Busreis Kerst in Keulen

v
© Dusseldorf Marketing & Tourismus GmbH
I
  Busreis Kerst in Keulen
  Klik op een prijs voor de totaalprijs
  )
  • Prijzen
  • Inbegrepen
  • Accommodatie
  • Dagprogramma
  • Opstapplaats
  • Overnachten
  • Plaatsinfo
  • Praktische info

  Prijzen

  x
  • -
  • +
  v
  Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
  Een ogenblik geduld.

  De prijsinformatie wordt opgehaald.

  Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
  Zondag: 10.00-23.00 uur
  Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.

  Inbegrepen

  Inbegrepen & niet inbegrepen

  Inbegrepen

  • Reis per Comfort Class touringcar
  • Ervaren chauffeur/reisleider
  • 4 nachten verblijf in Hotel Mercure Köln West in een kamer zoals beschreven
  • Hotelverzorging op basis van dagelijks ontbijtbuffet en diner
  • Inbegrepen extra's: welkomstdrankje, koffie of thee met gebak op 24/12, 4-gangen diner of kerstbuffet op 25/12 en 26/12
  • Het beschreven excursieprogramma
  • Stamppotbuffet bij terugkomst op het wisselpunt
  • € 5,- brandstoftoeslag

  Niet inbegrepen

  • Niet genoemde maaltijden
  • Entreegelden
  • Eventuele verplichte stadsgidsen
  • Fooien
  • Reis- en annuleringsverzekering

  Toeslagen

  reserveringskosten € 19,50 per boeking (verplicht)

  bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen (verplicht)

  Overnachting voorafgaand aan uw reis op één van de geselecteerde opstapplaatsen, inclusief ontbijt (optioneel, zie tabblad 'Overnachten')

  NS-Combikaart Venlo € 19 per persoon (optioneel, meer info)

  Extra informatie

  kijk voor op-/uitstapplaatsen op het tabblad 'Busreis'

  reisprogramma onder voorbehoud van wijzigingen

  Groepsgrootte en annuleringstermijn

  Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 20
  Uiterste termijn van annulering wegens onvoldoende deelname: 21 dagen voor vertrek.
  Minimum aantal deelnemers en uiterste termijn van annulering is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum

  Accommodatie

  Mercure Hotel Köln West

  v
  +10
  +9

  Het 4-sterrenhotel Mercure Köln West is een superieur hotel met moderne kamers die voorzien zijn van de nodige faciliteiten. Het centrum is met het openbaar vervoer goed te bereiken. Het metrostation Marsdorf ligt op 3 minuten lopen van het hotel en zo staat u in slechts 17 minuten in het hart van de stad. U kunt nadat u de populaire bezienswaardigheden van Keulen te hebben ontdekt, ontspannen in het spagedeelte van het hotel. Bijkomen in sauna of in het binnenzwembad doet wonderen zodat u vol energie de volgende dag leuke uitstapjes kunt maken in de nabije omgeving van Keulen. Het treinstation ligt op ca. 15 km. De afstand vanaf Utrecht is ca. 232 km.

  Faciliteiten

  Het hotel beschikt over een receptie, lift, restaurant, bar, binnenzwembad, sauna en fitness (beide gratis).

  Kamers

  Hieronder vindt u de verschillende kamertypes van Mercure Hotel Köln West.

  2-persoonskamer (max. 2 volwassenen)

  Uw kamer is voorzien van een telefoon, televisie, kluisje (gratis), airconditioning en een badkamer met bad, toilet en een föhn.

  Familiekamer (max. 2 volwassenen en 2 kinderen t/m 11 jaar)

  Uw kamer is gelijk aan de 2-persoonskamer, maar groter van oppervlakte.

  1-persoonskamer (max. 1 volwassenen)

  Uw kamer is gelijk aan de 2-persoonskamer, maar groter van oppervlakte.

  Extra informatie

  • Parkeergelegenheid in de straat van het hotel (gratis)
  • Parkeergelegenheid op het parkeerterrein van het hotel (ca. € 10 per 24 uur)
  • Fietshuur niet aanwezig
  • Kinderbedje (gratis, op aanvraag)
  • Huisdieren zijn toegestaan, niet in het restaurant (ca. €10 per dag, op aanvraag)
  • Wifi (gratis)
  • Het hotel is rolstoelvriendelijk
  • Er is een mindervalidenkamer aanwezig (op aanvraag)
  • Inchecken is mogelijk vanaf 15.00 uur en uitchecken tot 12.00 uur

  Dagprogramma

  v

  Brengt u dit jaar de kerst eens door nabij het prachtige Keulen. Uiteraard brengen we een bezoek aan de gezellige stad zelf, maar we nemen tevens een kijkje in de omgeving die van alles te bieden heeft. Zo maken we een tocht door het Bergisches Land en doen we inkopen op de kerstmarkt van Düsseldorf. Gaat u mee?

  Dag 1 - heenreis via Düsseldorf

  v
  © Dusseldorf Marketing & Tourismus GmbH
  © Dusseldorf Marketing & Tourismus GmbH

  Via het wisselpunt in Asten gaan we op weg naar ons hotel in Keulen. Maar niet voordat we een aantal gezellige uurtjes op de kerstmarkt van Düsseldorf hebben doorgebracht. Overal in de straatjes en op de pleinen vindt u kraampjes met hebbedingetjes en kerstlekkernijen. Als u nog tijd over heeft, bekijk dan de beroemde Königsallee met haar elegante (kerst)etalages. Daarnaast sieren verschillende monumenten het centrum van de stad, waaronder de St. Lambertuskirche.

  Dag 2 - Keulen - Bergische Land

  v

  Na het ontbijt is het tijd voor Keulen. Struin langs de honderden kerstkraampjes met leuke snuisterijen en lekkernijen die u doen watertanden. Er is zelfs een drijvende kerstmarkt op een schip! Pauzeren doet u het beste in één van de 24 Brauhausen in de Altstadt. Laat het u smaken! ‘s Middags maken we een tocht door het Bergische Land, dat precies voldoet aan het beeld dat u bij een Duits middelgebergte verwacht: bossen, burchten en lieflijke dorpjes met vakwerkhuizen.

  Dag 3 - Maria Laach - 1e kerstdag

  v

  Langs de Rijn rijden we naar Maria Laach. Hier staat één van de belangrijkste kerkelijke bouwwerken van Duitsland, namelijk de gelijknamige benedictijnenabdij. Naast een tuinderij met kruidenruin bezit deze abdij ook een timmermansbedrijf en een klokkengieterij. Alle producten kunt u kopen in de kloosterwinkel. Misschien een leuk souvenir voor thuis?

  Dag 4 - Eifel - 2e kerstdag

  v

  Na heerlijk uit te hebben geslapen, maken we een natuurtocht door de Eifel. Ook vandaag wordt er een speciaal kerstdiner geserveerd.

  Dag 5 - terugreis via Aken

  v

  Op weg naar huis maken we nog een stop in de Duitse stad Aken. De Dom van Aken is een van de belangrijkste kunsthistorische gebouwen uit de Romaanse tijd. Hier zijn delen terug te vinden die Karel de Grote heeft laten bouwen. De Akense domschat is de grootste kerkschat die ten noorden van de Alpen behouden gebleven is en is onlosmakelijk met de kerk van Karel de Grote, de huidige dom verbonden. Hier bevinden zich onder meer een Karelsbuste en het Lotharkruis. Verder zijn er vele relieken te vinden. Deze schatkamer is zeker de moeite waard om te bezoeken.

  Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

  Opstapplaats

  Algemene informatie kerstreizen 2013-2014

  Open alle items

  Gegarandeerde gratis ophaal- en terugbrengservice

  U kunt kiezen uit verschillende opstapplaatsen, waarheen u na afloop van de reis ook weer wordt teruggebracht. Vanuit uw opstapplaats wordt u naar een centraal vertrekpunt gebracht, vanwaar u naar uw uiteindelijke vakantiebestemming vertrekt.

  Op-/uitstapplaatsen: Alkmaar, Alphen a/d Rijn, Amersfoort, Amsterdam-Duivendrecht, Apeldoorn, Arnhem, Asten, Beesd, Bergen op Zoom, Beverwijk, Boxmeer, Breda-Prinsenbeek, Delft, Den Bosch, Den Haag, Deventer, Doetinchem, Dordrecht, Ede, Eindhoven, Epe/Heerde, Goes, Gouda, Haarlem, Heerlen, Helmond, Hengelo (O), Holten, Hoorn, Leiden, Maastricht, Meppel, Nijmegen, Roosendaal, Rotterdam-Capelsebrug, Rotterdam Novotel Brainpark, Rotterdam-Zuid, Sittard, Tilburg, Utrecht, Veghel, Venlo, Vianen (U), Weert, Zaandam, Zwolle. Treinkaartje Venlo (met uitzondering van reizen naar Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Spanje en Portugal).

  Opstapgarantie: voor alle vermelde op-/uitstapplaatsen geldt dat ze gegarandeerd zijn.

  Wijzigen van uw op- en/of uitstapplaats: Het wijzigen van op- en uitstapplaats is kosteloos en is mogelijk tot 2 werkdagen voor vertrek.

  Comfortabel reizen met de Comfort Class bussen van Kras

  v
  +1
  De nieuwe bussen van Kras hebben aanzienlijk meer beenruimte, een fris interieur en zijn minimaal voorzien van airconditioning, toilet, koffieapparaat, koelkast en DVD- of videospeler. Door de aanwezigheid van o.a. voetsteunen en een grotere verstelbaarheid van de stoelen heeft u nog meer comfort! Uw vakantie begint zodra u de bus instapt op weg naar uw vakantiebestemming. Graag verwelkomen wij u in onze nieuwe bussen!

  Het centrale wisselpunt in Asten

  Voor haar busreizen maakt Kras gebruik van het gastvrije Best Western Hotel Nobis in het Brabantse Asten als overstapplaats. Als extra service is op de vertrekdag koffie met cake op het wisselpunt inbegrepen en ter afsluiting van de reis een stamppotbuffet. Uiteraard is op het wisselpunt een Kras-vertegenwoordig(st)er aanwezig, bij wie u met eventuele vragen altijd terecht kunt.

  Parkeren op het wisselpunt Asten

  v
  Indien u per eigen auto naar Asten reist, is er beperkte mogelijkheid om uw auto te parkeren bij Best Western Hotel Nobis in Asten. Parkeren geschiedt op eigen risico en is tegen betaling (€ 10).

  Chauffeur/reisleider en Kras-reisleiding

  v
  Bij het merendeel van onze reizen is de chauffeur tevens uw reisleider. Bij een aantal reizen zijn de diensten van een deskundige Krasreisleid(st)er inbegrepen. Ook wordt er in veel gevallen gebruik gemaakt van plaatselijke gidsen en vertegenwoordigers. Op het tabblad 'Data & Prijzen' staat precies aangegeven welke reisleiding is inbegrepen. In enkele steden en bij bepaalde bezienswaardigheden is een officiële stadsgids verplicht. De kosten van de gids zullen hoofdelijk over de deelnemers worden verdeeld. Deelname aan de excursies staat vrij.

  Roken in de touringcar

  Het roken in de touringcar is niet toegestaan.

  Geen vaste plaatsen in de bus

  v
  In de bus kennen we geen vaste plaatsen. Het is gebruikelijk dat er iedere dag van zitplaats wordt gewisseld volgens een door onze chauffeur/reisleider bepaald schema. Alleen met een goede medewerking van alle passagiers kan dit soepel verlopen. Indien u om medische redenen (doktersverklaring en medische essentie noodzakelijk) vóórin de touringcar moet plaatsnemen, dan worden voor u zitplaatsen gereserveerd op de 3e rij.

  Reisbagage

  v
  De bagageruimte in een touringcar is beperkt. Bij busrondreizen geldt daarom dat u per persoon 1 koffer van normale afmetingen met een gewicht van maximaal 20 kg mag meenemen, evenals 1 stuk handbagage. Rollator of opvouwbare rolstoel op aanvraag. Elektrische rolstoel en/of scootmobiel is niet toegestaan. Er is géén bagageservice inbegrepen, dus van de chauffeur mag niet verwacht worden dat hij/zij uw koffer draagt. Zij hebben bij aankomst enkel de zorg voor de kamerindeling en het uitladen van de touringcar. In enkele gevallen is het mogelijk om (tegen een kleine vergoeding) de hulp van de receptie in te roepen. Het meenemen van extra bagage is zonder voorafgaande toestemming niet mogelijk. Bagage buiten de bagageruimte valt niet onder de verantwoordelijkheid van onze organisatie.

  Wanneer is uw bagage verzekerd?

  Bagage, die zich gedurende de nacht in de onbeheerde bus bevindt (al dan niet in het bagageruim), is gedurende deze tijd niet verzekerd. Om deze reden adviseren wij u de bagage ’s nachts uit de bus te halen. Belangrijk: indien u handbagage achterlaat in het passagiersgedeelte van de touringcar, dan gebeurt dit te allen tijde voor eigen risico. Dit eigen risico geldt ook voor kostbaarheden, zoals waardepapieren, geld, sieraden, fototoestel etc. die zich gedurende de dag in het bagageruim van de touringcar bevinden.

  Met een veilig gevoel op reis

  v
  keurmerk touringcarbedrijf
  Veilig, comfortabel en milieubewust. Zo wilt u met vakantie en daarom kiest u voor een touringcar met het Keurmerk Touringcarbedrijf. Alle ANVR-reisorganisaties, dus ook Kras, werken uitsluitend met vervoerders, die zijn erkend met het Keurmerk Touringcarbedrijf. Deze touringcarbedrijven houden zich strikt aan strenge veiligheidseisen. En dat betekent voor u als reiziger de beste garantie voor een aangename en ongestoorde busreis.

  De NS-Combikaart

  De NS-Combikaart kunt u op een deel van onze reizen bijboeken (tot 21 dagen voor vertrek). Met de NS-Combikaart vervallen de eventuele koffie/cake en het stamppotbuffet op het wisselpunt in Asten. Er wordt géén restitutie verleend indien u, bijvoorbeeld door vertraging en/of een vroeg vertrek of late terugkomst, onverhoopt geen gebruik kunt maken van het treinkaartje of een deel ervan. U reist tweede klasse. Het treinkaartje is geldig van ieder station in Nederland naar de aangegeven opstapplaatsen. Het treinkaartje is geldig op uw vertrekdag (of één dag ervoor) en op uw terugkomst dag (of één dag later). Het treinkaartje is uitsluitend geldig in combinatie met uw reisbescheiden. Het is niet mogelijk om de NS-Combikaart achteraf bij te boeken.

  Overnachten

  Hotelovernachting voorafgaand aan uw reis inclusief ontbijt en gratis parkeren

  v

  Begin uw vakantie ontspannen! Kras biedt u de mogelijkheid om voorafgaand aan uw vakantie te overnachten in Hotel Best Western Nobis Asten. U overnacht op het wisselpunt waar u de volgende ochtend wordt opgehaald om aan uw vakantie te beginnen. Geen stress, maar lekker op uw gemak opstaan, ontbijten en de bus in. Zo wilt u uw vakantie toch starten? Bovendien kunt u uw auto GRATIS parkeren bij het hotel gedurende uw gehele reis. Onderstaande prijzen zijn inclusief ontbijt en parkeren.

  Best Western Hotel Nobis in Asten (wisselpunt)
  2-persoonskamer € 25 p.p. // 1-persoonskamer € 45 p.p.
  (op 22-12 betaalt u voor een 2-persoonskamer € 90 per kamer en voor een 1-persoonskamer € 85 per kamer)
  Exclusief toeristenbelasting à € 2,- p.p.

  Noot: bovenstaande overnachtingen zijn direct bij uw boeking te reserveren. Indien u kiest voor een voorovernachting, dient u bij boeking Asten Nobis als opstapplaats te kiezen.

  Plaatsinfo

  Düsseldorf

  v
  +9
  +8

  Düsseldorf staat vooral bekend als 'winkelstad' en de chique Königsallee is wereldberoemd. De straat is een bonte verzameling van elegante etalages en gezellige terrasjes. Het centrum van de stad wordt door verschillende monumenten gesierd. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij de St. Lambertuskirche en de Schlossturm, een afgebrand kasteel uit 1873 van de hertogen Jülich en Berg. Op cultureel gebied kunt u kiezen uit theater, musea (wat dacht u bijvoorbeeld van het Goethemuseum?), opera en concerten en in de Altstadt zijn vele gezellige muziekcafés en jazzkelders.

  Keulen

  v

  Keulen heeft een lange geschiedenis en is zéér bezienswaardig. Bij een bezoek aan deze stad mag u de bekende Dom absoluut niet missen. De Dom is een van de grootse kerken ter wereld! Voor kunst en cultuur moet u in Keulen zijn! Museumliefhebbers kunnen in de stad uitstekend terecht. Museum Ludwig, het Stadtmuseum, het Museum voor Oost-Aziatische kunst en het biermuseum zijn slechts enkele voorbeelden. Liefhebbers van chocola gaan beslist hun hart ophalen in het Imhoff Stollwerck Museum langs de Rijn! Bovendien is de stad rijk aan prachtige middeleeuwse panden die knusse kroegen en eetgelegenheden herbergen (met name in de Altstadt heerst een gezellige sfeer!). Keulen is misschien niet de eerste stad waar u aan denkt bij een stedentrip, maar deze historische domstad aan de Rijn is zeker de juiste bestemming!

  Eifel

  v
  +1

  De Eifel is het gebied tussen de vier steden Aken, Keulen, Koblenz en Trier. Deze steden zijn gemakkelijk te bereiken en u kunt hier genieten van de winkels, Duitse cultuur en gastvrije mensen. Het gebied werd vroeger als arm beschouwd maar niets is minder waar. U treft hier een rijke culturele historie aan waaronder de Romeinse overblijfselen in Otrang. De ongerepte natuur zorgt voor een beeldig landschap die duizenden jaren terug is ontstaan door vulkanisme en aardverschuivingen. De omliggende dorpjes met hun gezellige centra zorgen ervoor dat het plaatje compleet is.

  Nordrhein-Westfalen

  v

  De deelstaat Nordrhein-Westfalen is gelegen in het westen van Duitsland en is belangrijk vanwege zijn industriegebied. Het Ruhrgebied, dat vroeger het centrum was van de mijnbouwindustrie, is tegenwoordig een echt cultuurlandschap met veel recreatiemogelijkheden en oude overblijfselen. Qua stadsleven heeft Nordrhein-Westfalen ook veel te bieden. Düsseldorf is allereerst echt een aanrader! De stad heeft veel te bieden op het gebied van kunst en cultuur. Bovendien kunt u hier ook fantastisch winkelen, want Düsseldorf staat te boek als één van de beste winkelsteden van Duitsland. Andere interessante steden zijn Keulen (met zijn markante Dom), Aachen en Essen. Nordrhein-Westfalen bruist van veelzijdigheid!

  Rijnland-Palts

  v
  1yright_Rheinland_Pfalz_Tourismus_GmbH
  1ight_Tourist_Information_Alzeyer_Land
  1yright_Rheinland_Pfalz_Tourismus_GmbH
  1Copyright_Rheinhessen_Touristik_GmbH_
  1yright_Rheinland_Pfalz_Tourismus_GmbH
  1ight_Tourist_Information_Alzeyer_Land
  1yright_Rheinland_Pfalz_Tourismus_GmbH
  +1
  1Copyright_Rheinhessen_Touristik_GmbH_

  In het westen van Duitsland ligt Rijnland-Palts, temidden van een leisteengebergte met als hoofdstad Mainz. Deze streek is bijzonder vanwege de historische steden, schilderachtige plaatsjes en burchten. Aan de linker Rijnoever ligt de Palts die voor het grootste deel natuurpark is, maar een mediterrane sfeer heeft vanwege het nabijgelegen wijnbouwgebied.

  Duitsland

  v
  +4
  +3

  Het land van onze oosterburen kenmerkt zich door haar veelzijdigheid. Zo zijn er sfeervolle steden die cultuur en historie bieden, maar waar het ook leuk winkelen is en waar op de terrassen genoten wordt van lekkere Duitse wijnen of een biertje afkomstig van één van ’s lands vele brouwerijen. Maar Duitsland is ook het land van de machtige Rijn en de slingerende Moezel die door het land kabbelen en van schitterende natuurgebieden met hoge bergen, dichte bossen, diepe dalen en stuwmeren. Noemenswaardige streken zijn het traditierijke Beieren in het zuiden, waar de Alpenbergen opdoemen, het interessante Thüringen van Goethe en Bach en het geliefde Sauerland met zijn ‘duizend bergen’. Het land heeft prachtige landschappen die uitnodigen tot een sportieve fietstocht of een lange wandeling en hanzesteden die de glorie van weleer weerspiegelen en karakteristieke dorpen met meesterlijk vervaardigde vakwerkhuizen. En dan hebben we het nog niet gehad over de pracht en praal van de hoofdstad Berlijn. De afwisselende Bondsrepubliek Duitsland, één van de populairste bestemmingen voor Nederlandse vakantiegangers, heet u ‘Herzlich Willkommen’!

  Weersverwachting

    Max. temp.  (° C) Min. temp.  (° C) Wind  (bft) Neerslagkans  (%)
  Maandag
  25-06
  vrij veel bewolking 22° 13° NW2-3 45
  Dinsdag
  26-06
  vrij zonnig 23° 10° N2-3 10
  Woensdag
  27-06
  vrij zonnig 28° 12° NO3 10
  Donderdag
  28-06
  licht bewolkt 27° 13° NO3 30
  Vrijdag
  29-06
  vrij zonnig 29° 15° NO3 15
  Zaterdag
  30-06
  vrij zonnig 30° 16° O3 15
  Zondag
  01-07
  vrij zonnig 32° 16° ZO3 20
  Bron: Weeronline
    Max. temp.  (° C) Min. temp.  (° C) Wind  (bft) Neerslagkans  (%)
  Maandag
  02-07
  vrij zonnig 30° 18° NW3 25
  Dinsdag
  03-07
  licht bewolkt 28° 17° W3 55
  Woensdag
  04-07
  vrij veel bewolking 26° 17° W3 60
  Donderdag
  05-07
  bewolkt en kans op een bui 25° 16° NW3 60
  Vrijdag
  06-07
  bewolkt en kans op een bui 24° 14° W3 65
  Zaterdag
  07-07
  vrij veel bewolking 25° 14° W3 45
  Zondag
  08-07
  licht bewolkt 25° 14° NW3 35
  Bron: Weeronline

  Klimaat

  Max. temp.  (° C) Min. temp.  (° C) Zonuren  (per dag) Neerslagdagen  (per maand) Neerslag  (mm)
  Jan 1 14 81
  Feb 3 10 57
  Mrt 3 13 75
  Apr 12° 5 12 68
  Mei 17° 6 12 73
  Jun 20° 12° 6 12 97
  Jul 22° 13° 6 11 89
  Aug 22° 13° 6 10 77
  Sep 18° 11° 5 11 73
  Okt 14° 4 10 70
  Nov 2 14 83
  Dec 1 14 90
  Bron: Weeronline