Een pittoreske binnenstad, aangelegde fietspaden en de indrukwekkende Dom met het grootste kerkorgel ter wereld: de Duitse stad Passau is zeker een bezoekje waard! Bijzonder zijn de drie rivieren die bij deze stad bijeenkomen. Geen wonder dat Passau ook wel bekend staat als de ‘Dreiflüssestadt’. Of u nu per fiets de oude binnenstad bezoekt of via de Donau per schip de stad aandoet, een vakantie Passau zal u verrassen.

Op vakantie in rivierenstad Passau

Zet per schip koers naar de grens van Oostenrijk waar u een zalige vakantie staat te wachten in ‘ Dreiflüssestadt’ Passau, ten oosten van deelstaat Beieren. Wanneer u via de noordoever de stad binnenkomt, wordt u getrakteerd op een schitterend beeld van de Dom, met daaromheen een pallet van gekleurde gebouwen. De intens groene Mariahilfberg achter het dorp maak het schilderachtige plaatje helemaal af. Zet vanuit het schip voet aan wal en wandel richting het centrum waar fraai gekleurde gebouwen met Italiaanse invloeden het decor sieren. Een absolute must-see is het ‘Dreifluesseeck’ park. Hier kunt u met eigen ogen zien waar Passau bekend om staat, namelijk om de 3 rivieren die hier bijeenkomen. Dankzij het kleurverschil van de rivieren en de vele grote schepen staat u hier vast wel even stil tijdens een vakantie Passau. Een mooi begin van uw vakantie met Kras!

Met de fiets Passau verkennen

Een andere opvallende verschijning die u tijdens een vakantie Passau niet snel over het hoofd zal zien is de Bisschopdom St. Stephan. De ruim 136 meter hoge torens met groene koepels steken hoog boven de historische stad uit. Vanuit het 4 sterren hotel wandelt u hier in circa 10 minuten naartoe en zult u ook binnen vol verbazing zijn als u een blik werpt op een van de grootste orgels ter wereld. Zin in een wat actievere vakantie Passau? De Duitse stad staat bekend als beginpunt van vele fietsroutes in de natuur. Voor een geweldig uitzicht over Passau en de rivieren kunt u met fiets enal de Donau oversteken en trappen richting Veste Oberhaus. Vanuit het uitkijkpunt bij dit fort heeft u een weids panorama. In het bijgelegen museum komt de geschiedenis van Passau tot leven!

Verfijn uw keuze
8 vakanties Passau
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Streek
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Rederij
Schip
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,3
241 beoordelingen Vakantie Duitsland Passau door reizigers van Kras