Wie Zuid-Duitsland bezoekt, mag Regensburg niet overslaan. De indrukwekkende mix van oud en nieuw én de vele culturele bezienswaardigheden maken van de stad een pareltje! Tijdens een vakantie Regensburg in de deelstaat Beieren kunt u het historische centrum vanaf de Steinerne Brücke bewonderen en struint u door smalle steegjes. Of bezoekt u de St. Petersdom? Laat u overdonderen door de schoonheid van de stad!

Regensburg: een historische stad in Zuid-Duitsland

Regensburg is één van de oudste steden van Duitsland en het stadsbeeld heeft dan ook een middeleeuwse uitstraling. Een vakantie Regensburg belooft bovendien een en al gezelligheid. Zo wandelt u bijvoorbeeld naar de 12e-eeuwse Steinerne Brücke. Deze stenen boogbrug over de Donau biedt uitzicht over het historisch centrum van Regensburg. Laat de kleurrijke huizen met rode daken op u inwerken terwijl u naar de brugpoort van de stad loopt. Hier vindt u het beroemde Bruckmandl, dat symbool staat voor de vrijheid van de stad. Dit is overigens wel een replica, het origineel is te vinden in het stadsmuseum. Slenter vervolgens door de stad en verdwaal via een wirwar van steegjes door de binnenstad. Heeft u al dorst gekregen tijdens deze citytrip? Drink dan een biertje van de Regenburgse brouwerij Bischofshof en probeer de lokale Knackersemmel-worst. Uiteraard met de zoete mosterd uit Regensburg!

Citytrip naar veelzijdig Regensburg

Regensburg staat bekend om een mix van oude en nieuwe gebouwen, zoals bijvoorbeeld Porta Praetoria. De eeuwenoude resten van deze Romeinse poort schitteren tussen de moderne structuren en laten de veelzijdigheid van Regensburg duidelijk zien. Wandel tijdens een vakantie Regensburg ook eens naar de St. Petersdom. Deze gotische kathedraal is met zijn glas-in-loodramen een aanrader. Vergeet niet om even naar binnen te gaan om de gedetailleerde altaren te bekijken! Strijk daarna neer op een terras in de middeleeuwse gewelvenruimtes, terwijl u de buitenkant van de Dom nog eens goed bekijkt. Na een stedentrip Regensburg kunt u genieten van een charmant hotel van Kras in de buurt van het stadscentrum. Of besluit u het culturele leven van Regensburg te beleven? Ook hier gaan traditionele en moderne elementen perfect samen. Zo kunt u in het centrale Theater Regensburg klassieke concerten én recente theatervoorstelling bezoeken. Tijdens een vakantie Regensburg waant u zich in een wereld vol mogelijkheden!

Verfijn uw keuze
1 vakantie Regensburg
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Streek
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

7,8
6 beoordelingen Vakantie Duitsland Regensburg door reizigers van Kras