Van historische bezienswaardigheden als de middeleeuwse Sint-Paulusdom tot de moderne kunstwerken in het LWL Museum: een vakantie in Münster is heel veelzijdig. En ideaal voor een weekendje weg in Duitsland, want Münster ligt niet ver van de Nederlandse grens! Zo zit u dus in no time op een terrasje aan de Münstersche Aa. Met typisch Duitse Kaffee und Kuchen natuurlijk!

Schatrijke stedentrip Münster

Voor een bezoek aan de vele historische bezienswaardigheden van Münster hoeft u tijdens een vakantie Münster helemaal niet zo ver te rijden. Deze levendige Hanzestad ligt namelijk vlak bij de Nederlandse grens. Ideaal dus voor een weekendje weg in Duitsland! Bewonder de middeleeuwse Sint-Paulusdom, een van de belangrijkste bouwwerken van de stad. De twee hoge torens zijn al van verre zichtbaar. Neem in de Dom ook vooral een kijkje bij de Domschat van Münster, een van de best bewaarde kerkschatten van Europa. In een heuse schatkamer vindt u onder andere een met edelstenen en parels versierde kruisrelikwie en tal van kostbare gewaden. Een ander bouwwerk dat u tijdens een stedentrip Münster niet kunt overslaan, is het gotische stadhuis. Dit gebouw met de kenmerkende hoge gevel is bekend om de Friedenssaal, waar in 1648 het verdrag Vrede van Münster gesloten werd.

Kaffee und Kuchen aan de Aa

Kunstliefhebbers opgelet: voor kunstzinnige bezienswaardigheden kunt u tijdens een vakantie in Münster van Kras terecht in het Kunstmuseum Pablo Picasso. Behalve wisselende tentoonstellingen vindt u hier ook een belangrijke collectie litho's van Picasso en etsen van Marc Chagall. Voor moderne kunst kunt u tijdens een weekendje weg ook een kijkje nemen in het LWL Museum für Kunst und Kultur, met een indrukwekkende collectie moderne kunst. Heeft u de schilderijen van Macke, Dix, Munch en Kirchner gezien? Strijk dan voor Kaffee und Kuchen neer op een van de terrasjes aan de Münstersche Aa.

Verfijn uw keuze
5 vakanties Münster
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Afstand tot centrum
Afstand tot openbaar vervoer
Doelgroep
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

7,8
35 beoordelingen Vakantie Duitsland Münster door reizigers van Kras