‘Land van berg en zee’: dat is de Duitse deelstaat Nedersaksen. In het noorden grenst Nedersaksen aan de Noordzee en in het zuiden wordt het decor bepaald door het weelderige Harzgebergte. Tussen de Harz en zee in bevindt zich de glooiende Lünerburger Heide, perfect voor een fietsvakantie Nedersaksen. Ook kunt u tijdens een vakantie Nedersaksen de 'rode draad' in Hannover volgen of de vakwerkhuizen in Celle bewonderen.

Nedersaksen: vakantie tussen Harz en Noordzee

Een indrukwekkend landschap met zowel zee als bergen, dat maakt een vakantie naar Nedersaksen uniek. In het noorden bepaalt de Noordzeekust het beeld. En in het zuiden van deze Noord-Duitse deelstaat ligt het Harzgebergte. De weelderige natuur met groene bossen afgewisseld door weiden, diepe kloven en steile bergwanden, is ideaal voor een wandelvakantie. In het hart van het gebergte vindt u het letterlijke hoogtepunt Schulenberg. Hier kunt u tijdens de koudere dagen genieten van een wintersportvakantie Nedersaksen vanuit het comfortabele hotel van Kras. Tussen de Harz en de Noordzee vindt u een glooiend gebied: de Lünerburger-heide. De heidelandschappen, bezaaid met kronkelende riviertjes en pittoreske dorpjes, zijn uitermate geschikt voor een fietsvakantie Nedersaksen. Een actieve dag sluit u volgens de Nedersaksische traditie af met een bezoek aan een van de kuuroorden of geneeskrachtige baden tijdens een vakantie Nedersaksen.

Volg de 'rode draad' in Hannover

Een vakantie Nedersaksen laat u ook kennismaken met stedelijke bezienswaardigheden. In Hannover hebben ze het eenvoudig voor u gemaakt; de ruim 4 kilometer lange 'rode draad' loopt langs de hoogtepunten van de stad. Zo begint u op het Ernst-August-Platz en wordt u meegevoerd door winkelstraten, de historische Altstad en langs de Leine-rivier. Na een korte stop voor 'Kaffee und Kuchen' pakt u zo de (rode) draad weer op naar bezienswaardigheden zoals de Aegidienkirche. De gotische kerk is na de Tweede Wereldoorlog niet meer herbouwd, waardoor het nu een indrukwekkend monument is. De route leidt u ook langs het rijk versierde Neues Rathaus. Dit stadhuis lijkt op een kasteel en is een ware streling voor het oog. Een stedentrip Hannover biedt ook de perfecte gelegenheid om de nabijgelegen stad Celle te ontdekken. Struin hier langs het grootste ensemble vakwerkhuizen van Europa. De wit-bruine huizen met robuuste balken zorgen voor fraaie kiekjes tijdens deze reis van Kras!

Verfijn uw keuze
6 vakanties Nedersaksen
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Afstand tot centrum
Afstand tot openbaar vervoer
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,3
69 beoordelingen Vakantie Duitsland Nedersaksen door reizigers van Kras