Waar u tijdens een vakantie in Leipzig bijna niet omheen kunt, is muziek. In deze stad in het oosten van Duitsland hebben namelijk vele componisten gewoond. Bekijk een voorstelling van het Thomanerchor in de Thomaskirche, waar niemand minder dan Bach eens de leider van was. Maar u kunt tijdens een stedentrip Leipzig ook wandelen door de palmentuin van Kulturpark Clara Zetkin, voordat u op culturele wereldreis gaat in het Grassi Museum.

Muzikale stedentrip Leipzig

Muziekliefhebbers opgelet: De Oost-Duitse stad Leipzig staat bekend om de vele componisten die hier hebben gewerkt. En daar is ook nu nog van alles van terug te zien en horen! Zo kunt u tijdens een vakantie in Leipzig een kijkje nemen in het voormalige huis van Felix Mendelssohn Bartholdy, waar zich tegenwoordig een museum in het teken van deze componist bevindt. Bewonder de originele meubelstukken, aquarellen, en natuurlijk de muziekkamer. En breng ook vooral een bezoek aan de Thomaskirche, die voornamelijk bekend is omdat niemand minder dan Johann Sebastian Bach hier als Thomascantor, ofwel leider van het Thomanerchor werkte. In en nabij de kerk bevinden zich meerdere monumenten voor zowel Bach als Mendelssohn. Ook treedt het Thomanerchor hier nog altijd regelmatig op: een unieke ervaring tijdens een vakantie in Duitsland!

Op wereldreis in Duitsland

Ook voor wie niet komt voor de beroemde componisten, is er tijdens een vakantie in Leipzig van alles te doen. Bezichtig de gotische Nikolaikirche, een hallenkerk met prachtige kapitelen en plafondschilderingen. Of maak in het Grassi Museum für Völkerkunde niet alleen kennis met de Duitse cultuur, maar met verschillende culturen van over de hele wereld door middel van onder andere sieraden en kunst. Brengt u een zonnige dag tijdens een stedentrip in Duitsland liever buiten door? Bezoek dan het Zentraler Kulturpark Clara Zetkin, met onder andere een tuin vol wuivende palmen, felgekleurde bloemen en een mooie fontein.

Verfijn uw keuze
5 vakanties Leipzig
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Streek
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Afstand tot centrum
Afstand tot openbaar vervoer
Doelgroep
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,2
174 beoordelingen Vakantie Duitsland Leipzig door reizigers van Kras