Helaas hebben we geen beschikbare data voor deze reis.

v

Single Reis Duitsland - Fietsvakantie Sauerland

v
I
  Single Reis Duitsland - Fietsvakantie Sauerland
  Klik op een prijs voor de totaalprijs
  )
  • Prijzen
  • Inbegrepen
  • Accommodatie
  • Dagprogramma
  • Extra info
  • Opstapplaats
  • Extra's
  • Plaatsinfo
  • Ontmoet
  • Praktische info

  Prijzen

  x
  • -
  • +
  n
  v
  Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
  n
  Een ogenblik geduld.

  De prijsinformatie wordt opgehaald.

  Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
  Zondag: 10.00-23.00 uur
  Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.

  Inbegrepen

  Inbegrepen & niet inbegrepen

  Inbegrepen

  • Reis per Comfort Class touringcar
  • Ervaren chauffeur
  • 4 nachten verblijf in Parkhotel Olsberg in een 1-persoonskamer zoals beschreven
  • Hotelverzorging op basis van 4 x ontbijt en diner
  • Gebruik Gazelle Hybride fiets (zie tabblad Extra Info)
  • Nederlandse fiets-/reisleiding
  • Het beschreven fietsprogramma
  • Afscheidskoffietafel
  • € 5,- brandstoftoeslag

  Niet inbegrepen

  • Niet genoemde maaltijden
  • Facultatieve excursies
  • Entreegelden
  • Lokale stadsgidsen
  • Fooien
  • Reis- en annuleringsverzekering

  Toeslagen

  reserveringskosten € 10 per boeking (verplicht)

  bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen (verplicht)

  NS-Combikaart Venlo € 19 per persoon (optioneel, meer info)

  fietsverzekering € 10 (met € 25 verplicht eigen risico) of € 15 (geen eigen risico). Kijk voor uitleg en meer informatie op het tabblad 'Fietsinfo'.

  Overnachting voorafgaand aan uw reis op één van de geselecteerde opstapplaatsen, inclusief ontbijt (optioneel, zie tabblad 'Extra')

  Extra informatie

  kijk voor op-/uitstapplaatsen op het tabblad 'Busreis'

  reisprogramma en routes onder voorbehoud van wijzigingen

  fietsniveau: 1 `krasje` (zie tabblad `Extra info`)

 • De prijsverlaging van € 60 bij vertrek op 4 juni is reeds in bovenstaande prijs verwerkt en is alleen van toepassing voor nieuwe boekingen gemaakt vanaf 11 mei
 • Groepsgrootte en annuleringstermijn

  Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 20
  Uiterste termijn van annulering wegens onvoldoende deelname: 21 dagen voor vertrek.
  Minimum aantal deelnemers en uiterste termijn van annulering is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum

  Accommodatie

  Hotel Parkhotel Olsberg

  v
  +9
  +8

  Het Parkhotel Olsberg ligt in het centrum van het sfeervolle vakwerkstadje Olsberg, midden in een park. Naast het hotel ligt het wellnesscenter Aqua Olsberg. Tegenover het hotel bevindt zich het bureau van Olsberg Touristik, waar u informatie kunt krijgen over uitstapjes in de omgeving. U kunt prachtige wandel- en fietstochten maken in de bosrijke en heuvelachtige natuur van het Sauerland, bijvoorbeeld langs de mooie meren de Möhnesee, de Edersee en de Hennesee. Op ca. 30 autominuten ligt Winterberg, waar u in de winter bij voldoende sneeuw kunt skiën en langlaufen. De afstand vanaf Utrecht bedraagt ca. 295 km.

  Faciliteiten

  Het hotel beschikt over een receptie met kluisjes, lift, (cocktail)bar, bistro, discotheek, (ontbijt)restaurant, kegelbanen (ca. € 10 per baan per uur), naast het hotel vindt u Wellnesscentrum Aqua Olsberg.

  Bij de receptie van Parkhotel Olsberg kunt u 10% korting ontvangen op entree tot het wellnesscentrum Aqua Olsberg.

  Kamer

  Uw kamer is voorzien van een televisie, telefoon, balkon en een badkamer met douche, toilet en föhn.

  Dagprogramma

  Single fietsvakantie Sauerland

  Dáárom boekt u deze reis bij Kras:

  • 4/6 € 60 IN PRIJS VERLAAGD!

  v

  Het Sauerland, één van de meest aantrekkelijke streken van Duitsland, leent zich prima voor heerlijke fietstochten. Een licht heuvelachtig landschap met dichte bossen wordt afgewisseld met uitgestrekte meren en pittoreske dorpen met vakwerkhuizen. Deze reis is uitstekend geschikt voor iedereen, die voor de eerste keer op fietsvakantie gaat. U kunt gebruikmaken van de onze comfortabele fietsen, die u moeiteloos door het afwisselende landschap voeren. Eén ding is zeker: zo comfortabel ben u nog nooit op fietsvakantie geweest!

  Fietsroutes

  v

  Dag 1: heenreis naar Olsberg. ’s Middags kunt u alvast uw vakantieplaats verkennen.
  Route 1: Kahler Asten (ca. 29/33 km)
  Route 2: Kaiserroute (ca. 43 km)
  Route 3: Willingen–Diemelsee (ca. 37 km)
  Dag 5: Via Soest rijden we terug naar Nederland.

  Reisprogramma

  v

  Via diverse opstapplaatsen reist u naar het centrale wisselpunt in Asten. Na een kopje koffie met cake rijden we richting Duitsland, waar we ’s middags onze intrek nemen in het hotel in Olsberg. Tijdens de 2e t/m 4e dag staan er drie sportieve fietsroutes op het programma. De touringcar brengt u iedere dag naar een ander startpunt van de fietsroute. De routes variëren in lengte van ca. 29 tot 43 km en gaan door een vlak tot glooiend landschap (1 krasje). Er wordt overwegend gereden over B-wegen en rijwielpaden.

  Heuvels, dalen, meren & wouden

  v

  Het Sauerland heeft een zeer gevarieerd fietsaanbod! Heuvels, dalen, wouden en veel groen volgen hier elkaar op. De fietsroutes hebben een max. hoogteverschil van 400 m. Veel routes starten op het hoogste punt en dalen langzaam af. Doet u het liever iets rustiger aan, dan kiest u voor de relatief vlakke fietstrajecten. We hebben 3 redelijk vlakke en veelal heuvelafwaartse fietsroutes uitgestippeld. Zo rijden we per bus naar de Kahler Asten (841 m), het hoogste punt van het Sauerland, waarna we per fiets afdalen naar Siedlinghausen. Ook is er een mooie route via het toeristenplaatsje Willingen naar het natuurgebied van de Diemelsee. De derde route gaat over een gedeelte van de Kaiserroute, via pittoreske dorpen en door dichte sparrenbossen naar de Möhnesee. Op de terugweg naar Nederland bezoeken we nog het stadje Soest. Het middeleeuws aandoende stadshart is rijk aan karakteristieke vakwerkhuizen!

  Fietsniveau

  1 'krasje'. Zie tabblad 'Fietsinfo' voor meer informatie over deze indicatie.

  Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

  Extra info

  Algemene informatie Single Reizen

  v
  +1

  Voor wie zijn deze reizen bedoeld?

  Kras Singlereizen zijn bedoeld voor singles, die graag op een ongedwongen en gezellige manier, maar niet alleen op vakantie willen. Of u nu 30-, 40-, 50- of 60-plusser bent, wij hebben altijd een geschikte reis voor u. Wist u trouwens dat u in de prijstabel heel gemakkelijk de groepssamenstelling van een reis kunt zien? Zo weet u voordat u boekt uit hoeveel mannen of vrouwen de groep bestaat en wat de leeftijdsverdeling is.

  Uitgangspunt van onze vakanties zijn een scherpe prijs, ongedwongen sfeer en een breed aanbod excursies en mogelijkheden ter plaatse. Onze reisleiding en lokale gidsen organiseren tal van excursies en/of activiteiten waaraan u gezamenlijk deel kunt nemen. Natuurlijk staat het u ook vrij om zelf individueel of met andere deelnemers iets te ondernemen.

  Wellicht overbodig, maar onze singlereizen zijn uitsluitend bedoeld voor alleengaanden. Stellen mogen dus niet samen mee op reis, maar eventueel wel een van beiden als bijvoorbeeld de een wel graag op reis gaat maar de ander niet. Ook zijn bijvoorbeeld alleenstaande vrienden of vriendinnen, die samen een reis willen maken, van harte welkom.

  Kras Singlereizen 30-45 en 40-55 jaar

  De meeste singlereizen van Kras zijn voor alle leeftijden. Reist u liever met alleen maar leeftijdsgenoten, kies dan voor een van onze reizen of reisdata die speciaal voor 30-45 of 40-55 jarigen zijn geselecteerd. Wij garanderen u dan dat er niemand op deze reis zit die buiten deze leeftijdscategorie valt. Bovendien zijn de activiteiten die ondernomen worden, afgestemd op de leeftijd van de deelnemers.

  Een kamer voor u alleen!

  Voor het overgrote deel van onze reizen geldt dat u op uw vakantiebestemming een eigen 1-persoonskamer voorzien van bad of douche en toilet tot uw beschikking heeft. Veelal zijn dit 2-persoonskamers voor alleengebruik. Op enkele van onze reizen (zie tabblad 'Prijzen', onder het kopje 'Inbegrepen') en tijdens sommige overnachtingen op de heen- en terugreis, verblijft u in een 2-persoonskamer op indeling. Dit betekent dat u samen met een reisgenoot van hetzelfde geslacht op één kamer logeert. Vanzelfsprekend zorgen we wel voor aparte bedden. Verblijft u liever in een 1-persoonskamer, dan is deze altijd tegen een meerprijs te boeken. De keuze is geheel aan u.

  Algemene informatie fiets-/busreizen

  Open alle items

  Nieuwe fietsen van Gazelle

  v
  Optimaal vakantieplezier is alleen mogelijk als uw fiets óók optimaal is! Aangezien de klant bij Kras voorop staat, kozen we ervoor om ook dit zomerseizoen weer gloednieuwe fietsen aan te schaffen bij Gazelle. En niet zomaar een model, maar fietsen die speciaal voor Kras worden gemaakt, zodat ze aan al onze eisen
  voldoen. Redenen om voor onze speciale Gazelle Hybride fietsen te kiezen zijn:
  • 27 versnellingen
  • extra comfort omdat het stuur, de stuurpen, de handvatten, de verende voorvork en de verende zadelpen helemaal naar wens kunnen worden ingesteld
  • altijd veilig fietsen in het donker: de verlichting voor en achter werkt ook als u stilstaat
  • wielen stabiel en sportief 8 x 4 spaakpatroon
  • enkel gebruik van fietsen met een sportieve, lage instap, dus gemakkelijk op- en afstappen
  • meer zitcomfort dankzij verende zadelpen en een extra licht RVL-zadel
  • Schwalbe anti-lekbanden (als beste getest!)

  De fietsen zijn geschikt voor deelnemers tussen de 1.55 m en 1.90 m. Beschikbare framehoogtes: 48-, 53-, 57- en 61 cm. Onze fietsen zijn niet voorzien van fietstassen. Uw eigen fiets meenemen op de busreizen is niet mogelijk.

  Aansprakelijkheid

  Net als bij het gebruik van een huurauto zijn er aan het gebruik van een huurfiets voorwaarden verbonden. Wanneer u gebruikmaakt van een huurfiets kan het voorkomen dat de verhuurder de fiets verstrekt onder de voorwaarden van de plaatselijke verhuurder. De verhuurder kan u vragen een ontvangstbewijs te tekenen voor de huurfiets.

  Bij nagenoeg alle fiets-/busreizen is Kras de verhuurder van de fietsen. Kras behoudt zich het recht voor om diefstal, schade aan de fiets of schade tengevolge van verlies (van onderdelen) van de fiets te verhalen op de deelnemer. Het risico bedraagt maximaal de nieuwwaarde van de fiets, bij een Gazelle Innergy fiets (of gelijkwaardig) is dit maximaal € 1999, bij een Gazelle Hybride (of gelijkwaardig) is dit maximaal € 899. U kunt uw huurfiets verzekeren voor € 10 (met € 25 verplicht eigen risico) of € 15 (geen eigen risico) per fiets. Schade tengevolge van opzet of grove schuld van de gebruiker van een fiets kan niet worden afgekocht en valt dus niet
  onder de verzekering.

  Het aansprakelijkheidsrisico ten aanzien van derden bijvoorbeeld in verband met toegebracht letsel, materiële schade, etc. valt niet onder de verzekering. Dit dient u zelf te verzekeren.

  Fietsreizen voor elk niveau

  v
  Onze fietsreizen zijn geschikt voor recreatieve fietsers en zijn uiteenlopend in zwaarte. Van belang zijn bijvoorbeeld de dagafstanden en door welk gebied wordt gefietst. Om u een indicatie te geven van de zwaarte van onze sportieve reizen, hebben we een systeem van ’krasjes’ ingevoerd, die u globaal een idee geven van het niveau van de meeste fietsreizen. Omstandigheden als het weer en uw fysieke gesteldheid hebben wij uiteraard niet in de hand, maar zijn ook van essentieel belang. De ’krasjes’ zijn dan ook bedoeld als een aanwijzing, die u kunt gebruiken bij het maken van een keuze voor de vakantie die bij u past. De fietsreizen vereisen een normale conditie en voldoende fietservaring.

  1 'krasje': gemakkelijk tocht, met af en toe een lichte helling of afdaling
  2 'krasjes': gemakkelijke tocht, met af en toe een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden
  3 'krasjes': stevige tocht, met regelmatig een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Fietservaring is wenselijk.

  Fietsroutes

  v
  De fietsroutes zijn indicatief en afhankelijk van het weer en de lokale omstandigheden. De meeste routes ondergaan een extra controle voordat het fietsseizoen begint. Om deze reden kan een beschreven programma iets afwijken van het beschreven programma in de brochure.

  Bij de busreizen bepaalt de reisleid(st)er uiteindelijk het definitieve programma. Iedere dag wordt u met de bus naar het beginpunt gebracht, vanwaar de fietstocht begint. De tochten worden begeleid door een ervaren fiets-/reisleider, maar u kunt natuurlijk ook zelfstandig fietsen. Per dag zijn routebeschrijvingen en kaarten voorhanden. Meestal kunt u kiezen uit korte en langere routes. Bij de kortere afstanden kunt u onderweg op een afgesproken plaats in de touringcar stappen en uw fiets in de aanhanger zetten. Eventuele facultatieve excursies gaan alleen door bij een minimum van 20 deelnemers.

  Kras Fietsdag

  v
  Op 21 april 2013 vindt onze (inmiddels bekende!) Kras Fietsdag weer plaats op ons hoofdkantoor in Ammerzoden! Tijdens deze informatieve dag staan onze reisleiders u met raad en daad ter zijde én u kunt alles te weten komen over de vele bestemmingen of ideeën opdoen voor uw volgende vakantie. Bovendien heeft u de mogelijkheid om onze Gazelle (Innergy) fietsen te testen en een mooie route naar bijvoorbeeld Den Bosch of Slot
  Loevestein te fietsen. Kijk voor meer informatie op www.kras.nl/21765

  Fietsen te koop

  v
  Om onze fiets-/busreizen op een kwalitatief hoog niveau te houden, vervangen we per dit jaar 50% van onze fietsen. Hierdoor hebt u tijdens uw fietsvakantie altijd de beschikking over moderne en relatief nieuwe fietsen. Sinds september 2011 kunt u weer gebruikte fietsen kopen: Gazelle Hybride Extra fietsen worden aangeboden v.a. € 375, Gazelle Innergy fietsen (e-bike) worden aangeboden v.a. € 1025. De fietsen zijn slechts 2 seizoenen gebruikt en worden uitsluitend verkocht door Cyclecenter Valkenburg (hybride en innergy fietsen) en Holiday Wheels BV in Neeritter (innergy fietsen).

  Opstapplaats

  Op- en uitstapschema busreizen

  Kras biedt u de keus uit ruim 50 opstapplaatsen in heel Nederland. Vanaf deze opstapplaats wordt u naar ons centrale wisselpunt in Asten (tussen Eindhoven en Venlo) gebracht.

  Bij aankomst in Asten, met de servicelijnen of met uw eigen auto, staat de koffie voor u klaar. Het vertrek vanaf het wisselpunt in Asten naar uw vakantiebestemming in de periode april t/m oktober en vertrek 21 en 23 december is omstreeks 09.00 uur.

  De thuiskomst na uw reis op het wisselpunt in Asten is omstreeks 17.30 uur. Nadat u de gelegenheid heeft gehad om de koffietafel* te nuttigen zullen de servicelijnen vanaf Asten naar uw uitstapplaats om ca. 18.30 vertrekken.
  * niet van toepassing bij de 4-daagse reizen en genoemde tijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

  Open alle items

  Drenthe

  OpstapplaatsOpstaptijd
  MeppelNS Station - voorzijdeca. 05.30 uur

  Gelderland

  OpstapplaatsOpstaptijd
  Apeldoorn ZuidCarpool A1 Kayersdijkca. 06.00 uur
  Arnhem-RijnhalOlympuswegca. 06.30 uur
  BeesdTankstations Bisde en Lingehorst aan de A2ca. 06.30 uur
  EdeNS busstation Ede-Wageningenca. 06.00 uur
  Heerde/EpeTransferium Horsthoekca. 05.45 uur
  Nijmegen/WijchenCafe Rest. de Teersdijkca. 07.00 uur

  Limburg

  OpstapplaatsOpstaptijd
  MaastrichtGeusselt Stadionca. 06.00 uur
  RoermondNS Station - voorzijdeca. 06.55 uur
  SittardNS Station - voorzijdeca. 06.25 uur
  VenloNS Station - voorzijdeca. 09.30 uur
  WeertNS Station - voorzijdeca. 07.30 uur

  Noord-Brabant

  OpstapplaatsOpstaptijd
  AstenHotel Nobis - Wisselpunt Krasca. 08.15 uur
  Bergen op ZoomNS Station - voorzijdeca. 05.30 uur
  BredaNS Station Prinsenbeekca. 06.30 uur
  Breda NovotelDr. Batenburglaanca. 06.40 uur
  Den BoschPettelaarspark (transferium)ca. 06.45 uur
  EindhovenP+R Meerhoven (transferium)ca. 07.30 uur
  HelmondParkeerplaats de Braakca. 07.45 uur
  OssNS Station - Spoorlaanca. 07.30 uur
  RoosendaalNS Station - voorzijdeca. 06.00 uur
  TilburgZwembad Stappegoorca. 07.00 uur
  VeghelStadhuispleinca. 07.15 uur

  Noord-Holland

  OpstapplaatsOpstaptijd
  AlkmaarNS Station Noordca. 05.20 uur
  AmsterdamEuropa Boulevard P18 t.o. Shellca. 06.15 uur
  BeverwijkNS busstation Halve Maanca. 05.40 uur
  HaarlemNS busstation Spaarnwoude Oostca. 06.00 uur
  PurmerendLeeuwerikpleinca. 05.30 uur
  HoornNS Station - voorzijdeca. 05.15 uur
  ZaandamNS Station - achterzijde bushalteca. 05.45 uur

  Overijssel

  OpstapplaatsOpstaptijd
  AlmeloCarpoolplaats A35 - afrit 30ca. 05.30 uur
  Deventer/ColmschateSporthal de Schegca. 06.00 uur
  EnschedeNS Station Kennisparkca. 05.00 uur
  HengeloNS Station - achterzijdeca. 05.15 uur
  ZwolleNS Station - achterzijdeca. 06.15 uur
  Zwolle - MercureMercure Hotel Zwolleca. 06.20 uur

  Utrecht

  OpstapplaatsOpstaptijd
  AmersfoortNS Station - Touringcarhalteca. 05.45 uur
  UtrechtP + R Westravenca. 06.15 uur
  VianenBusstation Lekbrug aan de A2ca. 06.25 uur

  Zeeland

  OpstapplaatsOpstaptijd
  GoesNS Station - busstationca. 05.00 uur

  Zuid-Holland

  OpstapplaatsOpstaptijd
  Alphen aan de RijnNS Station - achterzijdeca. 05.00 uur
  DelftIkeaca. 05.30 uur
  Den HaagPrinsessegracht 5ca. 05.15 uur
  DordrechtParkeerplaats Weeskinderendijkca. 06.30 uur
  GoudaNS Station - achterzijdeca. 05.30 uur
  LeidenLammerschansweg t.o. de Gammaca. 04.55 uur
  Rotterdam CapelsebrugMetro Capelsebrug P+Rca. 06.00 uur
  Rotterdam-ZuidZuidplein - touringcarhalteca. 06.10 uur
  ZoetermeerBusstation Centrum Westca. 05.00 uur

  Genoemde tijden zijn een indicatie en onder voorbehoud van wijzigingen. De definitieve vertrektijd en navigatieadres staat vermeld op uw reispapieren.

  * Bovenstaand schema is van toepassing op reizen met vertrek in de periode vanaf 16 april 2018 en thuiskomst 29 oktober 2018
  * Bovenstaand schema is van toepassing op kerstreizen met vertrek op 21 en 23 december 2018
  * Het wijzigen van uw opstapplaats is mogelijk tot 2 werkdagen voor vertrek

  Extra's

  Hotelovernachting voorafgaand aan uw reis

  Begin uw vakantie ontspannen! Kras biedt u de mogelijkheid om voorafgaand aan uw vakantie te overnachten in één van onderstaande hotels, waar u de volgende ochtend wordt opgehaald om aan uw vakantie te beginnen. Geen stress, maar lekker op uw gemak opstaan, ontbijten en de bus in. Zo wilt u uw vakantie toch starten? Bovendien kunt u uw auto voordelig parkeren bij het door u gekozen hotel gedurende uw gehele reis. Onderstaande prijzen zijn inclusief ontbijt.

  Een overnachting is, indien beschikbaar, direct bij boeking te reserveren. De locatie van het hotel kiest u als opstapplaats (m.u.v. overnachting in Helmond, in dit geval kiest u voor 'Asten Hotel Nobis' als opstapplaats).

  Best Western Hotel Nobis in Asten (wisselpunt)

  v
  Brasserie Nobiss
  +1
  Brasserie Nobiss
  Standaard kamer
  2-persoonskamer inclusief ontbijt € 32,50 p.p.
  1-persoonskamer inclusief ontbijt € 55 p.p.

  Overnachting na afloop van uw reis is enkel te boeken op aanvraag, tegen een gelijk tarief. Wanneer u hier gebruik van wilt maken, graag een e-mail sturen naar info@kras.nl o.v.v. uw boekingsnummer.


  Deluxe kamer
  2-persoonskamer inclusief ontbijt € 52,50 p.p.
  1-persoonskamer inclusief ontbijt € 92,50 p.p.

  - Exclusief toeristenbelasting à € 2,10 p.p.
  - Parkeren € 10 per auto

  Hotel Golden Tulip West-Ende in Helmond

  v
  Helmond-West-Ende1_s
  Helmond-West-Ende7_s
  Helmond-West-Ende1_s
  +1
  Helmond-West-Ende7_s
  2-persoonskamer inclusief ontbijt € 30,00 p.p.
  1-persoonskamer inclusief ontbijt € 55 p.p.

  - Exclusief toeristenbelasting à € 1,50 p.p.

  Let op: dit hotel is geen opstapplaats! U dient op te stappen op ons wisselpunt: het Best Western Nobis Hotel in Asten.
  Parkeren in Helmond is gratis. Wel dient u in Helmond alvast de uitrijmunt voor het parkeren bij het Best Western Nobis Asten te betalen à €10 per munt.

  Hotel Mercure in Zwolle

  v
  +1
  2-persoonskamer inclusief ontbijt v.a. € 27,50 p.p.
  1-persoonskamer inclusief ontbijt v.a. € 55 p.p.

  - Exclusief toeristenbelasting à € 0,60 p.p.
  - Gratis parkeren (max. 14 dagen, daarna € 15 p.d.)

  NB: in verband met de vroege opstaptijd, krijgt u bij verblijf in Hotel Mercure Zwolle een ontbijtpakket mee.

  Hotel Novotel Breda

  v
  tui_577174
  tui_577173
  tui_577170
  tui_577174
  tui_577173
  +1
  tui_577170
  2-persoonskamer inclusief ontbijt v.a. € 37,50 p.p.
  1-persoonskamer inclusief ontbijt v.a. € 72,50 p.p.

  - Exclusief toeristenbelasting à € 2,50 per kamer
  - Gratis parkeren (max. 14 dagen, daarna € 15 p.d.)

  Plaatsinfo

  Olsberg

  v
  Olsberg
  Olsberg
  Olsberg
  Olsberg

  Midden in het Sauerland, omringd door meer dan 50 heuvels en bergen, ligt het pittoreske Olsberg. De bosrijke omgeving nodigt uit tot het maken van heerlijke wandelingen.U vindt er ook vele vakwerkhuisjes en het bezienswaardige schloss Waldeck en schloss Berleburg.

  Sauerland

  v
  Sau_erland_(14)S
  +9
  +8

  Sauerland is een streek in het midden van Duitsland en heeft veel gevarieerde dalen. Het gebied kenmerkt zich vooral door de prachtige natuurgebieden met middelgebergte, groene hoogvlaktes en bossen. Het is bij uitstek een prima wandelgebied en wordt voornamelijk bezocht door natuurliefhebbers. Naast de prachtige natuur zijn er volop pittoreske steden zoals de oude Hanzestad Brilon en Lüdenscheid met een gezellig centrum.

  Duitsland

  v
  +4
  +3

  Het land van onze oosterburen kenmerkt zich door haar veelzijdigheid. Zo zijn er sfeervolle steden die cultuur en historie bieden, maar waar het ook leuk winkelen is en waar op de terrassen genoten wordt van lekkere Duitse wijnen of een biertje afkomstig van één van ’s lands vele brouwerijen. Maar Duitsland is ook het land van de machtige Rijn en de slingerende Moezel die door het land kabbelen en van schitterende natuurgebieden met hoge bergen, dichte bossen, diepe dalen en stuwmeren. Noemenswaardige streken zijn het traditierijke Beieren in het zuiden, waar de Alpenbergen opdoemen, het interessante Thüringen van Goethe en Bach en het geliefde Sauerland met zijn ‘duizend bergen’. Het land heeft prachtige landschappen die uitnodigen tot een sportieve fietstocht of een lange wandeling en hanzesteden die de glorie van weleer weerspiegelen en karakteristieke dorpen met meesterlijk vervaardigde vakwerkhuizen. En dan hebben we het nog niet gehad over de pracht en praal van de hoofdstad Berlijn. De afwisselende Bondsrepubliek Duitsland, één van de populairste bestemmingen voor Nederlandse vakantiegangers, heet u ‘Herzlich Willkommen’!

  Klimaat

  Max. temp.  (° C) Min. temp.  (° C) Zonuren  (per dag) Neerslagdagen  (per maand) Neerslag  (mm) Vochtigheid 
  Jan -2° 1 12 55 86
  Feb -2° 3 9 43 82
  Mrt 4 12 51 80
  Apr 12° 5 10 50 73
  Mei 17° 6 11 67 69
  Jun 20° 11° 6 11 79 72
  Jul 22° 12° 6 10 64 74
  Aug 22° 12° 6 10 63 73
  Sep 18° 5 9 54 82
  Okt 13° 3 9 46 87
  Nov 2 11 59 89
  Dec -1° 1 13 67 89
  Bron: Weeronline

  Ontmoet

  Ontmoet

  v
  Ontmoet hiken singles

  Leer medereizigers kennen en inspireer elkaar
  Ontmoet is een website waar u uw reisgenoten voorafgaand aan uw groepsreis kunt ontmoeten. Hier kunt u elkaar alvast een beetje leren kennen, van gedachten wisselen over de reis of bijvoorbeeld afspreken om samen te reizen.

  Zijn er al reacties op deze reis?
  Op Ontmoet kiest u eerst bij uw reis een van de vertrekdata. U ziet dan gelijk of er al reacties zijn van medereizigers waarop u kunt reageren of dat u zelf een eerste bericht wilt plaatsen. (Let wel op met het uitwisselen van gegevens. Ontmoet is namelijk voor iedereen toegankelijk zodat reizigers die nog niet geboekt hebben ook mee kunnen praten).

  Ga snel naar deze reis op Ontmoet en neem alvast een voorproefje op uw vakantie!