Lekker uitwaaien doet u tijdens een vakantie aan de Oostzeekust in Duitsland. Dankzij de brede zandstranden, gouden duinen en historische kustplaatsen beleeft u een heerlijke vakantie bij onze oosterburen. Verblijf in ‘de stad van de zeven meren’ Schwerin, omgeven door natuurlijk schoon. Breng ook zeker een bezoek aan historische steden als Wismar of Röstock met middeleeuwse gebouwen en heerlijke visrestaurants.

Schwerin: de stad van de zeven meren

Beleef een ander stukje van Duitsland tijdens een vakantie aan de Oostzeekust. Van de Deense tot de Poolse grens, wisselt de Duitse Oostzeekust steile kliffen en rotsformaties af met brede duingebieden. Kies voor een luxe hotel in ‘de stad van de zeven meren’, ofwel Schwerin. Met de Oostzee binnen handbereik kunt u hier ontspannen uitwaaien aan zee en lange wandelingen maken over het brede zandstrand. Te voet of op de fiets kunt u het natuurrijke gebied van Schwerin verkennen met meer dan 1000 grote en kleine meren. Vanuit een hotel van Kras wandelt u ook zo naar het centrum. Traditionele winkeltjes, oude vakwerkhuizen en indrukwekkende gebouwen sieren het decor. Wandel ook zeker eens naar het kasteel ‘Schweriner Schloss’ met de talloze vleugels en torens. Al dwalend door de honderden kamers kijkt u uw ogen uit in onder meer de troonzaal met zware gietijzeren deuren en marmeren zuilen. Of haal een frisse neus in de romantische kasteeltuin, waar u omgeven wordt door grote bomen, kunstmatige ruïnes en klaterende watervallen.  

Stedentrip naar middeleeuwse stadjes

Tijdens een vakantie naar de Oostzeekust kunt u naast eindeloze strandwandelingen maken, ook op stedentrip naar interessante stadjes. Op circa 40 minuten rijden van Schwerin ligt de schilderachtige havenstad Wismar, die opgenomen is op de Werelderfgoedlijst. Het middeleeuwse karakter is nog overal zichtbaar in de stadskern en de architectuur is prachtig. Zo vergaapt u zich tijdens een stadswandeling aan historische gebouwen als het stadhuis ‘Alter Schwede’ met de bijzondere vensters en het schitterende waterpaviljoen ‘Wasserkunst’ op het historische ‘Marktplatz’. Ook kunt u een bezoek brengen aan een van de oudste gebouwen van Wismar, de ‘Mariakerk’ met een 82 meter hoge toren. En wie van middeleeuwse steden houdt, zou ook zekers eens naar Röstock moeten rijden, de grootste stad van de deelstaat Mecklenburg-Voor-Pommeren, op circa een uur rijden van. In de gekleurde vissershuisjes zijn nu winkeltjes gevestigd en al slenterend over de kade kunt u de perfecte plek kiezen om een hapje te eten in een van de heerlijke visrestaurants.  

Verfijn uw keuze
2 vakanties Oostzeekust
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Afstand tot centrum
Afstand tot openbaar vervoer
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

7,9
35 beoordelingen Vakantie Duitsland Oostzeekust door reizigers van Kras