Krefeld was al in de 18e eeuw een belangrijke stad voor de Duitse textielindustrie. Een goed excuus om tijdens een vakantie in Krefeld naar hartenlust te winkelen in de exclusieve Königstraße! Maar niet voordat u de kleine wevershuisjes en het standbeeld van de zijdewever bewondert heeft. Of wandel in plaats van door de winkelstraten tijdens een actievevakantie Krefeld liever rondom de Elfrather See of langs de oever van de Rijn?

Shoppen en textiel in het Duitse Krefeld

Op maar een half uur rijden van de Nederlandse grens, ligt de veelzijdige Duitse plaats Krefeld. Dat Krefeld in de 18e eeuw een belangrijk centrum was van de textielindustrie, is nu nog altijd terug te zien. Indrukwekkende straatmodeshows met spectaculaire dansvoorstellingen in september, de beroemde middeleeuwse vlasmarkt rond Pinksteren en het standbeeld van de zijdewever herinneren aan de textielgeschiedenis. Maar ook de kleine wevershuisjes waar de wevers vroeger woonden en werkten zijn bezienswaardigheden die u tijdens een vakantie in Krefeld niet over kunt slaan. Op een andere manier kennis maken met de textielindustrie? In de exclusieve boetiekjes van de geheel overdekte Königstraße is het heerlijk winkelen tijdens een weekendje Duitsland!

Actieve wandel- of fietsvakantie

Wie tijdens een vakantie in Krefeld helemaal tot rust wil komen in de natuur, kan een bezoek brengen aan de net buiten het centrum gelegen Elfrather See. Maak een wandeling door de bossen rondom het langgerekte meer, of strijk voor een picknick neer op een van de grote grasvelden met uitzicht op het vogeleiland. Heeft u wel zin in een flinke fietstocht? Huur dan een fiets bij het hotel van Kras en verken tijdens een actieve vakantie in Krefeld de omgeving van de nabijgelegen rivier de Rijn, met groene natuurgebieden en verborgen strandjes.

Verfijn uw keuze
8 vakanties Krefeld
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Afstand tot centrum
Afstand tot openbaar vervoer
Rederij
Schip
Doelgroep
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,6
462 beoordelingen Vakantie Duitsland Krefeld door reizigers van Kras