De koning mag drie stappen vooruit. Dankzij de stadsindeling die op een schaakbord lijkt, waant u zich op een levensgroot schaakbord. Kom in deze Duitse stad in koninklijke sferen wanneer u een van de grootste barokpaleizen van Europa bezoekt. Liever shoppen? Ga dan tijdens een vakantie Mannheim winkelen op 'de Planken', gelegen tussen de sfeervolle watertoren en het centrale plein van Mannheim, de Paradeplatz. 

Schaakbord stad Mannheim

Is schaken uw favoriete bordspel? Wanneer u het Duitse Mannheim bezoekt lijkt het net of u zich op een levensgroot schaakbord bevindt. Deze stad, gelegen in deelstaat Baden-Württemberg, is aangelegd volgens een schaakbordpatroon en wordt daarom ook wel 'Quadratestadt' genoemd. Elk huizenblok is genummerd en daardoor zult u al wandelend door de straten bijna geen straatnamen tegenkomen. Het centrale plein van Mannheim heet de Paradeplatz. Dit groene plein met een gekruist voetpad en een fontein in het midden trekt vele lokale bewoners aan, vooral in de zomer. Bijna alle straten van Mannheim komen op dit plein uit, waaronder ook de belangrijkste winkelstraat 'de Planken'. Deze lange straat is de perfecte plek voor een goede shopsessie tijdens een vakantie Mannheim. 

Bezienswaardigheden van Mannheim

Aan het andere eind van winkelstraat 'de Planken' vindt u de Watertoren van Mannheim. Deze toren is gelegen op het Friedrichsplatz en wordt sierlijk omringd met een fontein en violen in allerlei kleuren. Vergeet ook niet om tijdens een vakantie Mannheim een bezoek te brengen aan de Mannheimer Schloss, een van de grootste paleizen van Europa. Dit paleis is geheel in Barokstijl en heeft veel weg van het Versailles paleis bij Parijs. Op zoek naar wat groen in Mannheim? Wandel dan naar de monding van de rivier de Neckar waar u Luisenpark vindt. In dit park versieren de gele gondels het meer en u vindt er zelfs een Chinees theehuis. U verblijft met Kras in een hotel in Mannheim of u doet deze Duitse stad aan met een cruise over de Rijn. 

Verfijn uw keuze
1 vakantie Mannheim
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Rederij
Schip
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,4
20 beoordelingen Vakantie Duitsland Mannheim door reizigers van Kras