De uitgestrekte tulpenvelden, bloeiende rozen en hortensiastraat van bloemeneiland Mainau geven kleur aan een vakantie in Konstanz. Maar ook de historische bezienswaardigheden van de Zuid-Duitse stad aan de Bodensee zijn een bezoek meer dan waard. Bewonder de gotische basiliek en bekijk de stad vanaf de 78 meter hoge kerktoren. Of duik tijdens een vakantie in Duitsland in de geschiedenis in het Archäologisches Landesmuseum Baden-Württemberg.

Van tulpenveld tot hortensiastraat

Alleen al de prachtige ligging aan de Zuid-Duitse Bodensee maakt een vakantie in Konstanz de moeite waard. En nergens komt het sprankelende water beter tot zijn recht, dan tijdens een bezoek aan Mainau. Dit eilandje voor de kust van Konstanz wordt ook wel het bloemeneiland genoemd. En dat is niet zo gek, want de vele hyacinten, tulpen en rozen geven van maart tot en met oktober kleur aan het eiland. Slenter tijdens een vakantie aan de Bodensee door de Italiaanse rozentuin, verbaas u over de enorme narcissenvelden en wandel door een heuse hortensiastraat. En dit alles met het helderblauwe water van de Bodensee op de achtergrond!

Historische bezienswaardigheden in Konstanz

Niet alleen de bloemen, ook de bezienswaardigheden in het historische centrum van de stad kunt u tijdens een vakantie in Konstanz niet overslaan. Breng een bezoek aan de Konstanzer Münster, een gotische basiliek met rijkelijk versierde plafonds en kleurrijk glas in lood. Vanaf de top van de 78 meter hoge kerktoren heeft u tijdens een stedentrip Konstanz een panoramisch uitzicht over de stad en de Bodensee. Wie graag meer te weten komt over de geschiedenis van Konstanz en de nabije omgeving, kan een kijkje nemen in het Archäologisches Landesmuseum Baden-Württemberg. Hier vindt u onder andere oude wapens en de uit de bronstijd daterende Menhir van Weilheim.

Verfijn uw keuze
3 vakanties Konstanz
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

Fietsvakantie Bodensee - Tour voor genieters
Fietsvakantie Bodensee - Tour voor genieters
  • Korte dagetappes: fiets & geniet
  • Fietsen langs de Bodensee door maar liefst 3 landen
  • Met o.a. bloemeneiland Mainau en Schaffhausen
  • 8 of 9 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum07-10-2019
Reisduur8 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf539
K
8,3
123 beoordelingen Vakantie Duitsland Konstanz door reizigers van Kras