Tijdens een vakantie in Mainz van Kras kunt u niets minder dan het grootste antieke theater ten noorden van de Alpen bewonderen. Maar er zijn nog veel meer bezienswaardigheden! Verbaas u over de prachtig gekleurde stenen van de barokke Sint-Petruskerk. En volg vanaf hier de rivier de Rijn naar de Dom van Mainz, een van de mooiste Duitse romaanse bouwwerken aan de oevers van de Rijn.

Antieke stedentrip Mainz

Aan de oevers van de Rijn, net over de grens met deelstaat Hessen in Rijnland-Palts, ligt de historische Duitse stad Mainz. Tijdens een vakantie in Mainz komt u in de binnenstad op bijna iedere straathoek wel historische bezienswaardigheden tegen. En niet zomaar bezienswaardigheden. Breng tijdens een stedentrip Mainz een bezoek aan het antieke Romeinse Theater van Mainz, gebouwd in de eerste eeuw na Christus. Dit theater is het grootste antieke theater ten noorden van de Alpen! En ook de negen meter hoge reconstructie van de gebeeldhouwde Jupiterzuil is zeker een kijkje waard.

Religieuze bezienswaardigheden aan de Rijn

Ook aan bijzondere kerken geen gebrek tijdens een vakantie in Mainz. Bewonder bijvoorbeeld de barokke Sint-Petruskerk, een rozekleurig bouwwerk met imposante torens. Ook het interieur van de kerk, met kleurrijke fresco's, kroonluchters en goudkleurige beelden, is betoverend mooi. Een ander indrukwekkend heiligdom tijdens een stedentrip Mainz is de Dom van Mainz, een uit rood zandsteen opgetrokken pijlerbasiliek. Deze kathedraal is een van de mooiste voorbeelden van romaanse architectuur langs de oevers van de Rijn.

Verfijn uw keuze
2 vakanties Mainz
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Afstand tot centrum
Rederij
Schip
Doelgroep
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,1
53 beoordelingen Vakantie Duitsland Mainz door reizigers van Kras