In het zuiden van Duitsland vermaakt iedereen zich op het bloemeneiland. Tijdens een actieve vakantie in Mainau hoeven kinderen zich niet te vervelen tussen de pony’s en konijnen, maar laat de avonturier in hen naar boven in het klimbos. Wandel door de Italiaanse rozentuin, langs de met bloemen bedekte kunstwerken en geniet tussen de palmbomen van het uitzicht op het Bodenmeer. U zou bijna denken dat u in een sprookje bent beland.

Een zee van bloemen in de Bodensee

We kennen de bloemeneilanden Madeira en de Azoren, maar ook onze oostelijke buur heeft een eiland die deze naam eer aan doet. In het zuiden van Duitsland kunt u op vakantie naar Mainau. Dit drijvende ‘Hof van Eden’ ligt aan de Duitse kant van de Bodensee en is een van de populairste bezienswaardigheden van de omgeving. In de tuin zijn kunstwerken te bewonderen zoals een pauw met een verendek van kleurrijke bloemen en eendjes ‘zwemmend’ in een bloemenzee. Als u tussen de palmbomen van het uitzicht op het water van de Bodensee staat te genieten, voelt het alsof u zich in het zuiden van Europa bevindt. Snuif al flanerend door de Italiaanse rozentuin de heerlijke geuren op van de 400 soorten rozen die aan ongeveer 9000 struiken hangen. Omdat ieder seizoen zijn bloemen heeft is het eiland het hele jaar door te bezoeken voor een mooie fleurige wandeling. U waant uzelf in een soort van ‘Keukenhof’ van tulpen, narcissen en dahlia’s.

Cultuur snuiven in Schloss Mainau

Op het 45 hectare grote eiland staan ook een aantal historische gebouwen. Het 13e eeuwse Schloss Mainau is een U-vormig kasteel dat redelijk strak is qua exterieur. De lichtgeel gestucte muren zijn met rode stenen omlijst. En op de voorgevel is het familiewapen van de familie Bernadotte afgebeeld. Zij bewonen nog een deel van het kasteel. Een ander gedeelte is opengesteld en kunt u bezichtigen tijdens een vakantie Mainau van Kras. De naastgelegen barokke St. Maria slotkerk is voorzien van een gelijkend exterieur en is van binnen sneeuwwit met sierlijke ornamenten en een imposant marmeren retabel, de wand achter het altaar. Die is versierd met beelden en een groot schilderij. Vergeet ook niet even naar boven te kijken als u de kerk bezoekt, want er zijn prachtige plafondschilderingen te bewonderen.

Op avontuur in Mainau Kinderland

Naast deze culturele attracties zijn er tijdens deze actieve vakantie ook voor de jongsten diverse attracties. Zo is er Mainau Kinderland waar de allerkleinste een rondje op de rug van een Shetlandpony rijden en geitjes, konijnen, ezels en alpaca’s kunnen aaien. In de speeltuin met watervlotten zal niemand zich vervelen en avonturiers kunnen zich in het klimbos van hun sportiefste kant laten zien. Ook het grootste vlinderhuis van Duitsland is te vinden op Mainau, waar u maar liefst 1000 exotische exemplaren, waaronder de en kleine schildpadjes op de gevoelige plaat kunt vastleggen.

Verfijn uw keuze
2 vakanties Mainau
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Streek
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

Fietsvakantie langs de Bodensee
Fietsvakantie langs de Bodensee
  • Populaire 3-landenreis door Duitsland, Oostenrijk & Zwitserland
  • Al jaren als eerste uitverkocht
  • Met o.a. bloemeneiland Mainau, Lindau en Meersburg
  • 7 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum12-09-2020
Reisduur7 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf599
I
8,5geweldig251 beoordelingenKaart
Bekijk reis
8,5
269 beoordelingen Vakantie Duitsland Mainau door reizigers van Kras