholen tussen de bossen van de Duitse deelstaat Thüringen ligt Jena. De pastelkleurige huizen, de futuristische JenTower en de traditionele vakwerkhuizen steken hier prachtig af tegen de dichte beukenbossen. Tijdens een vakantie Jena wordt de skyline gedomineerd door de 159 meter hoge JenTower die vroeger dienst deed als Zeiss-onderzoekscentrum. Tegenwoordig kunt u vanaf het uitkijkplatform op 128 meter hoogte uitkijken over de stad. Jena staat sowieso bekend als stad van de uitvinders, academici en onderzoekers. Een vakantie naar Jena boeken kan dus bijna letterlijk worden gezien als een 'slimme' keuze! Zo maakt u in het optisch museum kennis met de ontwikkeling van instrumenten als telescopen, microscopen en camera's. En in het Zeiss-Planetarium Jena, het oudste Planetarium ter wereld, bekijkt u ons sterrenstelsel door zo'n ontwikkelde telescoop

Actieve vakantie over de Saale Horizontale

Tijdens een vakantie Jena verblijft u met Kras in een luxe 4 sterren hotel net buiten het centrum van de stad. Na het ontbijt met warme kaiserbroodjes loopt u zo de bossen van Thüringen binnen. Trek de wandelschoenen maar aan want rondom Jena ligt het 70 kilometer lange wandelpad de Saale Horizontale. Deze panoramaweg brengt u langs kalkhellingen, beboste heuvels, groene weilanden en stromende beekjes. Om de vele verborgen kastelen zoals het Rokokschloss niet te vergeten. Of gaat u liever op fietsvakantie door Thüringen, zodat u de omringende natuur van Jena per fiets ontdekt?  Bijkomen van de activiteiten doet u in de sauna van het hotel in Jena. Of tijdens een bezoek aan de Brouwerij Papiermolen. Een bierbrouwer leidt u hier rond in traditionele kledij én laat u proeven van het Thüringense bier, het oudste bier van Duitsland.

Verfijn uw keuze
5 vakanties Jena
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Streek
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Afstand tot centrum
Afstand tot openbaar vervoer
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,3
246 beoordelingen Vakantie Duitsland Jena door reizigers van Kras